Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

پرهام پارسانژاد نائب رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران درباره قوس یا قوز گردن اظهار کرد: شرایط و وضعیت‌های روزمره مانند فعالیت های شغلی و ورزش در زندگی افراد وجود دارند که می توانند برای سلامتی پرخطر باشند. نشستن های نامناسب، خم کردن های زیاد گردن برای انجام کار های طولانی مدت، از مواردی هستند که به راحتی می توانند به ستون فقرات آسیب وارد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه افزود: تا قبل از به وجود آمدن تلفن‌های همراه هوشمند، افراد کمتر به عارضه قوز گردن مبتلا می شدند. اما امروزه به دلیل استفاده بی رویه از این وسیله ستون فقرات افراد بیشتر صدمه ببینند. البته قشری از جامعه که در حوزه هایی مانند خیاطی، گلدوزی و کار‌های دستی، نویسندگی یا کارهای اداری فعالیت می کنند بیشتر مورد تهدید این نوع عارضه قرار می گیرند.

پارسانژاد گفت: از طرفی زندگی امروزه افراد وابسته به تلفن‌های هوشمند یا لب تاپ ها، مانیتور کامپیوترها شده است که درصورت استفاده نامناسب موجب وارد شدن آسیب به ستون فقرات خواهد شد. خم بودن سر به سمت پایین در طول روز به مدت طولانی می‌تواند باعث کشیدگی و ضعف عضلات پشتی گردن ، کوتاهی عضلات جلوی گردن و عضلات عمقی ناحیه خم کننده گردن شود.

عوارض کارهای بر ستون فقرات گردن

او افزود: به طور کلی در هر موردی که سر ۱۵ درجه به سمت جلو خم شود می تواند تقریبا معادل دو برابر فشار وزن را روی مهره‌های گردن و دیسک‌های بین مهره ای وارد کند. به همین دلیل این امر باعث می شود دیسک‌های بین مهره‌ای از سمت عقب حالت بیرون زدگی پیدا کرده و به ربات‌ها، ساختار‌های پشت ستون فقرات فشار وارد کنند. این بیرون زدگی موجب وارد شدن فشار به ریشه‌های عصبی شده و موجب درد ناحیه گردن، گزگز، مورمور، خواب رفتگی دست‌ها، ضعف عضلات دست و در نهایت از بین رفتن عملکرد اندام‌های فوقانی و دست‌ها می شود.

پارسا نژاد گفت: این فشارهای وارد شده بر گردن موجب سردرد، تهوع و سرگیجه، درد‌هایی اطراف چشم‌ها می شود و بیمار احساس سنگینی سر روی‌ تن می‌کند، علاوه بر این ها فرد دائم احساس خواب آلودگی و خستگی خواهد کرد. حتی موجب افزایش قوس پشتی گردن یا کیفوز خواهد شد که به آن گردن پیامکی هم گفته می شود.

او در ادامه بیان کرد: زمانی قوس پشتی گردن زیاد می شود که گردن و ستون فقرات در طول روز به سمت جلو شکل گرفته باشد و تغییر نکند. به طور ناخودآگاه فرد سعی می‌کند سرش را به عقب ببرد و به همین دلیل افزایش قوس گردنی زیادی خواهد داشت که موجب می شود مفاصل پشت ستون فقرات گردنی دچار صدمه و آسیب شوند. خم شدن بیش از حد غضروف مفاصل پشت گردن ، باعث بروز آرتروز در ستون فقرات گردنی و کاهش فاصله مهره‌های گردن از هم دیگر می شود.

پارسا نژاد گفت: به افراد توصیه می شود ورزش هایی را انجام دهند که می‌تواند از بروز این عارضه پیشگیری کند. برای مثال دست‌ها را از بالا به پشت سر قلاب کرده و توسط دست ها به سر فشار وارد کنید. البته طوری نیرو وارد کنید که آسیبی به سر وارد نشود. این حالت را ایستاده و ۱۰ بار انجام دهید.

عوامل قوز گردن

او درباره درمان قوز گردن بیان کرد: توصیه فیزیوتراپیست‌ها به افرادی که در طول روز مجبور هستند به مدت طولانی یک جا بنشنند این است که گاهی اوقات راه بروند. افراد باید از صندلی ها و میزهای استاندارد استفاده کنند که هنگام کار کردن مجبور به خم شدن نشوند.

پارسا نژاد بیان کرد: متخصصان به افراد توصیه می‌کنند که برای استفاده از گوشی همراه در کنج دیوار نشسته و دست ها را کنار خود قرار دهند و پس از ۱۰ ثانیه خود را به دیوار نزدیک کرده و رها کنند. هنگام ایستادن دستان خود را قلاب کرده و پشت گردن قرار دهید و سر را حدود ۲۰ ثانیه به جهت های مختلف بچرخانید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ستون فقرات گردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۴۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای پاک برخی مناطق اصفهان ارمغان باران

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ شاخص کیفی هوای کلانشهر اصفهان و شهر‌های مجاور با ۵۹ AQI وضعیت قابل قبول را نشان می‌دهد.
بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر در ایستگاه پایش پارک زمزم با ۳۲، سپاهان شهر ۵۰، فرشادی ۳۳، فیض ۴۰، کاوه ۴۰، میرزا طاهر ۲۷ وولدان ۴۲، نجف آباد ۳۵، کاشان ۱۶ و سگزی ۲۷ وخمینی شهر ۴۵ AQI در وضعیت پاک است.
همچنین امروز شاخص کیفی هوا در ایستگاه‌های پایش هوادر مناطق پروین ۷۴ ف خرازی ۸۱، دانشگاه صنعتی ۶۴، رهنان ۵۶، زینبیه ۵۱، قهجاورستان ۷۴، کردآباد ۵۶ وشهر‌های مبارکه ۷۰، شاهین شهر ۶۱ AQI در وضعیت قابل قبول ودر شهر زرین شهر با ۱۳۳ AQI در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس است.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.

دیگر خبرها

  • مد جدیدی به نام طالع بینی؛ با متولدین این ماه وارد رابطه نشوید!
  • سیل به ۱۰ واحد مسکونی در سوادکوه خسارت وارد کرد
  • روز برفی ؛ مرتضی پاشایی و محمدرضا گلزار
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • ستون خیمه هویت ایرانی شعر است/فصل دوم برنامه به اوایل تابستان خواهد رسید + فیلم
  • نشست «ارمغان سعدی» برگزار شد
  • پژوهش ستون مستندسازی رادیویی است/ برنامه‌ساز حرفه‌ای آموزش ببیند
  • هشدار پلیس فتا در رابطه با پیامک‌های طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی و ابلاغ دولتی
  • هوای پاک برخی مناطق اصفهان ارمغان باران
  • ستون gc چیست و انواع ستون gc کدام‌اند ؟