Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیته نظارت شورای شهر تهران گفت: پس از برگزاری جلسات کارشناسی مستمر، شیوه‌نامه نحوه صدور پروانه ساختمان برای اراضی و املاک موضوع قانون تعیین وضعیت املاک در طرحهای دولتی و شهرداری تدوین و ابلاغ شد. ۱۵ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۶ اجتماعی تهران نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، افشین حبیب‌زاده در نطق پیش از دستور خود در یکصد و هشتاد و هفتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران، با تسلیت شهادت سردار رشید اسلام و میهن سپهبد قاسم سلیمانی و همرزمانش به ملت ایران، رهبر معظم انقلاب و خانواده شهدای والامقام گفت: نام سلیمانی در ایران ماندگار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نامی که قرین شجاعت، ایمان، وفاداری و دفاع بی‌وقفه از مرز و بوم است. ایشان سرداری جسور در برابر دشمن و متواضع در میان مردم بودند. به تحقیق می‌گویم سردار در قلب یکایک افرادی که دلشان برای ایران می تپید جای می‌گرفت.

نائب رییس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه سردار سلیمانی اهل سیاست و گواهی بر ما در سیاست‌ورزی بود، ایشان را مصداق بارز " امهً وسطاً لتکونوا شهدآء " عنوان کرد و افزود: او مشتاق شهادت بود و چون شهدا زیست و چه نیکو گفت که شهید قبل از شهادت، شهید می شود و در این نمط چه زیبا سرود جلاالدین محمد مولوی:
باید که جمله جان شوی تا لایق جانان شوی گر سوی مستان میروی مستانه شو مستانه شو
اندیشه‌ات جایی رود و آنگه تو را آن جا کشد ز اندیشه بگذر چون قضا پیشانه شو پیشانه شو
قفلی بود میل و هوا بنهاده بر دلهای ما مفتاح شو مفتاح را دندانه شو دندانه شو.

رئیس کمیته نظارت شورای شهر تهران تاکید کرد: راه سلیمانی زنده است نه فقط در حافظه تاریخی ایران بلکه در قلب عاشقان میهن. اگر سلیمانی را از دست دادیم هزاران سلیمانی راه و اندیشه او را دنبال خواهند کرد.

حبیب زاده در ادامه با اشاره به اینکه اقتصاد کشور تحت شدیدترین فشارهای ظالمانه عهد‌شکنان خارجی قرار گرفته و از سوی دیگر تورم و بیکاری فشار مضاعف به مردم وارد کرده است، با طرح این پرسش که «چاره کار چیست؟» اظهار کرد: آیا باید بنشینیم تا اقتصاد بیمار ما را نیز از پای درآورند یا باید تمام تلاش خود را برای حل مشکلات مردم، گره‌گشایی و رفع معضلات آنان متمرکز کنیم .

وی افزود: شورای پنجم به عنوان نهادی بر آمده از آراء مستقیم مردم, علیرغم مشکلات پیش گفته تمام تلاش خود را بر شناسایی مطالبات و اولویتبندی و پاسخ به آنها متمرکز کرده است . یکی از مطالبات قدیمی شهروندان که از سنوات گذشته تاکنون گریبانگیر و باعث بلاتکلیفی آنها شده است و در نشستهای مردمی بارها مورد درخواست بوده، نحوه مواجهه و تعیین تکلیف زمین‌ها و املاکی است که سال‌ها در طرح‌های دولتی و شهرداری قرار گرفته‌اند و به دلیل مشکلات مالی شهرداری نه امکان تملک و پرداخت بهای آنها وجود داشت و نه تدبیری در جهت خارج کردن این املاک از طرح‌های مذکور صورت می‌گرفت.

نائب رییس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه در سال 1367 قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرح‌های دولتی و شهرداری‌ها تصویب و بر اساس این قانون کلیه وزارتخانه‌ها، موسسات دولتی و شهرداری‌ها مکلف شده‌اند در صورت نیاز به اجرای طرح‌های عمومی و یا عمرانی در اماکن و اراضی اشخاص حقیقی و حقوقی ظرف مدت 18 ماه نسبت به انجام معامله قطعی و انتقال سند و پرداخت بها یا عوض آن طبق قانون اقدام کنند، ادامه داد: در تبصره یک این قانون آمده است در صورتی که اجرای طرح و تملک املاک واقع در آن به حداقل 10 سال بعد موکول شود، مالکان املاک واقع در طرح از کلیه حقوق مالکانه مانند احداث یا تجدید بنا یا افزایش بنا و تعمیر و فروش و اجاره برخوردارند و در صورتی که کمتر از 10 سال باشد، مالک هنگام اخذ پروانه تعهد می‌کند که در زمان اجرای طرح حق مطالبه هزینه احداث و تجدید بنا را ندارد که در سال 1380 طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی مهلت‌های ده ساله در قانون فوق به 5 سال کاهش پیدا کرد.


حبیب‌زاده با تاکید بر اینکه قانون در مناسبات حقوقی بین شهروندان و مدیران محلی و ملی فصلالخطاب است و در قانون فوق نیز به صراحت برای املاک واقع در طرح‌های دولتی و شهرداری‌ها تکلیف مشخص شده است، اظهار کرد: متأسفانه در سنوات گذشته حقوق اساسی مردم سال‌ها مورد غفلت قرار گرفته است . چه بسیار افرادی که تنها سرمایه و دارایی آنها در این طرح‌ها واقع شده است و سال‌ها در رفت و آمد بین بخش‌های مختلف شهرداری اعم از منطقه، سازمان املاک و ... سرگردان بوده‌اند.

رییس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران افزود: پس از برگزاری جلسات کارشناسی مستمر و رایزنی با حوزه شهرسازی و معماری شهرداری تهران در تاریخ 1398/10/07  شیوه‌نامه نحوه صدور پروانه ساختمان جهت اراضی و املاک موضوع قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرح‌های دولتی و شهرداری ها ابلاغ شد. بر اساس این شیوه نامه صاحبان این املاک و اراضی می‌توانند برای دریافت پروانه ساختمان و یا بر اساس شرایط خاص ذکر شده در این شیوه نامه برای واگذاری املاک مذکور به شهرداری‌ها مراجعه کنند. شهرداران مناطق نیز لازم است با سعه‌صدر و به موقع در اجرای قانون اقدام کنند.

رییس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه براساس این شیوهنامه صدور پروانه در املاک و اراضی واقع در طرح‌های شهرداری با رعایت ضوابط مربوط بلامانع است، گفت: نکته مهم رعایت همه‌جانبه قانون و جلوگیری از دست‌‌اندازی به فضای سبز و بوستان‌های عمومی واقع در طرح و فضاهای عمومی مورد نیاز شهروندان است که در این شیوه نامه موردتوجه قرار گرفته است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه با همفکری و هماهنگی و استفاده از ظرفیت‌های قانونی موجود می توان در رفع مشکلات شهروندان قدم کوچکی برداشت، از اعضای کمیسیون شهرسازی و معماری و معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران که درجهت تحقق این مهم جلسات متعددی را برگزار کردند، تشکر کرد.

170 هزار معلم فاقد مسکن خانه‌دار می شوندبرنامه شهرداری تهران برای مسکن قابل استطاعت چیست؟منطقه 10 رکورد‌دار بالاترین نرخ نوسازی مسکن در 10 سال گذشته

انتهای پیام/

R1491/P/S2,25/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۸۰۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاشق بدشگون ونکی‌ها و قصه باغچه‌بیدی

همشهری آنلاین- بهاره خسروی : بید درختی در اندازه های متوسط تا بزرگ است و سرعت رشد بالایی دارد که طول آن در زمان رشد به ارتفاع ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر می رسد و چیزی در حدود ۴۰ تا ۷۵ سال عمر می کند. در دنیا بیش از ۴۰۰ گونه های متفاوت از بید را داریم اما در تهران معروف ترین آنها که مورد استقبال عموم قرار گرفته درخت بید مجنون است.

این درخت به دلیل اینکه از شاخه های سر به زیر تشکیل شده به درخت بید مجنون معروف است. بر اساس نظریه کارشناسان نشستن زیر سایه این درخت، موجب تقویت اعصاب و رفع افسردگی می‌شود و همچنین خاصیت تب بری هم دارد.

سبقه درخت بید در تهران به وجود دو درخت بید ۸۰۰ ساله در محله پونک می رسد. اما اینکه از چه زمانی مردم شروع به کاشت درخت بید در خانه های کردند آمار دقیقی در دسترس نیست. به گفته «نصرالله حدادی» تهران شناس، درخت بید یکی از درختانی است که با آب و هوای تهران سازگاری و ریشه های تنومندی داشت که آب را خوب جذب می کرد به نوعی از درختان قانع محسوب می شد. به همین دلیل مردم وقتی داخل حیاط خانه ها چاه می زدند در کنارش درخت بید یا چنار به دلیل وجود ریشه هایی قوی و طول و دراز و همچنین قدرت جذب بالای آب می کاشتند.»

اغلب تهرانی ها در حیاط خانه یا محله شان بیشتر گرایش به کاشت درخت بید مجنون داشتند. برای مثال خانواده مستوفی الممالک در باغ شخصی شان بیشتر درخت بید می کاشتند. «مهرشاد کاظمی» تهران پژوه درباره چرایی این ماجرا تعریف می کند: «بر اساس یک باور عامیانه که بیشتر میان اهالی ونک رایج بود. درخت بید نشانه بد یمنی و نحوست در خانه بود. به همین دلیل از کاشت این درخت خود داری می کردند و اگر هم قرار به کاشت آن بود بیشتر گرایش به کاشت بید مجنون بود.»

با همه این اوصاف اگر به تاریخ و اسامی محله های تهران سرک بکشیم یکی از محله های معروف شرق تهران باغچه بیدی که زمانی از اراضی دولاب محصوب می شد با نام درخت بید گره خورده است. «سید تقی هاشمی دولابی» از اهالی قدیمی محله دولاب درباره علت نامگذاری این محله تعریف می کند: «محدوده باغچه بیدی جایی بود که آب هایی که از سمت شمیران به مسیر اراضی دولاب سرازیر می شدند جمع می شد. قناتی هم درآن وجود داشت. کشاورزان دولابی از این محدوده آب را برای زمین هایشان جمع آوری و تقسیم می کردند به مرور زمان در کنار این مسیر درخت هایی کاشتند و این محدوده ابتدا از آن به عنوان باغچه یاد می شد محل تجمع کشاورزان و اهالی دولاب برای جمع کردن آب شد. این تجمع ها نیاز به جایی برای استراحت و چند ساعتی دور همی داشت به همین دلیل قهوه خانه ای در محدوده باغچه کاشتند. تا اینکه از سوی دولت در این محدوده پارکی ساخته شد که در آن درختان بید کاشتند و میان اهالی به باغچه بیدی معروف شد.»

کد خبر 838937 برچسب‌ها هویت شهری گیاهان و درختان تهران

دیگر خبرها

  • چرا چین به دنبال ساخت مسکن در تهران است! / پکن همچنان تامین یک سویه منافعش در ایران را جستجو می کند؟
  • مجتمع‌های تجاری محدوده مرکزی شهر تبریز ایمن سازی می‌شوند
  • ترافیک سنگین در آزادراه تهران _ کرج _ قزوین
  • عاشق بدشگون ونکی‌ها و قصه باغچه‌بیدی
  • انتقاد ناصر امانی به شهرداری تهران/ ساخت مسجد در بوستان قیطریه موجب تخریب شعائر اسلامی و بدبینی می‌شود
  • ​یکی از املاک گروه امیرمنصور آریا برای دریافت معوقات مالیاتی‌اش به مزایده گذاشته شد
  • امانی، عضو شورای شهر تهران: ساخت این مسجد وقفی در پارک قیطریه، خلاف قانون است
  • درآمد شهرداری تهران در سال ۱۴۰۲ از ۱۰۴ هزار میلیارد تومان عبور کرد
  • ورودی‌های کندوان و آزادراه تهران - شمال مسدود شد
  • انسداد محور کرج – چالوس و آزاد راه تهران شمال