Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@02:34:45 GMT

تهدید حمله به اماکن فرهنگی جنایت بین‌المللی است

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۲۵۵۱۲

تهدید حمله به اماکن فرهنگی جنایت بین‌المللی است

محسن عبداللهی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار قضائی ایرنا افزود: کنوانسیون های بین المللی صراحتا حمله به میراث فرهنگی را جنایت جنگی می دانند و در حقوق بین الملل نیز این اقدامات منع شده و آمران و مرتکبان آنها مسئولیت کیفری بین المللی دارند.
وی ادامه داد: حقوق بین الملل به طور عام اماکن فرهنگی و اماکن باستانی را جزء میراث فرهنگی کشورها طبقه بندی می کند البته به تعبیری در حقوق بین الملل این اموال فرهنگی به عنوان اموال یا میراث فرهنگی مشترک بشریت شناخته می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عبداللهی تصریح کرد: در توییت ترامپ نه تنها تهدید به ارتکاب جنایت جنگی نهفته است بلکه تهدید به توسل به زور هم نهفته است و رئیس جمهوری آمریکا می گوید با یک هدف نامشروع، جنگی را آغاز خواهم کرد.
کارشناس حقوق بین الملل با اشاره به کنوانسیون ۱۹۷۲ یونسکو اظهار داشت: به موجب این کنوانسیون، برخی سایت های فرهنگی و طبیعی به عنوان میراث مشترک بشریت شناخته شده است البته برای اینکه یک مکان فرهنگی بتواند به این عنوان شناخته شود باید در فهرست آثار یونسکو به ثبت رسیده باشد بنابراین اموال فرهنگی مورد حمایت هستند که از آنها بتوان به عنوان میراث فرهنگی ثبت شده یاد کرد.
عبداللهی ادامه داد: دولت ها به موجب حقوق بین الملل قراردادی و طبق کنوانسیون ها همچنین به لحاظ حقوق بین الملل عرفی، سلسله تعهداتی را برای پاسداشت میراث فرهنگی برعهده گرفته اند و یکی از مهمترین تعهدات این است که به این میراث آسیبی وارد نشود.
دانشیار دانشگاه شهید بهشتی افزود: مهمترین موضوعی که درباره آسیب به این میراث مطرح است، وجود یک درگیری مسلحانه است. دولت ها به موجب حقوق زمان صلح همچنین حقوق حاکم بر دوران درگیری و مخاصمات مسلحانه، تعهداتی را برای عدم حمله به این اماکن فرهنگی برعهده گرفته اند.
عبداللهی تصریح کرد: مشخصا کنوانسیون های چهارگانه ژنو در سال ۱۹۴۹ میلادی و دو پروتکل الحاقی آن، صراحتا حمله به اماکن فرهنگی را ممنوع کردند و آنقدر این مساله برای جامعه بین المللی مهم بوده که دولت ها بعد از تصویب کنوانسیون های چهارگانه ژنو، کنوانسیون «حمایت از اموال فرهنگی در دوران درگیری های مسلحانه بین المللی» را تصویب کردند و بعد از آن پروتکلی هم به آن اضافه شد تا در دوران درگیری های مسلحانه، میراث فرهنگی از آسیب های ناشی از جنگ مصون بمانند.
عضو اصلی هیئت مدیره انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد یادآور شد: طالبان در دورانی که در افغانستان به قدرت رسید، بخشی از میراث فرهنگی جهان را تخریب کرد و شورای امنیت اقدامات آنها را جنایت جنگی معرفی کرد.
وی درباره مسئولیت کیفری بین المللی دولت ها یا فرماندهانی که مرتکب تخریب و آسیب به میراث فرهنگی می شوند، گفت: وقتی جنایت جنگی رخ می دهد طبیعی است که جنایتکاران تعقیب بین المللی می شوند اما واقعیت این است که سازو کارهای حقوق بین الملل برای این تعقیب کیفری، توسعه یافته نیست هرچند که پیش از این، دادگاهی در یوگسلاوی و دادگاهی در رواندا برای رسیدگی به جنایات جنگی ناشی از این اقدامات تشکیل شده است.
کارشناس حقوق بین الملل ادامه داد: از منظر دیگر، تهدید ترامپ در حقوق حاکم بر توسل به زور دولت ها نیز قابل بررسی است و دولت ها به موجب بند چهارماده ۲ منشور ملل متحد ملزم به عدم تهدید یا توسل به زور در مورد تمامیت ارضی، استقلال سیاسی و هرگونه اقدام علیه اهداف منشور ملل متحد وعلیه یکدیگر هستند و از توسل به زور منع شده اند.
وی خاطرنشان کرد: ترامپ وعده و تهدید به ارتکاب جنایت جنگی در خصوص تخریب اماکن فرهنگی را مطرح کرده اما در حقوق بین الملل فقط تهدید در مورد نسل زدایی و نسل کشی جرم انگاری شده است.
عبداللهی با اشاره به تصویب اساسنامه رم در سال ۱۹۹۸ افزود: طبق این اساسنامه، دیوان بین المللی کیفری و دیوان کیفری بین المللی صلاحیت رسیدگی به جنایات جنگی را دارند اما در این رابطه، آمریکا ابتدا اساسنامه را امضا کرد اما بعد از آن در یک رویه نامعمول، امضای خود را پس گرفت در واقع، نه تنها عضو نشد بلکه امضای خود را پس گرفت بنابراین بسیار دشوار است که آمران و مجریان و مباشران چنین اتفاقات احتمالی را بتوان در دیوان بین المللی کیفری تحت تعقیب قرار داد.
این حقوقدان اضافه کرد: همچنین آمریکا با حدود ۱۵۳ کشور موافقتنامه دو جانبه ای امضا کرده و از آنها تعهدی گرفته که به هیچ وجه سربازان آمریکایی و افرادی که جنایات جنگی مرتکب می شوند به دیوان بین المللی کیفری معرفی نکنند.
عضو اصلی هیئت مدیره انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد گفت: یک قانون شکن و ناقض حقوق بین المللی همیشه امکان دارد که حقوق بین الملل را زیرپا بگذارد.

سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی به همراه ابومهدی مهندس از فرماندهان مقاومت پس از عمری مجاهدت بامداد جمعه ۱۳ دی ماه در حمله بالگردهای آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسید.  
بر اساس اعلام پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، دستور این حمله هوایی را دونالد ترامپ رییس جمهوری این کشور صادر کرده بود.
در پی تاکید مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران مبنی بر گرفتن انتقام از آمریکا در پی به شهاد رساندن سردار سلیمانی، رئیس جمهوری آمریکا در توئیتی مدعی شد که کشورش با تجهیزات نظامی جدید به هرگونه حمله احتمالی ایران پاسخ خواهد داد.
ترامپ مدعی شد اگر ایران هر یک از آمریکایی ها یا دارایی‌های آن را مورد هدف قرار دهد، ۵۲ نقطه در ایران از جمله مراکز فرهنگی را هدف قرار می دهد.

این تهدید او با واکنش های بسیاری مواجه شد و انتقادهای فراوانی برانگیخت.
رییس جمهوری اسلامی ایران در حساب توئیتری خود نوشت: آنهایی که به عدد ۵۲ اشاره می کنند بهتر است به عدد ۲۹۰ هم فکر کنند. هیچ وقت ملت بزرگ ایران را تهدید نکنید.
عدد ۲۹۰، یادآور تعداد مسافران کشته شده در اثر پرتاب موشک آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایران ایر ۶۵۵ در تیرماه سال ۱۳۶۷ است.

در مجامع بین  المللی نیز دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد: تهدید علنی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای حمله به مراکز مهم فرهنگی در ایران در صورتی اجرایی شدن، جنایت جنگی است.
همچنین «آندرا پراسو» (Andrea Prasow) قائم مقام مدیر دیده‌بان حقوق‌بشر سازمان ملل گفت: ترامپ باید علنا تهدیدهای خود را علیه دارایی های فرهنگی ایران پس بگیرد و  به طور شفاف اعلام کند که مجوز یا دستور جنایت جنگی را صادر نمی کند. وزارت دفاع آمریکا نیز باید به طور آشکار بر تعهد خود برای پیروی از قوانین جنگی و تبعیت از دستورات نظامی قانونی تاکید کند.
خبرنگاران آلمانی، تهدید ترامپ به هدف قرار دادن میراث فرهنگی ایران را با «اقدام وحشیانه طالبان در از بین بردن این بخش‌ها و آثار هنری افغانستان» مقایسه کردند.
«کریس مورفی» سناتور دموکرات آمریکایی در واکنش به تهدید ترامپ در توئیتر نوشت: هدف قرار دادن غیرنظامیان و مراکز فراهنگی همان اقدامی است که تروریست ها انجام می دهند. این یک جنایت جنگی است.
سی‌ان‌ان نیز به نقل از دو مقام ارشد دولت ترامپ گفتند که اظهارات رییس جمهوری آمریکا درباره حمله به اماکن فرهنگی در ایران مخالفت گسترده‌ای را در درون کابینه وی برانگیخته است.

برچسب‌ها حقوقدان حقوقی و قضایی قاسم سلیمانی ترامپ پروندهٔ خبری شهادت سردار سلیمانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حقوقدان حقوقی و قضایی قاسم سلیمانی ترامپ دونالد ترامپ دونالد ترامپ حقوقدان حقوقی و قضایی قاسم سلیمانی ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۲۵۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان

نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در دوازدهمین اجلاس بین‌المللی مقامات عالی کشور‌ها در امور امنیتی، در سخنانی ضمن ارزیابی وضعیت کنونی امنیت اطلاعات در جهان، پنج پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران را برای کاستن از آسیب‌های ناشی از یکجانبه‌گرایی غرب در این عرصه مطرح کرد.

علی اکبر احمدیان روز چهارشنبه در سخنانی در نشست تخصصی با تضمین امنیت اطلاعات در جهان نوظهور چند مرکزی؛ تهدید‌ها و فرصت‌ها که با حضور نمایندگان ۱۰۶ کشور در چارچوب اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ برگزار شد، گفت: در مقابل یک جانبه گرایی آمریکا و غرب، سازمان‌های منطقه‌ای همچون شانگهای و بریکس باید تلاش کنند تا در عرصه امنیت اطلاعات همکاری‌های خود را گسترش داده و ابزارها، نهاد‌ها و ساختار‌های جدید را خلق نمایند تا در برابر این دو نوع تهدید بی دفاع نباشند.

وی در ادامه به تشریح بسته پیشنهادی مشخص جمهوری اسلامی ایران به این نشست پرداخت و در نخستین پیشنهاد، تقویت همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین المللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات را خواستار شد.

پیشنهاد‌های جمهوری اسلامی ایران

چندجانبه کردن نهاد‌ها و ساختار‌های بین المللی در حوزه امنیت اطلاعات و سایبر و خارج کردن آن از انحصار یک کشور و یک قطب، پیشنهاد دیگر دبیر شورای عالی امنیت ملی به اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ بود.

احمدیان همچنین پیشنهاد همکاری برای تدوین قوانین و مقررات مرتبط با امنیت اطلاعات و امنیت سایبری جهانی (دیپلماسی سایبری) در ابعاد مختلف و دفاع هماهنگ از آنها در مجامع بین المللی از قبیل ITU و مقابله با یکجانبه گرایی امریکا در فضای سایبر را مطرح کرد.

پیشنهاد چهارم جمهوری اسلامی ایران به شرکت‌کنندگان در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ، تشکیل ائتلاف‌های ضد تحریمی و استفاده از سامانه‌ها و سکو‌های غیرامریکایی تحریم ناپذیر برای تبادلات مالی و اقتصادی و اداری بین اعضاء با یکدیگر بود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین تقسیم کار بین کشور‌های مستقل برای تولید سخت افزارها، نرم افزارها، دیتاسنتر‌ها و سکو‌های مستقل را به عنوان بخش دیگری از بسته پیشنهادی ایران مطرح کرد.

متن کامل سخنرانی

متن کامل سخنرانی احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی در این نشست تخصصی اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ بدین شرح است:

ابتدا لازم می‌دانم تشکر و قدردانی خود را از جنابعالی به خاطر برگزاری شایسته این نشست مهم بین المللی و خرسندی خویش را از دولت فدراسیون روسیه برای میزبانی گرم در این رویداد مهم امنیتی ابراز دارم؛ همچنین عملیات تروریستی مسکو را محکوم و به شما تسلیت می‌گویم.

همکاران گرامی.

ما در حال گذار از نوعی حکمرانی پیچیده مبتنی بر اطلاعات هستیم که روز به روز در حال توسعه است و با تکیه بر فناوری اطلاعات، نه تنها دولت­ها بلکه نظام سلطه با شناختی که از افراد و جوامع پیدا کرده اند، به سمت کنترل­های روانکاوانه‌­ای گام بر می‌دارند که کمتر رنگ و بوی مداخله‌ی سنتی را دارد. اما امکانی به مراتب بیش از گذشته برای اعمال سیاست و کنترل را در اختیار حاکمان و البته متأسفانه، دیگرانی قرار می‌دهد که می‌توانند اطلاعات را در اختیار گیرند.

همین امر سبب شده، اکنون، اطلاعات نقش و اهمیتی به مراتب بیش از گذشته پیدا نماید و یکی از مهمترین چالش‌های امنیتی در عرصه بین المللی، امنیت اطلاعات خصوصاً در فضای سایبری است که حل آن نیازمند همکاری و مشارکت جمعی کشورهاست.

عالی جنابان!

سایر همکاران من از امنیت اطلاعات به مفهوم رایج آن سخن گفتند که مورد موافقت ما نیز هست، اما من با یک " نظریه محوری" و متفاوت به این نشست آمده ام تا توجه شما را به دو تهدید بزرگ جلب نمایم که از آن به " تهدید نرم" و "تهدید نیمه سخت" تعبیر می‌کنم.

امنیت اطلاعات آن گونه که در نگاه ساده­انگارانه تصور می‌شود صرفاً به معنای حفاظت از اطلاعات و داده­ها و ارتباطات نیست، بلکه در نگاهی فراگیر ایجاد سپر دفاعی و امنیتی در برابر "برده­ سازی مدرن" از انسان‌ها و جوامع با حذف هویت انسانی و ملی آنان از طریق ترویج فردگرایی افراطی و ایجاد شکاف بین نسلی و گسستن پیوند‌های اجتماعی است.

از این منظر آسیب ها، چالش‌ها و تهدیدات امنیت اطلاعات عبارتست از:

۱- انحصار اینترنت به امریکا

۲- انحصار سیستم‌های عامل رایانه­ها و تلفن­های هوشمند (مانند ویندوز و اندروید به امریکا)

۳- انحصار دیتاسنتر‌های جهانی و بزرگ و سکو‌ها (مانند گوگل و NSA به آمریکا)

در نتیجه این انحصارات تهدیدات زیر رخ نموده است:

* سوء استفاده از اطلاعات و توانمند شدن صاحبان اطلاعات به نفوذ تا عمق زندگی افراد، جوامع و کشور‌ها

* شکل دهی به خواسته ها، زندگی و حتی آرزو‌های افراد و جوامع بشری، مطابق با اهداف و امیال صاحبان مکنت و قدرت و نظام سلطه بین المللی

* ایجاد امکان برای برخی کشور‌های خاص به منظور در اختیار گرفتن زیرساخت‌های حیاتی کشور‌ها که بعنوان مثال زیرساخت اینترنت در انحصار امریکاست و از این طریق زیرساخت‌های همه کشور‌ها را در تصرف، کنترل و اختیار خود گرفته است.

* دخالت حکومت‌ها فراتر از مرز‌های سیاسی و حاکمیتی خود و حذف تدریجی حاکمیت ملی کشور‌ها

* ایجاد امکانی جدی برای تغییر در هویت انسان‌ها و جوامع و شکل دهی به آن به دلخواه غرب و ایجاد فاصله بین افراد و جوامع با ریشه‌های خود

* گسست و شکاف نسلی و پیوند‌های اجتماعی، خانوادگی از طریق فردگرایی افراطی آن هم از نوع انحرافی و فروکاست انسان‌ها به لذت جویی و کسب سود فردی

در نتیجه این موارد:

توانایی کنترل بی سابقه و به شدت افراطی، روانکاوانه و مداخله در خصوصی‌ترین لایه‌های زندگی افراد و جوامع و حتی کنترل ذهن و رفتار آنان با مقاصد تجاری و سیاسی به نوعی که آزادی، استقلال و قدرت انتخاب را از آنان سلب نموده و حاکمیت فردی و ملی را حذف و برده داری مدرن را شکل میدهد. کدام یک از شما با تغییر شگفت انگیز افکار و امیال نسل جوان خود حتی فرزندان خویش مواجه نشده اید؟!

عزیزان! سارق اصلی و عامل ناامنی همان کسی است که امین شمرده شده است، اوست که شبکه و اطلاعات را در دست دارد.

همان گونه که ملاحظه میشود از این منظر، امنیت فردی، اجتماعی و حاکمیت ملی کشور‌ها به سرعت در معرض دو تهدید نیمه سخت به معنای تصرف سکوها، سیستم‌ها و ساز و کار‌های جهانی و همچنین، در معرض تهدید نرم به معنای تصرف افکار و علائق و اقناع انسان‌ها برابر امیال نظام سلطه جهانی است.

همکاران محترم!

فقدان قوانین عادلانه بین المللی در این حوزه موجب گردیده تا دولت امریکا با در اختیار داشتن مدیریت جهانی اینترنت و توسعه سکو‌های اینترنتی، فضای سایبر بین المللی را قلمرو حاکمیتی خود بداند و بر حکمرانی کشور‌های مختلف به ویژه در حوزه امنیت ملی آنها اعمال نفوذ نماید.

جمهوری اسلامی ایران یکی از کشور‌هایی است که سال‌ها قربانی حملات سایبری متعدد از طرف امریکا و رژیم صهیونیستی بوده است. شما ماجرای حمله خطرناک به سایت اتمی جمهوری اسلامی ایران با بدافزار استاکس نت را به خاطر دارید.

با توجه به این که اکثر سامانه‌های سخت افزاری و نرم افزاری، به ویژه سیستم عامل‌های رایانه‌ها و گوشی تلفن‌های هوشمند متعلق به شرکت‌های امریکایی است این کشور از این ابزار سوء استفاده مینماید.

متاسفانه در عملیات‌های خرابکارانه، جاسوسی و تروریستی از قبیل حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق و یا ترور فلسطینی‌ها از بستر‌های مذکور استفاده شده است.

عالی جنابان!

لازم است به برخی از کشور‌ها که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری و یا خرید و نصب سخت افزار‌ها و نرم افزار‌های رژیم صهیونیستی را داده اند، هشدار دهم که رژیمی که با نسل کشی فلسطینیان و کودک کشی و زن کشی و جنایات متعدد علیه بشریت در غزه ماهیت خود را بر همگان آشکار ساخت صلاحیت ورود به این عرصه مهم را ندارد و کشور‌ها باید مطمئن باشند که با گشودن مرز‌های خود برای این رژیم، زیرساخت بزرگی برای تهدید امنیتی خود ایجاد کرده اند که جاسوسی از مردم و مقام‌های کشورهایشان بخش بسیار کوچکی از این خطر است. مشکل بزرگتر در بقا و ثبات این کشور‌ها خواهد بود.

همکاران گرامی!

در مقابل یک جانبه گرایی امریکا و غرب، سازمان‌های منطقه‌ای همچون شانگهای و بریکس باید تلاش نمایند تا در عرصه امنیت اطلاعات همکاری‌های خود را گسترش داده و ابزارها، نهاد‌ها و ساختار‌های جدید را خلق نمایند تا در برابر این دو نوع تهدید بی دفاع نباشند.

جمهوری اسلامی یک بسته پیشنهادی مشخص به این نشست ارائه مینماید:

۱- همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین المللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات

۲- چندجانبه کردن نهاد‌ها و ساختار‌های بین المللی در حوزه امنیت اطلاعات و سایبر و خارج کردن آن از انحصار یک کشور و یک قطب

۳- همکاری برای تدوین قوانین و مقررا ت مرتبط با امنیت اطلاعات و امنیت سایبری جهانی (دیپلماسی سایبری) در ابعاد مختلف و دفاع هماهنگ از آنها در مجامع بین المللی از قبیل ITU و مقابله با یکجانبه گرایی امریکا در فضای سایبر

۴- تشکیل ائتلاف‌های ضد تحریمی و استفاده از سامانه‌ها و سکو‌های غیرامریکایی تحریم ناپذیر برای تبادلات مالی و اقتصادی و اداری بین اعضاء با یکدیگر

۵- تقسیم کار بین کشور‌های مستقل برای تولید سخت افزارها، نرم افزارها، دیتاسنتر‌ها و سکو‌های مستقل

ایران، امروز، برخوردار از ظرفیت‌های غیرقابل انکار علمی و فناوری است که میتواند فرصت بسیار خوبی برای همکاری در سطح بین المللی فراهم نماید. جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آمادگی دارد در عرصه تامین صلح و امنیت پایدار بین المللی خصوصاً در عرصه مقابله با تهدیدات تروریستی و افراط گرایی با دیگر کشور‌ها در سطح جهان و منطقه همکاری نماید.

از حسن توجه شما صمیمانه قدردانی می‌نمایم.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • جزئیاتی از حمله به سایت اتمی ایران و کنسولگری ایران در سوریه از زبان دبیر شورای عالی امنیت /۵ پیشنهاد به نشست سن پترزبورگ
  • پیشنهادات ایران برای ارتقای امنیت اطلاعات
  • اگر این جنایات دهشتناک فورا متوقف نشود...| واکنش تند ایران به کشف گورهای جمعی در خان یونس
  • احمدیان: مشکل بزرگ‌تر در بقا و ثبات این کشورها خواهد بود
  • پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان
  • تداوم موقعیت جنگی تنها راه بقای نتانیاهو در قدرت / کابینه اسرائیل در حال از هم پاشیدن است
  • عامل حمله به کنسولی ایران در پاریس به حبس محکوم شد
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود
  • واکنش ایران به گورهای جمعی در بیمارستان ناصر غزه