Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی روز گذشته خبری دست به دست در فضای مجازی مبنی بر هشدار سازمان ناسا به وقوع سیل ویرانگر در ۷۲ ساعت آینده در برخی استان‌های کشور منتشر شده است که سازمان هواشناسی در واکنش به این خبر گفت: شایعه است. ۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۲ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، طی روز گذشته خبری دست به دست در فضای مجازی مبنی بر هشدار سازمان ناسا به وقوع سیل ویرانگر در 72 ساعت آینده در برخی استان‌های کشور منتشر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب ادعا شده است: سازمان ناسا آمریکا در هشداری به مقامات ایران اعلام نمود که مردم ایران را برای رویارویی با شدیدترین و سهمگین‌ترین سیل تاریخ ایران آماده کند. سازمان هواشناسی آمریکا به مقامات ایران هشدار داده است که احتمالا در سیل چند روز آینده در ایران احتمالا هزاران نفر کشته خواهند شد و از مقامات ایران مصرانه خواسته فورا ستاد‌های بحران تشکیل دهند. اتحادیه اروپا نیز در بیانیه فوری با پیش بینی سیل ویرانگر در ایران، در حال اعزام نیرو‌های صلیب سرخ جهانی و غذا و دارو و چادر به ایران است.

در این مطلب ادعا شده است:

بارش‌هایی حتی مهیب‌تر از بارش‌های اخیر گلستان در کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، لرستان و دامنه‌های زاگرس در خوزستان و اصفهان و شیراز رخ خواهد داد.

ایران، پر باران‌ترین کشور در آسیا و اروپا در دو هفته آینده خواهد شد.

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی کشور در پاسخ به خبرنگار میزان درباره این اطلاعیه گفت: «شایعه است»

 

صادق ضیائیان، مدیر کل پیش بینی و کنترل کیفیت سازمان هواشناسی در واکنش به این خبر گفت: شایعه است و این موضوع را تکذیب می‌کنیم.

ضیائیان در ادامه بیان کرد: طی 24 ساعت آینده بارش‌هایی را روی خلیج فارس و دریای عمان داریم که جزایر اطراف را هم در بر می‌گیرد، ولی این بارش‌ها در حد معمول است. در مناطق سیل زده هم در جنوب استان کرمان شرق هرمزگان و جنوب شرقی سیستان و بلوچستان هم بارش‌هایی را داریم، ولی بارش‌ها حداکثر در جنوب کرمان به 25 تا 30 میلیمتر برآورد می‌شود که نسبت به بارش‌های این یک هفته گذشته عدد قابل توجهی نیست.

مدیر کل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: بارش‌هایی پراکنده‌ای را در سایر استان‌ها مثل کرمان، فارس، اصفهان و غرب یزد و همچنین بخش‌هایی از کهگیلویه وبویر احمد و چهارمحال بختیاری و حتی لرستان بارش‌های خفیف و پراکنده را طی امروز شاهد هستیم. در سواحل دریایی خزر بارش‌هایی وجود دارد، ولی برای روز چهارشنبه به جز بارش معقول و متعادل در استان گیلان و جنوب سیستان و بلوچستان بارش دیگری در کشور نداریم.

این اطلاعیه یقینا و قطعا شایعه و کذب محض است

ضیائیان همچنین درباره وضعیت دو روز آینده گفت: در روز پنج شنبه هم بارش‌ها محدود به گیلان و بخش‌هایی از استان اردبیل می‌شود. این بارش‌ها در حد نرمال و طبیعی است و در اثر ورود امواج متناوب این هفته و هفته آینده شاهد بارش هستیم، ولی این اطلاعیه یقینا و قطعا شایعه است و کذب محض است.

وی در توضیح بیشتر اینکه در این اطلاعیه آمده است بارش ها بین 200 میلیمتر بارندگی و در هسته بارش تا 900 میلیمتر خواهد بود اضافه کرد: این حجم از بارش‌هایی را که در این اطلاعیه بیان شده از را پیش بینی نمی‌کنیم و قطعا در چند روز آینده و هفته آینده اتفاق نخواهد افتاد.

مدیر کل پیش بینی و کنترل کیفیت سازمان هواشناسی در ادامه درباره اینکه در این مطلب عنوان شده نیروهایی برای کمک رسانی در حال اعزام به کشور هستند گفت: این موضوع هم به هیچ عنوان صحت ندارد.

ضیائیان در ادامه در پاسخ به این سوال که هواشناسی از چند روز قبل می‌تواند وقوع سیل را پیش بینی کند؟ گفت: به عنوان مثال سیل اخیر سیستان و بلوچستان را روز سه شنبه و چهارشنبه هفته گذشته اطلاع رسانی کردیم و سیل شنبه در سیستان اتفاق افتاد.

هواشناسی از چند روز قبل می‌تواند وقوع سیل را پیش بینی کند؟

وی در ادامه در واکنش به این سوال که این امر یعنی سازمان هواشناسی می تواند 3 روز قبل از وقوع سیل هشدار صادر کند گفت: همیشه به این صورت نیست وقتی که نقشه‌ها هم خوانی کافی را داشته باشند می‌توانیم 72 یا 48 ساعت قبل اطلاع رسانی کنیم. باید به یقین برسیم که قرار است سیل و اتفاق ناگوار دیگری رخ دهد تا اطلاع رسانی کنیم.

ضیائیان در ادامه افزود: برخی مواقع مثلا 3 ماه فصل بهار و تابستان سیستم‌هایی داریم که حتی تا 6 ساعت قبل اطلاع رسانی سیل را انجام می دهند. اطلاع رسانی بسته به نوع سیستم دارد. سیستم‌هایی که بیشتر محلی هستند و دامنه فعالیتشان کم است و در یک نقطه پایین اتفاق می‌افتند پیش بینی پذیری آن‌ها سخت است و معمولا نمی‌توانند خیلی زود اطلاع رسانی کنند و این مورد در همه جای دنیا به این شکل است و معمولا از 72 ساعت تا 6 ساعت قبل از وقوع پدیده سازمان‌های هواشناسی در سراسر دنیا می‌توانند اطلاعیه صادر کنند.

منبع:میزان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۴۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواشناسی ایران/ هشدار وزش باد شدید و رگبار باران در نقاط مختلف کشور

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، صادق ضیاییان بر اساس نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری درباره شرایط جوی اظهار کرد: امروز (۳۰ فروردین) در برخی نقاط استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان جنوبی وقوع رگبار و رعدو برق، گاهی وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی می‌شود.

بیشتر بخوانید: هواشناسی ایران / بارش باران و تگرگ در ۸ استان

وی ادامه داد: جمعه (۳۱ فروردین) در ساعات بعد از ظهر در برخی نقاط استان‌های واقع در شمال‌غرب، غرب، بخش‌هایی از مرکز، استان‌های واقع در دامنه‌های زاگرس مرکزی، شمال فارس و ارتفاعات البرز مرکزی رگبار، گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد رخ خواهد داد.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی اوایل هفته آتی گفت: شنبه (ول اردیبهشت) در غرب سواحل دریای خزر، اردبیل، شمال شرق آذربایجان شرقی، ارتفاعات و دامنه‌های البرز مرکزی، ارتفاعات و دامنه‌های زاگرس مرکزی، شمال و شرق فارس، شمال هرمزگان، ارتفاعات کرمان و مناطقی از اصفهان و یزد وقو رگبار باران و وزش باد پیش‌بینی می‌شود.

وی ادامه داد: بعداز ظهر یکشنبه (۲ اردیبهشت) با ورود سامانه بارشی از غرب به‌تدریج بارش باران در مناطقی از غرب، شمال غرب و ارتفاعات زاگرس مرکزی آغاز می‌شود همچنین در ارتفاعات البرز مرکزی، شمال فارس رگبار پراکنده رخ می‌دهد.

ضیاییان در ادامه گفت: دوشنبه(۳ اردیبهشت) با تقویت سامانه بارشی در نیمه غربی و مرکز کشور، رگبار پراکنده رخ می‌دهد همچنین با تقویت سامانه بارشی در نیمه غربی و مرکزی کشور، رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

وی درباره شرایط جوی دریای عمان توضیح داد: امروز (۳۰ فروردین) شرق تنگه هرمز و دریای عمان مواج خواهد بود.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا ( ۳۱ فروردین) صاف، در بعد از ظهر افزایش ابر و گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۷ درجه سانتیگراد و طی شنبه (اول اردیبهشت) صاف تا قسمتی ابری، گاهی وزش باد با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۶ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1227560 برچسب‌ها هواشناسی

دیگر خبرها

  • هشدار هواشناسی افغانستان برای وقوع سیلاب در ۲۹ ولایت
  • هشدار مهم هواشناسی به کوهنوردان/ رگبار باران در این ارتفاعات
  • هواشناسی ایران/ هشدار وزش باد شدید و رگبار باران در نقاط مختلف کشور
  • هواشناسی: تندباد و بارش‌های رگباری در راه است
  • رگبار و رعد و برق در ۴ استان/پیش‌بینی وقوع سیلاب
  • تداوم باران در سیستان و بلوچستان
  • هواشناسی ایران / هشدار رگبار و وقوع سیلاب برای ۴ استان
  • هشدار پلیس راهور؛ از سفر غیرضروری به استان های جنوب شرقی پرهیز کنید
  • اجتناب از سفر به استان‌های جنوب شرقی با توجه به هشدار هواشناسی
  • ۷ استان درگیر سیل و آبگرفتگی شدند | هشدار قرمز بارش شدید برای ۵ استان