Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، علیرضا رئیسی با بیان این که افراد دارای اختلالات روانی بر اساس برنامه ملی و از طریق غربالگری فعال شناسایی می‌شوند و تحت مراقبت قرار می‌گیرند، اظهار کرد: یکی از اولویت‌های وزیر بهداشت، بهبود شاخص‌های سلامت روان در کشور است. البته همه اقدمات این حوزه در اختیار وزارت بهداشت نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هدف کلان کشوری، ارتقای سلامت روان مردم است که عوامل مختلفی مثل ایجاد نشاط در جامعه و کاهش فشار اقتصادی بر مردم و بسیاری از عوامل دیگر ارتباط دارد.

رئیسی گفت: وزارت بهداشت، برنامه ملی سلامت روان را تدوین کرده و به کل مراکز بهداشتی کشور هم ابلاغ شده است. این اقدام از سال گذشته شروع شد و امسال شاخص‌های سلامت روان کمّی و کیفی برای این برنامه تعریف شد.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: طی بررسی‌ها مشخص شده که حدود ۲۰ درصد جمعیت کشورمان افراد دارای اختلال افسردگی یا اضطرابی و سایر اختلالات روانی هستند که باید آنها را پیدا کنیم و بر اساس این پیش‌بینی، کارکنان نظام سلامت باید این جمعیت دچار اختلال روانی را شناسایی و برای بهبود آنها بر اساس برنامه ملی اقدام کنند.

رئیسی گفت: این آمار برای هر یک از اختلالات روانی و در جاهای مختلف متفاوت است اما به طور میانگین انتظار داریم بین ۱۸ تا ۲۲ درصد از جمعیت هر منطقه دچار یکی از این اختلالات باشند.

وی افزود: بر اساس برنامه ملی سلامت روان وزارت بهداشت قرار است نیروهای آموزش دیده بهداشتی به صورت فعال به سراغ افراد شناسایی‌شده بروند و منتظر نمانند که آنان برای دریافت خدمات بهداشت و سلامت روان مراجعه کنند.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: ۱۶۰۰ کارشناس سلامت روان در قالب برنامه کاهش آسیب در شبکه بهداشتی کشور مستقر هستند و برنامه‌های مختلفی را برای غربالگری، شناسایی افراد دچار اختلالات روانی، ارائه خدمات آموزشی و ارجاع افراد نیازمند خدمات درمانی به سطوح بالاتر را انجام می‌دهند.

رئیسی گفت: نحوه یافتن افراد دچار اختلال روانی به این صورت است که افرادی که برای دریافت هر نوع خدمت به مراکز بهداشتی مراجعه می‌کنند، از نظر وضعیت سلامت روان بررسی می‌شوند. به عنوان مثال، بهورز در خانه بهداشت به فردی که برای واکسن نوزاد خود مراجعه کرده، ابزارها و فرم‌هایی که آماده شده را ارائه می‌دهد و پس از پر کردن این فرم با او مصاحبه می‌کند.

این مسئول افزود: اگر امتیاز مربوط به اختلال سلامت روان برای این فرد از حد نرمال بالاتر باشد، به روانشناسی که در مرکز بهداشت است، ارجاع داده می‌شود. روانشناس این فرد را می‌بیند و اگر تشخیص داد که به خدمات روانپزشکی و درمانی نیاز دارد، او را به روانپزشک یا پزشک ارجاع می‌دهد.

به گفته معاون وزیر بهداشت، این برنامه در کل کشور در حال اجراست اما با توجه به کامل‌تر و قوی‌تر بودن شبکه بهداشتی در روستاهای کشور، این خدمات در روستاها بهتر و کامل‌تر از شهرها انجام می‌شود.

هشدار وزیر بهداشت

اول دی امسال بود که سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز درباره شیوع افسردگی و مشکلات و اختلالات روانی در کشور هشدار داد و آن را «زنگ خطری بزرگ» خواند. نمکی طی سخنانی در بیمارستان روانپزشکی رازی تهران گفت: متاسفانه یکی از عرصه‌هایی که به شدت دچار مشکل هستیم و من به عنوان وزیر بهداشت اعلان خطر می‌کنم، بخش بهداشت روان جامعه است.

وزیر بهداشت از همه دست‌اندرکاران کشور خواست به فکر سلامت روان کشور باشند و گفت که این موضوع فقط در وزارت بهداشت محقق نمی‌شود.

نمکی از دامن زدن به دلمردگی، یاس و ناامیدی در کشور انتقاد کرد و گفت هر قدمی در این مسیر «خیانت ملی به کشور» است.

کد خبر 477491 برچسب‌ها بهداشت روانی وزارت بهداشت و درمان اختلالات روانی بیماری روانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بهداشت روانی وزارت بهداشت و درمان اختلالات روانی بیماری روانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۶۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش رسمی به ماجرای خودکشی دکتر پرستو بخشی | هنوز علت مرگ این متخصص قلب مشخص نشده است | انتقال پرستو بخشی به نورآباد به خاطر تبعید و با اجبار بود؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا دکتر بهرام دلفان با بیان اینکه درگذشت خانم دکتر پرستو بخشی باعث تاسف و تاثر فراوان شد و تسلیت این ضایعه به خانواده ایشان و جامعه پزشکی بیان کرد: این موضوع در فضای مجازی بازتاب های خلاف واقع داشته است، در حالیکه به محض اطلاع از مرگ ایشان، گروهی از افراد مرتبط، مامور پیگیری موضوع شدند و بر اساس نتایج بدست آمده از طریق معاونت درمان دانشگاه ، اطلاعیه ای صادر و کلیت موضوع برای اصحاب رسانه، اطلاع رسانی شد.

وی اظهار داشت: همزمان و در این مدت تمامی مستندات لازم در اختیار مراجع قانونی و نظارتی قرار گرفت تا چنانچه قصوری صورت گرفته باشد با مسببین آن برخورد قانونی صورت گیرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه سالانه هزاران نفر متخصص و فوق تخصص توسط وزارت بهداشت بین استان های کشور توزیع می شود و این متخصصین خدمات شایانی را در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی کشور ارائه می دهند، ادامه داد: بدیهی است در قبال تحصیل از این افراد تعهداتی گرفته می شود تا در مناطق مورد نیاز خدمت کنند و در مواردی که امکان ادامه خدمت به هر دلیلی مقدور نباشد ، وزارت بهداشت در کمیسیون موارد خاص به جابجایی افراد مساعدت می کند.

دکتر دلفان عنوان کرد: مرحومه پرستو بخشی سال ۱۴۰۱ از طرف وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی لرستان معرفی شدند، ولی ایشان به این دانشگاه مراجعه نکردند تا اینکه در سال ۱۴۰۲ مجددا به دانشگاه معرفی می شوند و بعد از ورود به خرم آباد به جهت تکریم ایشان از طرف بیمارستان شهید رحیمی از فرودگاه به هتل منتقل شده و بعد از یک روز در سوئیت مناسب اسکان داده می شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: از آنجائیکه بیمارستان شهید رحیمی یک بیمارستان آموزشی است، نامبرده همکاری لازم را با کادر آموزشی نداشته لذا بر اساس توافق حاصله ، سه بیمارستان دیگر برای خدمت ایشان پیشنهاد می شود و در نهایت با رضایت شخصی ، بیمارستان نورآباد دلفان انتخاب می شود.

وی افزود: انتخاب شهرستان نورآباد به این دلیل بوده که مدت خدمت طرح در این شهر ۱۹ ماه است، در حالیکه در خرم آباد ۳۰ ماه، از طرفی به فرودگاه کرمانشاه نزدیک بوده و رفت و آمد ایشان به تهران نیز تسهیل شده است و مردم این شهر هم رابطه خوب و مناسبی با پزشکان دارند و به عبارتی موافقت با انتقال ایشان به نورآباد به جهت مساعدت و همراهی با ایشان بوده است و نه تبعید و اجبار.

دلفان اظهار داشت: هیچگونه اجباری برای اعزام مرحومه به نورآباد وجود نداشته و با رضایت ضمنی ایشان و نیاز این شهرستان بوده و در بهترین سوییت بیمارستان اسکان داده شده است.

وی عنوان کرد: هر سال توسط وزارت بهداشت میزان درخواست جابجایی متخصصین طرحی در استان های کشور سنجیده می شود و استان لرستان در این زمینه نمره قابل قبولی (۲۳٪) کسب کرده که نشان دهنده مقبولیت استان برای نیروهای طرحی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان یادآور شد: با توجه به موارد فوق و در حالیکه که هنوز علت مرگ مرحومه توسط پزشکی قانونی اعلام نشده هرگونه اظهار نظر قطعی فاقد وجاهت قانونی است.

دکتر دلفان ادامه داد: سو استفاده از مرگ مرحومه دکتر بخشی برای اغراض شخصی و سیاسی جفا در حق جامعه پزشکی و آن مرحومه است، لذا از همگان بخصوص جامعه پزشکی تقاضا می شود از گمانه زنی های نادرست ، پرهیز کنند و به جامعه پزشکی اطمینان می دهم اگر قصوری صورت گرفته باشد با مسببین آن برخورد خواهد شد.

مرحومه دکتر« پرستو بخشی » پزشک متخصص قلب متولد ۱۳۶۸ به تازگی از تهران به بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد منتقل شده بود.

این مرحومه با رضایت خود بیمارستان ابن سینا دلفان را انتخاب و چند روز پیش در این مرکز درمانی مشغول کار می شود.

شامگاه چهارم فروردین سوپروایزر بیمارستان با ایشان تماس گرفته ولی تماس های مکرر و بی پاسخ موجب نگرانی می شود ، تعدادی از پرسنل به درب منزل مسکونی وی در محوطه بیمارستان مراجعه می کنند که جوابی دریافت نمی کنند ، در نهایت وارد ساختمان شده و در بالکن با جسد بی جان دکتر بخشی مواجه می شوند.

کد خبر 841049 برچسب‌ها پزشکی قانونی وزارت بهداشت و درمان خبر ویژه خودکشی پزشکی

دیگر خبرها

  • کدام ستاره‌های بزرگ فوتبال دچار اختلالات روانی شدند؟
  • دکتر پرستو بخشی خودکشی کرد؟ | واکنش رسمی وزارت بهداشت به مرگ یک متخصص قلب | نام این پزشک متخصص زن در لیست سیاه وزارت بهداشت بود؟
  • واکنش رسمی به ماجرای خودکشی دکتر پرستو بخشی | هنوز علت مرگ این متخصص قلب مشخص نشده است | انتقال پرستو بخشی به نورآباد به خاطر تبعید و با اجبار بود؟
  • واکنش هاشمی، وزیر پیشین بهداشت به مرگ پرستو بخشی پزشک جوان: سکوت وزارت بهداشت مایه‌ شرمساری است/ چرا نظام پزشکی مماشات می‌کند؟ چرا همه ما مرده‌ایم؟ همه ما که با سکوتمان در عادی سازی این خودکشی‌ها کمک می‌کنیم
  • سلامت روان سالمندان به اندازه هر زمان دیگری از زندگی مهمتر است
  • واکنش وزیر اسبق به خودکشی دکتر پرستو بخشی: سکوت وزارت بهداشت مایه‌ شرمساری است
  • شما هم در تعطیلات خواب بی‌نظمی دارید؟ | خواب زیاد این بلاها را سر ما می‌آورد
  • درخواست سازمان نظام پزشکی از سازمان جهانی بهداشت برای لغو عضویت رژیم صهیونیستی
  • مشارکت‌محوری و مردمی‌سازی به دنبال توزیع عادلانه ثروت در نظام سلامت است
  • سازمان بهداشت جهانی خواستار حمایت از بیماران روانی در افغانستان شد.