Web Analytics Made Easy - Statcounter

آزادانه ورزش و تفریح کردن در یک پارک یا فضای عمومی امن تقریبا خواسته تمام زنان است که با گذشت چند سال از تحقق این خواسته در سایر استان های کشور اما بانوان شمال سیستان وبلوچستان هنوز سهمی در این عرصه ندارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، نبود مکان هایی تفریحی و ورزشی برای بانوان در شمال سیستان وبلوچستان همواره یکی از مهمترین دغدغه های این قشر از جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
سیستان را می توان به چند مجموعه تفریحی قدیمی و طبیعی محدود کرد که کوه خواجه و چاه نیمه ها از مهمترین آنها هستند. این مجموعه های تفریحی که عمدتا در نوروز بازار گرمی دارند در دیگر روزهای سال به جز آخر هفته ها به دلیل دور بودن از مناطق مسکونی و همچنین مسافت طولانی عمدتا کم رفت و آمد هستند و از رونق می افتند.

اما محیط های تفریح مختص بانوان در منطقه سیستان که بیش از نیم میلیون نفر از جمعیت را در بر می گیرد به آرزوی دست نیافتنی برای آنان مبدل شده ایت، در این میان استخر های شنا در بخش خصوصی و یا سالن های ورزشی تنها سه روز در هفتهرا برای بانوان برنامه دارند که با توجه به هزینه بر بودن آن کمتر کسی برای مراجعه به آن اقدام می کند.

طیبه میر، مشاور سلامت زنان روستایی سیستان در خصوص آسیب های کم تحرکی در بانوان به خبرنگار ما گفت: علاوه بر آسیب های جسمی زنان خانه دار به دلیل سبک زندگی یک نواخت دچار روزمرگی و همچنین آسیب های روحی می شوند.

وی افزود: زنان روستایی به مراتب از سلامتی بالاتری نسبت به زنان شهری برخوردار هستند که تحرک و جنب و جوش ناشی از زندگی روستایی راز سلامتی آنان است.

میر با اشاره به این مطلب که بر اساس آمار بیشتر از ۸۰ درصد زنان کشور ورزش نمی کنند، ادامه داد: ایجاد مکان هایی برای ورزش بانوان و همچنین فرهنگ سازی در راستای تندرستی بدن از مهمترین عوامل برای تشویق افراد برای روی آوردن به ورزش است.

در همین رابطه کمالی یکی از بانوان سیستانی با گلایه از اینکه برای بانوان مکان مناسب ورزشی وجود ندارد، گفت: بسیاری از زنان سیستانی که امروز به زندگی شهری روی آورده اند از ورزش دوری می کنند.

وی افزود: شمار قابل توجهی از آنان نیز که عصرها برای ورزش به پارک یعقوب لیث و پارک ملت شهرستان زابل مراجعه می کنند با نگاه های بسیاری از مردم مواجه هستند که این مسئله باعث می شود تا از پیاده روی صبح و شبانگاهی خودداری کنند.

وی ادامه داد: در زابل هیچ مکانی برای ورزش بانوان در نظر گرفته نشده در صورتی که سایر شهرها پارک های مختص به بانوان دارند که از آن برای استفاده از ورزش های هوازی استفاده می کنند.


افتتاح اولین پارک بانوان در زابل
در همین رابطه موسی خمری، شهردار شهرستان زابل در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: پس از بازسازی پارک ملت مکانی برای بانوان در نظر گرفته شده، این مکان با عنوان پارک بانوان به تایید کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر رسیده و به زودی افتتاح خواهد شد.

وی افزود: پارک بانوان با محیطی امن و استتار شده برای بانوان مجهز شده است و زنان سیستانی از این پس با آرامش خاطر می توانند در این مکان به ورزش های هوازی بپردازند.

شهردار شهرستان زابل بیان کرد: زمین چمن کوچک برای ورزش فوتبال، آسفالت برای پیاده روی و سایر ابزار مورد نیاز برای ورزش های صبحگاهی در این مکان وجود خواهد داشت.

خمری تصریح کرد: ایجاد فضای مناسب برای شهروندان و همچنین جلب رضایت آنها از مهمترین برنامه های شهرداری است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۱۴۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بقایای زنان شکنجه شده به شیوه «مافیا‌های ایتالیایی»

باستان‌شناسان در فرانسه بقایای دو زن متعلق به عصر ماقبل‌تاریخ را یافته‌اند که گمان می‌رود به شیوه‌ای نظیر گروه‌های مافیایی در ایتالیا شکنجه شده و به قتل رسیده باشند.

به گزارش یورونیوز، محققان تصور می‌کنند این زنان از طریق خفگی با بند و با استفاده از طنابی که مچ پا‌های آن‌ها را به گردنشان می‌بست جان خود را از دست داده‌اند. این شیوه قرارگیری بدن، منجر به کمبود اکسیژن و مرگ فرد بر اثر خفگی می‌شود.

گروه‌های مافیایی در ایتالیا گاهی اوقات از این روش شکنجه، که به عنوان «اینکاپرتامنتو» شناخته می‌شود، برای مجازات افرادی که تصور می‌شود خائن هستند استفاده می‌کنند.

نویسندگان این مطالعه می‌گویند: «کشتن افراد از طریق خفه کردن به عنوان نوعی خودکشی نمادین تعبیر شده است، زیرا این خود فرد است که باعث خفگی خودش می‌شود.»

باستان‌شناسان همچنین بقایای زن سومی را در موقعیت دفن معمولی در همان نزدیکی پیدا کرده‌اند که گمان می‌رود زنده به گور شده باشد.

اسکلت این زنان در مکانی واقع در نزدیکی شهر «سن‌پل تروا شتو» در دره رون فرانسه پیدا شده‌اند و گمان می‌رود بین ۳۵۰۰ تا چهار هزار سال قبل از میلاد در ترتیبی مطابق با آئین انقلاب تابستانی و زمستانی در جوامع کشاورزی اولیه دفن شده باشند.

باستان‌شناسان با اشاره به وجود شیوه‌های مشابه در تمدن اینکا‌ها در آمریکای جنوبی می‌گویند این قتل‌ها می‌تواند بخشی از اعتقادات آئینی باشد که در آن‌ها قربانی کردن یک انسان می‌تواند برداشت خوب محصول و امنیت غذایی را تضمین کند.

اریک کروزی، انسان‌شناس زیست‌شناختی در دانشگاه پل ساباتیر تولوز و یکی از نویسندگان مقاله، در این باره گفت: «همواره این ایده وجود داشته است که قرار دادن یک فرد در شرایط احتضار و مرگ موجب رشد محصولات خواهد شد.»

همزمان تفاسیر دیگر به این اعتقاد کهن اشاره دارند که در جوامع باستانی «مأموران بردگان، خدمتکاران، بستگان، همسران یا دیگر افراد طبقه پایین را می‌کشتند تا اربابان و افراد مافوق اجتماعی یا خویشاوندان خود را در زندگی پس از مرگ همراهی کنند.»

تصور می‌شود این زنان با استفاده از طناب در وضعیت خفگی قرار گرفته‌اند

بنابر مشاهدات باستان‌شناسان، «دست و پا‌های یکی از زنان به حالت خمیده از پشت بسته شده و قطعه‌ای از سنگ آسیاب را روی جمجمه‌اش قرار داده شده بود». به گفته آنان، سنگ آسیاب در جوامع باستان نماد کشاورزی و برداشت محصول محسوب می‌شده است.

یکی دیگر از زنان در وضعیت «دمر» قرار داشت و زانوهایش خم شده بود، «در حالی که گردنش روی قفسه سینه» زن اول قرار داشت و دو تکه سنگ آسیاب به صورت افقی روی پشتش قرار داده شده بود.

گمان می‌رود که این شیوه شکنجه باعث شده تا زن اول در نتیجه فشار حاصل از وزن زن دوم روی گردنش به حال خفگی بیافتد، در حالی که زن دوم نیز به خاطر وضع قرارگیری بدنش دچار مشکل شده و احتمالاً به خاطر ایست قلبی جان سپرده است.

این مطالعه می‌گوید خفه‌کردن از این طریق ممکن است در طول دوران نوسنگی یا اواخر عصر حجر به یک عمل رایج مرتبط با مراسم و مکان‌های آئینی تبدیل شده باشد.

اسکلت‌های کشف‌شده در دیگر مکان‌های حفاری باستان‌شناسی در سراسر اروپا در یک بازه زمانی دو هزار ساله نشان می‌دهد که ۲۰ مورد احتمالی دیگر از قتل‌های آئینی از طریق مشابه «خودخفگی» در ۱۴ مکان مختلف وجود دارد. در سایر مکان‌ها، بقایای اجساد مردان و کودکان نیز پیدا شده است.

پژوهشگران معتقدند که این آئین‌ها احتمالاً بیش از این رواج داشته است، با این حال در شرایط حاضر اطلاعات کافی در مورد اسکلت‌های سایر مکان‌های باستان‌شناسی برای نتیجه‌گیری دقیق وجود ندارد.

اولین نمونه از این روش کشتن در یک محوطه باستان‌شناسی میان‌سنگی کشف شده است که قدمت آن به حدود ۵۴۰۰ تا ۴۸۰۰ سال قبل از میلاد برمی‌گردد.

نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «Science Advances» منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • محکومیت قاچاقچی سوخت در زابل
  • همایش ملی پیاده روی بانوان در ۲۱ اردیبهشت ماه قم برگزار می شود
  • چهارشنبه این هفته سیستان وبلوچستان ودغدغه‌های شما هم استانی‌ها
  • تداوم باران بهاری در سیستان وبلوچستان
  • برگزاری همایش ملی پیاده‌روی بانوان در قم
  • تکمیل بزرگراه زهک-زابل وتقاطع غیرهمسطح زهک درشش ماهه اول امسال
  • بانوان پلیس؛ مامن زنان آسیب دیده/ کسب ۴۰ مدال ورزشی
  • تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه زابل و فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان منعقد شد
  • اعزام زائران حج عمره سیستان وبلوچستان به سرزمین وحی
  • کشف بقایای زنان شکنجه شده به شیوه «مافیا‌های ایتالیایی»