Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدباقر قالیباف، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام در دومین نشست اساتید دانشگاه های تهران گفت: «مهم‌ترین چالش ما امروز در کشور، یک چالش مدیریتی است و سالیان متوالی است که به شکل‌های مختلف از آن رنج می‌بریم، تجربه در دوره های مختلف نشان داده چه زمانی که پول داشتیم و چه زمانی که پول نداشتیم تاثیری در زندگی مردم نداشته است و چه بسا زمانی که پول بیشتری داشتیم مشکلات بیشتری نیز برای مردم فراهم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

اخبار سیاسی - وی افزود: «یعنی در کشور ما فرقی بین درآمد ۱۱۰ میلیارد دلاری و ۲۰ میلیارد دلاری در یک فاصله کمتر از ۵ ساله نبوده و هیچ تأثیری در اداره کشور در عرصه اقتصادی و غیر اقتصادی نداشته‌ایم، پس این روشن است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد:«50 روز دیگر که دوم اسفند است یک اتفاق بزرگ سیاسی برای تغییر در حوزه قوه مقننه کشور رخ دهد، ما باید ببینیم با توجه برای مشکل مدیریتی کشور، چه گره ای را می‌خواهیم در مجلس حل کنیم؟ چه نقشی می توانیم در مجلس داشته باشیم؟»

محمد باقر قالیباف تاکید کرد: «یکی از مهمترین قوای ما مقننه است و اگر ما دغدغه انقلاب نظام و مردم را داریم باید ببینیم مجلس کجای این موضوع هست و چه نقشی می تواند در حل مشکلات داشته باشد؟ مجلس بسیار جای مهم و اساسی است.»

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود :«در دو سالی که از انتخابات ۹۶ تا انتخابات ۹۸ گذشت یک اتفاق بزرگ در چهلمین سالگرد انقلاب داشتیم، حضرت آقا در پایان چهلمین سال انقلاب، در گام دوم برای ما یک نقشه راه مشخص و روشنی در بیان مشکلات و چاره اندیشی ها را به طور مفصل بیان کردند که باید طبق آن عمل کنیم و گام دوم انقلاب رساله ما برای مسیر درست است.»

وی ادامه داد: «مقام معظم رهبری می فرمایند اگر ضعف درونی خود را حل و فصل کنیم یعنی ضعف مدیریت را و ساختاری را حل کنیم چه بسا عامل بیرونی که تحریم است یا بی اثر می شود یا به شدت کم اثر می شود. بنابراین ایراد ساختاری اگر حل شود بیشتر مشکلات ما برطرف می‌شود.»

قالیباف گفت: «مجلس دو وظیفه عمده و اساسی دارد که در قانون اساسی ۳۸ اصل آن مربوط به اختیارات مجلس است، ‌دو وظیفه مجلس یکی قانونگذاری و یکی نظارت بر اجرای قانون، در حوزه قانونگذاری هرجا خلاء قانونی، تراکم در قانون و قانون بد داشته باشیم مشکل مجلس است و ما اینجا کنار هم جمع شدیم تا به عنوان یک رسالت مشکلات قوه مقننه را اصلاح کنیم.»

وی بیان داشت: «در حوزه نظارت نیز مجلس متمرکز و کلیدی‌ترین مجموعه برای حل چالش مدیریتی و ضعف هایی است که در حوزه مربوط به ساختار داریم، ما در نظام اداری و اجرایی کشور در این سیستم بروکراسی که داریم، ارتباط بسیار غلطی بین دموکراسی و بوروکراسی در کشور اتفاق افتاده است که یکی از آن‌ها اشکالات موجود در قانون انتخابات است به گونه ای است که تصمیم‌گیری‌ها، نحوه اجرا و قانون گذاری ها نتیجه‌اش این شده که بسیاری از جاها تصمیمات بر اساس حامی پروری شکل می گیرد.»

*بیش از 300 هزار میلیارد تومان هزینه جاری سیستم اداری و اجرایی

قالیباف ابراز کرد: «در پایان دوره دوم همه دولت‌ها ما دچار بحران اقتصادی و لجام گسیختگی اقتصادی می‌شویم این حاکی از همین اشکال در قانون انتخابات و نوع مدیریت هاست، اگر ما می‌خواهیم نظام بروکراسی و نظام فشل و حجیم اجرایی را حل کنیم باید قانون‌گذاری ها را اصلاح کنیم، امروز در کشور بیش از سیصد هزار میلیارد تومان فقط هزینه جاری سیستم اداری و اجرایی است این تورم در نیروی انسانی و هزینه از کجا پیدا میشود؟ مشکل در قانونگذاری هایی است که اتفاق می‌افتد.»

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: «باتوجه به شرایط، باید به سمت مجلسی نو برویم که بتواند کارآمد باشد، زیرا مهم‌ترین اشکال ما کارآمدی است، حال اگر موفق شدیم و به مجلس راه یافتیم مجلس ما باید کارآمد باشد و اگر چنین نشود به مجلس نرویم بهتر است. اما اگر رفتیم و مجلسی کارآمدی را به وجود آوردیم اولین موضوعی که باید به آن بپردازیم مسائل اقتصادی است.»

او ادامه داد: «مجلس باید پاسخگو و مردمی باشد و نمایندگان در مجلس وکیل ملت باشند نه وکیل الدوله، در مجلس باید به طور جدی تمام شتاب‌دهنده های اقتصادی را فعال کنیم، شاید حرفی که میزنم به نظر خنده دار بیاید اما واقعیت است که برای مجوز یک کسب ساده باید ۳۸۰۰ مورد قانونی را بدانید تا بتواند یک کسب و کار قانونی را راه اندازی کنید، چندین سال است که بحث وجود دارد که حوزه کسب و کار را تسهیل کنیم اما عملاً این اتفاق نمی‌افتد.»

قالیباف گفت: «رشد در مسیر تحول اقتصادی در مجلس رخ می‌دهد، لذا چه نهادی می تواند از بد اجرا شدن قانون یا عدم اجرای قانون جلوگیری کند؟ مجلس. درآوردن چوب از لای چرخ اقتصاد و دولت کار مجلس است، زمانی که ریل اجرایی از مسیر اصلی قانون خارج شود مجلس است که آن را وادار به حرکت درمسیر درست می‌کند.»

*مدیریت کشور در عاشورای انقلاب قرار گرفته است

وی تصریح کرد: «در شرایطی که عرصه مدیریت کشور در عاشورای انقلاب قرار گرفته است اگر ما تاخیر کنیم و در دوم اسفند این مشکل در امورات مدیریتی و ساختاری کشور را حل و فصل نکنیم و پس از آن هم فرصت حل کردن آن را پیدا کنیم فایده ندارد و مانند شمشیر زدن توابین و مختارهای بعد از عاشوراست.»

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تاکید بر لزوم وحدت در انتخابت آتی مجلس، افزود: «در این انتخابات پیش رو نیازمند وحدت کامل هستیم،هر کسی که در این اردوگاه که دغدغه انقلاب را دارد باید وحدت کامل را مطالبه کند.

قالیباف در پایان تاکید کرد: «انقلابی یعنی خدمت به مردم، کارآمد و مومن بودن و حفظ تمدن اسلامی-ایرانی و تمام این ها یعنی کارآمدی دین در اداره جامعه. شعار بی‌خود ندهیم بگوییم ما انقلابی هستیم اما در عمل کاری برای کارآمد کردن دین در عرصه جامعه نکنیم و عملا غیر انقلابی عمل کنیم. شعار بدهیم اما هیچ کاری نکنیم.»

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: اخبار سیاسی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام محمد باقر قالیباف انتخابات مجلس عضو مجمع تشخیص مصلحت مجلس شورای اسلامی محمد باقر قالیباف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۵۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است

«قدرتعلی حشمتیان» رییس دوره‌ای خانه احزاب ایران درگفت‌وگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر اینکه انتظار ما در دور اول انتخابات مجلس بابت مشارکت مردم برآورده نشد اظهار کرد: ما می‌خواستیم مانند مجلس پنجم، فراکسیون‌های مختلفی از هر کدام از جریانات سیاسی اعم از اصول‌گرا، اصلاح‌طلب، اعتدال‌گرا و مستقل شکل بگیرد و مجلس از حالت یک‌دستی خارج شود اما این اتفاق نیفتاد.

وی افزود: امیدواریم در دور دوم انتخابات، مشارکت خوبی رقم بخورد و افراد با رأی بالا وارد مجلس بشوند.

حشمتیان اضافه کرد: ان‌شاءالله مردم برای پیشرفت امور کشور و تقویت نظام، با پشتیبانی از غیورمردان سپاه و ارتش پای صندوق رأی بیایند و این تعداد نماینده باقی‌مانده را با رأی بیشتر به مجلس بفرستند؛ این مشارکت به نفع کشور و نظام جمهوری اسلامی است.

رئیس دوره‌ای خانه احزاب ایران همچنین با تاکید بر توجه و حمایت از سپاه و حمایت از نیروهای مسلح گفت: در حال حاضر توجه‌ها عمدتاً به عملیات نیروهای مسلح است و فضای کشور متوجه انتخابات پیش‌رو نیست.

وی افزود: از این رو، رسانه‌ها خصوصاً سازمان صداوسیما با برگزاری مناظره و گفت‌وگو و با دعوت از هر چهار گروه اصولگرا، اصلاح‌طلب، مستقل و اعتدالگرا می‌تواند این فضاسازی را انجام بدهد تا مردم با آگاهی بیشتر، کاندیدای مورد نظر خود را به مجلس بفرستند.

حشمتیان با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی و تورم مساله اصلی مردم است اظهار کرد: علاوه بر کاهش تورم و گرانی‌ها باید حقوق برخی اقشار جامعه افزایش یابد تا از زیر خط قرمز خارج شوند و تحقق این امر، مستلزم تلاش است؛ متأسفانه با وجود اینکه نیروهای مسلخ خوب عمل می‌کنند، مسؤولین در بدنه دولت و مجلس عملکرد خوبی نداشته‌اند.

رئیس دوره‌ای خانه احزاب ایران اضافه کرد: مجلس آینده باید بتواند دولت را به تحرک بیشتر وادار کند و نافرمانی‌ها در بدنه دولت را از بین ببرد؛ همچنین رئیس‌جمهور محترم باید از وزرا بخواهد اولویت اول خود را توجه به معیشت مردم و اقتصاد قرار بدهند.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ در ۲۰۸ حوزه انتخابیه سراسر کشور برگزار شد که انتخابات ۲۱ حوزه به مرحله دوم کشیده شد. قرار است دور دوم انتخابات مجلس روز ۲۱ اردیبهشت برگزار شود.

کد خبر 6080138

دیگر خبرها

  • توسعه درآمدها و خنثی سازی تحریم های فروش نفت و گاز با پیگیری دیپلماسی فعال انرژی محقق شد
  • مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است
  • ارتش مکتبی و قانون اساسی
  • ۴ هزار واحد تولیدی راکد و نیمه فعال امسال احیا می‌شود
  • اجرای کامل ۷۲ درصد مصوبات اقتصادی سفر رئیس جمهور در لرستان
  • تعاونی‌های حوزه فرهنگ و هنر در استان‌ها فعال شوند
  • مخالفت کامل اتاق بازرگانی تهران با تعطیلی پنجشنبه‌ها
  • ۴ هزار واحد تعطیل و نیمه‌فعال امسال احیا می‌شود
  • توانمندسازی زنان سرپرست خانوار موجب توسعه اقتصادی می‌شود
  • الگوی مطالبه‌گری در چارچوب قانون