Web Analytics Made Easy - Statcounter

قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان مصوب ۱۳۹۵ و اصلاحیه ۱۳۹۶ که در ۲۴ شهریورماه سال گذشته توسط مجلس تصویب و ابلاغ شد از جمله قوانینی است که با گذشت بیش از یک سال هنوز با اما و اگرها و ابهاماتی رو‌به‌رو است. ۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۰ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، براساس ماده‌ واحده قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان مصوب 1395، از تاریخ ابلاغ این قانون، به‌‌کارگیری افرادی که در اجرای قوانین و مقررات مربوطه بازنشسته یا بازخرید شده یا بشوند، در دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8/ 7/ 1386 و تمام دستگاه‌هایی که به نحوی از انحاء از بودجه عمومی کل کشور استفاده می‌‌کنند، ممنوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین مطابق تبصره (1) ماده ‌واحده قانون فوق، مقامات مذکور در ماده (71) قانون مدیریت خدمات کشوری (رؤسای سه قوه، معاون اول رئیس جمهور، نواب رئیس مجلس شورای اسلامی و اعضاء شورای نگهبان، وزراء، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونین رئیس جمهور، استانداران و سفراء و  معاونین وزراء) و هم‌طرازان آنها و ایثارگران، فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد و بالاتر، نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات و دارندگان اجازات خاصه مقام معظم رهبری از شمول این قانون مستثنی هستند.

بنا به درخواست نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مبنی بر محدود کردن دامنه شمول قانون مزبور در خصوص به‌کارگیری مقامات موضوع ماده (71) قانون مدیریت خدمات کشوری و همطرازان آنها شده‌اند و طرح یک فوریتی «اصلاح قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان» را جهت سیر مراحل تقنینی ارائه کردند که در جلسه علنی ششم شهریور ماه 1397 تصویب و در 21 شهریور به تأیید شورای نگهبان رسید.

در نهایت شورای نگهبان در جلسه 21 شهریور طرح اصلاح قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان را تأیید کرد و سپس طبق روال قانونی، علی لاریجانی رئیس مجلس نیز 24 شهریور این قانون را برای اجرا، به دستگاه‌ها ابلاغ کرد.

از تاریخ ابلاغ قانون منع به کارگیری بازنشستگان 60 روز به دستگاه‌ها برای اجرای آن فرصت داده شد اما با گذشت بیش از یکسال ابلاغ این قانون همچنان اجرای صحیح آن در ابهام باقی‌مانده است و هر از چند گاهی خبر انتصاب افراد بازنشسته به عناونین مختلف در سازمان‌های دولتی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که با بازخورد و انتقاد شدید نمایندگان مجلس روبه‌رو می‌گردد اما گاهی پاسخگویی مسئولان مربوطه به این بی‌قانونی‌ها سکوت است.

براساس این گزارش عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان به راحتی دور زده می‌شود و عملا بی‌خاصیت شده است.

سید محمدجواد ابطحی ضمن انتقاد از نحوه اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان اظهار داشت: متاسفانه قانون منع به‌‌کارگیری بازنشستگان از ابتدا محکم و متقن نوشته نشد و به‌همین دلیل بسیاری از بازنشستگان به هر نحوی تلاش می‌کنند که این قانون را دور بزنند.

وی با بیان اینکه عملاً قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان بی‌خاصیت شده است، افزود: مدتی است که جمعی از نمایندگان خواستار بررسی اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان در دستگاه‌های مختلف شده‌اند و علی‌رغم اینکه این درخواست به کمیسیون اجتماعی ارجاع شده اما هنوز بررسی نشده است که باید هر چه سریع‌تر رسیدگی شود.

یک بام و دو هوای قانون منع بکارگیری بازنشستگان؛ بلای جان تحصیل‌کرده‌های بیکاررحمانی: وزارت صمت قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان را کامل اجرا کرده استدانشگاه‌ها هم مشمول قانون منع بکارگیری بازنشستگان شدند

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه همه دستگاه‌ها ملزم به اجرای این قانون هستند و نمی‌توانند آن را دور بزنند، بیان کرد: مسئولان بازنشسته باید از سمت‌های خود کناره‌گیری کنند چرا که در شرایط جنگ اقتصادی توان و انگیزه کافی برای فعالیت ندارند و نمی‌توانند اقدامات درخوری را برای عبور از این مرحله سخت انجام دهند.

وی ادامه داد: تجربه نشان داده است که اگر به جوانان متعهد و متخصص اعتماد شود، راحت‌تر می‌توانیم از سد مشکلات عبور و بر حربه‌های شوم دشمنان نظام و انقلاب به‌ویژه در زمینه اقتصادی غلبه کنیم.

ابطحی درباره عملکرد دولت در اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان، افزود: دولت تاکنون نشان داده است که گرایش زیادی به استفاده از بازنشستگان دارد اما مجلس از همه ابزارهای نظارتی خود به خوبی استفاده می‌کند تا تمام کسانی که مشمول این قانون هستند، بازنشسته شوند.

قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان در حد شعار

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی گفت: سال 95 بحث قانون عدم به‌کارگیری بازنشستگان در مجلس تصویب شد و در سال 96 اصلاح این قانون انجام گرفت اما در حد شعاری بیش نبود.

حجت‌الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی نقش جوانان را در توسعه پایدار شهری در کشور بسیار موثر دانست و اظهار داشت: حقیقتا در کشور ما آن‌گونه که باید و شاید به جوانان خلاق و تحصیل کرده بها داده نشده است چرا که در بسیاری از اوقات شعار در این زمینه داده‌اند اما متاسفانه در عمل جور دیگر نمایان شده است.

وی افزود: بسیاری از اوقات افراد بازنشسته از کارشان استعفا داده‌اند تا به‌جای آنها نیروهای جوان مشغول به کار شوند اما متاسفانه شخص بازنشسته دیگری جایگزین آنان شده است که این موضوع نوعی قانون‌شکنی محسوب می‌شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اکثر مسئولان کشور در اوایل انقلاب جوانانی بودند که تجربه حکومت داری نداشتند یعنی باتوجه به اینکه جوانان از تجربه کافی برخوردار نبودند اما توانستند انقلاب نو‌پایی برپا کنند، در زمان جنگ نیز بیشتر فرماندهان بدون تحصیلات دانشکده افسری، فرماندهی سپاه، تیپ و جنگ را اداره ‌کردند اما امروزه وقتی بحث جوانان مطرح می‌شود اظهار نگرانی‌ها بروز می‌کند.

وی گفت: جوانان خلاق و خوش فکری که می‌توانند برای کشورمان تاثیرگذار باشند به‌دلیل همین نامهربانی‌ها و بی‌اعتمادی‌ها نتوانستند فکرشان را به جامعه تزریق کنند بنابراین نیاز است که مسئولان و مدیران‌ ما از نظر فکری و معنوی حمایت خود را به برنامه‌هایی بدهند که جوانان را به سمت پیشرفت و مشارکت در کشور یاری می‌رساند.

موسوی لارگانی اظهار داشت: نقش جوانان در توسعه پایدار شهری در کشور می‌تواند بسیار موثر باشد چرا که اگر در فرمایشات رهبری توجه کرده باشیم متوجه می‌شویم که به نقش جوانان و رویکرد جوان‌گرایی تاکید کرده‌اند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی افزود: این قدرت و قوتی که در جوانان است اگر به مسئولان کشور گزارش داده شود قطعا می‌تواند تاثیرگذار باشد اما متاسفانه این قوت آنان را قبول نمی‌کنیم و حاضر نیستیم از ظرفیت‌های آنان استفاده کنیم و باید در نظر داشت پتانسیلی که در اصفهان وجود دارد شاید کمتر شهری از آن برخوردار باشد.

به گزارش تسنیم مجلس شورای اسلامی با 194 رای موافق، طرح اصلاح قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان را همراه با اصلاحاتی تصویب کرد و در این مورد به‌کارگیری بازنشتگان در دستگاه‌های اجرایی محدود شد. به گفته نمایندگان مجلس قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان باید اجرا شود اگر هم در زمینه اجرای آن مشکلی وجود دارد ضروری است که از ظرفیت نهادهای نظارتی نظیر سازمان بازرسی کل کشور و دیگر ناظرین بهره برد ضمن اینکه این قانون همانند دیگر قوانین برای افراد جامعه و نهادها و سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف لازم الاجراست. لذا قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان، تصمیمی قابل دفاع است و با وجود حواشی که به همراه دارد، نتیجه خوبی به بار می‌آورد.

انتهای پیام/ 171/ح

R41346/P/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۶۵۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی در دستور کار مجلس قرار گرفت

گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی و  گزارش کمیسیون عمران درباره طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی در دستور کار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، جلسه علنی روز سه‌شنبه _۴ اردیبهشت_ مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد و گزارش کمیسیون کشاورزی درباره تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی درخصوص عملکرد سازمان حفظ نباتات در ممانعت از تولید سموم کشاورزی داخلی و واردات نمونه خارجی آن در اجرای ماده ۲۱۲ آیین نامه داخلی مجلس در دستور کار قرار گرفت.

گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره دلیل کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی ناشی از استنکاف از اجرای جزء (۱) بند (س) تبصره ۱ قانون بودجه ۱۴۰۱ و ردیف ۱۶ جدول مصارف تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۲، گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی و گزارش کمیسیون عمران درباره طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی نیز در دستور کار امروز صحن علنی مجلس شورای اسلامی است.

همچنین در نشست امروز قرار است گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار، گزارش کمیسیون انرژی درباره لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس. تی. سی) به داوری و گزارش کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور درباره طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس و تعداد نمایندگان آنها بحث و بررسی شود.

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح یک فوریتی استفساریه ماده ۴۸ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست درباره طرح استفساریه جزء ۱ بند الف ماده ۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰ نیز در دستور کار نشست امروز صحن علنی مجلس شورای اسلامی است.

کد خبر 747107

دیگر خبرها

  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران
  • دکتر جبلی: پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است
  • خبر خوش برای بازنشستگان/ زمان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد
  • جبلی: پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است
  • فقط نیم درصد از مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند
  • کمتر از نیم درصد مردم مشمول «قانون مالیات بر سوداگری» می‌شوند
  • کمتر از نیم درصد جمعیت مشمول قانون مالیات بر سوداگری هستند
  • قانون مالیات بر سوداگری منجر به تشویق بخش واقعی اقتصاد می‌شود
  • حکم دو رهبر پای متمم قانون اساسی ایران
  • طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی در دستور کار مجلس قرار گرفت