Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@08:46:11 GMT

افزایش بهره‌وری با هفته کاری 4 روزه

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۴۲۷۳۲

افزایش بهره‌وری با هفته کاری 4 روزه

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد یک هفته کاری چهار روزه، بهره‌وری را افزایش داده، استرس در محل کار را کاهش می‌دهد و رویکرد متمرکزتری در فعالیت کاری فراهم می‌کند. این روش کاری موجب استفاده از محیط کار توسط دیگر افراد نیازمند نیز خواهد شد.

به گزارش نیوز، تحقیق جدید در نیوزلند نشان داد که یک هفته چهار روزه باعث افزایش بهره وری 20درصدی شده و استرس ناشی از کار 45 درصدی را به 38 درصد کاهش می‌دهد و با افزایش تعادل کار و زندگی از 54 درصد به 78 درصد همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج آزمایش مشابه که توسط مایکروسافت ژاپن انجام شد نیز نشان داد با کاهش یک روز کاری بهره‌وری شغلی 40 درصد افزایش می‌یابد که این میزان فراتر از بازده تولیدی و تأثیرات زیست محیطی است. در این تحقیق، یک هفته کاری چهار روزه موجب کاهش 24 درصدی مصرف برق و کاهش مصرف 29 درصدی پرینتر شد.

تغییر انتظارات

کاهش ساعات کاری هفتگی، خالی شدن مراکز شغلی و دورکاری نیز موجب کاهش موارد مصرفی زیادی شده و اگر شیوه‌ای در نظر بگیریم که هزینه‌های مربوط به فضای اداری کاهش یابد در بهره‌وری نیز مؤثر خواهیم بود.

در حال حاضر، مفهوم ساختمان اداری به عنوان سمبل، منسوخ شده است و در واقع کارکنان در جستجوی مکانی برای رفع نیازهای خود و انعطاف پذیری بیشتر هستند. افراد خواهان مکانی هستند که از نظر شخصی مناسب آنان باشد و فضایی برای کار خلاقانه و مشترک ایجاد کند. این نوع تغییر فرهنگی، خواسته افراد را در مورد نحوه طراحی ساختمان‌های اداری تغییر داده و نحوه عملکرد در این مورد نیز بازتاب همین نگرش است.

اشتراک‌گذاری دفاتر کاری

با ایجاد  دفاتر سازگارتر می‌توان در زمان تعطیلات نیز از این مکان‌ها استفاده کرد. دفاتر سازگار به این  معنی است که افراد دیگر می‌توانند در صورت نیاز از آنها استفاده کنند .با روش اشتراک گذاری دفاتر، امکاناتی مانند سالن‌های اداری و یا فضای غذاخوری در روزهای تعطیل برای افراد نیازمند فراهم می‌شود. می‌توان اتاق جلسات را نیز در اختیار خیرین محلی یا مؤسسات اجتماعی قرار داد تا میزبان رویدادها، سمینارها یا همایش‌ها باشند.

هماهنگی

با افزایش کار توزیعی، درک از دفتر مرکزی در حال تغییر و مدلی جدید در حال ظهور است و تعریف آن نیز هر مکانی برای کار کردن است.

ایده سنتی دفتر مرکزی  با آدرس برجسته و نام یک سازمان که با حروف بزرگ در بیرون آن نوشته شده روز به روز منسوخ می‌شود و جای خود را به یک راه حل جدید و اقتصادی‌تر می‌دهد.

با کاهش مقیاس فضای "مالکیت فردی" و دسترسی به امکانات مشترک و همکاری با سازمان‌های همفکر که به دنبال یک رویکرد مدرن‌تر هستند ارزش برند یک سازمان ارتقاء می‌یابد. روش اشتراک‌گذاری آزاد ایده‌ها و همکاری، به سرعت در حال تبدیل شدن به یک هنجار است.

تقویت تعامل آزاد در سازمان‌ها، محیطی را برای اجرای ایده هایی که در ساختمان اداری سنتی وجود ندارد را نیز فراهم کرده است. مکالمه گاه به گاه در یک کافه عمومی می‌تواند مشکل کاری فرد را که مدتی درگیر آن بوده، با همفکری دیگری برطرف کند و یا دیدن افراد در راهروها به ایجاد ارتباط در پروژه های آینده کمک خواهد کرد. با استفاده از این رویکرد می‌توان فرهنگی پویا و جذاب ایجاد کرد.

مزایای برند سازمانی برای کارکنان

سازمان‌های مدرن پتانسیل ارتقاء ادراک دیگران از برند خود را می‌شناسند. هنگامی‌که یک مکان برای جذب مشاغل آینده‌نگر در اندازه‌ها یا بخش‌های مختلف و میزبانی از فرصت‌های شغلی معنی‌دار و مثبت ایجاد می‌شود،انعکاس این برند برای کارکنان آن مطلوب است. استفاده از فضای کارآمدتر و مؤثرتر نیز بیانگر مسؤولیت و معروف شدن برند در برابر محیط‌زیست خواهد بود.

تغییر نگرش اجتماعی به نحوه کار یک اشتباه یا یک ناهنجاری نیست بلکه ایده‌ای جدید و ماندگار است و نیازمند کمک برنامه‌ریزان و طراحان است.

توسعه‌دهندگان، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاران باید انتظارات کاری افراد در این روش را بپذیرند و توجه خود را به تأثیرات زیست‌محیطی ساختمان‌ها معطوف کنند.

مشاغل نیز به‌نوبه خود، باید به سمت رویکرد فضای اشتراکی حرکت کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی محیط کار سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۴۲۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویکند ۲ روزه در بخش‌خصوصی؟

ولی اسماعیلی با اشاره به بررسی لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته در این کمیسیون، از تشکیل جلسه‌ای با اتاق بازرگانی برای بررسی نظر آن‌ها درخصوص تعطیلات دو روزه خبر داد.

به گزارش دنیای اقتصاد، به گفته او، احتمالا هفته آینده این لایحه در مجلس به تصویب برسد.

لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته که ۵ آذر ماه ۱۴۰۱ به صورت عادی از دولت به مجلس ارسال شد؛ حالا مراحل نهایی خود را در مجلس طی می‌کند. کلیات این لایحه که بررسی اولویت‌دار آن در نهم بهمن ماه از سوی نمایندگان به تصویب رسید؛ در جلسه روز ۱۹ اسفند ماه سال گذشته مصوب و با تصمیم عبدالرضا مصری، نایب رئیس مجلس قرار بر بررسی دو‌شوری آن شد. در نهایت روز یکشنبه هفته جاری لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری در خصوص افزایش تعطیلات آخر هفته در کمیسیون اجتماعی به تصویب رسید. بر این اساس تصمیم بر این شد که روز دوم تعطیلات آخر هفته پنج‌شنبه باشد؛ البته این تصمیم با نظر موافق دولت اتخاذ شد.

با این وجود، اما احتمال تغییر روز دوم تعطیلات و جایگزینی شنبه به‌جای پنج‌شنبه در صحن علنی مجلس وجود دارد. با این حال به نظر می‌رسد روز پنج‌شنبه به عنوان روز دوم تعطیلات مورد موافقت اکثریت در صحن علنی قرار گیرد. از سوی دیگر در حالی‌که بر اساس لایحه این تعطیلات تنها شامل کارمندان دولت می‌شود، اما در گفتگو با رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس احتمالی برای تعطیلی بخش خصوصی نیز مطرح شد.

مسوولیت احصا بر عهده دولت

ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته در کمیسیون متبوعش گفت: بر اساس مصوبه‌ای که در کمیسیون اجتماعی داشتیم روز تعطیلات از شنبه تا چهارشنبه خواهد بود. همچنین ساعت کاری در هر روز ۸ ساعت و در طول هفته ۴۰ ساعت کاری است. بحث دیگر این بود که مراکز عملیاتی و اورژانسی نباید تعطیل شوند. در این راستا احصای اینکه کدام دستگاه‌ها نباید تعطیل شوند را برعهده دولت گذاشتیم و دولت باید احصا کند که کدام ادارات به دلیل عملیاتی بودن و اورژانسی بودنشان نباید تعطیل شوند.

او ادامه داد: علاوه بر این بانک‌ها هم مستثنی شدند و تنها یک روز در هفته تعطیل هستند و مشمول این قانون نمی‌شوند.

بررسی تعطیلی شنبه در صحن

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص اینکه انتخاب روز پنج‌شنبه نظر دولت بود یا کمیسیون، اظهار کرد: دولت پیشنهاد کلی داده بود و در لایحه آورده بود که روز‌های کاری یک روز کاهش یابد. اما با نظر موافق دولت روز پنج‌شنبه را به عنوان دومین روز تعطیلات آخر هفته انتخاب کردیم.

اسماعیلی به احتمال تغییر دومین روز تعطیلات آخر هفته در صحن مجلس اشاره و تصریح کرد: نمایندگان می‌توانند در خصوص تغییر روز پنج‌شنبه به شنبه در صحن مجلس پیشنهاد بدهند و پیشنهادشان بررسی خواهد شد.

چه کسانی مشمول می‌شوند؟

او در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال تعطیلی بخش خصوصی هم وجود دارد، تاکید کرد: ما نمی‌توانیم برای بخش خصوصی قانونی بنویسیم. این لایحه در خصوص اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری است، البته این قانون شامل قانون کار هم می‌شود و کارگران هم مشمول آن می‌شوند، اما برای شرکت‌های خصوصی طبیعتا نمی‌توانیم قانون بنویسیم و آن‌ها قانون خاص خود را دارند و بیشتر توافقی میان کارگر و کارفرما ایجاد می‌شود. اما افرادی که با دستگاه‌های دولتی قرارداد کارگری دارند مشمول این قانون می‌شوند؛ بنابراین نزدیک به ۳۰ درصد از کارگران مشمول این قانون می‌شوند و دو روز در هفته تعطیل خواهند بود.

زمان بررسی لایحه در صحن

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس به زمان بررسی لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته اشاره کرد و افزود: اگر هیات رئیسه لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته را در دستور کار قرار دهد، به نظر می‌رسد احتمالا اواخر هفته آینده این لایحه در صحن مجلس به تصویب برسد.

اسماعیلی در خصوص برآوردش از نظر صحن مجلس در خصوص دومین روز تعطیلات آخر هفته، گفت: به نظر می‌رسد روز پنج‌شنبه در صحن علنی مجلس رای بیاورد و به عنوان دومین روز تعطیلات انتخاب شود.

نظر‌خواهی از اتاق بازرگانی

او در خصوص اینکه آیا احتمال دارد بخش خصوصی هم در هفته دو روز تعطیل شوند، اظهار کرد: در این خصوص جلسه‌ای با اتاق بازرگانی خواهیم داشت باید دید نظر آن‌ها در خصوص تعطیلات دو روزه چیست.

پنج‌شنبه و جمعه در عمل تعطیل رسمی می‌شود

همچنین مهدی عیسی‌زاده، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به تصویب لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته در کمیسیون متبوعش گفت: در حال حاضر به تعطیلات آخر هفته یک روز اضافه شده است، اما تصمیم درخصوص بخش خصوصی با خود آن‌ها است.

او ادامه داد: البته بانک‌ها مشمول این قانون نمی‌شوند و دو روز تعطیل شامل آن‌ها نیست. مراکز خدماتی، نیروی انتظامی، نظامی و امنیتی مشمول دو روز تعطیلات نمی‌شوند و بابت این یک روز، اضافه‌کاری‌شان را دریافت می‌کنند.

جلال رشیدی‌کوچی، عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور نیز با انتقاد از انتخاب روز پنج‌شنبه به عنوان دومین روز تعطیلات در کمیسیون اجتماعی گفت: نگاه من این بود که شنبه به عنوان دومین روز تطیلات آخر هفته انتخاب شود.

چون تعطیلات کشور‌های دنیا شنبه و یکشنبه است و روز جمعه از قدیم‌الایام تعطیل بوده و اگر ما روز تعطیلات را جمعه و شنبه انتخاب کنیم دو روز از دنیا عقب هستیم، اما اگر روز‌های تعطیلات آخر هفته پنج‌شنبه و جمعه باشد در عمل ۴ روز از دنیا عقب هستیم. اما یک عده نگاه‌شان این بود که یهودیان شنبه تعطیل هستند و شنبه برای یهودیان است و من برای این نگاه متاسفم.

او تاکید کرد: به نظر می‌رسد در صحن علنی مجلس هم پنج‌شنبه به عنوان دومین روز تعطیلات آخر هفته انتخاب شود. به نظرم روز پنج‌شنبه بانک‌ها را هم تعطیل کنند، چون مردم اکثر مبادلات بانکی‌شان را با گوشی‌های تلفن همراه خود انجام می‌دهند و کارمندان بانک چه گناهی کرده‌اند که همیشه باید سرکار باشند.

رشیدی‌کوچی اظهار کرد: با تعطیلی کارمندان دولت، عملا همه تعطیل می‌شوند. مدارس که تعطیل بود و پدر و مادر‌ها هم تعطیل می‌شوند؛ بنابراین عملا پنج‌شنبه و جمعه تعطیل رسمی می‌شود.

دیگر خبرها

  • قیمت طلا چند دلار شد؟
  • آمادگی برای افتتاح ۱۵ هزار میلیارد ریال طرح صنعتی سمنان در سفر دولت سیزدهم
  • قیمت طلا و سکه کاهش یافت
  • افزایش ۳۵ درصدی بهره وری آب در سطح مزرعه با سامانه آبیاری قطره‌ای
  • ویکند ۲ روزه در بخش‌خصوصی؟
  • اعلام جزئیات کاهش ساعت کار هفتگی
  • کاهش ساعت کاری شامل بخش خصوصی و کارگری هم می‌شود؟
  • این رژیم‌ها که می‌تواند چاق‌ترتان کند
  • نرخ بهره بین بانکی در سال جدید کاهش یافت
  • ادامه روند کاهشی نرخ بهره بین بانکی در سال جدید + جدول