Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- هرچقدر دولت عراق با ثبات‌تر باشد، آمریکا چالش بیشتری خواهد داشت. همچنین ساختار محور مقاومت و سازوکار سیاسی شدن تحولات اخیر سوریه است. اگر دولت سوریه بتواند تحولات آینده را با محوریت سیاسی پیش ببرد باید شاهد چرخش کشورهای منطقه از جمله ترکیه به آینده سیاسی دمشق بود. تاریخ انتشار: 09:12 - 25 دی 1398 - کد خبر: ۵۸۶۹۴۷

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، به نقل از روزنامه خراسان، در حالی که تحولات منطقه پیچیده و  گسترده شده است، تهران میزبان مقامات کشور‌های مختلف از جمله سوریه و قطر و سران گروه‌های مقاومتی در عراق بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: تحولات عراق؛ عزم دولت و پارلمان برای اخراج نیروهای آمریکایی

کارشناسان معتقدند قطر قصد ورود به سوریه را دارد، اما اقدامات اخوانی‌ها در حوادث پس از سال ۲۰۱۱ به این سو مانع از حضور دولت قطر در فرایند آینده سیاسی سوریه است.

به عبارت دیگر دمشق هیچ علاقه‌ای برای حضور و فعالیت جریان اخوانی ندارد.

  هرچند فعالیت اخیر قطر را می‌توان در چند بعد تحلیل کرد.

بعد اول، تلاش اخوان برای مشارکت در کنش گری سیاسی و بی‌میلی آن به اجلاسیه‌ها و نشست‌های جبهه معارض دولت سوریه است.

در واقع اخوان و تشکل‌های سیاسی سوریه که پیشتر اقدامات نظامی و امنیتی گسترده‌ای علیه دولت رسمی داشتند، حالا به این جمع بندی رسیدند که هیچ راه تغییری به جز مشارکت از درون ندارند و در واقع دمشق و دولت اسد ساقط شدنی نیست!

به این  معنا مجبورند با واسطه قرار دادن تهران یا کشور‌های دیگر، پایگاه سیاسی خود را در سوریه مجدد فعال و بازسازی کنند.

بعد دوم، تلاش قطر برای گشودن جبهه جدید در فعالیت‌های منطقه‌ای است.

دوحه به طور رسمی از جبهه سیاسی عربستان جدا شد و تلاش ریاض برای واسطه کردن کاخ سفید در دعوت از مقامات قطری برای حضور در اجلاسیه ریاض بی پاسخ ماند.

به عبارت دیگر قطر در حال طراحی سازوکار جدیدی برای کنش‌گری سیاسی و باز کردن دروازه‌های اقتصادی و فرهنگی جدیدی در منطقه است.

جبهه‌ای که با استفاده از ظرفیت ایران خواهان حضور و تعامل بیشتر با کشور‌هایی است که بتوانند ظرفیت اقتصادی قطر را از فشار‌های پیرامونی نجات دهند.

البته بعد دیگری هم در این دیدار وجود دارد. قطر یکی از پایگاه‌های اصلی آمریکا در منطقه است. ایران پیشتر اعلام کرد از هر پایگاه و خاک نظامی عملیاتی علیه تهران و منافع آن صورت گیرد، آن کشور مقصر خواهد بود و ایران واکنش جدی خواهد داشت.

پس از بحران اخیر در ترور فرماندهان و مقامات ایرانی، کشور‌های منطقه‌ای احساس خطر جدی دارند.

در حقیقت آن‌ها نگران این هستند که تهران تصمیم به مقابله بگیرد.

بر همین اساس یکی از ابعاد دیدار امیر قطر را باید این تصمیم دانست.

ازسوی دیگر، اما عراق فضای دیگری دارد. شهادت دو چهره سرشناس، جدی بودن مقاومت در عراق برای انتقام و مسئله دولت پیشبرد موضوعات مهمی است که به نظر می‌رسد، چالش‌های آینده بغداد در مسیر استقرار سیاسی و ثبات داخلی است.

هنوز تظاهرات کنندگان در عراق نگران کنشگری سیاسی و افزایش فساد سیستماتیک در لایه‌های مختلف اجتماعی هستند.

با این حال اخبار منتشر شده در ساعت اولیه روز دوشنبه ۲۳ دی  نشان می‌دهد، مقامات عراقی به جمع بندی درباره دو موضوع رسیده اند.

موضوع اول تکلیف سیاسی و آینده کابینه عراق است. شنیده‌ها حاکی است دولت عبدالمهدی قرار است تا یک سال دیگر ادامه یابد. البته گروه‌های سیاسی و رهبران تظاهرات هنوز به جمع بندی نرسیده اند. اما شرایط پیچیده منطقه‌ای موجب شده برای حفظ امنیت عراق توافقات سیاسی به سمت ثبات سازی و گذر از شرایط کنونی برود. از سوی دیگر موضوع دوم مورد بحث، پاسخ به اقدامات آمریکاست.

از منظر دولت عراق حضور نظامیان آمریکایی اشغالگری است و از طرفی مقاومت خواهان انتقام از مقامات آمریکایی در عراق به سبب نقض حاکمیت و شهادت سردار رشید اسلام ابو مهدی المهندس است.

جلسه اخیر رهبران مقاومت از جمله دبیر کل عصائب اهل حق، نجبا و سرایا السلام نشان می‌دهد آن‌ها تصمیمات جدی گرفتند که در چند روز آینده مشخص می‌شود. به نظر می‌رسد این پاسخ به دلیل مجاورت نیرو‌های مقاومت در نوار پادگانی ارتش آمریکا در خاک عراق سنگین‌تر از درگیری‌های پیشین است.

سرعت تحولات در منطقه زیاد شده است. این سرعت با بازیگری آمریکا افزایش یافته و کاخ سفید به دنبال تغییر ساختار و رویکرد‌های دولت‌های منطقه است. تخاصم امنیتی و نظامی نیرو‌های آمریکایی با محور مقاومت افزایش یافته است و به نظر می‌رسد در هفته‌های آینده تحولات سرعت بیشتری می‌گیرند و این تحولات به دو نکته باز می‌گردد. نکته اول ثبات در دولت عراق است. هرچقدر دولت عراق با ثبات‌تر باشد، آمریکا چالش بیشتری خواهد داشت. نکته دوم ساختار محور مقاومت و سازوکار سیاسی شدن تحولات اخیر سوریه است. اگر دولت سوریه بتواند تحولات آینده را با محوریت سیاسی پیش ببرد باید شاهد چرخش کشور‌های منطقه از جمله ترکیه به آینده سیاسی دمشق بود.

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: عراق عراق تحولات منطقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۱۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی فرصتی مهم در توسعه و پیشرفت است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری بعد از ظهر دوشنبه در نخستین کنفرانس دوسالانه بین‌المللی هوش مصنوعی و علوم داده در دانشگاه خلیج فارس بوشهر، تحولات تاریخ انسان در ابعاد گوناگون را برشمرد و افزود: تحولات و پیشرفت بشر همواره با علم و دانش توأم بوده و فناوری در توسعه جامعه امری مهم است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر آینده جهان را آینده فوق‌العاده علمی دانست و تأکید کرد: نقش هوش مصنوعی در مدیریت علمی نظم نوین آینده جهان بسیار مهم و اثربخش است.

وی با بیان اینکه هوش مصنوعی یک فرصت مهم در توسعه و پیشرفت در همه ابعاد است، افزود: پایه مهم هوش مصنوعی، داده است که توجه به این مهم در مراکز علمی و پژوهشی امری مهم و اجتناب‌ناپذیر است.

وی اضافه کرد: باید مدیریت علمی در جامعه بر اساس هوش مصنوعی پایه‌گذاری شود.

کد خبر 6085765

دیگر خبرها

  • کلید برقرای ثبات توقف جنایات رژیم اسرائیل است
  • آغاز به کار نشست معاونان وزرای خارجه بریکس با محوریت بررسی تحولات منطقه
  • تحولات اوکراین| کاخ سفید: روند اوضاع به نفع کی‌یف نیست
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
  • بر باد رفته؛ ۷ ستونی که از اسرائیل فروریخت | تل‌آویو دیگر قادر به مدیریت اوضاع نیست
  • رویترز: حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه
  • نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه هدف حمله قرار گرفتند
  • آمریکا همچنان نفت و گندم سوریه را غارت می‌کند
  • پیام ابراهیم رئیسی به بشار اسد +جزئیات
  • هوش مصنوعی فرصتی مهم در توسعه و پیشرفت است