Web Analytics Made Easy - Statcounter

حاجی میرزایی با بیان اینکه تربیت فرزندان ماموریت مشترک آموزش و پرورش و اولیا است، افرود: این امر به عنوان مسئولیت اصلی خانواده‌ها به‌شمار می‌رود، آموزش و پرورش‌در کنار خانواده به پیشبرد تعلیم و تربیت کمک می‌کند، هیچ نهادی نمی‌تواند جایگرین تربیت خانواده باشد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در نشست با نمایندگان انجمن های اولیا و مربیان برتر کشور که صبح امروز در اردوگاه شهید باهنر برگزار‌شد، اظهار کرد: حضور من در این جلسه و شنیدن دغدغه‌های اولیا و مربیان الهام بخش بود، خوشحالم که نظام تعلیم و تربیت شرکایی پای کار، علاقمند و وفاداری مانند اولیا و مربیان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیدوارم بتوانیم شاکر این نعمت بزرگ باشیم.

او با بیان اینکه تربیت فرزندان ماموریت مشترک آموزش و پرورش و اولیا است، افرود: این امر به عنوان مسئولیت اصلی خانواده‌ها به‌شمار می‌رود، آموزش و پرورش‌در کنار خانواده به پیشبرد تعلیم و تربیت کمک می‌کند، هیچ نهادی نمی‌تواند جایگرین تربیت خانواده باشد.

وزیر آموزش و پرورش گفت: از یک تا ۷ سالگی بهترین زمان برای تربیت فرزندان است و بخشی از تربیت پس از ۷ سالگی به آموزش و پرورش‌سپرده می‌شود، بخشی توسط خانواده و بخشی دیگر توسط جامعه صورت می‌گیرد.

حاجی میرزایی بیان کرد: موفیقت در تربیت مستلزم مشارکت، همگرایی و هم‌راستایی اولیاو مربیان است، هیچ ماموریتی در جامعه خطیرتر از ماموریت تربیت دانش‌اموزان در جامعه نیست، ایمن بودن پیش نیاز از جملت شرایط لازم در این زمینه است؛ اما تربیت به عنوان ماموریت اصلی تلقی می‌شود. 

او افزود: آینده جامعه را چگونگی، کیفیت و اثربخشی تربیت دانش‌آموزان می‌سازد، محققانی که در زمینه تربیت اجتماعی پژوهش کرده‌اند، تمامی تحولات را محصول یادگیری جامعه در نظر می‌گیرند، اگر تصویری از آینده جامعه داشته باشید، باید به خانه‌ها و مدارس سر زد و مواردی که توسط معلمان آموخته و توسط دلنش‌آموزان فراگرفته می‌شود نیز باید مورد بررسی قرار گیرد. 

حاجی میرزایی افزود: زمانی که از مشارکت صحبت می‌کنیم، متاسفانه در بسیاری موارد فهم ناقصی از مشارکت شکل گرفته است، مشارکت یک ضرورت راهبردی به شمار می‌رود، اگر نتوانیم با یکدیگر تلفیق شویم و چشم انداز مشترک نداشته باشیم، هدف مشترکمان نیز تحقق پیدا نمی‌کند، در صورت شکل نگرفتن ارتباط میان آموزش و پرورش و خانواده مشکلات آموزش و پرورش حل نخواهد شد.

او بیان کرد: همه ماموریت‌های آموزش و پرورش به کارکردها، مشارکت و همراستایی خانواده نیازمند است، سرعت تحولات و تغییرات در جوامع بشری بسیار بالاست و منجر به تغییر اولویتها و دگرگونی مسائل می‌شود و بر ماموریت مشترک ما نیز تاثیر می‌گذارد. در همین‌راستا باید نسل فردای خود را متناسب با تغییرات نسل فردا تربیت کنیم، اگر این امر به درستی مدیریت نشود، جامعه را به‌سمت درماندگی انزوا حرکت داده و نظام تعلیم و تربیت را با شکست مواجه می‌کند.

حاجی میرزایی با بیان اینکه تحولات قدرت را جابه جا می‌کند، گفت: به عنوان مثال فردی را در نظر بگیرید که به عنوان والدین دارای پتانسیل و ظرفیت ‌های خاصی است. به عنوان مثال زمانی که این فرد به سراغ فرزندانش برود باید توجه کند که آهنگ تغییرات زیاد است ‌ 

او بیان کرد: ممکن است والدین نتوانند همپا با این تغییرات تغییر کنند. در این راستا باید خانواده‌ها و انجمن اولیا و مربیان همگام با تغییرات ظرفیت خود را افزایش دهند. در حال حاضر باید دائما یادگیری‌ها، مهارت‌ها و قابلیت‌های والدین نو شود. برای نقش آفرینی خانواده‌ها باید مهارت آفرینی آن‌‌ها در شرایط فعلی در آنان ایجاد کرد.

او اظهار کرد: اگر در جریان یادگیری یک جامعه توقفی ایجاد شود، در نقش‌آفرینی و کاردکردهای ان جامعه با خلاهایی مواجه خواهیم شد، در این راستا نیازمند مشارکت اولیا و مربیان در این زمینه هستیم.

حاجی میرزایی با بیان اینکه ظرفیت‌‌ها و یادگیری‌های والدین باید به روز رسانی شود، افزود: انجمن‌های اولیا مربیان باید کمک کنند تا خانواده ها بتوانند با فرزندشان تعامل بیشتری داشته باشد، در چنین شرایطی ان فرزند مصونیت بیشتری نسبت به آسیب های اجتماعی خواهد داشت. 

او بیان کرد: خانواده محکم و موثر به فرزند خود در برابر آسیب مصونیت می‌دهد. در سال‌های متمادی تصور شده است که آموختن دانش کفایت می‌کنند و دیگر نیازی به افرایش قابیلیت‌های دانش‌آموزان و والدین نیست. امروز سند تحول به دنبال این است که تربیت را در کنار آموزش پررنگ کند. اکنون نظام تربیت و تعلیم کشور بر مداری حرکت می‌کند که در انتها به سدی به نام کنکور می‌رسد. در تمام سال‌ها دانش‌آموز را برای تست زنی اماده می‌کنیم.

وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش به دنبال الگویی است که بتواند با کمک آن با اولیا و مربیان ترکیب شود، اولیا و مربیان متن اموزش و پرورش هستند نباید در حاشیه قرار گیرند. اولیا و مربیان باید در دل تمام اتفاقات مدارس بوده و در این میدان حضور داشته باشند. از انجمن اولیا و مربیان دعوت می‌کنم تا برای هموار ساختن مسیر با آموزش و پرورش همراه شوند.

او افزود: باید تصویر روشنی از آینده متناسب با تحولات آینده ایجاد کنیم؛ چرا که این همکاری برکات زیادی خواهد داشت. یکی از این برکات داوطلبانه بودن هدمات اولیا و مربیان است. در نظر داریم تمام ضعف ها را بررسی کنیم.

حاجی میرزایی بیان کرد: در نظر داریم مدارس هیات امنایی را با کمک انجمن اولیا و مربیان توسعه دهیم. مدرسه باید عنصر زنده‌ای از محیط باشد و بتواند با مسائل محله خود ارتباط داشته باشد. 

او بیان کرد: در مورد مهارت‌آموزی در صدد تصویب یک مهارت‌ برای هر دانش‌آموز در مدارس هستیم و در نظر داریم بر این هدف متمرکز شویم. چرا که معتقدیم کسی که به مهارت دست پیدا می‌کند، قدرت نفوذ و اشتغال‌آفرینی بهتری را در جامعه خواهد داشت.

وزیر آموزش و پرورش گفت: اخیرا طرحی را با هدف آشنایی دانش آموزان با محله خود و طرح مشکلات و مطرح کردن آن در مدارس به شکل پایلوت آغاز کرده ایم و امیدواریم با تلاش انجمن اولیا به اهداف خود دست پیدا کنیم و فضای مشارکت جمعی پیش از‌گذشته رونق پیدا کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: وزیر آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۳۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با فعالان تربیتی استان زنجان با بیان این مطلب گفت: تعلیم و تربیت در دولت و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان اولویت اصلی اعلام شده و راهبرد جدی این اولویت را در تعامل با فعالان مردمی در حوزه آموزش و پرورش در نظر گرفته است. جلسات منظمی نیز با وزارت آموزش و پرورش در قالب قرارگاهی و با مصوبات اجرایی در حال انجام است. انصافا هم دکتر صحرایی، تمام توان خود را در این کار گذاشته است و برای اولین بار است که سند تحول آموزش و پرورش در این وزارت خانه در حال اجراست و نقشه راه برای آن نوشته شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: در مدل حکمرانی ولایی که می‌توان لایه‌های مختلف آن را حکمرانی مردمی یا شبکه‌ای نامید، سندیتی در کار نیست و، چون تعاملات در شبکه، سیستماتیک و در هم تنیدگی است و این حکمرانی در تعلیم و تربیت باید در گام اول با مسئله شناسی در تعلیم و تربیت رسمی در قالب آموزش و پرورش یا در قالب‌های غیر رسمی با این مسائل مواجه است، روشن است که برای حل این مسائل، باید سیاست‌گذاری شده و فرآیند برنامه‌ای به وجود بیاد و کنشگران حل مسائل را با شناختی که از ظرفیت هر استان داریم، مشخص کنیم.

خسروپناه ادامه داد: گاهی برای حل یکی از مسائل، نیاز است قانون یا ماده واحده‌ای را در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شود. در این نظام شبکه‌ای، وظایف هر کدام از اعضا مشخص می‌شود، هم اکنون نیز این شبکه در دولت و آموزش و پرورش بسیار همراه است، تشکیل میز‌های تخصصی برای مسائل مرتبط با آموزش و پرورش نیز با حضور تشکل‌های مردمی از کل کشور در دبیرخانه شورا فعال شده و اعضا به صورت مجازی یا حضوری در این میز‌ها مشارکت دارند.

وی افزود: در برخی از مدارس نخبگانی کشور، تأکید بر مهاجرت نخبگانی است و با تعابیری اغواکننده، موضوع مهاجرت را مطرح می‌کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سرمایه عظیمی که در کشور در قالب دانش آموزان تربیت شده اند را تحویل کشور‌های دیگر می‌دهیم تا در بعضی مواقع، تئوری‌ها یا تولیداتی از آن حاصل شود، محصولات نظامی برای حمله به کشور‌های اسلامی باشد. در این زمینه باید گفت ما مقصریم و باید تدبیری در این زمینه داشته باشیم. این یک نمونه از مسئله شناسی در آموزش و پرورش است.

خسروپناه ابراز کرد: بعد از مسئله شناسی، سیاست‌گذاری و تدوین راهبرد مناسب و اینکه کدام کنشگران با چه ویژگی‌هایی باید این مسائل را حل کنند. گاهی مصوبه لازم است و زمانی نیز لازم است تعامل با وزیر آموزش و پرورش انجام شود یا روش دیگری که تا حل نهایی آن مسائل، همه مسائل بررسی و اجرا می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعالیت‌های صورت‌گرفته برای معرفی شیعه در جهان گفت: برگزاری جلسات گفتگوی بین ادیان و تأثیرات آن در سطح جهان مسیحیت و حتی بوداییان و دیگر فرقه ها، نشانگر ظرفیت‌های عظیم تمدنی شیعی است که باید این معارف هر چه بیشتر به جهان معرفی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امضای تفاهنامه همکاری سازمان نظام پزشکی و آموزش و پرورش
  • تقویت جایگاه مدارس مستلزم رفع محدودیت‌ها و تفویض برخی اختیارات است
  • خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است
  • پرخاشگری مربیان به جامعه تسری پیدا می‌کند/جریمه ها بازدارنده نیست
  • دوره توانمندسازی مربیان کودکستان‌ها در ۸ استان برگزار شد
  • لزوم تربیت چند ساحتی دانش آموزان
  • مقدمه زندگی در عصر جدید حضور در حوزه فناوری است
  • مدارس غیردولتی خود را از جریان آموزش و پرورش جدا ندانند
  • استخدام بیش از ۴ هزار مراقب بهداشت و سلامت در آموزش و پرورش
  • ستاری‌فرد: آموزش تأمین‌کننده دو رکن سلامت و امنیت است