۴۰۰ روستای سیستان و بلوچستان در محاصره سیلاب/ آب آشامیدنی ۱۰۰ روستا دچار مشکل شده است/ قطع راههای ارتباطی زمینی/ تلفات دامی و کشاورزی بسیار بالا است
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۹۳۵۹۷
«عباسعلی ارجمندی» مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آخرین وضعیت سیلاب در این استان گفت: در داخل منطقه آب فروکش کرده است و در امدادرسانی هوایی تعداد بالگردها از دو به شش بالگرد افزایش یافته است. بالگرد هلال احمر جمهوری اسلامی از مسیر کرمان وارد استان شده است.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
وی افزود: محمولههای امدادی هلال احمر از استانهای کرمان، خراسان شمالی، زنجان و تهران در حال ارسال به استان سیستان و بلوچستان است.
ارجمندی درباره حضور تیمهای امدادی در مناطق سیلزده اظهار داشت: ۶۵ گروه جهادی سپاه در قالب ۳۱۰۰ نفر نیروی امدادی در منطقه فعال هستند و ۱۰ تیم تخصصی دامپزشکی از سوی سپاه به منطقه وارد شدند. همچنین ۶۵ دستگاه سبک و سنگین از سوی سپاه به منطقه وارد شده است.
وی ادامه داد: پنج گروه مهندسی سپاه نیز در منطقه در حال فعالیت هستند و نیروی انتظامی نیز علاوه بر تامین امنیت مناطق سیلزده یک عدد بالگرد نیز در اختیار ستاد مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان گذاشته است.
مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران اعلام آمادگی کرده که نیروی انسانی و آشپزخانههای صحرایی خود را به منطقه اعزام کند.
وی درباره تلفات جانی سیل در استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: تا این لحظه تلفات جانی گزارش نشده است و تاکید میکنم آمار باید از طریق ستاد مدیریت بحران هر شهرستان اعلام شود و از آنجایی که تا این لحظه تلفات اعلام نشده است، خبرهادرباره جان باختن تعداد جانباختگان باید به لحاظ قانونی از طریق ستاد مدیریت بحران هر شهرستان اعلام شود که تا این لحظه فرمانداریهای شهرستانهای استان گزارشی مبنی بر تلفات جانی ندادند.
ارجمندی درباره شهرها و روستاهایی که اکنون در محاصره سیلاب هستند، گفت: ۴۰۰ روستا در محاصره سیلاب هستند، اما روند امدادرسانی با توجه به حضور نیروهای امدادی از استانهای دیگر بهتر شده و شدت بیشتری گرفته است.
وی ادامه داد: از استان یزد نیروهای امدادی به منطقه به ویژه درگان اضافه شدند.
ارجمندی درباره شهرستانهایی که اکنون در معرض بیشترین آسیب قرار دارند و نیازمند امدادرسانی بیشتر هستند، اظهار داشت: شهرستانهای درگان، قصرقند، نیکشهر، فنوج، چابهار و کنارک اکنون نیازمند بیشترین امدادرسانیها هستند.
وی همچنین درباره قطعی آب و برق روستاها و شهرستانهای استان گفت: برق شهرستان نیکشهر وصل شده است و همچنین ارتباط تلفنی فنوج هنوز برقرار نشده است و مخابرات این شهر قطع است. در بخشی از شهرستانها ارتباط تلفنی وصل شده و بخش دیگری باقی مانده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: در حوزه روستایی همچنان با قطعی برق مواجه هستیم و در مرحله اول اعلام شد، برق ۱۳۰ روستا قطع است که لحظه به لحظه کاهش مییابد. در شهرستان نیکشهر برق بخشی از روستاهای تلنگ قطع شد و این آمار در حال کاهش است.
ارجمندی درباره میزان خسارتی که به محصولات کشاورزی و دامی استان وارد شده است، گفت: تلفات دامی زیادی دادیم، اما با توجه به بسته بودن راههای زمینی هنوز برآورد خسارت نشده است. در بخش کشاورزی خسارتها بسیار زیاد است.
وی همچنین درباره خساراتی که به راههای ارتباطی و زیرساختها وارد شده است، گفت: زیرساختهای راه، آب و برق در حوزه روستاها بیشترین آسیب را دیدهاند.
او در پاسخ به این سوال که چرا با توجه به اعلام قبلی بازهم خسارات زیادی وارد شده است، اظهار داشت: در سیل اولین اصل اطلاعرسانی درست به مردم است و خود ما قبول داریم که حجم سیل و بارشها بسیار بالا است. الحمدلله تلفات جانی نداشتیم که بدان معنی است در اطلاعرسانی درست و دقیق عمل کردهایم.
مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: از ۷۰۰۰ روستا تنها آب آشامیدنی ۱۰۰ روستا دچار مشکل شده است و با توجه به اینکه این سیل در ۳۰ سال گذشته سابقه نداشته است، قطعا آسیبهای خاص خود را به همراه دارد.
ارجمندی ادامه داد: اگرچه که خسارتها در بخش کشاورزی زیاد است، اما مسئله مهم برای ما جان مردم بود که تا این لحظه گزارش خاصی درباره تلفات نداشتیم.
وی درباره تسهیلاتی که برای خانوادههای آسیبدیده از سیل سیستان در نظر گرفته شده، اظهار داشت: بعد از برآورد خسارتها این اقدام صورت خواهد گرفت و مسئولان استانی و کشوری در منطقه حضور دارند و رئیس جمهور دستور ویژه برای رسیدگی صادر کردند.
ارجمندی در پایان گفت: موکبهای اربعین، گروههای جهادی و بنیاد مستضعفان نیز برای امدادرسانی اعلام آمادگی کردند و به محض فروکش کردن آب و امکان تردد زمینی، این گروهها به مناطق درگیر سیل اعزام خواهند شد.

منبع: ایلنا
کلیدواژه: استان سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان کشاورزی مدیریت بحران روستا
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۳۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
۸۴ طرح بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان آماده افتتاح است
مصطفی بیک مداح اظهارداشت: این طرح ها شامل ۳۰طرح زیرسازی و آسفالت، بهرهبرداری از مسکن مقاوم روستایی در ۵۲ روستای استان ، واگذاری ۴۹ واحد مسکن احداثی طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای دلگان و سوران ، کلنگ زنی سه پروژه نهضت ملی در شهرهای سراوان، مهرستان و میرجاوه و آغاز عملیات اجرایی ۲۶۲ واحد مسکن ویژه ایتام در روستاهای استان است.
وی افزود: از اعتبارات سال گذشته سیستان و بلوچستان ۱۳۰ طرح آسفالت روستایی اجرا شده و با افزایش میزان قیر رایگان تخصیص داده شده به استان نیز امسال بیشاز ۳۵۰ روستای دیگر استان نیز آسفالت میشوند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان با اشاره به تفاهمنامه ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی بنیادمسکن با نهادهای حمایتی افزود: کلنگ ۲۶۲ واحد مسکونی ارزان قیمت ویژه ویژه ایتام در دهه فجر به زمین زده میشود.
وی با اشاره به تلاش بنیاد مسکن در مدیریت بحران های طبیعی در سیستان و بلوچستان گفت: بنیاد مسکن با مقاوم سازی مسکن روستایی مطالعات مکانیابی و در صورت لزوم پیشنهاد برای جابجایی روستاهای در معرض خطر سعی دارد ریسک مخاطرات طبیعی را کاهش دهد.
بیک مداح بیان کرد: بنیاد مسکن در شمال استان در برخورد با پدیده شن های روان به عنوان یک معظل و تهدید پایدار ناشی از خشک شدن بستر دریاچه هامون، افتخار دارد تا به رایگان و یا بهرهگیری از ماشین آلات خود و جابجایی شنهای روان امکان زندگی را به مناطق در معرض خطر بازگرداند.
وی گفت: در بلوچستان نیز پدیده فرسایش آبی خاک ناشی از بارش های شدید و سیلاب ها( گرگروک) زندگی در ۳۰۰ روستای استان را به مخاطره انداخته که با همکاری سازمان مدیریت بحران کشور مقابله با این پدیده در منطقه پیر سهراب و غلام محمد بازار دشتیاری در حال انجام است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان با اشاره به سفر معاون اول رییس جمهور و تعدادی از وزرا به استان اظهارداشت: در این سفر تفاهمنامه تخصیص ۲۶۵ میلیارد ریال اعتبار به بهسازی ، ایمن سازی و مرمت هوتک ها و آبگیرهای استان به امضا رسید و بنیاد مسکن استان برای اجرای این طرح در ۴۴ روستای منطقه دشتیاری و چابهار برنامه ریزی لازم را انجام داده است.
وی به رشد شاخص های کلیدی توسعه در یکسال گذشته اشاره کرد و افزود: ما در بخش تهیه طرح به تحقق کامل این مهم برای تمامی روستاهای استان رسیده ایم و اکنون تمام روستاها از سند توسعه ۱۰ ساله برخوردارند و امسال ۱۰ درصد روستاها معادل ۳۴۰ روستا نیز مشمول بازنگری طرح توسعه اند.
بیک مداح اظهارداشت: امیدوارم با تخصیص اعتبارات بیشتر به عمران روستایی در استان شاخص اجرای طرح هادی را نیز بهبود ببخشیم و طبق برنامه امسال ۳۴۰ روستا در برنامه آسفالت قرار دارند که بخشی از این امر با استفاده از قیر رایگان دولتی صورت می گیرد.
وی از پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه های نهضت ملی مسکن بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: در شهرهای سراوان و زاهدان ۲ پروژه عمده ۱۳۰۰ و ۷۲۳ واحدی داریم که در حال اجراست.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان افزود: در دهه فجر ۴۹ واحد از پروژه های طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان های دلگان و سوران افتتاح خواهند شد و کلنگ سه پروژه نهضت ملی در سراوان ، مهرستان و میرجاوه با زیربنای ۴۷ هزار متر مربع به زمین زده می شود.