Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@01:41:46 GMT

دانشگاه های آزاد آه در بساط ندارند/کارآفرین شویم

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۰۷۷۷۳

دانشگاه های آزاد آه در بساط ندارند/کارآفرین شویم

ایسنا/مرکزی رئیس دانشگاه آزاد استان مرکزی: دانشگاه های آزاد کشور آه در بساط ندارند و باید با تغییر رویکرد خود به سمت دانشگاه های کارآفرین، درآمدهای اختصاصی خود را افزایش دهند.

حسین کلانتری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه اقدامات خاصی در راستای پیشبرد اهداف دانشگاه از چند ماهه گذشته در دستور کار قرار گرفته است، اظهار کرد: زمانی دانشگاه آزاد اسلامی در سطح استان مرکزی بیش از ۴۶ هزار دانشجو داشته که از این تعداد، حدود ۲۵ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اراک مشغول تحصیل بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در گذشته رویکرد دانشگاه آزاد صرفا آموزشی بوده و کمتر به مهارت های کارآفرینی و نوآوری در آن توجه می‌شده است، افزود: در حال حاضر تعداد دانشجویان این دانشگاه به شدت افت کرده و باید تصوراتی که بر اساس رویکرد گذشته دانشگاه در اذهان باقی مانده است به کلی فراموش شود. رویکرد دانشگاه از آموزش صرف باید به سمت کارآفرینی، فناوری و نوآوری تغییر کند و دانشگاه آزاد، فعالیت‌های خود را در قالب دانشگاه‌های نسل سوم کشور ادامه دهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک بر لزوم ارتباط همه جانبه دانشگاه با صنعت، جامعه و دستگاه های اجرایی استان تاکید کرد و گفت: خوشبختانه تاکنون دانشگاه آزاد در این زمینه اقدامات خوبی را انجام داده و تفاهم نامه‌های متعددی را با سازمان‌ها و نهادهای مختلف سطح استان امضا کرده است. امضای تفاهم نامه با کمباین سازی اراک، سازمان صمت استان مرکزی، سازمان فنی و حرفه ای، جهاد دانشگاهی، اداره کل محیط زیست و... تنها تعدادی از اقداماتی هستند که دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در راستای افزایش تعاملات با صنعت و سایر دستگاه های استان انجام داده است.

کلانتری با بیان اینکه در حال حاضر ۱۱ هزار دانشجو در واحد آموزشی اراک مشغول تحصیل هستند، ادامه داد: در صورتی که تعاملات بین صنعت و دانشگاه افزایش یابد و دانشگاه آزاد بتواند خود را به عنوان دانشگاهی کارآفرین معرفی کند، قطعا تعداد دانشجویان این دانشگاه افزایش خواهد یافت و تمایل داوطلبان تحصیلات تکمیلی برای ادامه تحصیل در دانشگاه های آزاد به شدت افزایش می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دانشگاه آزاد تجهیزات آزمایشگاهی قدرتمندی دارد که متاسفانه در دوره های گذشته آنطور که باید از آنها استفاده نشده است؛ البته با افزایش ارتباط دانشگاه با دستگاه های استان مرکزی، تعدادی از این مراکز آزمایشگاهی مجددا به چرخه فعالیت دانشگاه برگشته اند و با گذشت زمان نیز از آنها بیشتر استفاده خواهد شد.

مرکز "فن‌آموز" به زودی راه‌اندازی می‌شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک از راه اندازی مرکز نوآوری "فن آموز" در شهرک دانشگاهی قائم مقام این دانشگاه در آینده نزدیک خبر داد و افزود: همچنین به منظور افزایش بهره وری این مراکز، سعی داریم تمام امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی بلااستفاده در واحدهای دانشگاهی سطح استان را در مرکز استان جمع آوری کنیم و در نهایت آزمایشگاه مرجع بزرگی را در دانشگاه آزاد اراک راه اندازی کنیم. این آزمایشگاه این امکان را دارد که به همه سازمان ها و دستگاه های اجرایی استان خدمات مربوطه را ارائه دهد و استان را از داشتن یک آزمایشگاه جامع و بزرگ بی نیاز کند.

کلانتری با اشاره به اجرای طرح جامع "پایش" در سطح دانشگاه های آزاد کل کشور، بیان کرد: خوشبختانه در مدت کوتاهی حدود ۹۰ رشته دانشگاه، بسته به مزیت های نسبی هر استان بطور کامل پایش شد و نتایج نهایی پایش به منظور اخذ تاییدیه نهایی به تهران ارسال شده است.

اقدامات حوزه فرهنگی شایسته دانشگاه نیست

وی به عمده مشکلات دانشگاه در حوزه های مختلف فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و... اشاره کرد و گفت: در حوزه فرهنگی، امکانات بسیاری در دانشگاه وجود دارد که متاسفانه بهره وری کافی از آنها انجام نمی‌شود؛ مثلا زمانی که من به عنوان سرپرست دانشگاه منصوب شدم، دو سال بود که استخر دانشگاه تعطیل بود ولی خوشبختانه با اقدامات انجام شده ظرف مدت یک ماه مجددا راه اندازی شد. حوزه مدیریت فرهنگی دانشگاه هم تاکنون ضعیف عمل کرده است و ارتباط با سایر دانشگاه‌ها، دفتر مرکزی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حوزه علمیه، سپاه، دستگاه‌های فرهنگی استان و... به نحو شایسته و در خور دانشگاه برقرار نشده است.

کلانتری با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید از حیث آزادی و پایبندی به اصول اسلامی و اخلاقی قوی تر از سایر دانشگاه‌ها باشد، اضافه کرد: دانشجویان خانم دانشگاه آزاد باید به چادر و عفت خود عرق داشته باشند و ما به عنوان مسئولین دانشگاه موظفیم این ارزش را در میان دانشجویان نهادینه کنیم؛ این مهم تنها وظیفه دانشگاه نیست و سایر دستگاه‌های فرهنگی استان هم باید این حس را در میان دانشجویان و جامعه دانشگاهی استان تقویت کنند.

دستگاه های فرهنگی در دانشگاه هزینه کنند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک اظهار کرد: سایر سازمان‌ها و دستگاه‌های فرهنگی استان هم باید در دانشگاه هزینه کنند؛ چرا که دانشگاه به تنهایی قادر به تأمین هزینه های فرهنگی نیست و به مساعدت همه جانبه سایر دستگاه های فرهنگی نیازمند است. تحول بخش‌های مختلف جامعه، مستلزم ایجاد تغییر و تحولات لازم در دانشگاه است و تنها در این صورت است که حوزه های مختلف کشور کارآیی لازم را از خود نشان خواهند داد.

دانشگاه های آزاد آه در بساط ندارند!

وی ارتباط دانشگاه با صنعت و سایر سازمان های دولتی و خصوصی استان را ضعیف توصیف کرد و گفت: همه این مشکلاتی که در حال حاضر دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری با آن مواجه است، ناشی از کم کاری خود دانشگاه است و این نهاد علمی آنطور که باید در گذشته در راستای تقویت ارتباط خود با صنایع عمل نکرده است. زمانی دانشگاه در پول غرق بوده و به قدری سرمایه داشت که بعضا برای خرج این اعتبارات سردرگم می شد، اما متاسفانه در حال حاضر دانشگاه‌های آزاد کشور از جمله دانشگاه آزاد استان مرکزی، آه در بساط ندارند و حساب برخی از دانشگاه ها خالی خالیست.

کلانتری بر لزوم تغییر رویکرد دانشگاه به سمت درآمدزایی از طریق منابع غیرشهریه ای تاکید کرد و افزود: خوشبختانه به منظور تحقق این هدف، کمیته‌های اقتصادی و دانش بنیان دانشگاه فعال شده اند و از دل اعضای هیأت علمی دانشگاه نیز طرح‌های بسیاری خوبی در راستای افزایش درآمدهای اختصاصی دانشگاه جوشیده است. تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی بلااستفاده دانشگاه باید در اختیار جامعه قرار بگیرند و از آنها به منظور درآمدزایی نهایت استفاده برده شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی گفت: من اعتقادی به اینکه جایی بنشینیم و منتظر پول باشیم، ندارم؛ به اعتقاد من مدیر مالی دانشگاه باید دنبال پول بدود و از همه منابع موجود برای افزایش درآمد دانشگاه استفاده کند. خوشبختانه کمیته پشتیبانی و درآمدزایی دانشگاه که مدتی است فعالیت های خود را آغاز کرده است، تاکنون اقدامات مطلوبی را جهت تحقق این هدف انجام داده و با فکر اقتصادی خود، سعی دارد از پتانسیل‌های موجود در دانشگاه، تا حد امکان درآمدزایی کند.

هزینه های دانشگاه کمرشکن است

کلانتری از فعالیت حدود ۷۵۰ عضو هیأت علمی و حدود ۱۲۰۰ کارمند در مجموعه واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد سطح استان خبر داد و تصریح کرد: مجموع حقوق این افراد در یک ماه در حدود ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است که تأمین و پرداخت چنین هزینه سنگینی واقعا کمرشکن است. ازآنجاکه درآمد کل دانشگاه های کشور پایین است، سازمان مرکزی دانشگاه های آزاد هم زیربار تأمین چنین هزینه ای نمی رود و دانشگاه های آزاد اسلامی استان مرکزی از حیث مالی در مقایسه با سایر دانشگاه های آزاد کشور در پایین ترین سطح ممکن قرار دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اراك دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۷۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تحلیل استراتژیک مسئله حجاب و عفاف برای مقابله با بدحجابی/استاد قانون‌گریز راه به‌جایی نمی‌برد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست هم‌اندیشی مسئولان و مدیران حراست واحد‌ها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با حضور سعید رازقی رئیس دانشگاه اسلامی استان بوشهر و هادی دشتی معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی این دانشگاه برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این نشست با اشاره به کسب چند رتبه متوالی برتر کشوری توسط حراست این دانشگاه در چند سال اخیر بیان کرد: امام رضا علیه‌السلام در حدیثی می‌فرماید: «هرکس در مقابل خوبی مردم تشکر نکند، از خدای عزوجل تشکر نکرده است.»، تمجید و تعریف از عملکردی افراد و مجموعه، علاوه بر جلسات مختلف باید در حضور آن شخص و مجموعه باشد تا ضمن تشویق روحی موجب رضایتمندی و بهبود بیشتر عملکرد شود.

سعید رازقی با تأکید بر اینکه علاوه بر استان بوشهر، سازمان مرکزی از عملکرد حراست استان بوشهر رضایت‌مندی کامل دارد، افزود: این مهم به‌دلیل عدم بروز کوچک‌ترین تنش، حادثه و چالش در استان بوشهر و میزبانی از چندین برنامه مهم و بزرگ کشوری با بهترین هماهنگی و میزبانی و بدون مشکل بوده است.

وی با تأکید بر اینکه میان مدیران و مسئولان حراست دانشگاه آزاد اسلامی با رئیس دانشگاه، اخوت و همبستگی مطلوبی وجود دارد، افزود: این موضوع موجب شده تا امور با دقت و سرعت بهتری پیش برده شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر تبیین کرد: فعالیت‌های حراست و حفاظت فیزیکی در همه زمان‌ها همواره خاص و ویژه بوده است، اما اقدامات این مجموعه مهم، در برخی زمان‌ها مشهودتر و ضروری‌تر نمود پیدا کرده است، به‌عنوان مثال در فتنه‌های سنوات گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر هیچ‌گونه تنش و ناهنجاری ایجاد نشد.

رازقی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های کنونی جامعه موضوع حجاب و عفاف است، توضیح داد: موضوعات فرهنگی در حقیقت عرف جامعه است، اما چیزی که باید به آن توجه کرد اینکه گا‌هی مرکزیت مسائل فرهنگی نادیده گرفته می‌شود.

وی تبیین کرد: اتفاقات، چالش‌ها و تغییرات در حوزه فرهنگی خیلی ملموس و قابل لمس نیست؛ اما در بلندمدت بر همه حوزه‌ها اثرگذار خواهد بود، در حقیقت می‌توان با این نمونه مطلب چنین توضیح داد که حوزه فرهنگی مانند درختی در آب قرار داشته، همگان قسمت بیرون زده از آب را می‌بینند؛ اما بخش اصلی این درخت، همان ریشه‌ای بوده که در زیر آب نهفته شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه برای اخذ نتایج سودمند فرهنگی باید در جایی که دیده نمی‌شود، سرمایه‌گذاری کرد، افزود: نسل گذشته، نسل فضای حقیقی و نسل امروز، نسل فضای مجازی است که ورود نسل قدیم به این فضا، تعارض ایجاد کرده و اگر این تعارض مدیریت نشود، به مرور، زاویه و از هم گسیختگی آن بیشتر خواهد شد.

رازقی با تأکید بر اینکه باید با تحلیل دقیق استراتژیک نسبت به مسئله فرهنگ و حجاب و عفاف واکنش نشان داد، خاطرنشان کرد: فضای مجازی یکی از بستر‌های مهمی است که به تناسب سودمندی، ضربات مهلکی را به جامعه وارد کرده و نیازمند اصلاحات بی‌شماری در کشور است؛ چراکه مسیر جامعه را به سمت انحرافات پیش برده است.

وی با تأکید بر اینکه، ریشه فرهنگ در عرف است، یادآور شد: متأسفانه جامعه در مسائل فرهنگی به سمت ضد عرف در حال طی مسیر است که این عادی‌سازی، به‌کُندی و به‌عنوان جنگ نرم در حال وقوع است که باید با برنامه‌های جذاب مانع این روند شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه استاد قانون‌گریز در دانشگاه آزاد اسلامی جایی نخواهد داشت بر لزوم نظارت بیشتر تأکید و خاطرنشان کرد: استادان برای دانشجویان، الگو و نماد هستند و بدون تردید تأثیر کلام، لحن گفتار، پوشش، رفتار و اعمال استادان تا سالیان سال بر روح و روان دانشجویان اثرگذار باقی خواهد ماند.

رازقی تشریح کرد: تجربه نشان داده که اثرگذاری ساعت‌ها کار فرهنگی به اندازه یک ساعت از زمانی که استاد به بیان نکات تربیتی در کلاس اختصاص می‌دهد، نیست و اگر امروز جامعه و نسل جوان دچار آسیب شود، قطعاً آینده تک‌تک ما با مخاطرات مواجه خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملیات شجاعانه نیروی مردمی سپاه علیه رژیم جعلی و کودک‌کُش صهیونیستی عنوان کرد: این عملیات علاوه بر شکستن هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی و متحدانش، بازتاب خبری آن برکات بسیاری برای کشور همراه داشت که موجب غرور و مباهات است و خرسندیم از اینکه این «وعده صادق» محقق شد و می‌طلبد وجهه‌های مهم آن برای نسل جوان بازگو شده تا ضمن امیدآفرینی، مسیری مدخلی برای اعتلا و اقتدار بیش از پیش اسلام، ایران و ایرانی در جهان باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود
  • دانشگاه آزاد دامغان جنبه‌های علمی و فرهنگی شاخصی دارد
  • طرح پویش؛ از بین‌برنده شکاف دانشگاه و صنعت
  • لزوم تحلیل استراتژیک مسئله حجاب و عفاف برای مقابله با بدحجابی/استاد قانون‌گریز راه به‌جایی نمی‌برد
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود
  • با نگاه منصفانه می‌توان جمله به‌قله نزدیک می‌شویم رهبر انقلاب را بهتر درک کرد
  • طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد
  • دکتر طهرانچی: ۸۰۰ زمینه پژوهشی در حوزه مهدویت احصا شد
  • دانشگاهیان با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان موجب خودکفایی کشور می‌شوند
  • شورای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد