Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-20@02:35:52 GMT

دلایل دردمفاصل وچگونگی تسکین آن‌ها

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۵۰۱۸۵

اگر مفصل درد دارید، در مورد استفاده از گرما یا سرما حتماً از پزشکتان راهنمایی بخواهید تا دچار پیامد‌های خطرناک و ناخوشایند نشوید. ناطقان: درد مفاصل گاهی تشخیص اینکه علت مفصل درد، آرتروز است یا عارضه‌ای دیگر بسیار دشوار است. خیلی از علائم در بیماری‌های گوناگون، مشابه هم هستند. اگر دست‌کم یک مفصل دردناک دارید، باید به روماتولوژیست مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقط یک متخصص می‌تواند تفاوت میان آرتروز و سایر بیماری‌ها را که مفصل درد را شامل می‌شوند تشخیص بدهد.

دلایل درد مفاصل
آرتریت روماتوئید می‌تواند موجب درد مفاصل بشود.
آرتریت روماتوئید یک بیماری خودایمنی است که اساساً مفاصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ضمناً این بیماری می‌تواند باعث التهاب در اطراف ریه‌ها، ایجاد مشکلات قلبی و کاهش گلبول‌های قرمز خون نیز بشود.
علائم معمول در آرتریت روماتوئید:
- تورم مفاصل و احساس ناراحتی در هر دو سمت بدن
- زانوها، دست‌ها، انگشتان و پایین پا‌ها معمولاً تحت تأثیر قرار می‌گیرند.
- ابتلا به علائم طی چند هفته یا چند ماه
- کاهش طیف حرکتی مفصل
- تب
- دفرمه شدن انگشتان

بورسیتیس می‌تواند سبب درد در دست‌ها و پا‌ها شود
بورسیتیس (بورسیت)، التهاب یک یا چند کیسه‌ی زلالی در بدن است. کیسه‌های پُر از مایعی در اطراف مفاصل وجود دارند و به عنوان روان کننده عمل می‌کنند. استفاده‌ی بیش از حد از مفصل یا آسیب به آن نیز می‌تواند ریسک این بیماری را افزایش بدهد.

علائم معمول در بورسیت: آرنج، شانه‌ها، لگن، زانو‌ها و تاندون آشیل معمولاً تحت تأثیر قرار می‌گیرند.. درد، بارزترین علامت این بیماری بوده و می‌تواند تدریجاً یا ناگهانی بروز کند.. سبب از دست دادن جدی طیف حرکتی در شانه می‌شود.

فیبرومیالژیا، مفاصل، عضلات و استخوان‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

فیبرومیالژیا یک بیماری مزمن است که به دلیل وارد کردن فشار بر برخی از مفاصل در بدن ایجاد درد می‌کند. علت این بیماری هنوز ناشناخته است؛ اما محققان می‌گویند فیبرومیالژیا ترکیبی از ژنتیک و فاکتور‌های محیطی است.

علائم معمول در فیبرومیالژیا:
- درد در عضلات و استخوان‌ها
- خستگی عمومی
- اختلال در خواب
- گاهی بیماران دچار سندرم پای بی‌قرار و گزگز دست‌ها و پا‌ها و حساسیت به سروصدا می‌شوند.

مفصل درد ناشی از آسیب و ضربه
به طور طبیعی، آسیب مفصل در زانوها، مچ دست‌ها و آرنج‌ها روی می‌دهد. اگر شما دچار التهاب و درد فقط در ناحیه‌ی مفصل باشید، شاید علت آن فقط ضربه یا آسیب حین پریدن یا انجام یک فعالیت بدنی دیگر باشد.

علائم معمول مفصل درد ناشی از آسیب:درد، قرمزی و التهاب یک مفصل. تورم و کاهش طیف حرکتی در یک مفصل.
آرتریت روماتوئید یک بیماری خودایمنی است که اساساً مفاصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ضمناً این بیماری می‌تواند باعث التهاب در اطراف ریه‌ها، ایجاد مشکلات قلبی و کاهش گلبول‌های قرمز خون نیز بشود.

زانودرد ناشی از پوکی استخوان
پوکی استخوان یک بیماری است که در آن، تضعیف استخوان سبب افزایش احتمال شکستگی آن می‌شود. درون یک استخوان سالم، فضا‌های خالی کوچکی وجود دارد. در پوکی استخوان، اندازه‌ی این فضا‌ها افزایش می‌یابد. به زبان ساده‌تر استخوان، ضعیف‌تر و نازک‌تر می‌شود. خیلی از افرادی که پوکی استخوان دارند دچار مفصل‌درد در ناحیه‌ی زانو هستند.

علائم معمول پوکی استخوان
- عدم وجود علامتی هشداردهنده در مراحل اولیه
- پس‌رفتگی لثه‌ها و ضعف و شکنندگی ناخن‌ها
- زانودرد و درد در ستون فقرات در مراحل بعدی

عفونت‌ها نیز می‌توانند سبب درد مفاصل شوند
این عفونت‌ها با باکتری‌هایی شروع می‌شوند که وارد بدن می‌شوند. در بیشتر موارد این اتفاق بعد از یک ضربه یا یک عمل جراحی روی می‌دهد و سپس از طریق خون به استخوان‌ها و مفاصل می‌رسد.

انواع عفونت‌هایی که منجر به درد استخوان و مفاصل می‌شوند: استئومیلیت: این عارضه در میان افرادی که دیابت دارند بسیار شایع است. این عفونت به سرعت گسترش پیدا کرده و علائمی مانند درد و تب دارد.. آرتریت عفونی: این عفونت اغلب، مفاصل پا‌ها و دست‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

لوپوس
لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که در آن، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت‌های سالم در خیلی از قسمت‌های بدن حمله‌ور می‌شود. لوپوس بیماری خطرناکی بوده و می‌تواند منجر به مرگ شود. در خیلی از موارد، تشخیص بیماری لوپوس کار سختی است و درمانی هم ندارد. تشخیص اولیه می‌تواند به این صورت باشد که شما چند بیماری را همزمان دارید. لوپوس بر چشم‌ها، ریه‌ها، قلب، پوست، کلیه‌ها، خون و مغز اثر می‌گذارد؛ اما شایع‌ترین علامت آن، مفصل درد است.

علائم معمول لوپوس: مفصل‌درد در طیف خفیف تا شدید. تبی که می‌تواند مدت طولانی ادامه‌دار شود. ریزش مو. کم‌خونی و ضعف. بثورات پوستی شامل یک راش پروانه‌مانند روی صورت. از دست دادن حافظه. سردرد.

توصیه‌هایی برای تسکین درد مفاصل
کلسیم و ویتامین D می‌توانند دردتان را تسکین بدهند.
مطالعات زیادی نشان داده‌اند که ویتامین D می‌تواند درد مفصل را تسکین بدهد. ضمناً طبق یافته‌ها، وقتی کمبود ویتامین D درمان نمی‌شود، درد مفاصل شدت می‌گیرد. همچنین مهم است که ویتامین D با کلسیم مصرف شود. البته این شیوه، درمانتان نخواهد کرد؛ اما التهاب را کاهش داده و استخوان‌هایتان را قوی می‌کند.

رژیم غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان، التهاب را کاهش می‌دهد
یک رژیم غذایی مناسب که پزشکتان آن را توصیه می‌کند، از درد مفاصلتان کم خواهد کرد. غذا‌هایی وجود دارند که می‌توانند به شما کمک کنند: ماهی، روغن زیتون، میوه‌ها و سبزی‌ها. این مواد غذایی از ترکیباتی تشکیل شده‌اند که با التهاب مبارزه می‌کنند. آنتی‌اکسیدان به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

فعالیت بدنی می‌تواند شدت درد مفاصلتان را کاهش دهد
البته زمانی که زانودرد دارید نمی‌توانید مثل یک فرد سالم، بپرید و بدوید؛ اما این نباید سبب شود که هیچ فعالیت بدنی‌ای انجام ندهید. حتی پیاده‌روی‌های طولانی نیز می‌توانند برای کمک به تناسب اندام کافی باشند. به طور نرمال، پزشکان توصیه می‌کنند برخی از تمرینات خاص ورزشی را انجام دهید که فشار زیادی به مفاصلتان وارد نمی‌کنند. در مورد مناسب‌ترین نوع تمرین و ورزش برای شرایط خودتان با پزشک مشورت کنید و وقتی علائمتان بدتر شدند، خودتان را خسته نکنید و به بدنتان فشار نیاورید.

در استفاده از گرما یا سرما برای مفاصل دردناک‌تان محتاط باشید
پیش از استفاده از گرما برای مفصل دردناکتان احتیاط کنید. در برخی از عوارض، استفاده از گرما مانند وان داغ، ماساژ و سونا، برای بدن ممنوع است. همین مسئله در مورد استفاده از سرما مانند کیسه یخ یا حوله‌ی سرد نیز وجود دارد. اگر زمستان است و هوای بیرون سرد است، حتماً از لباس کاملاً گرم و دستکش استفاده کنید.

اگر مفصل درد دارید، در مورد استفاده از گرما یا سرما حتماً از پزشکتان راهنمایی بخواهید تا دچار پیامد‌های خطرناک و ناخوشایند نشوید. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: درد ، مفاصل ، تسکین

منبع: ناطقان

کلیدواژه: درد مفاصل تسکین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۵۰۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواد غذایی مفید برای تسکین درد مزمن

اگر شما هم در میان بیش از ۲۰ درصد بزرگسالانی هستید که دارای درد‌های مزمن مانند آرتریت، میگرن یا کمردرد هستند، ممکن است غذا خوردن برایتان بیشتر شبیه به یک کار طاقت فرسا باشد تا لذت‌بخش و همیشه نگران باشید که برخی غذا‌ها به طور ناخودآگاه ناراحتی شما را تشدید کنند.

خبر خوب این است که تحقیقات نشان می‌دهد ایجاد تغییرات استراتژیک در رژیم غذایی، رفع کمبود‌های تغذیه‌ای و مصرف مکمل‌های مبتنی بر دانش پزشکی می‌تواند التهاب در بدن را به میزان قابل توجهی کاهش و درد را تسکین دهد.

دردناک، کسل کننده، سوزناک، تیز تنها برخی از کلماتی است که افراد برای توصیف درد خود استفاده می‌کنند.

وضعیت فرد مبتلا به درد مزمن ممکن است بعضی روز‌ها عالی باشد، بعضی روز‌ها بد. این واقعیتی است که بسیاری از مبتلایان به این عارضه با آن مواجه هستند. احتمال دارد علائم و نشانه‌ها همیشه قابل مشاهده نباشند و ممکن است نبردی درونی باشد که در پشت دندان قروچه و لبخند‌های اجباری پنهان شده است.

اغلب ممکن است درد مزمن به عنوان نشانه‌ای از یک مشکل بزرگتر نادیده گرفته شود یا به دلیل اینکه تهدید کننده زندگی نیست جدی گرفته نشود. با این حال، بار درد مزمن نه تنها فردی نیست، بلکه اجتماعی هم هست.

نتایج مطالعات نشان می‌دهد افراد مبتلا به درد مزمن ممکن است در انجام زندگی روزمره و فعالیت‌ها مشکل داشته باشند و همچنین از وضعیت سلامت ضعیف تری برخوردار باشند. همچنین ممکن است مجبور باشند با ناامنی شغلی یا بیکاری دست و پنجه نرم کنند.

در ادامه به این می‌پردازیم که چگونه یک رژیم غذایی ضد التهابی می‌تواند متحد قدرتمندی در مبارزه با درد‌های مداوم باشد.

التهاب، پاسخ سیستم ایمنی بدن شما به آسیب است که باعث تحریک گلبول‌های سفید و پروتئین‌ها می‌شود تا از شما در برابر مهاجمان خارجی محافظت کند و آسیب را ترمیم کند. هنگامی که التهاب به دلیل اختلالات خود ایمنی، جراحات، استرس یا شرایطی مانند چاقی، مزمن می‌شود می‌تواند به طور مداوم مسیر‌های درد را فعال کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که کاهش نشانگر‌های التهابی می‌تواند شدت درد مزمن را کاهش دهد.

رژیم غذایی برای کاهش التهاب

برخی از رژیم‌های غذایی ممکن است به کاهش التهاب کمک کند که در ادامه به نقل از «وب ام دی» به چند نکته در این زمینه خواهیم پرداخت.

آنتی اکسیدان‌ها را فراموش نکنید. این ترکیبات در میوه ها، سبزیجات، چای، ادویه جات و مکمل‌هایی مانند کورکومین یافت می‌شوند. آنها به خنثی کردن رادیکال‌های آزاد آسیب رسان به سلول کمک می‌کنند.

مصرف اسید‌های چرب امگا ۳ را افزایش دهید. این مواد در ماهی‌های چرب، گردو و کتان یافت می‌شوند.

کربوهیدرات‌های تصفیه شده، قند‌ها و چربی‌های اشباع شده را کاهش دهید. اینها می‌توانند قند خون را بالا برده و التهاب را افزایش دهند.

گوشت فرآوری شده و گوشت قرمز را نیز محدود کنید. اینها حاوی چربی‌های اشباع التهابی هستند.

هیدراته بمانید. روزانه ۲ تا ۳ لیتر آب مصرف کنید.

الکل نخورید. الکل می‌تواند پاسخ‌های التهابی را تحریک و تشدید کند.

انواع میوه و سبزیجات مصرف کنید.

همچنین کمبود برخی مواد مغذی می‌تواند درد شما را افزایش دهد. کمبود برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند باعث شود که التهاب شما کنترل نشود.

- ویتامین D: این ویتامین برای سلامت استخوان و عضلات شما ضروری است. سطوح پایین ویتامین D با درد اسکلتی عضلانی مرتبط است.

- منیزیم: منیزیم برای ساخت بیش از ۳۰۰ نوع آنزیم مورد نیاز است. کمبود منیزیم با میگرن، اسپاسم عضلانی و فیبرومیالژیا مرتبط است.

- ویتامین‌های گروه B: اینها به سلامت و عملکرد اعصاب شما کمک می‌کنند. کمبود این ویتامین‌ها با درد عصبی و نوروپاتی مرتبط است.

- ویتامین C: این آنتی اکسیدان قوی با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند.

با دنبال کردن یک رژیم غذایی ضد التهابی، رفع کمبود‌های تغذیه‌ای و مصرف مکمل‌های هدفمند، ممکن است بتوانید التهاب خود را به طور طبیعی کاهش دهید و به طور بالقوه از درد مزمن خلاص شوید.

با پزشک یا متخصص تغذیه خود همکاری کنید تا یک رژیم غذایی مناسب برای مبارزه با درد برای خود انتخاب کنید. غذا خوردن می‌تواند به یک لذت واقعی تبدیل شود تا اینکه یک منبع نگرانی و ناراحتی باشد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • (ویدئو) کشف اتفاقی استخوان بزرگترین موجود دریایی که ۲۰۲ سال قبل وجود داشت
  • رشتوندان از دلایل حضور خود در راهپیمایی ضد صهیونیستی می گویند
  • طراحی استخوان‌های کاشتنی جمجمه
  • آیا آنتی بیوتیک‌ها در تسکین سرفه موثرند؟
  • برای درمان نفخ معده چه دمنوش‌هایی بخوریم؟
  • آنتی بیوتیک ها در تسکین سرفه موثر نیستند
  • افزایش احتمال بروز پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی با مصرف نوشابه
  • پروتزهای بومی مفصل زانو و لگن نیاز مراکز درمانی را تامین می‌کنند
  • پنج فایده شگفت‌انگیز نوشیدن آب گرم
  • مواد غذایی مفید برای تسکین درد مزمن