Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان گفت: تحقیقات نشان می‌دهد که آلودگی هوا نه فقط برای بالغین و کودکان، بلکه برای جنین در حال رشد هم زیانبار است.

فهیمه سهیلی‌پور، فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان گفت: تاثیرات منفی آلودگی هوا بر رشد جنین و ایجاد برخی نقائص مادرزادی مدتهاست که در مطالعات مختلف و مقالات علمی مورد توجه واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برخی از مقالات جدید ، ارتباطى بین آلودگی هوا با اختلال در عملکرد تیروئید جنین هم نشان داده شده است. این اختلال به هایپو تیروئیدی مادرزادی منتهی می‌شود که ممکن است نیازمند سال‌ها پیگیری و درمان کودک باشد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: شیوع جهانی کم‌کاری مادرزادی تیروئید حدوداً یک مورد در هر ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ تولد زنده است ولی متاسفانه در کشور ما بسیار بالاتر است و در برخی از آمارها و بعضی از استان‌های ایران به ۱۰ برابر این مقدار هم می‌رسد؛ اگر چه بخش عمده‌ای از بروز قابل توجه هایپو تیروئیدی مادرزادی به بالا بودن میزان ازدواج‌های فامیلی در جمعیت ایرانی مربوط می شود ، اما نقش عوامل محیطی مثل آلودگی هوا و تاثیر منفی آن بر تکامل جنین را هم نباید نادیده گرفت.

وی تاکید کرد: کم کاری مادرزادی تیروئید چنانچه به موقع و به درستی درمان نشود عوارض پایدار و خطرناکی در رشد و تکامل کودکان خواهد داشت ، تا آنجا که کم کاری تیروئید ، شایعترین علت قابل پیشگیری عقب افتادگی ذهنی در کودکان دانسته شده است. خوشبختانه با توجه به اجرای موفق برنامه بیماریابی کم کاری مادرزادی تیروئید، این مشکل غالباً به موقع تشخیص داده می‌شود.

فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم کودکان تصریح کرد: چنانچه درمان موارد قطعی و تشخیص داده شده به درستی انجام شود عواقب بسیار شدید این بیماری کاملاً قابل پیشگیری خواهد بود.

سهیلی‌پور گفت: اما در این خصوص هم پیشگیری اولیه یعنی تلاش در جهت کم کردن عوامل خطر مسبب بیماری، تا آنجا که ممکن باشد یک اولویت بهداشتی بوده و طبعاً مقدم بر درمان محسوب می شود.

فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آلودگی هوا جنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۶۲۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ خاصیت شگفت انگیز اسفناج در بارداری

به جرات می‌توان گفت بارداری مهمترین مرحله زندگی یک خانم محسوب می‌شود. چرا که قرار است انسان جدیدی پا به عرصه هستی بگذارد و قطعا سلامت او دغدغه بزرگ والدینش است.

به گزارش اکالا، سلامت این نوزاد ارتباط مستقیمی با سلامت مادرش دارد بنابراین بسیار مهم است که یک خانم باردار در طول دوران بارداری خود چه غذاها و موادی مصرف می‌کند. اسفناج یکی از سبزیجات پرخاصیتی است که ممکن است در طول دوران بارداری آن را مورد استفاده قرار دهید اما آیا می دانید اسفناج چه خواصی دارد؟

در ادامه به ۱۰ خاصیت اسفناج در بارداری اشاره می‌کنیم:

۱. فواید اسفناج برای افسردگی بارداری

اسفناج سرشار از ویتامین B است که در بهبود روحیه و کاهش افسردگی دوران بارداری نقش مؤثری دارد. بسیاری از زنان در این دوره دچار نوسانات خلقی می‌شوند و احساس افسردگی می‌کنند. اضافه کردن اسفناج به رژیم غذایی می‌تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند و تاثیر مثبتی بر روحیه داشته باشد.

۲. فواید اسفناج برای کم خونی بارداری

اسفناج یک منبع غنی از اسید فولیک است، که به عنوان فولات یا ویتامین B9 نیز شناخته می‌شود. این ویتامین برای جلوگیری از خطر سقط جنین و کمک به رشد نخاعی و شناختی جنین اهمیت فراوانی دارد.

همچنین، اسفناج به دلیل دارا بودن آهن، به تولید گلبول‌های قرمز خون کمک کرده و از خطر کم خونی که در دوران بارداری شایع است، می‌کاهد.

۳. خواص اسفناج برای استخوان‌ها

کلسیم، یکی دیگر از مواد معدنی مهم موجود در اسفناج، نقش کلیدی در سلامت استخوان‌ها و رشد مناسب دندان‌ها دارد. با مصرف تنها ۱۰۰ گرم اسفناج، حدود ۹۹ میلی گرم کلسیم دریافت می‌کنید. کلسیم علاوه بر تقویت استخوان‌ها، به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می‌کند و عملکرد عصبی و عضلانی بدن را بهبود می‌بخشد.

۴. خواص اسفناج برای سلامت مادر و جنین

ویتامین E موجود در اسفناج به مبارزه با رادیکال‌های آزاد، بهبود بینایی و تعادل سطح کلسترول در بدن کمک می‌کند. مصرف اسفناج پخته شده در دوران بارداری می‌تواند به دریافت میزان مناسبی از این ویتامین کمک کند.

۵. فواید اسفناج برای تغییرات هورمونی بارداری

پدر دوران بارداری، بدن تغییرات هورمونی زیادی را تجربه می‌کند که می‌تواند منجر به خستگی و درد شود. اسفناج، با داشتن ترکیبات ضد التهابی به نام گلیکولیپید، به تسکین این دردها کمک می‌کند.

۶. خواص اسفناج برای ریه جنین

اسفناج غنی از ویتامین A است که برای رشد مناسب ریه‌های نوزادان ضروری است. این ویتامین همچنین به بهبود سوخت و ساز بدن کمک می‌کند. مصرف منظم اسفناج می‌تواند خطر ابتلا به دژنراسیون سنی ماکولا و دیابت در کودکان و بزرگسالان را کاهش دهد.

۷. خواص اسفناج برای تقویت سیستم ایمنی

در طول بارداری، سیستم ایمنی مادر ضعیف می‌شود و جنین به محافظت بیشتری نیاز دارد. اسفناج، سرشار از ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند و می‌تواند در برابر بیماری‌های مختلف محافظت کند. همچنین، اسفناج به هضم غذا کمک می‌کند و می‌تواند در مقابله با سرماخوردگی‌های معمولی و بیماری‌های مزمن مفید باشد.

۸. فواید اسفناج در بینایی جنین

اسفناج منبع غنی از ویتامین‌های B1 و B2 است که در تکامل بینایی و سیستم عصبی جنین نقش دارند. کمبود ویتامین B1 در رژیم غذایی بارداری می‌تواند به نوروپاتی محیطی منجر شود، در حالی که ویتامین B2 به تکامل اندام‌ها و بافت‌های تناسلی کمک می‌کند. بنابراین، گنجاندن اسفناج در رژیم غذایی بارداری برای دریافت میزان کافی ویتامین B ضروری است.

۹. اسفناج در کنترل فشار خون

از مهم ترین مشکلات دوران بارداری، فشار خون بالا است. نیترات موجود در اسفناج به تنظیم سطح فشار خون کمک می‌کند. علاوه بر این، پتاسیم بالا در اسفناج به حفظ فشار خون در سطح طبیعی کمک می‌کند، بنابراین مصرف اسفناج در دوران بارداری می‌تواند به کنترل فشار خون کمک کند.

۱۰. فواید اسفناج برای تقویت بدن در بارداری

اسفناج منبع خوبی از پروتئین است که برای ترمیم سلول‌ها، تولید اسیدهای آمینه و حفظ سلامت پوست، ماهیچه‌ها و استخوان‌ها ضروری است. مصرف اسفناج می‌تواند به تامین پروتئین مورد نیاز بدن در دوران بارداری کمک کند.

اسفناج خواص بسیاری دارد مخصوصا اگر در دوران بارداری استفاده شود می‌تواند بر سلامت مادر و جنین موثر باشد اما بسیار مهم این که در مصرف این گیاه زیاده روی نکنیم. از آنجایی که اسفناج فیبر بالایی دارد زیاده روی در مصرف آن ممکن است منجر به برخی بیماری‌های گوارشی شود. بنابراین بهتر است میزان مصرف هر نوع ماده غذایی هر چند مفید را با پزشک‌تان در میان گذاشته و از او مشورت بگیرید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • استفاده بی خطر از کرم‌های ضد آفتاب برای مادران باردار و کودکان
  • نحوه مصرف کرم ضدآفتاب برای مادران باردار و کودکان
  • گل‌ها احتمالا باستانی‌تر از دایناسورها هستند؛ اما زمان دقیق تکاملشان معلوم نیست
  • حامیان هدیه‌های خدا
  • وجود ۴۱۵ پرونده در انجمن اتیسم همدان
  • اگر مدام خسته هستید، این مورد را چک کنید
  • موشک‌هایی که با زنان و کودکان کاری نداشت
  • غذا‌های مناسب برای پرکاری تیروئید
  • ۱۰ خاصیت شگفت انگیز اسفناج در بارداری
  • ۵ خاصیت شگفت‌انگیز سیر برای تیروئید (کم‌کار و پرکار)