Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-یک کارشناس تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط ضمن اشاره به اینکه حجم و شدت آب در سیل جنوب کشور به‌حدی بوده است که باید توقع از بین رفتن تعدادی از گاندوها را نیز داشته باشیم، گفت: پیش از این بر اساس آخرین برآوردها حدود ۵۰۰ تمساح سرشماری شده بود.

اصغر مبارکی با بیان اینکه حجم و شدت آب در مناطق سیل‌زده جنوب کشور به گونه‌ای است که می‌تواند گاندوها (تمساح پوزه‌کوتاه) را جابه جا کند، اظهار کرد: سیل و خشکسالی همواره به عنوان دو عامل تهدید کننده طبیعی معرفی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو باید توقع تلفات و از بین رفتن تمساح‌ها در سیستان و بلوچستان را نیز داشته باشیم.

این کارشناس تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: گاندوها اگر در مسیر رودخانه باشند امکان فرار از طغیان آب را نخواهند داشت ولی در نقاطی که از زیستگاه خارج شده باشد می‌توانند پس از فروکش کردن آب مجدد خود را به زیستگاه برسانند.

مبارکی با اشاره به اینکه قطعا شدت آب جابجایی زیادی را برای تمساح‌ها به دنبال داشته است، گفت: وقتی آب کم باشد تراکم جمعیتی تمساح‌ها زیاد و پراکندگی آن‌ها کم می‌شود اما اگر شدت آب زیاد باشد تراکم تمساح‌ها کمتر و پراکندگی‌شان بیشتر خواهد شد و این مدل اکولوژیک رایج برای تمام کروکودیل‌های دنیاست.

وی در ادامه با بیان اینکه عموماً تمساح‌ها از مواجهه و برخورد مستقیم با انسان پرهیز می‌کنند، گفت: تمساح‌ها در محیط آبی مهاجم نیستند و به انسان حمله نمی‌کنند اما در حال حاضر شرایط به گونه‌ای است که استرس و ترس زیادی به آن‌ها وارد شده و ممکن است که حالت تهاجمی پیدا کرده باشند.

این کارشناس تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه اگر مردم تمساح‌ها را در زیستگاه و یا نقاطی مشاهده کردند که خطری متوجه خودشان و تمساح‌ها نبود آن‌ها را رها کنند و سعی در برقراری ارتباط با آن‌ها نکنند، تصریح کرد: اگر مردم تمساحی را در داخل روستا مشاهده کردند بلافاصله به ماموران محیط زیست منطقه گزارش دهند. بیشتر مردم محلی با پاسگاه‌های محیط زیست در منطقه آشنایی دارند و می‌توانند ماموران را آگاه کنند. مردم به هیچ عنوان تلاش نکنند که با گاندوها ارتباط مستقیم برقرار کنند.

وی درباره جمعیت گاندوها توضیح داد: بر اساس آخرین برآوردها حدود ۵۰۰ گاندو سرشماری شده است البته در حال حاضر ممکن است با سرریز شدن سد «پیشین» تمساح‌هایی که در پشت سد بودند نیز در مسیر رودخانه قرار گیرند که این می‌تواند ریسک را بیشتر کند.

به گفته مبارکی تمساح‌های مردابی ما در کشور بخشی از جمعیت جهانی این‌گونه است و عمده جمعیت آن نیز در هند و سریلانکا زیست می‌کند.

ایسنا

برچسب ها: گاندو ، سیل‌زده

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: گاندو سیل زده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۱۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع آوری ته سیگار‌های رها شده در بوستان ملت رودسر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان؛ مدیر حفاظت محیط زیست رودسر، با اشاره به اینکه رفع معضلات زیست محیطی نیاز به فرهنگ سازی و آگاهی بخشی دارد افزود: همزمان با هفته زمین پاک، ۸ هزار فیلتر سیگار معادل (۱۰ کیلوگرم)، از بوستان ملت رودسر جمع آوری شد.  رحمان پورحسین با اشاره به اینکه این اقدام زیست محیطی با مشارکت گروه‌های مردم نهاد و جمعی از دانش آموزان انجام شده گفت: رها کردن ته مانده‌های سیگار، در محیط زیست به دلیل داشتن سموم بالا، آسیب جدی برای محیط زیست است.  وی با اشاره به اینکه هر یک ته سیگار هزار لیتر آب آشامیدنی سالم را آلوده می‌کند افزود: ته سیگار پسماندی است که باعث تولید مواد سرطان زا، آلودگی خاک، آب و حیات وحش می‌شود، هر ته سیگاه می‌تواند در یک لیتر آب در مدت ۴ روز نیمی باعث تلف شدن ماهیان درون آب باشد.

دیگر خبرها

  • کشف صد هزار حلزون در شهرضا
  • (ویدیو) هشدار جدی کارشناس محیط زیست به تهرانی‌ها
  • «مواجهه‌ای نامتعارف با منطق هگل» در کتابفروشی‌ها
  •  مراسم روز جهانی زمین پاک در خانه محیط زیست آستارا
  • یک خبر خوب برای محیط زیست؛ پروژه پتروشیمی میانکاله کاملا لغو شد
  • جمع آوری ته سیگار‌های رها شده در بوستان ملت رودسر
  • هجوم ایرانیان برای سفرهای خارجی
  • ربیعی: در مصاف با آلومینیوم نیمه اول خوبی نداشتیم
  • جمع آوری زباله های طبیعت توسط دوستدار محیط زیست
  • هجوم ملخ های مراکشی به مزارع در تخار