Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@05:16:13 GMT

دانستنی‌هایی جالب درباره کشور ترکیه

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۹۹۸۰۸

رپورتاژ تبلیغی / کشور ترکیه محل کشت حدود یک چهارم گل‌های رز دنیا است. مرکز گلاب گیری و گل رز که در جنوب استان اسپارتا واقع شده، سالانه پنج میلیون گردشگر را به خود جذب می‌کند. همین امر نیز حوزه‌ای را با نام گردشگری عطر به وجود آورده و پای غول‌های صنعت عطرسازی دنیا و برندهای مشهوری چون کلوین کلاین و جورجیو آرمانی را به این کشور کشانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترکیه کشوری است که اکثریت مردم آن مسلمان هستند، مطابق آمارها بیش از ۸۲ هزار مسجد در این کشور وجود دارد که بیشتر از هر کشور دیگری در دنیاست. در این میان استانبول، بیشترین و استان تونسلی کمترین مسجد را دارند.
به گزارش سفر باتو ، آنتالیا با خطوط ساحلی بی‌نظیر، هتل‌ها وآثار تاریخی زیبا و تفریحات متعدد از جذاب‌ترین شهرهای ترکیه محسوب می‌شود. با تعداد زیادی از توریست‌های اروپایی و همچنین ایرانی، آنتالیا یکی از مقاصد برتر توریستی در جهان است. برخی از محبوب‌ترین دیدنی‌های آنتالیا شامل موزه باستان شناسی آنتالیا، آکواریوم آنتالیا، دروازه هادریان، شهر باستانی آسپندوس، قلعه رومی، شهر باستانی پرگه، بندر قدیمی و موزه مینی سیتی می‌شود.
وقتی سخن از ترکیه و سفر و گردشگری می‌شود هرگز نمی‌توان از سواحل بسیار زیبای دریای مدیترانه، مرمره، اژه و سیاه، به سادگی گذشت چون این سواحل با مناظر بکر و دیدنی و خدمات بسیار خوب هر ساله میزبان چهل میلیون توریست از سراسر جهان هستند.
این کشور به دلیل داشتن آثار تاریخی و فرهنگی در بین ششمین مقصد جهانگردی جهان معرفی شده است.
در تفرجگاه‌های ترکیه‌ای شتر دیده می‌شود اما جالب است بدانید این کشور نه صحرا دارد نه شتر بومی.
بوسیدن دست بزرگترها و سالمندان نشانی از احترام آن‌ها است. ترکیه‌ای‌ها هنگام خروج از منزل اکثراً دست پدر یا مادر خود را به عنوان خداحافظی می‌بوسند.
اگر دلتان می‌خواهد طولانی‌ترین مسیر اسکی روی برف در اروپا را ببینید، به ترکیه سفر کنید.
آنکارا ساختمان‌های مدرن شهری، نهادهای دولتی، شرکت‌های تجاری، دانشگاه‌ها و سفارت‌خانه‌های متعدد را در خود جای داده و شاهراه ارتباطی و قطب حمل‌ونقل ترکیه است.
زبان رسمی کشور، ترکی استانبولی است و زبان‌های کرمانج و کردی نیز در برخی نواحی رواج دارد.

در مورد استانبول در لینک زیر بیشتر بخوانید:

https://safarbato.co/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D8%A8%D9%88%D9%84
نوع حکومت ترکیه، جمهوری متمرکز و به محوریت جدایی دین از سیاست می‌باشد و دولت از قوای مجزا از هم در سال ۱۹۲۳ با تلاش آتاتورک تشکیل شده است واحد رسمی پول نیز (لیر) نام دارد.
تونل زیرزمینی شهر استانبول، دومین راه آهن قدیمی دنیا پس از لندن و قدیمی‌ترین در اروپاست که ساخت آن در سال ۱۸۷۵ میلادی آغاز شد. این تونل ۵۷۳ متری در کناره شمالی آبراه گلدن هورن واقع شده است.
ترکیه بالاترین میزان مصرف چای در دنیا را دارد. جالب است بدانید که بیشتر ترک‌ها روزانه ده فنجان چای یا بیشتر می‌نوشند و هر فرد به طور متوسط هفت کیلوگرم چای در سال مصرف می‌کند. طبق آمارها ۹۶ درصد جمعیت هر روز چای می‌نوشند، از این رو ترکیه در جمع پنج کشور بزرگ تولید کننده چای دنیا قرار دارد.
ترکیه بزرگ‌ترین کشت کننده فندق در دنیاست و هشتاد درصد واردات فندق دنیا از این کشور تأمین می‌شود، جالب است بدانید که جایگزینی درختان کاج با درختان فندق، اقتصاد این منطقه و کل کشور را در مدت کوتاهی متحول کرد. هم اکنون، فندق ترکیه مهم‌ترین منبع مورد استفاده در کارخانجات شکلات سازی اروپا به شمار می‌رود.
معروف‌ترین بابانوئل جهان به نام سنت نیکلاس نیز در این کشور متولد شده است.
با اینکه در دنیای امروزی اینستاگرام راحت‌ترین برنامه مجازی برای به اشتراک گذاشتن عکس و فیلم‌ها است اما کاربران ترک، بالاترین آمار استفاده از فیسبوک را در جهان دارند.
با ارزش‌ترین فرش ابریشمی دنیا با ۱۴۴ گره در هر سانتیمتر مربع، در موزه مولانا در قونیه ترکیه واقع شده است. این فرش با ابعاد ۱۷۵ در ۱۱۱ سانتی متر، از پشم، ابریشم و تارهای نقره‌ای بافته شده و رنگ‌های سیاه، قرمز، آبی، نیلی و زرد در آن به چشم می‌خورد. از دیگر قسمت‌های جالب توجه این فرش می‌توان به حاشیه‌های آن اشاره کرد که با نقاشی‌های رومی تزیین شده‌اند. علاوه بر آن، شعری به زبان فارسی هم روی این فرش ۴۶۰ ساله نوشته شده است.
وطن پرستی ترکیه‌ای‌ها به حدی است که کمتر کسی پیدا می‌شود از کشورش گله کند، آن‌ها کشور خود را همان گونه که هست قبول دارند.
اولین سکه جهان که متعلق به قبل از میلاد مسیح است در ترکیه ساخته شده است.
ترکیه خانه قدیمی‌ترین رخداد ورزشی دنیا است که با نام (کشتی چرب) شناخته می‌شود. به این صورت که کشتی گیران بدن‌های خود را با روغن زیتون چرب کرده، رقیب خود را روی زمین کوبیده و سپس سه قدم به سمت جلو حرکت می‌کنند. گفته می‌شود که نخستین کشتی چرب دنیا در سال ۱۳۶۲ میلادی برگزار شده است، اگرچه این مسابقات در گذشته روزها به طول می‌انجامیده اما امروزه تنها درچهل دقیقه به پایان می‌رسد.
کشور ترکیه در عدالت اجتماعی و اقتصادی نمره بسیار خوبی در جهان دارد.

در مورد تور دبی بیشتر بدانید:

https://safarbato.co/%D8%AF%D8%A8%DB%8C
در ترکیه با حداقل حقوق رسمی اداره کار، می‌توانید از عهده مخارج زندگی یک خانواده بر آیید.
احتمالاً نام قسطنطنیه را زیاد شنیده‌اید. قسطنطنیه همان استانبول است که در گذشته پایتخت امپراطوری روم بوده است.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: سفر باتو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۹۹۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا

موسسه بین‌المللی تحقیقات برای صلح موسوم به «سیپری» در تازه‌ترین گزارش خود در خصوص بودجه نظامی کشورهای مختلف، می‌گوید ایران در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲ هزینه‌های نظامی خود را افزایش داده است.   به گزارش عصر ایران به نقل از یورو نیوز؛ بر اساس این گزارش که بر پایه آمارهای رسمی و دولتی کشورهای مختلف جهان حاصل می‌شود، جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۳ مبلغ ۱۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار صرف هزینه‌های نظامی کرده است. این عدد نسبت به سال ۲۰۲۲ شش دهم درصد افزایش یافته است.    بر اساس اعلام این موسسه، میزانی که ایران برای هزینه‌های دفاعی خرج کرده معادل ۲.۱ درصد تولید ناخالص داخلی کشور بوده است.    در منطقه خارمیانه کشورهای عربستان سعودی، اسرائيل و ترکیه بیش از ایران در سال ۲۰۲۳ برای صنایع نظامی خرج کرده‌اند. عربستان با تخصیص ۷۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار نه تنها در منطقه خاورمیانه در رده نخست قرار دارد که حتی در جهان هم بعد از ایالات متحده آمریکا، چین، روسیه و هند در جایگاه پنجم ایستاده است.    بعد از عربستان این اسرائيل است که با صرف ۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در جایگاه دوم در منطقه خاورمیانه و پانزدهم جهان ایستاده است. ترکیه هم با ۱۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در رده بیست و دوم دنیا قرار دارد و بیش از ایران در امور نظامی هزینه کرده است.    بر اساس نتایج این تحقیق، رتبه ایران در رده‌بندی جهان نسبت به سال ۲۰۲۲ هفت رده بالاتر رفته و از جایگاه ۳۳ به رده ۲۶ رسیده است. سهم ایران در کل هزینه‌های تسلیحاتی در جهان در سال ۲۰۲۳ حدود چهار دهم درصد بوده است. این در حالی‌است که عربستان سعودی، اسرائيل و ترکیه به ترتیب سهمی ۳.۱، ۱.۱ و شش دهم درصدی از کل هزینه‌کرد در صنایع نظامی در سال ۲۰۲۳ جهان داشته‌اند.    این گزارش که هزینه‌ها در صنایع نظامی کشورهای مختلف در تمامی نهادهای مربوطه را مورد بررسی قرار داده می‌گوید سهم هزینه‌های نظامی اختصاص یافته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دست‌کم از سال ۲۰۱۹ به بعد رو به افزایش بوده است.   بر این اساس سهم سپاه پاسداران در کل هزینه‌های نظامی ایران در سال ۲۰۱۹ حدود ۲۷ درصد بوده اما این میزان در سال ۲۰۲۳ به ۳۷ درصد افزایش یافته است.    علاوه بر این در سال ۲۰۲۳ هزینه‌های مربوط به خرید هواپیما از شرکت صنعتی هواپیماسازی ایران (هسا) نیز در مدت مشابه ۲۷ درصد افزایش یافته است.    از تولیدات هسا می‌توان به هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) که سپاه آنها را تولید و مورد استفاده قرار می‌دهد اشاره کرد.   کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • گل جالب و عجیب علی‌اصغر حسن‌زاده به قرقیزستان + ویدئو
  • ایران جزو چهار کشور نخست دنیا در حوزه سدسازی است
  • جایگاه ویژه‌ مردم ایران در بسط تفکر مهدوی در جهان امروز
  • پاسخ جالب چالهان‌اوغلو به میلانی‌ها پس از قهرمانی اینتر+ عکس
  • دانستنی های جالب در مورد ساخت فنرهای غولپیکر (فیلم)
  • تصویر عجیب از مردی که زمانی همه زنان دنیا عاشقش بودند!
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا /
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا
  • (ویدئو) غافلگیری جالب میلاد کی‌مرام در اکران مردمی یک فیلم