Web Analytics Made Easy - Statcounter

خانواده، نخستین و قدیمی‌ترین نهاد اجتماعی است که از پیوند زناشویی زن و مرد ناشی می‌شود. روانشناسان، خانواده را کانون حفظ سلامت و بهداشت روانی و محل ارضای نیازهای مختلف جسمانی، عقلانی و عاطفی می‌دانند. به دنبال آغاز زندگی مشترک، متغیرهای فراوانی بر نحوه ارتباط زوجین باهم تأثیر می‌گذارند که نحوه رسیدگی به این متغیرها می‌تواند رضایت یا عدم رضایت زوجین را روابط زناشویی را به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از این متغیرها شامل فرزندان، درآمد، تحصیلات، اشتغال، بیماری و رضایتمندی جنسی هستند.

در این میان، به گفته پژوهشگران، رضایت از روابط جنسی به‌عنوان یکی از ابعاد مهم پیوند زناشویی، نه‌تنها گرمی و شور را برای زوجین به ارمغان می‌آورد، بلکه ایشان را در برابر بسیاری از بیماری‌ها حفظ می‌کند. روابط جنسی با تأثیر بر افکار و احساسات زوجین می‌تواند به‌طور مستقیم و غیرمستقیم، روابط بین آن‌ها را در ابعاد وسیعی تحت‌الشعاع خود قرار دهد. بدین معنی که زوجینی که در این زمینه باهم سازگاری داشته و از این بابت خوشحال و مسرور باشند، قادرند به‌راحتی از بسیاری از ناهماهنگی‌های زندگی خویش چشم‌پوشی کرده و بسیاری از مشکلات روزمره زندگی و اختلافات زناشویی نادیده بگیرند. اما جدا از این بعد مهم، ابعاد دیگری نیز بر رضایت زناشویی مؤثر هستند که شاغل بودن یا نبودن زن، یکی از مهم‌ترین آن‌ها است.

در رابطه با این موضوع، یک مطالعه تحقیقاتی توسط متخصصانی از دانشگاه علوم پزشکی لارستان، دانشگاه علوم پزشکی فسا و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان انجام شده است که در آن تأثیر اشتغال زنان بر میزان رضایت از زندگی زناشویی زوجین مورد بررسی قرار گرفته است.

در این مطالعه مقطعی، ۲۰۲ زوج از شهرستان لار مشارکت داشته‌اند و اطلاعات مورد نیاز پژوهشگران را با کمک پرسشنامه مشخصات فردی و پرسشنامه رضایت از زندگی زناشویی ارائه داده‌اند.

یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که زنان خانه‌دار، اگرچه کمترین رضایت را در بعد مسائل شخصیتی نشان می‌دهند، ولی ازنظر ابعاد رضایت جنسی، مسائل فرزند پروری و وضعیت کلی زندگی زناشویی، رضایت بیشتری دارند. اما بر اساس همین نتایج، در خصوص بعد مساوات زن و مرد، زنان شاغل در مراکز غیردولتی رضایت بیشتری را نسبت به زنان خانه‌دار نشان می‌دهند. به‌علاوه، همسران زنان خانه‌دار نیز رضایت بیشتری را از زندگی زناشویی گزارش کرده‌اند.

در این رابطه، فریده یزدان پناه، پژوهشگر دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی لارستان و سایر همکارانش در این پژوهش می‌گویند: «بر اساس نتایج این پژوهش، میزان رضایتمندی به‌طورکلی در زنان خانه‌دار و همسران آن‌ها در مقایسه با زنان شاغل و همسران آن‌ها تفاوت قابل توجهی دارد و زنان خانه‌دار و همسران آن‌ها از زندگی زناشویی خود رضایت کلی بالاتری را گزارش کرده‌اند».

به بیان این محققان، «بر این اساس، زنان خانه‌دار ازنظر ابعاد رضایت از رابطه جنسی و رضایت از مسائل فرزند پروری و رضایت کلی بیشترین میزان رضایتمندی را داشتند و در ابعاد رضایت از مسائل شخصیتی و مسائل مربوط به مساوات زن و مرد کمترین رضایت را نشان دادند. همچنین، همسران زنان خانه‌دار در ابعاد رضایت از فعالیت‌های اوقات فراغت، رابطه جنسی، فرزند پروری، مسائل خانواده و دوستان و رضایت کلی، بیشترین رضایت را نشان دادند. ازآنجاکه زنان خانه‌دار می‌توانند اوقات بیشتری را صرف فرزند پروری و ارتباط با اقوام و دوستان کنند و همچنین اوقات فراغت بیشتری دارند، در این حیطه رضایت بیشتری را گزارش کرده‌اند».

از یافته‌های دیگر این پژوهش این بود که زنان شاغل در مراکز دولتی، بیشترین میزان رضایتمندی در بعد مسائل شخصیتی را تجربه می‌کنند و در همسران این زنان نیز، بیشترین میزان رضایتمندی در ابعاد مسائل مالی و مسائل شخصیتی دیده می‌شود».

یزدان پناه و همکارانش اعتقاد دارند: «امروزه رفاه خانواده در جوامع، بسیار مهم بوده و زوجین تمام تلاش خود را برای این امر مهم انجام می‌دهند. در این راستا، به نظر می‌رسد که زنان، هنگامی‌که به استقلال مالی می‌رسند، آرامش خاطر بیشتری دارند و همین آرامش خاطر، تأثیر بسزایی بر روابط وی با همسر، بچه‌ها و سایر اقشار جامعه می‌گذارد که باعث به وجود آمدن رضایت زناشویی در زندگی می‌شود. بااین‌حال و در کنار فایده فوق و دیگر فوایدی که برای اشتغال زنان متصور است، این نکته را نیز باید در نظر گرفت که با رفتن زنان از خانه و اشتغال آنان، اصول زندگی سنتی درهم‌شکسته شده و معایبی را نیز به دنبال دارد که بایستی در جای خود مورد مداقه قرار گیرد».

2323

کد خبر 1341730

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اشتغال زنان اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۸۹۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در ژیمناستیک ایران طلسم‌شکنی کردم/ نیاز به حمایت بیشتری داریم

مهدی الفتی ملی‌پوش ژیمناستیک ایران پس از کسب سهمیه المپیک پاریس به خبرنگار مهر گفت: خدا را شکر می‌کنم که این اتفاق افتاد. واقعاً نمی‌توانم حس و حالم را توصیف کنم. خدا را شکر این طلسم شکنی توسط من انجام شدم و در این رشته توانستم به سهمیه المپیک برسم. بعد از اینکه سعید کیخا تا یک قدمی المپیک توکیو رفت، ما هیچ زمانی در تاریخ ژیمناستیک موفق به کسب سهمیه و حضور در المپیک نشده بودیم، اما حالا این اتفاق توسط من افتاد. از بابت آن خدا را هزار بار شکر می‌کنم که می‌توانم حضور در المپیک را تجربه کنم.

وی گفت: من امسال در بازی‌های آسیایی هانگژو هم به اولین مدال این رشته بعد از ۸۰ سال رسیدم. اما حضور در مسابقات آسیایی و المپیک زمین تا آسمان تفاوت دارد. هدف همه ورزشکاران رسیدن به المپیک است، من همه تلاشم را کردم و خدا را شکر می‌کنم که این اتفاق تاریخی برای من رقم خورد. امیدوارم در المپیک بتوانم نمایش قابل قبولی داشته باشم.

ملی‌پوش المپیکی ژیمناستیک در پاسخ به این سوال که برای حضور در المپیک چقدر شانس برای خودش متصور بود، گفت: من در چهار مسابقه گزینشی المپیک شرکت کردم که نتیجه خوبی هم در سه مسابقه گرفتم، در جام جهانی آلمان موفق به کسب مدال نقره شدم و رنکینگ اول را در اختیار داشتم. در مسابقه با قطر بدشانسی آوردم و نتیجه آن طور که انتظار می‌رفت اتفاق نیفتاد و نتوانستم به فینال مسابقات راه پیدا کنم. اما در آن مسابقه با حریف استرالیایی خودم که مسابقه قبلی‌اش را خراب کرده بود اختلاف امتیاز داشتم و خدا را شکر همان یک اختلاف امتیاز باعث شد در جایگاه دوم قرار بگیرم و سهمیه المپیک را به دست بیاورم.

الفتی با بیان اینکه ژیمناستیک نیاز به توجه بیشتری دارد، خاطرنشان کرد: متأسفانه سال‌هاست که از ژیمناستیک آن طور که انتظار می‌رود، حمایت نمی‌شود. ما در بازی‌های آسیایی و المپیک خودمان را ثابت کردیم و حالا انتظار داریم وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نگاه ویژه‌ای به ما داشته باشند. البته فدراسیون همه تلاشش را به کار می‌گیرد اما نیاز است که همه به ژیمناستیک توجه کنند. البته که بعد از بازی‌های آسیایی توجه به ژیمناستیک بیشتر شده بود اما امیدوارم با کسب سهمیه المپیک این رشته بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

وی عنوان کرد: ما همیشه خواسته‌هایمان را به گوش مسئولان ورزش رساندیم. امیدوارم به این موضوع کمی بیشتر توجه کنند. الان مهم‌ترین مشکل ورزشکاران ژیمناستیک این است که ما ست ورزشی نداریم، اگر امکانات و تجهیزات این رشته برای ما فراهم شود قطعاً انگیزه‌مان دو برابر می‌شود. یکی از دلایلی که ما در این رشته ورزشی هیچ زمانی پیشرفت نمی‌کنیم به خاطر نبود همین امکانات و تجهیزات است. فکر نمی‌کنم فراهم کردن یک ست ۶ وسیله در ایران برای ورزشکاران ژیمناستیکی کار سختی باشد. در حال حاضر وسایل ما قدیمی است و نیاز داریم از وسایل به روز استفاده کنیم. کار کردن با وسایل قدیمی خیلی سخت است و در صورت به روز شدن این وسایل بیشتر کار می‌کنیم و انگیزه‌هایمان بیشتر می‌شود. وزارت از ما حمایت کرده اما امیدوارم این توجه‌ها بیشتر شود.

کد خبر 6085606 سیده فرزانه شریفی

دیگر خبرها

  • نظر و رضایت مردم در انجام ماموریت مسئولان مهم است
  • تکرار قصه ناتمام زن‌کشی/ زیبا؛ زن ارومیه‌ای که تاوان طلاقش را با مرگ داد
  • دین‌محمدی: استقلال باید تمرکز بیشتری داشته باشد
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • بانک‌های استان سمنان تخصیص بیشتر تسهیلات تبصره ۱۸ را افزایش دهند
  • زندگی با چندفرزند لذت بخش است
  • ۷ موقعیت در زندگی که هنگام مواجهه با آن ها باید «نه» بگوییم
  • ۷ موقعیت در زندگی که هنگام مواجهه با آن‌ها باید «نه» بگوییم
  • در ژیمناستیک ایران طلسم‌شکنی کردم/ نیاز به حمایت بیشتری داریم
  • «محل سگ بگذارید لطفا!»