Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک جراع مغز و اعصاب به این سؤالات پاسخ داد که چه عواملی باعث "پارگی دیسک کمر" می‌شود؟ و بهترین روش‌های درمانی برای پارگی دیسک چیست؟ ۲۵ دی ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۰ اجتماعی پزشکی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر مهران مرادی، جراح مغز، اعصاب و ستون فقرات، با تاکید بر اینکه 80 درصد موارد پارگی دیسک کمر با استراحت درمان می‌شوند، اظهار کرد: موثرترین درمان در فاز حاد، استراحت نسبی به مدت 48 تا 72 ساعت به همراه مصرف داروهای ضد التهاب است؛ البته اگر استراحت، طولانی‌تر از 72 ساعت باشد ماهیچه‌های کمر دچار ضعف عضلانی شده و روند درد را نه تنها بهتر نمی‌کند بلکه باعث تشدید درد می‌شود، اگر با وجود استراحت کافی و مصرف دارو، درد کاهش نیافت و بیش از دو هفته هیچ تغییری پدید نیامد در آن صورت بیمار باید برای جراحی آماده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه از هر چهار نفری که هیچ درد و نشانه‌ای از دیسک ندارند، یک نفر دچار فتق دیسک کمر است، تشریح کرد: عواملی نظیر سیگار کشیدن، فعالیت‌های شدید، رانندگی و نشستن طولانی مدت در ایجاد پارگی دیسک موثر است اما اصلی‌ترین عامل در پارگی دیسک، نقص ژنتیکی محتوای دیسک است به این معنی که ساختار دیسک به صورت ژنتیکی ضعیف است و به دنبال فعالیت غیرعادی پاره می‌شود در صورتی‌ که در یک فرد سالم با همان میزان فعالیت، دیسک پاره نخواهد شد؛ غالب بیماران مبتلا به پارگی دیسک، سابقه خانوادگی ابتلا به آن را دارند.

مرادی افزود: سن شایع پارگی دیسک بین 35 تا 50 سال است البته اینکه یک سن خاص را عامل دچار شدن به دیسک بدانیم صحیح نیست و مصرف دخانیات مانند سیگار و قلیان می‌تواند در کنار وجود نقص ژنتیکی، این امر را تا حد زیادی تشدید کند.

این جراح مغز و اعصاب، با بیان اینکه اصرار به انجام ام‌آرآی فقط باعث نگرانی بیشتر بیمار می‌شود، تصریح کرد: پزشک، زمانی انجام ام‌آر‌آی را لازم می‌داند که شک دارد بیمار نیاز به جراحی دارد یا خیر؛ اغلب، زمانی MRI درخواست می‌شود که بیمار با وجود مصرف دارو، همچنان دچار درد طولانی است و یا نقص عصبی در معاینه وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از بیماران، به اشتباه، سیاتیک را رگ یا یک بیماری می‌دانند، خاطرنشان کرد: سیاتیک، عصبی است که از مجموع ریشه‌های عصبی لومبار تحتانی منشا گرفته از لگن، به پشت ران پا، ساق و در نهایت به انگشتان می‌رسد؛ بنابراین به دنبال پارگی دیسک و فشار روی یکی از ریشه‌های تشکیل‌دهنده سیاتیک، درد انتشاری در تمام مسیر عصب ایجاد می‌شود؛ این درد می‌تواند با بی‌حسی یا ضعف در اندام‌های تحتانی همراه باشد.

مرادی اضافه کرد:‌ اگر فتق دیسک به اندازه کافی بزرگ باشد، بافت دیسک به عصب‌های نخاعی مجاور فشار می‌آورد و در نتیجه دردی انفجاری در حوزه عصب مربوطه شروع و اغلب در یک سمت بدن حس می‌شود؛ برای مثال پارگی دیسک بین مهره‌های چهارم و پنجم پایین کمر، باعث بروز دردی انفجاری در پایین باسن می‌شود که رو به پایین تا ران و پایین پا منتشر می‌شود. این عارضه، بیشتر با بی‌حسی، ضعف و گزگز پا همراه است. درد بیشتر هنگام ایستادن، تشدید و هنگام دراز کشیدن، آرام می شود. این نوع ناراحتی دیسک در اصطلاح تحت فشار قرار گرفتن عصب نیز گفته می‌شود.

وی درباره فتق دیسک مهره‌های گردن گفت: اگر فتق دیسک مربوط به مهره‌های گردنی باشد، درد در یک بازو شعله‌ور می‌شود؛ پارگی فتق دیسک گردن با گرفتگی و سفتی عضلات گردن نیز همراه است. اما اگر فتق دیسک بسیار بزرگ باشد، برجستگی دیسک به عصب‌های نخاعی هر دو سمت بدن فشار می‌آورد، در نتیجه درد شدیدی رو به پایین در یک یا هر دو پا منتشر می شود. همچنین بیمار از ضعف عضلانی پایین تنه و حتی بی‌اختیاری ادرار و مدفوع رنج می‌برد این عارضه سندرم "کودا اکوینا" نام دارد که باید جراحی شود.

درمان بیشتر «کمردردها» نیاز به جراحی ندارد"درد مزمن" گریبان‌گیر یک‌ششم ایرانی‌ها


انتهای پیام/

R7573/P/S2,24/CT12 واژه های کاربردی مرتبط

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۹۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذخیر ۱۸ میلیون مترمکعب آب در پشت سازه‌های آبخیزداری نیکشهر

جعفر ملکزهی  گفت: در پی بارش‌های اخیر در این شهرستان و ثبت بیش از ۱۱۰ میلی‌متر بارندگی در ایستگاه‌های باران سنجی باعث سریز شدن ۳۷۵ بند سنگی ملاتی و خاکی و همچنین میزان ۱۸ میلیون مترمکعب آب در پشت بندها ذخیره و استحصال شده است.

 آبگیری این پروژه ها ضمن جلوگیری از فرسایش خاک، کنترل رسوب و کاهش خسارت سیلاب تاسیسات شهری و روستایی و زیر بنایی منجر به تغذیه سفره های زیرزمینی و منابع آبی چشمه ها و قنوات در پایین دست روستاها خواهد شد.

وی افزود: بارندگی ها و جمع شدن آب در پشت سازه‌های آبخیزداری اثرات قابل توجهی در کاهش اثرات خشکسالی و تامین بخشی از آب آشامیدنی در روستاهای پایین دست دارد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیکشهر گفت: آبگیری این سازه‌ها نقش بسزایی در توسعه کشاورزی و جلوگیری از سیبلاب در این منطقه را دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • عواملی که منجر به تشدید خسارات سیل در چین شده است
  • سخنگوی دولت: دهک‌های پایین را صاحب مسکن می‌کنیم
  • تارتار و هدایت ملوان با درد شدید (عکس)
  • ۲۰۷ میلیون مترمکعب سیلاب‌های شمال کرمان مدیریت شد
  • فناوری با بلوغ پایین در پارک‌های علم و فناوری رها شده اند 
  • مشخص شدن دلیل کیفیت پایین نان خوزستان
  • ببینید | کنایه رئیس قوه قضائیه به مشارکت پایین مردم در انتخابات
  • عواملی که درباره کاهش موالید کشور دیده نمی‌شوند
  • ذخیره ۱۸ میلیون مترمکعب آب در پشت سازه‌های آبخیزداری نیکشهر
  • ذخیر ۱۸ میلیون مترمکعب آب در پشت سازه‌های آبخیزداری نیکشهر