Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@11:13:02 GMT

۱۲درصد جمعیت شهر در بافت فرسوده زندگی می‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۶۷۴۰۲

۱۲درصد جمعیت شهر در بافت فرسوده زندگی می‌کنند

معاون شهرسازی ومعماری شهردار اصفهان در شهر اصفهان دو هزار و ۳۰۰ هکتار بافت فرسوده وجود دارد که ۵۰۰ هکتار آن بافت تاریخی است، گفت: ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت دو میلیون نفری شهر اصفهان در بافت‌های فرسوده سکونت دارند که ۱۲درصد جمعیت شهر را شامل می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا سیداحمد حسینی‌نیا صبح امروز -شنبه ۱۴ دی ماه ۹۸- در دومین نشست تخصصی بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد شهری با محوریت نقش نهادهای میانجی در بازآفرینی شهری با تأکید بر تجربه سازمان امور اجتماعی کشور، اظهار کرد: از سال ۱۹۵۰ میلادی تفکر برنامه‌ریزی با شیوه «از بالا به پایین» مطرح بود و به واسطه شرایط پس از آن مباحث در حوزه «نوسازی» پیش رفت تا اینکه دوره «بازسازی» فرارسید و پس از آن در دهه ۱۹۷۰ میلادی  مباحث به سمت «ایجاد فضاهای همسایگی» پیش رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در نگرش ایجاد فضاهای همسایگی، دیدگاه نگرشی کلان برای پروژه ها مطرح شد تا اینکه در دهه ۱۹۸۰ میلادی مشارکت و نگاه اجتماع محور در حوزه برنامه ها دنبال شد.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان افزود: سال ۲۰۰۰ میلادی مبحث «مشارکت توأم با نگاه مبتنی بر اجتماع» مطرح شد و در دهه ۲۰۱۰ به بعد تفکر و نگرش‌ها به سمتی پیش رفت که مباحث بافت‌ها و برنامه ریزی نگاهی «یکپارچه در حوزه مشارکت» را دنبال می کند که این نگرش ها با کمی تأخیر از دوره قاجاریه، پهلوی اول و دوم و پس از انقلاب اسلامی تاکنون در کشور دنبال شده است.

حسینی‌نیا با بیان اینکه نگاه صرف کالبدی به مباحث شهرسازی را از اصل موضوع در حوزه بافت‌ها دور می‌کند، گفت: اگر مقوله تمرکزگرایی در حوزه برنامه‌ریزی را مرور کنیم، شاهد خواهیم بود در کلانشهر تهران که یک درصد وسعت جغرافیایی کشور را شامل می شود، ۲۲ درصد جمعیت کشور در آن زندگی می‌کنند و ۳۰ تا ۴۰ درصد مباحث اقتصادی در این کلانشهر مباحث اقتصادی در تهران رقم می‌خورد.

وی ادامه داد: وقتی ۴۰ درصد مباحث اقتصادی در پایتخت اتفاق می‌افتد، به معنای تمرکزگرایی است، از این رو می توان به دلایل مهاجرت‌ها پی برد چرا که شرایط قطبی شدن را با تمرکزگرایی ایجاد کرده‌ایم.

معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان افزود: مهاجرانی که به کلانشهرها می‌روند براساس نظریه طرد اجتماعی، به لحاظ مسکن و مباحث اقتصادی لاجرم در تله‌های اقتصادی و تله‌های فقر در بافت‌های ناکارآمد شهری گرفتار می‌شوند، در بخش تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری نقشی ندارند و ناخواسته به سمت انزوا کشیده می شوند.

وی تأکید کرد: اگر بخواهیم برنامه درستی داشته باشیم باید به سمت توانمندسازی در حوزه اجتماعی برای این بخش از افراد جامعه حرکت کنیم.

حسینی‌نیا با بیان اینکه در شهر اصفهان دو هزار و ۳۰۰ هکتار بافت فرسوده وجود دارد که ۵۰۰ هکتار آن بافت تاریخی است، گفت: ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت دو میلیون نفری شهر اصفهان در بافت‌های فرسوده سکونت دارند که ۱۲درصد جمعیت شهر را شامل می‌شود.

وی اظهار کرد: به نظر می‌رسد دوران تصمیم‌گیری «از بالا به پایین» سرآمده و نیاز داریم به سمت برنامه‌ریزی از «پایین به بالا» حرکت کنیم؛ این تفکر که براساس مشارکت، نقش‌پذیری و حضور فعال جامعه مباحث را دنبال کنیم باید استمرار داشته باشد.

معاون شهرسازی ومعماری شهردار اصفهان تأکید کرد: باید بتوانیم ارتباط منطقی بین حرفه‌مندان، دانشگاهیان، مدیران برنامه‌ریزی و اجرایی به وجود آوریم و در حوزه توانمندسازی بررسی‌های دقیق‌تری داشته باشیم.

کد خبر 404168

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرداری اصفهان شهر مرمت و بازسازي کلانشهر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۶۷۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل ۲ هزار حلقه میانی برای تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت راه و شهرسازی، محمد آیینی در نخستین جلسه شورای نوسازی مسکن در سال جدید از هدف‌گذاری برای تشکیل ۲ هزار حلقه میانی خبر داد و گفت: به طور متوسط باید در هر استان ۶۰ حلقه میانی طی ۶ ماه نخست سال شکل بگیرد و لازم است ادارات کل استان‌ها تمرکز خود را بر این موضوع بگذارند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه توجیه کردن و جلب اعتماد ساکنان بافت‌های فرسوده، کار نوسازی مسکن در این بافت‌ها را رونق می‌دهد، عنوان‌کرد: قرار است امسال به شکل سازمان یافته حلقه‌های میانی را شناسایی کرده و به آنان آموزش‌های لازم داده شود تا بتوانند به عنوان پلی میان ساکنان بافت‌های فرسوده و سرمایه‌گذاران عمل کرده و آنها را به نوسازی تشویق کنند.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با بیان این که وزیر راه و شهرسازی نیز بر استفاده از ظرفیت حلقه‌های میانی در وزارتخانه با محوریت شرکت بازآفرینی شهری ایران تاکید دارد، تصریح‌کرد: پس از برگزاری گردهمایی «گروه‌های جهادی (حلقه‌های میانی) در راه و شهرسازی» که اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود، چندین پویش مرتبط در همه محلات هدف کشور نیز برپا خواهیم کرد. هدف این است در سال جاری فعالیت‌ها مضاعف شده و حداقل ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در این بافت‌ها در دست نوسازی قرار گیرد.

آیینی با بیان اینکه در این راه باید از ظرفیت همه گروه‌های جهادی استفاده کنیم، ضمن تبریک روز ارتش اظهار کرد: ارتش یکی از ظرفیت‌های خوبی است که همیشه در حوزه محرومیت‌زدایی حضور پر رنگ داشته است و جلب همکاری این نهاد کمک بزرگی در این مسیر خواهد بود.

وی همچنین استفاده از توانایی‌های اعضای شورا‌های شهر را از دیگر ظرفیت‌ها در این زمینه برشمرد و گفت: اعضای شورا‌های شهر به شکل مستقیم با مردم در ارتباط هستند و می‌توانند در زمینه اطلاع‌رسانی بسیار مثمرثمر باشند. از سوی دیگر وزارت کشور نیز بر استفاده از ظرفیت سازمان امور اجتماعی کشور تأکید دارد و باید با برنامه‌ریزی از تمام این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

به گفته مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، تشکیل و آموزش حلقه‌های میانی بسیار مهم است؛ زیرا هیچ ارتباطی نمی‌تواند به اندازه ارتباط چهره به چهره تأثیرگذار باشد.

تشکیل حلقه میانی در ۸۶ شهر

در این جلسه سعید اسدی محجوب مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران گزارشی از وضعیت تشکیل حلقه‌های میانی ارائه کرد و گفت: تا کنون در ۸۶ شهر و ۳۸۱ محله ۳۷۴ حلقه میانی تشکیل شده است.

توزیع ۴۴ هزار و ۸۷۵ مورد بسته تشویقی در محلات هدف

وی افزود: در ۲۶۱ محله هدف بازآفرینی شهری، تعداد ۴۴ هزار و ۸۷۵ مورد بسته تشویقی به صورت چهره به چهره بین ساکنان محلات هدف توزیع و اطلاعات لازم در خصوص انواع تسهیلات شهرسازانه و مالی برای نوسازی مسکن در اختیار آنان قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بسته‌های تشویقی ساخت‌وساز برای بافت‌های فرسوده پیگیری شود
  • نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور
  • وضعیت نامناسب بافت‌های فرسوده در شهرها
  • ۱۶۶ هزار هکتار از بافت‌های شهری فرسوده است
  • تعیین تکلیف املاک فاقد سند در بافت فرسوده پایتخت
  • ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور نوسازی شد
  • تسهیل در فرآیندهای صدور سند مالکیت املاک فاقد سند
  • تکمیل برنامه عملیاتی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ ذیل برنامه راهبردی ۱۴۱۰ اصفهان
  • برنامه ریزی برای واگذاری یک میلیون زمین روستایی در کشور
  • تشکیل ۲ هزار حلقه میانی برای تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده