Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-03-29@07:57:20 GMT

«کارنامه سیاسی و فرهنگی پیراحمد خوافی» بررسی شد

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۷۰۹۶۲

«کارنامه سیاسی و فرهنگی پیراحمد خوافی» بررسی شد

کتاب «کارنامه سیاسی و فرهنگی پیراحمد خوافی» نوشته مریم اورعی‌ قدیری منتشر شد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این کتاب که سه فصل دارد، توسط انتشارات محقق در افغانستان منتشر شده است. 

غیاث‌الدین پیراحمد خوافی یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی ایران در دوران تیموریان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بیش از ۳۰ سال وزارت این خاندان را بر عهده داشت.

بنا بر اعلام وابسته فرهنگی ایران در هرات افغانستان، مؤلف در فصل اول این کتاب به تاریخ سیاسی تیموریان از آغاز تا پایان پرداخته و سپس اوضاع اداری و اقتصادی و دینی خراسان در این دوره را تحلیل می‌کند. مریم اورعی قدیری در فصل دوم به زندگینامه پیراحمد خوافی پرداخته و در فصل سوم با عنوان «آثار پیراحمد خوافی» به بناهایی همچون مدرسه غیاثیه خرگرد و آرامگاه شیخ زین‌الدین ابوبکر تایبادی و عمارت سر مزار شیخ خوافی اشاره کرده است.

خواجه غیاث‌الدین پیراحمد خوافی، فرزند خواجه اسحاق خوافی از رجال متشخص و سیاستمداران کم‌نظیر دوران تیموریان است. او در سال ۸۲۰ هجری قمری بعد از مرگ خواجه سید فخرالدین صدراعظم، توسط شاهرخ تیموری به مقام وزارت رسید، اما سال بعد، چند تن با او در وزارت شریک شدند و پس از این هم او غالباً با مشارکت دیگران این منصب را بر عهده داشت.

در زمان وزارت، رفاه حال ملت را سرلوحه کار خود قرار داد و دوستدار آبادانی بود و ابنیه مهمی به‌ویژه در ولایات مختلف خراسان بنیاد نهاد که از آن میان مدرسه غیاثیه خرگرد و مسجد مولانا در تایباد است که هر دو بنا در ۸۴۸ قمری بنا شده و از شاهکارهای معماری دوره تیموری به‌شمار می‌روند. همچنین مزار شیخ زین الدین تایبادی در تایباد و آرامگاه شیخ زینت‌الدین ابوبکر خوافی در هرات از جمله آثاری هستند که به دستور و عنایت پیراحمد خوافی ساخته شده‌اند. هم اکنون مزاری به نام «پیراحمد» در شهر خواف موجود است که زیارتگاه مردم است. آرامگاه پیر احمد، درون شهر خواف واقع شده و دارای ورودی ایوان شکل است که مزار پیراحمد خوافی نیز در میان دو قبر دیگر در این محدوده دیده می‌شود.

پیراحمد در ۸۲۸ قمری یا ۱۴۲۵ میلادی به سببی نامعلوم از وزارت عزل شد، ولی در ۸۲۹ بار دیگر در سرخس به وزارت منصوب و از ۸۳۸ قمری با سید احمد شیرازی و از ربیع الاول ۸۴۵ تا پایان حیات شاهرخ، با خواجه شمس‌الدین علی سمنانی در وزارت شریک بود. دو تن از دانشمندان و مؤلفان آن دوران یعنی محمدبن علی‌بن جمال‌الاسلام، ملقب به منشی، مؤلف «همایون‌نامه» و جلال‌الدین یوسف اهل، مؤلف «فرائد غیاثی» کتاب‌های خود را به نام پیراحمد خوافی نوشته و به او اهداء کردند.

انتهای پیام/4127/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۰۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه ملی کتاب کودک و نوجوان در یک قدمی اجرا

قرار بود نخستین دوره جایزه ملی کتاب کودک و نوجوان تا پایان سال ۱۴۰۲ برگزار شود‌، اما نه خبری از برگزاری شد و نه خبری از اعلام فراخوان. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ حوزه کودک و نوجوان به عنوان یکی از حوزه‌های مهم در سال 1402 مورد توجه مسئولان و مدیران قرار گرفت،‌ پس از بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه کتاب تهران وتاکید معظم‌له بر تولید محتوا در این حوزه‌، رئیس جمهور نیز در بازدید از نمایشگاه کتاب،‌ بخش کتاب‌های کودک و نوجوان را در اولویت قرار داد و از لزوم تولید محتوای مناسب در این حوزه سخن گفت.

حوزه کتاب‌های کودک و نوجوان که چند سالی است، دغدغه بسیاری را برای فعالان این عرصه به وجود آورده است، ورود بی‌رویه و چمدانی کتاب‌های ترجمه و حضور کی‌پاپ‌ها و مانگاها در این حوزه در کنار کاهش روز به روز کتاب‌های چاپ اول در مقابل تجدید چاپی‌ها یکی از پویاترین حوزه‌های نشر را دچار مشکل کرده است.

 پس از توجه رهبر انقلاب و رئیس جمهور به این حوزه اگرچه مجموعه وزارت ارشاد و معاون فرهنگی نیز تلاش کرد، توجه خود را به این حوزه معطوف دارد،‌ اما در نهایت در سال 1402 اتفاقی برای این حوزه رخ نداد.

اضافه‌شدن جایزه ملی کتاب کودک و نوجوان به جوایز خانه کتاب/ نگاه سیاسی نمایشگاه کتاب فرانکفورت با دعوت دوباره از سلمان رشدی

وزیر ارشاد در تیرماه در مراسم بزرگداشت یک نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به اهمیت این حوزه،‌ از لزوم برگزاری یک جایزه ملی برای ادبیات کودک و نوجوان خبر داد. پس از آن یاسر احمدوند نیز تدارک جایزه بین‌المللی ادبیات کودک را حق نویسندگان و ناشران ایرانی دانست و گفت: در سال جاری اولین دوره این جایزه را برگزار می‌کنیم. توجه بیشتر به تشکل‌ نویسندگان، شاعران و تصویرگران ادبیات کودک در دستور کار ارشاد است.

چندی بعد علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب در گفت‌وگویی با تسنیم،‌ از نهایی شدن آیین نامه برگزاری جایزه خبر داد و افزود:  اعضایی به‌عنوان هیئت مؤسس از متخصصان حوزه کودک و نوجوان و نویسندگان این حوزه گرد هم می‌آیند،‌ تا مقدمات کار فراهم شود،‌ ان‌شاءالله امسال فراخوان اولین دوره برگزاری این جایزه اعلام خواهد شد‌، در تلاش هستیم تا این جایزه وجه بین‌المللی نیز داشته باشد.احتمالاً بخش ملی‌ این جایزه به صورت سالانه و بخش بین‌المللی‌ به صورت دوسالانه در حوزه‌های مختلف شعر، داستان، حوزه دانش در کتاب‌های کودک و نوجوان، حوزه تصویرگری و موضوعات دیگر برگزار می‌شود.

حالا، نه جشنواره‌ای برگزارش شده و نه خبری از اعلام فراخوان جشنواره است. خبرگزاری تسنیم برای پیگیری این وعده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سراغ معاون فرهنگی این وزارتخانه رفته است.

یاسر احمدوند از تصویب اساسنامه جایزه خبر داده و می‌گوید: اساسنامه به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسیده است‌، جلسات متعددی با بخش‌های مختلف در داخل وزارتخانه برگزار شده و نظرات آن‌ها نیز اعمال شده است.

وی ادامه می‌دهد: حتما نخستین دوره این جایزه در سال 1403 برگزار خواهد شد و در ابتدای سال نیز فراخوان جشنواره اعلام شده و اطلاع‌رسانی‌‌ها انجام خواهد شد.

امروز،‌ کتاب کودک و نوجوان که همواره در دهه‌های متمادی به‌عنوان سکوی پرش ایران در بازارهای جهانی و امید نشر ایران مطرح بوده، نه تنها فاصله بسیاری از دوران طلایی خود گرفته بلکه این بیم وجود دارد که هویت گذشته خود را نیز از یاد ببرد،‌ در چنین شرایطی، دغدغه‌های اقتصادی بر دغدغه‌های فرهنگی سایه می‌اندازد. در سال‌های اخیر عمده فعالان بازار نشر از دغدغه‌های اقتصادی این صنف که موجب شده تا دغدغه‌های فرهنگی فدا شوند. اگرچه صرف برگزاری یک جایزه یا رویداد نمی‌تواند نجات‌بخش نشر کودک و نوجوان از آسیب‌های موجود باشد،‌ اما می‌تواند هم توجه‌ به آسیب‌ها را افزایش دهد و هم موجب دیده شدن کتاب‌های خوبی که در حجم انبوه کتاب‌های زرد پنهان شده‌اند‌، باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی خدمات پایگاه‌های هلال احمر اردکان
  • ۳۰ هزار کتاب برگزیده رشد در سامانه دانش آموزان قرار گرفت
  • واکنش کنعانی به گزارش خبرنگار سازمان ملل در خصوص نسل‌کشی در غزه
  • جابجایی بیش از ۱۴ هزار مسافر در ایستگاه راه آهن شیراز
  • جایزه ملی کتاب کودک و نوجوان در یک قدمی اجرا
  • راه‌های مقابله با شیطان در کتاب «بررسی تقابل شیطان با نماز»
  • افشاگری ظریف در خصوص عدم احیای برجام در تابستان + فیلم
  • یادداشت هنیه در دفتر یابود وزارت خارجه ایران
  • توضیحات ظریف درباره کتاب خاطرات دوران وزارت خارجه: نامش را از حافظ گرفتم
  • سبط اکبر(ع) را بهتر بشناسید