Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولیت آستان قدس رضوی گفت: به فرموده رهبر انقلاب شهید حاج قاسم سلیمانی فراجناحی اما ذوب در انقلاب بود، او طراح، تئوریسین قوی و چیره دست، اهل عمل و عملیات بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان، بعد از ظهر امروز مراسم هفتمین روز خاکسپاری سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، شهید حاج ابو مهدی المهندس و سردار شهید حسین پور جعفری با حضور تولیت آستان قدس رضوی، خانواده این شهدای گرانقدر، جمعی از شیوخ عشایر عراق، برخی مسئولان ‌لشکری، کشوری، استانی و مردم شهید پرور کرمان در مصلی امام علی (ع) این شهر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی در این مراسم اظهار داشت: از میان مردم مردانی هستند که با خدای خود عهد و پیمان بستند برخی از آنها در راه عهد و پیمان خود به شهادت می رسند و برخی منتظرند و از عهد خود برنمی گردند، این اجتماع عظیم و باشکوه برای مردانی است که تجلی عینی آیات قرآن بودند.

وی افزود: ما در تاریخ انسان های جنگجو و قهرمان زیاد داشته ایم اما همه آن ها نتوانستند با مردم ارتباطی عمیق، عاطفی، احساسی و قلبی ایجاد کنند.

تولیت آستان قدس رضوی ابراز داشت: حاج قاسم سلیمانی قهرمان و شجاع بود، امنیت کشورهای ایران، عراق و سوریه مدیون تدبیرهای سردار دلاور اسلام است اما اینها به تنهایی نمی تواند بین مردم و او پیوندی عمیق ایجاد کند.

حجت الاسلام مروی مطرح کرد: حاج قاسم امتداد نسلی بود که حضرت علی (ع) بعد از جنگ صفین در فراق آنها اشک می ریخت و در حسرت دیدار مجدد آن ها بود.

حاج قاسم امتداد نسل عمار و ذوالشهادتین و ابن تیهان است

وی ادامه داد: حضرت علی(ع) می فرماید این مردان خدا آنچه را که از قران می دانستند در زندگیشان عملی کردند، حاج قاسم امتداد نسل عمار و ذوالشهادتین و ابن تیهان است.

تولیت آستان قدس رضوی عنوان کرد: مومن هم در عمل محکم است و هم در فکر و اندیشه دارای قوت و استحکام است، عمل سدید یعنی به بهترین شکل انجام دادن، ایستادن و در مقابل سختی ها مقامت کردن، حاج قاسم مرد ایستادگی بود.

حجت الاسلام مروی یادآور شد: حضرت علی (ع) می فرماید عمل را آغاز کتید، به سرانجام برسانید و ثابت قدم باشید، شهید سلیمانی مصداق واقعی این سخن است، او با فکری درست می اندیشید عمل و ایستادگی می کرد.

حاج قاسم هیچگاه از روی عواطف و احساسات تصمیم نمی گرفت

وی تصریح کرد: رهبر انقلاب در سخنان خود فرمودند حاج قاسم برای هر کار خود استدلال داشت، از روی عواطف و احساسات تصمیم نمی گرفت، خطی را که از دوران نوجوانی آغاز کرد تا لحظه شهادتش بدون کمترین تزلزلی ادامه داد.

تولیت آستان قدس رضوی بیان داشت: افراد بسیاری در کنار حاج قاسم بودند که مسیرشان عوض شد اما او با قدرت در این مسیر نورانی ماند تا شهید شد.

حجت الاسلام مروی افزود: شهید سلیمانی به راهش پایبند بود در سخت ترین شرایط و دشوارترین موقعیت ها کسی در او تزلزلی نشاهده نکرد، گاهی در زندگی فشار ها انقدر زیاد می شود که ایمان افراد متزلزل می شود و دچار شک و تردید در مسیری که انتخاب کردند می شوند.

وی گفت: حاج قاسم سختی ها، دشواری ها، جنگ ها و مبارزه ها در چند کشور را به جان خرید، خسته نشد و به راهش ادامه داد، هیچگاه نگفت من وظیفه ام را انجام داده ام، نشاط، شادابی و احساس مسئولیت و ایمان راسخ خود را تا لحظه شهادت حفظ کرد.

تولیت آستان قدس رضوی بیان داشت: در جنگ احد مسلمانان به دلیل اشتباه فردی پیروزی را با شکست تعویض کردند و مسبب تحمیل سخت ترین شرایط بر پیامبر اکرم (ص) شدند.

حجت الاسلام مروی اذعان کرد: یک سال بعد ابوسفیان که دیگر توانایی جنگ نداشت، فردی را انتخاب کرد تا در دل مسلمانان رعب و وحشت ایجاد کرده و قدرت کفار را به رخ آن ها بکشد و چندین برابر جلوه دهد تا مسلمانان قصد جنگ نکنند.

وی ادامه داد: این جنگ روانی انجام شد، آن ها سعی کردند دل مردم را خالی کنند اما این تهدیدها در دل مومنین رعب ایجاد نکرد و بر ایمان آنها افزود.

توکل به خداوند ایمان قلبی حاج قاسم در نجات سوریه بود

تولیت آستان قدس رضوی بیان داشت: بارها به حاج قاسم گفتند سوریه از دست رفته و دیگر امیدی به بازگشت آن نیست، اینها نه تنها در دل او رعب ایجاد نکرد بلکه ایمان او بیشتر شد و با توکل به خدا سوریه و عراق را از چنگال داعشیان وحشی بیرون آورد.

حضور جمعیت میلیونی در تشییع سیدالشهدای مقاومت نشانگر اخلاص حاج قاسم بود

حجت الاسلام مروی یادآور شد: حضور این جمعیت ده ها میلیونی در تشییع سیدالشهدای مقاومت نشانگر اخلاص حاج قاسم بود، او دنبال انجام وظیفه بود، در این راه از هیچ کوششی دریغ نمی کرد و هیچ تهدیدی در اراده او خللی وارد نکرد، با هیچ تعریفی نمی توان این حضور چندین میلیونی از اقشار مختلف را توصیف کرد.

وی تاکید کرد: سردار شهید اسلام داعش را نابود کرد چه عمل صالحی از این اقدام بالاتر است در حالیکه رئیس جمهور قبلی آمریکا گفته بود بیست سال طول می کشد تا داعش را زمین گیر کند، حاج قاسم سلیمانی در کمتر از چند ماه آن ها را نابود کرد.

رسوخ محبت حاج قاسم در دل ها پاداش قدم در راه خدا است

تولیت آستان قدس رضوی اظهار داشت: حاج قاسم تیم رسانه ای نداشت و هر هفته در شبکه ها ظاهر نمی شد اما چون برای خدا قدم برداشت خدا محبت او را در دل ها قرار داد او عبد صالح خدا بود.

سپهبد سلیمانی فوق جناح ها اما ذوب در انقلاب بود

حجت الاسلام مروی گفت: به فرموده رهبر انقلاب سپهبد سلیمانی فوق جناح ها اما ذوب در انقلاب بود، او طراح، تئوریسین قوی و چیره دست، اهل عمل و عملیات بود.

وی افزود: سردار شهید سلیمانی واقعا یک سرباز تسلیم فرمانده بود، دشمن زبون جرات نکرد و نتوانست با او رو در رو بجنگد، دزدانه در نیمه های شب با هواپیمای بدون سرنشین او را به شهادت رساند.

پاسخ قاطع سپاه هیمنه آمریکا را نابود کرد

تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: سپاه پاسداران پاسخ خوبی به آمریکا داد، بعد از جنگ جهانی دوم هیچ حکومتی جرات نکرد یک گلوله به سمت آمریکا شلیک کند اما نیروهای مسلح ما بزرگترین پایگاه آن ها را نابود کردند، هیمنه آمریکا نابود شد و نتوانست در مقابل ایران امنیت خود را حفظ کند.

حجت الاسلام مروی ادامه داد: آمریکا سعی دارد با جنگ رسانه ای شکست خود را توجیح کند و سقوط هواپیمای اوکراینی را علمی برای دستیابی به هدف خود قرار داده است.

در حادثه سقوط هواپیما خطا صورت گرفته اما منشا آن روشن نشده است

وی مطرح کرد: ما از سقوط هواپیمای اوکراینی سخت متاثریم، حراست از جان یک نفر هم برای ما عزیز است، متاسفانه خطا صورت گرفته اما منشا آن روشن نشده است، چرا این خطا صورت گرفت؟ آیا اقدام لشکر سایبری آمریکا نبود همانطور که لشکر سوری به اشتباه به سمت هواپیمای روسیه شلیک کرد.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: عده ای از سربازان بدون یونی فرم آمریکایی در ایران راه افتادند و حادثه هواپیما را بهانه کردند و با حرکات حقیرانه خود سعی در پوشاندن خفت آمریکا در عراق داشتند و می خواستند حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع را تحت شعاع قرار دهند.

آمریکا سیلی خورده، کج فهمی است که فکر کنیم آمریکا دست بر می دارد

حجت الاسلام مروی بیان کرد: ما در حال جنگ با آمریکا هستیم، جنگ فقط نظامی نیست، آمریکا سیلی خورده و آرام نمی نشیند کج فهمی است که فکر کنیم آمریکا دست بر می دارد اما اگر حضور انقلابی خود را مردم به رخ آمریکا بکشانند آن ها هیچ غلطی نمی توانند انجام دهند.

وی ادامه داد: ما از سرداران عزیز سپاه، سردار سلامی و حاجی زاده تشکر می کنیم آن ها در برابر آمریکا با صلابت، قدرت و شجاعت عمل کرده اما در برابر مردم گفتند گردن ما از مو باریک تر است، ما این صلابت در برابر دشمن، ادب و تواضع در برابر مردم را تحسین می کنیم.

تولیت آستان قدس رضوی در پایان گفت:بچه های شهدای مدافع حرم به حاج قاسم عمو می گفتند، او در برابر دشمن با صلابت و در برابر مردم نرم و لطیف بود بچه های مدافع حرم عموی خود را هم از دست دادند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۶۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عملیات پتروپالایشگاه شهید سلیمانی و راه‌اندازی ۲ پروژه پالایشی در ۱۴۰۳/ افزایش ۷ درصدی تولید بنزین در سالی که گذشت

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از افزایش ۷ درصدی تولید بنزین کشور در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۳ افزون بر ادامه و توسعه مذاکرات و فعالیت‌های برون‌مرزی به‌ویژه با کشورهای همسایه، عملیات اجرایی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی آغاز می‌شود و دو پروژه مهم پالایشی در آبادان و شیراز هم به بهره‌برداری می‌رسند.

جلیل سالاری در گفت‌وگو با خبرنگار شانا همزمان با ورود به سال نو شمسی، بیان کرد: تولید بنزین کشور در ابتدای سال ۱۴۰۲، روزانه ۱۰۴ میلیون لیتر بود که این عدد با تلاش همکاران من با رشد ۷ درصدی به روزانه ۱۱۲ میلیون لیتر در پایان سال ۱۴۰۲ رسید.

وی حجم ظرفیت پالایشی کشور را روزانه ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه اعلام کرد و گفت: به‌طور میانگین روزانه ۱۱۲ میلیون لیتر بنزین، ۱۱۱ میلیون لیتر نفت‌گاز، ۶۵ میلیون لیتر نفت کوره، ۶ هزار و ۵۰۰ تن گاز مایع و حدود ۸ تا ۹ میلیون لیتر نفت سفید و سوخت هواپیما در کشور تولید می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به انتقال ۳۴۵ میلیون لیتر فرآورده در بخش‌های مختلف تجاری، صنعتی، حمل‌ونقل و هوایی تنها در یک روز در اسفندماه سال ۱۴۰۲  تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ به‌ویژه در ایام زمستان و روزهای پایانی سال با حجم بالای سوخت‌رسانی روبرو بودیم و روزانه تا ۱۰۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌ها تحویل دادیم که معادل تحویل ۳ میلیارد لیتر سوخت مایع ماهانه به نیروگاه‌های کشور است که عدد بسیار بزرگی است.

سالاری همچنین از تحویل روزانه ۹۴ میلیون لیتر نفت‌گاز در چرخه حمل‌ونقل خبر داد و افزود: به‌صورت میانگین روزانه در سال ۱۴۰۲، ۱۱۷ میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده است، همچنین در این مدت به‌طور میانگین روزانه ۴ میلیون لیتر سوخت هوایی و ۲۱ میلیون لیتر سی‌ان‌جی در کشور توزیع شده است که همه اینها حاصل زحمات طاقت‌فرسای همکاران من به‌ویژه در روزهای پایانی سال است.

آغاز عملیات اجرایی طرح جامع ارتقای کیفی نفت‌کوره

وی در تشریح تازه‌ترین وضع طرح‌های توسعه‌ای این شرکت گفت: سال ۱۴۰۲ طبق تکالیف قانون بودجه سال ۱۴۰۱، اجرای طرح‌های کیفی‌سازی در همه پالایشگاه‌ها در دستور کار قرار گرفت و طرح جامع ارتقای کیفی نفت کوره نیز طراحی و با برگزاری ۱۱ نشست ماهانه در همه پالایشگاه‌ها، روند اجرایی آن بررسی و نهایی شد و امسال وارد مرحله اجرایی این طرح‌ها خواهیم شد.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با اشاره به بومی‌سازی دانش فنی واحدهای ارتقای کیفی نفت کوره در کشور در سال ۱۴۰۲ افزود: در این بخش از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کردیم و برای نخستین بار در کشور، دانش فنی کیفی‌سازی نفت کوره بومی شد و هم‌اکنون در اولویت طرح‌های توسعه‌ای در ۹ پالایشگاه قرار گرفته است.

آغاز عملیات اجرایی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی در سال ۱۴۰۳

سالاری همچنین با اشاره به پیگیری اختصاص ۴۰ درصد از سود واحدهای پالایشی به طرح‌های توسعه‌ای در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: حرکت از سوخت‌محوری به سمت سودمحوری و تکمیل زنجیره ارزش در صنایع پالایشی از جمله اهداف توسعه این صنعت در دولت سیزدهم بوده است که در طرح‌های تازه پالایشی از جمله پتروپالایشگاه شهید سلیمانی، با تغییر الگوی فرآیندی و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، تولید ۲۸ درصدی محصولات پتروشیمی در حوزه زنجیره پایین‌دست مدنظر قرار گرفته است.

وی در تشریح وضع پیشرفت پروژه احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی گفت: مجمع سهامداری با حضور صندوق‌ها، بانک‌ها و هلدینگ خلیج‌فارس تشکیل شده و نزدیک به ۲۰۰ هکتار زمین در بندرعباس نیز استحصال شده است. افزون بر آن مجوزهای زیست محیطی و پدافند غیرعامل اخذ و مطالعات بنیادی طرح نیز آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران تأکید کرد: واحدهای تحت لیسانس این پروژه تعیین تکلیف شده است و امیدواریم از ابتدای سال ۱۴۰۳، مراحل عملیات اجرایی را آغاز کنیم.

بومی‌سازی دانش فنی و تجهیزات مهم صنایع پالایشی در ۱۴۰۲

سالاری در تشریح نحوه تعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: برای نخستین بار در حوزه نفت کوره از توانمندی سه شرکت دانش‌بنیان و پژوهشگاه صنعت نفت استفاده و کاتالیست‌های موردنیاز صنایع پالایشی را بومی‌سازی کردیم.

وی با اشاره به استفاده از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در پروژه‌های برون‌مرزی گفت: با حمایت از شرکت‌های سازنده ایرانی، بیش از ۱.۶ قلم کالای ایرانی به پروژه فراسرزمینی ال‌پالیتو منتقل و جایگزین کالاهای آمریکایی شد. در قالب این پروژه همچنین بخشی از کاتالیست ایرانی و کمپرسور ساخت یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی به این کشور صادر شد.

افزایش ۳۰ و ۱۶ میلیون لیتری تولید بنزین و نفت‌گاز کشور تا پایان ۱۴۰۵

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش از تکمیل طراحی بنیادی طرح تولید کک سوزنی و آغاز فرآیندهای اجرایی آن خبر داد و افزود: امیدواریم با اجرای طرح‌های کیفی‌سازی در پالایشگاه‌های نه‌گانه و راه‌اندازی پالایشگاه مهر خلیج فارس و آدیش تا پایان سال ۱۴۰۵، روزانه ۳۰ میلیون لیتر به ظرفیت تولید بنزین کشور و ۱۶ میلیون لیتر به نفت‌گاز تولیدی روزانه کشور افزوده شود.

سالاری تأکید کرد: پیگیری تأمین منابع مالی و ایجاد هماهنگی با وزارت صمت برای ایجاد گمرک اختصاصی به‌منظور سرعت گرفتن عملیات اجرایی این طرح‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

صرفه‌جویی ۲۹ درصدی با توزیع الکترونیکی گاز مایع در کشور

وی همچنین با اشاره به اجرای طرح توزیع الکترونیکی گاز مایع در کشور اظهار کرد: هم‌اکنون نزدیک ۱۰۰ درصد گاز مایع کشور به‌صورت الکترونیک توزیع می‌شود که اجرای این طرح، سال ۱۴۰۲ به صرفه‌جویی ۲۹ درصدی در توزیع ال‌پی‌جی انجامید که وارد سبد صادراتی کشور و ایجاد ارزش افزوده شد که شرکت‌های پالایشی می‌توانند از این ارزش افزوده در اجرای طرح‌های توسعه‌ای بهره‌مند شوند.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران همچنین با اشاره به دستیابی این شرکت به مقام نخست کشور در حوزه حقوق شهروندی در سال ۱۴۰۲ گفت: در حوزه شرکت‌های تولیدی نیز جایگاه نخست را در جشنواره رجایی کسب کردیم.

سالاری همچنین از اجرای هزاران پروژه مسئولیت اجتماعی در شرکت‌های پالایشی و اجرای طرح‌های فرهنگی مانند راهیان پیشرفت در سال ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: در قالب پروژه راهیان پیشرفت در برخی پالایشگاه‌ها تا ۱۰ هزار نفر از اقشار مختلف کشور از طرح‌های پالایشی کشور بازدید کردند و با روند توسعه این صنعت در شرایط تحریم آشنا شدند.

توسعه زیرساخت‌های توزیع سوخت در کشور

وی همچنین با اشاره به فعالیت حدود ۲ هزار و ۵۵۰ جایگاه سی‌ان‌جی و ۴ هزار و ۳۰۰ جایگاه عرضه سوخت مایع در کشور بیان کرد: در سال ۱۴۰۲، توسعه زیرساخت‌های زنجیره توزیع سوخت در کشور با استفاده از بومی‌سازی دانش فنی تجهیزات و فناوری داخلی را در دستور کار قرار دادیم؛ کارتخوان‌های جایگاه‌های عرضه سوخت که قبلاً از خارج کشور وارد می‌شد، از طریق دو شرکت دانش‌بنیان داخلی بومی‌سازی و انبوه‌سازی شد و هم‌اکنون در برخی جایگاه‌های سوخت کشور در حال استفاده است.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با تأکید بر حرکت به سمت بومی‌سازی و استفاده از فناوری داخلی در این حوزه گفت: در حوزه افزایش ارتقای ایمنی تجهیزات اتفاق‌های خوبی افتاده و میزان خرابی نازل‌های جایگاه‌های سوخت نیز در دو سال گذشته به کمتر از ۵ درصد رسیده است،‌ همچنین با راه‌اندازی یک سامانه، وضع جایگاه‌های سوخت به‌منظور تداوم عرضه به‌صورت لحظه‌ای پایش می‌شود.

سالاری افزود: در حوزه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان به‌منظور توسعه زیرساخت‌های توزیع سوخت کشور و سامانه هوشمند سوخت، برنامه‌ریزی‌های خوبی انجام شده که ظرفیت آن نیز در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی موجود است.

وی با اشاره به نقش بارنامه‌های صوری در افزایش آمار قاچاق سوخت در کشور گفت: به‌منظور جلوگیری از صدور بارنامه‌های صوری، سامانه‌ای را طراحی کرده‌ایم که به‌صورت آزمایشی شروع به‌کار کرده است و آمادگی داریم این سامانه را به‌صورت کامل در همه مبادی ذخیره کشور اجرایی کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اتصال کارت سوخت به خودرو و ثبت آنلاین درخواست کارت سوخت المثنی را از دیگر برنامه‌های این شرکت برای بهبود خدمت‌رسانی در حوزه سامانه هوشمند سوخت اعلام و تصریح کرد: در این زمینه نیاز است اطلاعات مربوط به خودروها در اختیار وزارت نفت قرار گیرد و امیدواریم با جلسات انجام‌شده با نهادهای ذی‌ربط، دسترسی به اطلاعات به‌سرعت انجام شود.

افزایش سهم خطوط لوله در انتقال نفت خام و فرآورده کشور

سالاری از افزایش طول خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده کشور از ۱۳ هزار و ۵۰۰ کیلومتر به ۱۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر با اجرای برنامه‌های توسعه‌ای خبر داد و گفت: دو خط لوله مهم بندرعباس - سیرجان - رفسنجان و خط لوله تبریز - خوی - ارومیه در آخرین مراحل عملیاتی قرار دارد و به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

جلوگیری از مصرف روزانه ۵۰ میلیون لیتر بنزین با استانداردسازی در بخش حمل‌ونقل

وی همچنین با اشاره به خدماتی بودن و ارتباط مستقیم شرکت ملی پالایش و پخش با مردم بیان کرد: سوخت‌رسانی زمستانی بسیار حیاتی بود و در شرایطی که مصارف در حوزه خانگی بسیار افزایش یافته و ناترازی ایجاد شده و برخی جایگاه‌های سی‌ان‌جی از مدار خارج شدند، بیش از ۱۸ میلیارد لیتر سوخت مایع را به نیروگاه‌ها ارسال کردیم.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با اشاره به مصرف بالای سوخت در کشور تأکید کرد: امروز بخش زیادی از نفت خام تولیدی کشور را به سوخت تبدیل می‌کنیم، در حالی که با تنوع‌بخشی و توسعه سبد سوخت و استانداردسازی در بخش‌ حمل‌ونقل، می‌توانیم در مصرف روزانه ۵۰ میلیون لیتر بنزین در کشور صرفه‌جویی کنیم که با احتساب هر لیتر بنزین به قیمت یک دلار، روزی ۵۰ میلیارد تومان منابع نصیب کشور خواهد شد که عدد قابل‌توجهی است و می‌توان آن را در بخش‌های دیگر سرمایه‌گذاری کرد.

سالاری با اشاره به انرژی‌بر بودن صنایع کشور گفت: یکی از موضوعات در حوزه افزایش تولید بنزین، متانول است که ظرفیت خوبی در این باره در کشور وجود دارد و با قیمت ناچیزی صادر می‌شود. اگر از دانش فنی تبدیل متانول به بنزین برخوردار شویم، می‌توانیم روزانه ۱۸ میلیون لیتر بنزین تولید کنیم.

وی تأکید کرد: نشست‌های متعددی در این زمینه برگزار شده است و در تلاش هستیم با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان، بتوانیم دانش فنی تبدیل متانول به بنزین را به‌منظور تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد ارزش افزوده در کشور، بومی‌سازی کنیم.

توسعه همکاری‌های برون‌مرزی پالایشی در سال ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تمرکز بر توسعه همکاری و پروژه‌های برون‌مرزی در سال ۱۴۰۳ در صنعت پالایش کشور خبر داد و گفت: در این باره توافق‌هایی خواهیم داشت تا بتوانیم از ظرفیت شرکت‌های داخلی برای اجرای پروژه‌های تعمیرات اساسی و از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدکننده‌ها در بازار بیرونی استفاده کنیم. تمرکز ما بر ادامه مذاکرات با کشورهای همجوار خواهد بود تا بتوانیم به‌عنوان یک محور اصلی و حلقه واسط، میان شرکت‌های توانمند داخلی، شرکت‌های پالایشی و شرکت‌های خارجی عمل کنیم.

سالاری همچنین از پیگیری جدی اجرای طرح‌های کاهش نفت کوره مطابق برنامه هفتم توسعه در سال ۱۴۰۳ خبر داد و افزود: منابع مالی موردنیاز این پروژه‌ها پیش‌بینی و پروژه‌ها تعریف شده است و عملیات اجرایی نیز در برخی مجموعه‌ها آغاز شده است. پارسال ۱۲ نشست ماهانه با همه شرکت‌های پالایشی برگزار کردیم و در سال نو وارد فرآیند اجرایی خواهیم شد.

وی با اشاره به نیاز به حدود ۹ میلیارد دلار نقدینگی برای اجرای این پروژه‌ها گفت: فاز به فاز حرکت و تأمین منابع خواهیم کرد و از ظرفیت سرمایه‌گذار خارجی و مشوق‌ها نیز استفاده خواهیم کرد.

پیگیری پروژه‌های بهینه‌سازی و تنوع‌بخشی به سبد سوخت

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تمرکز اساسی بر حوزه بهینه‌سازی مصرف در سال نو را از دیگر برنامه‌های این شرکت برشمرد و بیان کرد: همکاری با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به‌منظور اجرای طرح‌هایی برای پایش دقیق عرضه خارج از شبکه، تقویت حوزه بهینه‌سازی با اجرای برنامه‌هایی برای جایگزینی خودروهای فرسوده از جمله برنامه‌های سال جدید خواهد بود. ۹۰۰ هزار خودروی فرسوده سنگین در کشور داریم که در هر ۱۰۰ کیلومتر، ۶۵ لیتر گازوئیل مصرف می‌کنند، در صورت جایگزینی با خودروهای جدید، این میزان به ۳۰ لیتر کاهش می‌یابد و وارد سبد صادراتی کشور خواهد شد.

سالاری همچنین افزود: هم‌اکنون ظرفیتی معادل ۳۵ تا ۴۰ میلیون مترمکعب در توزیع روزانه سی‌ان‌جی وجود دارد که تنها ۲۱ میلیون مترمکعب آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورت تولید کارخانه‌ای خودروهای گازسوز و جایگزینی خودروهای فرسوده حمل‌ونقل عمومی و تبدیل به گازسوز و دوگانه‌سوز، می‌توانیم از این ظرفیت خالی استفاده کنیم و سهم سی‌ان‌جی را در سبد سوخت کشور افزایش دهیم.

وی تأکید کرد: تولید خودروهای گازسوز باید در کارخانه‌ها اتفاق بیفتد که در این زمینه تفاهم‌هایی با خودروسازها داشته‌ایم که امیدواریم در سال ۱۴۰۳ وارد مرحله عملی شود.

گشایش ۲ پروژه پالایشی در ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از گشایش دو پروژه پالایشی در خردادماه امسال در آبادان و شیراز خبر داد و گفت: امسال یک واحد ۴۳ هزار بشکه‌ای در آبادان را به بهره‌برداری خواهیم رساند که با راه‌اندازی آن تولید بنزین پالایشگاه آبادان روزانه ۹ میلیون لیتر و تولید گازوئیل آن، روزانه ۵ میلیون لیتر افزایش خواهد یافت، همچنین با راه‌اندازی یک واحد دیگر در پالایشگاه شیراز، کیفیت بنزین این پالایشگاه یورو ۴ خواهد شد.

دیگر خبرها

  • پخت بیش از یک هزار غذای اطعام مهدوی در اندیمشکی 
  • پاسخ شنیدنی یک جامعه شناس به افرادی که فکر می‌کنند «حمله نظامی» هم راه‌حلی برای بهبود شرایط است!
  • رژیم صهیونیستی به ناتوانی در شکست حماس اقرار کرد
  • روحانی: رهبری موافق وزارت ظریف بودند /جلسه با فرماندهان سپاه برای صلح و صفا بود /سردار سلیمانی درخواست کرد وزیر دفاع سپاهی باشد
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه سپاه، انصارالله و حزب الله/ مخالفت آمریکا با خط لوله گاز پاکستان و ایران/ اظهارات توهین آمیز بایدن درباره پوتین/ شهید و زخمی شدن ۴۰ تن در حمله آمریکا به «دیرالزور»
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه سپاه، انصارالله و حزب الله/ مخالفت آمریکا با خط لوله گاز پاکستان و ایران/ اظهارات توهین آمیز بایدن درباره پوتین/ شهید و زخمی شدن ۴۰ نفر در حمله آمریکا به «دیرالزور»
  • شهادت یکی از رزمندگان سپاه در سوریه
  • رشد ۷ درصدی تولید بنزین در ۱۴۰۲/ ساخت پتروپالایشگاه شهید سلیمانی امسال آغاز می‌شود
  • آغاز عملیات پتروپالایشگاه شهید سلیمانی و راه‌اندازی ۲ پروژه پالایشی در ۱۴۰۳/ افزایش ۷ درصدی تولید بنزین در سالی که گذشت
  • مأموریت عمده بسیج مشارکت مردم و وصل کردن آنها به دستگاه‌های دولتی است