Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالرضا فرجی‌راد در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به فعال‌سازی «مکانیسم حل اختلاف» از سوی آلمان، فرانسه و انگلیس، در ارزیابی اهداف تروئیکای اروپایی برای اتخاذ چنین تصمیمی در نقض تحلیلی که معتقد بود طرف‌های اروپایی برجام شرایط ایران و منطقه را در تصمیم خود مدنظر قرار خواهند داد، گفت: همچنان تحلیل قبلی را تا حدی درست می‌دانم؛ معتقدم در حال حاضر اروپایی‌ها حساس شده‌اند و به سبب سرنگونی هواپیمای اوکراینی شرایطی به وجود آمده که به نحوی بساط سوء استفاده را برای این سه کشور فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: البته قطعا فعال‌سازی این مکانیسم به معنای کشاندن پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد و بازگشت تحریم‌ها نیست؛ بلکه می‌خواهند مذاکراتی را با ایران آغاز کنند تا ببینند ایران در گام بعدی چه تصمیمی اتخاذ خواهد کرد و سیاست ایران در اساسا حوزه برجام چیست؛ لذا دیروز هم سه کشور اعلام کردند که خواستار حفظ برجام هستند و از روسیه نیز در این رابطه درخواست کمک کردند. 

این استاد ژئوپلیتیک با تاکید بر اینکه طرف‌های اروپایی برجام قطعا تا آینده نزدیک برنامه‌ای برای ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل ندارند، گفت: معتقدم که هدف این سه کشور بیشتر دعوت به مذاکره با چاشنی تهدید است و باید بگویم آنها هم کار راحتی در پیش ندارند و نمی‌توانند به راحتی اعلام کنند که ایران تعهدات خود را در رابطه با توافق هسته‌ای انجام نداده و به فرض ارجاع پرونده به شورای امنیت روسیه و چین از موضع ایران دفاع خواهند کرد. 

وی افزود: امروز برای جامعه بین‌الملل مسجل است که متزلزل کردن پایه‌های برجام توسط آمریکا و با خروج از توافق رقم خورد و در ادامه اروپایی‌ها آن را ادامه داده و هیچ کمکی به حفظ این توافق نکردند. 

فرجی‌راد همچنین در پاسخ به این سوال که پیش‌بینی‌ها از واکنش تهران به این اقدام چیست، گفت: ایران قطعا به مذاکرات تازه دعوت خواهد شد و لازم است که بتواند استدلال‌هایش را روی میز قرار داده و بگوید خواهان خروج از برجام نیست و حداقل تا زمانی که اروپا نتواند کاری در این حوزه انجام دهد،‌ می‌تواند تا زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتظر بماند؛ در نتیجه اروپا در این رابطه کار ساده‌ای در پیش نخواهد داشت.

وی در خصوص احتمال تصمیم تهران برای اتخاذ اقدام تقابلی شامل توقف اجرای پروتکل الحاقی یا خروج از NPT گفت: در حال حاضر سه کشور اروپایی می‌خواهند بدانند گام بعدی ایران چیست و تا حدی نیز ارجاع پرونده به شورای امنیت منوط به همین تصمیم تهران است که اگر به سمت اقدامات تقابلی برود این روند تسریع خواهد شد؛ معتقد هستم تعامل در این حوزه می‌تواند اقدامات بعدی دو طرف را تا حد زیادی خنثی کند. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مکانیسم حل اختلاف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۰۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ رفتاری را که سبب خدشه به تعامل ما با آژانس شود نمی‌پذیریم/ مدیرکل بین برجام و پامان تفکیک قائل شود

قدس آنلاین: محمد اسلامی امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین در خصوص تناقض در اظهارات رافائل گروسی که تصریح کرده روزانه از برنامه هسته‌ای و تاسیسات اتمی ایران بازرسی می‌کنند اما این برنامه را مکرر مبهم توصیف می‌کند، گفت:  گزارش‌هایی که آقای گروسی به شورای حکام و  شورای امنیت سازمان ملل ارائه می‌دهد دو بخش دارد. یکی برجام است و یکی پادمان و ان‌پی‌تی.

وی با بیان اینکه در بخش پادمان و ان‌پی‌تی دوربین‌ها در تاسیسات ما نصب و فعال هستند و نظارت آژانس جریان دارد و دانش اطلاعاتی این نهاد نسبت به فعالیت ها ما بروز است، گفت: همانطور که خود ایشان هم گفت بازرسانشان همواره در ایران مستقر هستند  و رفت و آمد دارند. هم اکنون ۱۲۰ بارزس تایید شده آانس وجود دارند که به صورت منظم یا سرزده از تاسیسات اتمی با بازدید می‌کنند.

رئیس سازمان انرِ اتمی تصریح کرد: ما در بیانیه اسفند ماه سال ۱۴۰۱ که با آقای گروسی تفاهم کردیم مقرر کردیم که مبنای همکاری ما با هم ان‌پی‌تی و پادمان است و هرگونه اقدامی که تداوم دانش آژانس و تعامل ما با آژانس را (بر مبنای پادمان) خدشه دار کند نمی‌پذیریم.

اسلامی خاطرنشان کرد: بخش دوم گزارشها و ماموریت مدیرکل مربوط به برجام است که در بخش برجام تابع قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها هستیم و فعالیت هسته‌ای ایران در قانون اقدام راهبردی هم باز در چهارچوب پادمان است.

وی افزود: آژانس بین المللی انرژی اتمی هر سه ماه یک بار به شورای حکام و ۶ ماه یک بار به شورای امنیت سازمان ملل گزارشی درباره فعالیت هسته‌ای ایران ارائه می‌دهد و موضوع انطباق یا عدم انطباق فعالیت هسته‌ای ایران با برجام محور اصلی گزارش است. ما هم طبق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها، متعهد هستیم و شرایط موجود به دلیل این است که آنها به تعهداتشان عمل نکرده‌اند و در صورتی که اگر آنها به تعهدات خود عمل کنند، جمهوری اسلامی هم به تعهدات برجامی در خصوص بندهایی که برای برخی محدودیت‌ها وجود دارد، عمل خواهد کرد.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: جمهوری اسلامی طبق بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام به تعهدات خود عمل می‌کند ولی رافائل گروسی در صحبت‌های اخیر گفته است ایران نسبت به غنی‌سازی بالا اقدام می‌کند اما باید تاکید کنیم این به معنای برخورداری ایران از سلاح هسته‌ای نیست. آقای گروسی به حضور بازرسان سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در ایران و تعاملات خوب بین ایران و آژانس هم اشاره کرده است. او در آینده به ایران سفر خواهد کرد و تنظیمات دوطرف به‌روز خواهد شد.

وی در خصوص انتقاد گروسی از آنچه غنی سازی سطح بالا در این نامیده هم گفت: ایشان می‌گوید ایران نسبت به غنی‌سازی بالا اقدام می‌کند، اما باید تاکید کرد این به معنای برخورداری ایران از سلاح هسته‌ای نیست.

انتهای پیام

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • ببینید | سقوط هواپیمای نیروی هوافضای روسیه
  • کنایه رئیسی به برجام ۲ و ۳ در دیدار با مردم شاهرود
  • نماینده فلسطین در شورای امنیت: هیچ دولتی نباید مصون از مجازات باشد/ نماینده تل‌آویو تهدید کرد
  • مراکز هسته‌ای کشور در امنیت کامل/ آمادگی مقابله با هرگونه تهدید رژیم صهیونیستی را داریم
  • مراکز هسته‌ای کشور در امنیت کامل/ تهدید رژیم صهیونیستی علیه مراکز هسته‌ای ایران، تجدید نظر و عدول از سیاست‌ها و ملاحظات اعلامی هسته‌ای را محتمل می‌سازد
  • زیباکلام: تهران و واشنگتن مستقیم مذاکره کنند
  • زیباکلام : با توجه به اختلاف نظر بایدن و نتانیاهو در باره جنگ ایران و اسرائیل، باید تهران و واشنگتن مستقیم مذاکره کنند
  • هیچ رفتاری را که سبب خدشه به تعامل ما با آژانس شود نمی‌پذیریم/ مدیرکل بین برجام و پامان تفکیک قائل شود
  • گروسی به ایران می آید!
  • اسلامی: اگر آژانس به تعهدات برجامی خود عمل کند ما هم متعهدیم