Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری ملی لبنان، وی در دیدار شماری از مدیران نهادها و موسسه های بین المللی در لبنان در کاخ بعبدا در شرق بیروت، افزود: بحران اقتصادی و مالی بر وضعیت اجتماعی و امنیتی لبنان تاثیر منفی گذاشته و میزان جرم و جنایت را در کشور بالا برده است.

عون گفت: جنگ های منطقه ای، اقتصاد لبنان را تضعیف، صادرات آن را متوقف و روند واردات را دچار مشکل کرده و موجب ورود مهاجران به این کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس جمهوری لبنان خاطرنشان کرد: در اثر جنگ و نزاع ها در خاورمیانه حدود 2 میلیون پناهنده و پناهجو یعنی معادل نیمی از جمعیت چهار میلیونی لبنان، در کشور ما به سر می برند که فشار سنگینی را بر اقتصاد لبنان وارد کرده است.

عون در خصوص تشکیل دولت جدید نیز گفت: قرار بود این دولت هفته گذشته به ریاست «حسان دیاب» تشکیل و به مجلس معرفی شود، اما برخی مشکلات و مانع تراشی ها، موضوع انتخاب اعضای کابینه جدید را به تعویق انداخت.

وی تاکید کرد: باید وزیرانی برگزیده شوند که بتوانند اعتماد مردم و نمایندگان مجلس ملی را به دست آورند.

رییس جمهوری لبنان با اشاره به جنبش اعتراضی مردم کشورش، اضافه  کرد: این جنبش سه ماه پیش با حضور جوانان و با هدف اصلاح امور اجتماعی و اقتصادی و مبارزه با فساد شکل گرفت و خطوط قرمز طایفه ای، قومی و حزبی را برای محاکمه مفسدان درهم شکست.

عون گفت: دولت پیشین با آغاز جنبش اعتراضی مردم، یک نسخه اصلاحی پیشنهاد کرد که مورد پذیرش جوانان معترض واقع نشد و استعفا کرد.

12 روز پس از آن که قشرهای گوناگون مردم لبنان به ویژه کارگران، جوانان و فعالان مدنی، دانشجویان و معلمان دانشگاه ها و مدارس خصوصی و دولتی در شهرهای مختلف این کشور در اعتراض به بیکاری، فساد، گرانی، تورم، کاهش ارزش پول ملی و کافی نبودن حقوق، تظاهرات، تجمع و تحصن  کردند «سعد حریری» نخست وزیر لبنان هفتم آبان گذشته از ریاست دولت استعفا کرد.

عون با بیان این که جنبش اعتراضی فرصت حقیقی برای اصلاح اجتماعی بود، اضافه کرد: سوء استفاده و موج سواری برخی مقام های حزبی و سیاسی و رسانه های داخلی و خارجی موجب انحراف جنبش اصلاحی مردم لبنان شد، وحدت اعضا و رهبران جنبش را درهم شکست و مطالبات آنان را برای تحول واقعی، تغییر داد.

وی گفت: در این مدت نیروهای نظامی، امنیتی و انتظامی با سعه صدر با معترضان برخورد و همکاری کردند، امنیت آنان را تامین و سلامتشان را تضمین کردند، جلو آزادی بیان و عملشان را نگرفتند، اما کوشیدند مانع برخی افراد شوند که با راه بندان اجازه نمی دادند دیگر شهروندان به محل کار و منزل خود بروند.

در این ارتباط، معترضان امروز با نیروهای نظامی و انتظامی در بزرگراه بیروت – طرابلس در منطقه "جونیه" در شمال لبنان و نیز در "پل رینگ" در مرکز بیروت درگیر شدند و یکی از جوانان سعی کرد روی پل، خودسوزی کند که شهروندان مانع اقدام او شدند.

هم چنین شماری از جوانان معترض بزرگراه بیروت - صیدا در منطقه "الجیه" را بستند و در برابر بانک «لبنان» در شهر صیدا در جنوب این کشور تحصن  کردند و با نیروهای یاد شده درگیر شدند.

برچسب‌ها بحران مالی تشکیل دولت میشل عون پروندهٔ خبری اعتراض‌های مردمی در لبنان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بحران مالی تشکیل دولت میشل عون بحران مالی تشکیل دولت میشل عون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۳۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی یونیفل: احتمال آغاز درگیری روبه‌افزایش است

به گزارش همشهری‌آنلاین، «آندریا تنتی» سخنگوی نیروهای یونیفل در گفتگویی ویژه با شبکه خبری «الجزیره» با اشاره به اینکه وضعیت در طول «خط آبی» از ۶ ماه قبل با تنش همراه است، درباره شرایط موجود در این منطقه ابراز نگرانی کرد و گفت: ما هر روز شاهد تبادل آتش در این مرزها هستیم اما با همکاری ارتش لبنان به نظارت بر خط آبی ادامه می‌دهیم و حفظ جان و امنیت کارمندان‌مان و نیز ساکنان جنوب لبنان از مهم‌ترین اولویت‌های ما است.

تنتی با اشاره به اینکه قطعنامه مهم ۱۷۰۱ شورای امنیت این روزها بیشتر از هر زمانی نقض می‌شود، گفت: ما همچنان روزانه بیش از ۴۰۰ فعالیت روزانه در منطقه عملیات‌مان انجام می‌دهیم.

سخنگوی نیروهای یونیفل در ادامه تاکید کرد، ماموریت‌های اصلی همانند امنیت، حفاظت از جان، حمایت از ارتش لبنان و راه‌حل‌های بلند مدت هنوز به شکل گسترده‌ای اجرا می‌شوند و ژنرال «آرولدو لازارو» فرمانده کل نیروهای یونیفل نیز در این شرایط سخت با جدیت برای حفظ روابط جدی و مستحکم با طرف‌ها جهت مقابله با مشکلاتی که می‌تواند موجب سوءتفاهم بزرگی شود، تلاش می‌کند.

او در پاسخ به این سوال که آیا در بررسی‌ها و رصدهای خود به اطلاعات جدیدی درباره احتمال گسترش دامنه درگیری‌ها و تبدیل آن به جنگی فراگیر وجود دارد، گفت: پس از ۶ ماه تبادل آتش هر روزه در خط آبی، احتمال ارزیابی اشتباه و تنش رو به‌ افزایش است، همینطور احتمال آغاز یک درگیری گسترده‌تر نیز افزایش یافته اما ما قطعا تمام تلاش خود را برای کاهش این تنش انجام می‌دهیم و جامعه بین‌الملل نیز این روزها با جدیت برای رسیدن‌ به راه‌حل‌هایی در این خصوص تلاش می‌کند، ما از همان ابتدا گفتیم که این درگیری راه‌حل نظامی ندارد و تنها یک راه‌حل دیپلماتیک و سیاسی می‌خواهد.

تنتی با اشاره به اینکه پایگاه‌های نیروهای یونیفل از زمان آغاز تنش در اکتبر ۲۰۲۳ بارها هدف قرار گرفته، گفت: ما ۵۰ پایگاه در طول خط آبی داریم، این پایگاه‌ها بارهم در طول این شش ماه هدف قرار گرفتند و تاکنون ۱۰ تن از نیروهای ما از جمله چند ناظر نظامی زخمی شدند.

سخنگوی نیروهای یونیفل درباره حمله اخیر به مرکز نظارت بر آتش‌بس که باعث زخمی شدن سه ناظر نظامی و یک مترجم شد، گفت که بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده، علت انفجارها در این مرکز گشودن آتش به صورت مستقیم یا غیرمستقیم نبوده و احتمالا یک مین کارگذاری‌شده بوده البته اطلاعات بیشتری نداریم و تحقیقات در این زمینه هنوز ادامه دارد.

از جمله مهمترین حملات انجام شده علیه نیروهای یونیفل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱۵ اکتبر ۲۰۲۳ که یونیفل از اصابت گلوله‌هایی به دو طرف خط آبی و نیز اصابت یک موشک به مقر اصلی آن در الناقوره خبر داد.

۲۸ اکتبر ۲۰۲۳ که خمپاره‌ای در داخل مقر نیروهای یونیفل در الناقوره واقع در جنوب لبنان سقوط کرد بدون اینکه منفجر شود و تنها خسارات مالی بر جای گذاشت.

۲۵ نوامبر ۲۰۲۳ خودروی گشتی نیروهای یونیفل در اطراف «عیترون» در جنوب لبنان هدف تیراندازی نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفت.

۳۰ نوامبر ۲۰۲۳ شش خمپاره به نزدیکی پایگاه نیروهای یونیفلل در اطراف «مروحین» اصابت کرد.

۹ دسامبر ۲۰۲۳ برج مراقبت در مرکز اسپانیایی نیروهای یونیفل واقع در «خراج سرده» در حدفاصل دشت «الخیام» و «الوزانی» هدف قرار گرفت و خسارات مالی به آن وارد شد.

۹ مارس ۲۰۲۴ یک گروه از نیروهای مشترک یونیفل و ارتش لبنان در اطراف «عیتا الشعب» هدف تیراندازی با تسلیحات سبک از جنوب خط آبی قرار گرفت.

۳۰ مارس ۲۰۲۴ سه ناظر و مترجم وابسته به مرکز نظارت بر آتش‌بس که سوار بر خودروی گشتی یونیفل بودند، در پی انفجار خمپاره‌ای در نزدیکی‌شان در منطقه «رمیش» زخمی شدند.

کد خبر 846075 منبع: ایسنا برچسب‌ها لبنان خبر ویژه اسرائیل

دیگر خبرها

  • اسرائیل در کجا متوقف می شود؟
  • دهه نود بدترین دهه زندگی مردم بود
  • چین: گروه ۷ تنش‌ها و درگیری‌های منطقه‌ای را تشدید می‌کند
  • نقش دولت و دانشگاه در تحقق جهش تولید/ باید امید و انگیزه را به جوانان بازگردانیم
  • حزب الله لبنان: «وعده صادق» بازدارندگی تل‌آویو را از بین برد
  • ۱۰ نفر رئیسی را محاصره کرده و می‌گویند مملکت گل و بلبل است!
  • نماینده مجلس: ۱۰ نفر رئیسی را محاصره کرده و یک منظومه شمسی دیگر برای او تصویر می‌کنند
  • نماینده مجلس: ۱۰ نفر رئیسی را محاصره کرده و یک منظومه شمسی دیگر برای او تصویر می کنند / با ۴۰۰ محافظ به این شهر و آن شهر می روند بعد می گویند به میان مردم رفتیم
  • راهپیمایی در استانبول در حمایت از غزه
  • سخنگوی یونیفل: احتمال آغاز درگیری روبه‌افزایش است