Web Analytics Made Easy - Statcounter

هرپس و زگیل تناسلی دو ویروس رایج جنسی در زنان و مردان است، اغلب مردم بر این باورند که این دو ویروس مشابه بوده و تفاوتی ندارند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سلامت جنسی در زندگی افراد بسیار اهمیت دارد و خطرات بسیاری سلامت جنسی زنان و مردان را تهدیدی می‌کند که یکی از رایج‌ترین موارد آن ویروس زگیل تناسلی و تبخال تناسلی است که از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حفظ سلامت جنسی برای همه افراد مهم است، چرا که ابتلا به برخی ویروس‌ها از جمله زگیل و تبخال تناسلی ممکن است باعث ابتلا به انواع سرطان، عدم ادامه رابطه جنسی و در پی آن عدم باردار شدن و ... را در زندگی به همراه داشته باشد. تبخال تناسلی و زگیل تناسلی دو ویروس متفاوت هستند که افراد معمولا این دو مورد را با هم اشتباه می‌گیرند و معمولا اشکال‌ها و ابهام‌های فراوانی در این ارتباط برای افراد وجود دارد؛ به منظور آشنایی بیشتر با این دو بیماری گفت‌وگویی را با مرضیه وانونی، متخصص زنان و زایمان و عضو کادر درمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید ...

هرپس تناسلی چیست؟

 ویروس هرپس  دو نوع است، یکی دهانی و دیگری تناسلی که تناسلی(تبخال تناسلی)، یک بیماری مقاربتی شایع و به شدت واگیردار است و زنان و مردان را به یک نسبت درگیر می‌کند، طبق آماری که مرکز پیشگیری داده است، جوانان بیشتر درگیر این بیماری می‌شوند ، عامل این ویروس ممکن است از طریق رابطه جنسی، شکاف در لب و مخاط دهان انتقال پیدا کند.

علائم این بیماری چگونه ظاهر می‌شود؟

شایع‌ترین علامت این بیماری درد است، خارش و گاهی ایجاد زخم در ناحیه تناسلی نیز یکی دیگر از علائم هرپس تناسلی است، علت ایجاد زخم نیز جوش‌های قرمز دردناکی و سر سفیدی است که بر اثر سایش به زخم تبدیل می‌شود، معمولا خارش و درد قبل از ظهور جوش‌ها ایجاد خواهد شد، این علائم در ناحیه تناسلی، ران و کفل بیمار ظهور می‌کند، در زمان وجود علائم بهتر است رابطه جنسی وجود نداشته باشد و بهترین راه پیشگیری و عدم انتقال این ویروس به شریک جنسی استفاده از وسایل پیشگیری مانند کاندوم است.

تشخیص هرپس تناسلی چگونه است؟

تشخیص این بیماری معمولا با مراجعه فرد به پزشک به دلیل بروز علائم ظاهری است و اگر فرد علامتی ندارد و یا شک دارد که به این بیماری مبتلا شده یا نه می‌توان با انجام  روش سرولوژیک که آنتی بادی ویروس را در خون تشخیص می‌دهد، متوجه این موضوع شد که این تشخیص به راحتی با آزمایش خون انجام می‌شود.

آیا این بیماری درمان دارد؟

این بیماری درمان قطعی ندارد و درصورتی که فرد مبتلا شود، به صورت علامتی به فرد داروی ضد ویروس می‌دهیم و برای درد، سوزش و خارش هم به بیمار دارو خواهیم داد، علائم بیماری با درمان دارویی فروکش می‌کند، اما  در واقع ویروس این بیماری در سلول‌های عصبی فرد باقی می‌ماند و در اثر استرس، کاهش سطح ایمنی، شروع دوره قاعدگی، سرماخوردگی و ... دوباره خود را نشان می‌دهد و بروز می‌کند، ولی شدت و سختی علائم برای اولین بار بیشتر از سایر دفعات بروز ویروس هرپس است و فرد برای همیشه ناقل این بیماری می‌باشد، حتی اگر هیچ علامتی نداشته باشد.

ویروس هرپس تناسلی از طریق استخر، اپیلاسیون و لباس انتقال می‌یابد؟

خیر انتقال این ویروس فقط از طریق رابطه جنسی است، چرا که این ویروس در خارج از بدن انسان زنده نمی‌ماند.

آیا سن، وراثت و بیماری‌های دیگر در بروز این بیماری دخیل است؟

در ارتباط با سن معمولا افراد بالای ۳۰ یال کمتر به دنبال روابط جنسی خارج از عُرف و تعدد شریک جنسی هستند و بیشتر به خانواده پایبند می‌باشند، پس کمتر در معرض ابتلا قرار می‌گیرند و افراد مسن‌تر به دلیل کمتر شدن مقاومت بدن ممکن است نسبت به یک فرد جوان‌تر زودتر به ویروس مبتلا شود، وراثت نقشی در این بیماری ندارد، داشتن بیماری‌هایی مانند ایدز که سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند، احتمال ابتلا را بیشتر خواهد کرد، همچنین خستگی زیاد و جراحی نیز بدن فرد را ضعیف می‌کند و فرد زودتر به ویروس آلوده می‌شود.

تفاوت هرپس تناسلی و زگیل تناسلی چیست؟

هرپس و زگیل هر دو ویروس‌هایی هستند که از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شوند، خطر زگیل تناسلی بیشتر از هرپس است، چراکه فردی که به زگیل تناسلی مبتلا شده، احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم در او بیشتر است و علائم این دو بیماری نیز با هم متفاوت است.

علائم و تشخیص زگیل تناسلی چگونه است؟

زگیل تناسلی ممکن است به صورت یک زائده گوشتی و یا یک خال سیاه رنگ و سطحی در ناحیه تناسلی بیمار ظاهر شود، با انجام آزمایش نوع بد خیم و خوش خیم آن مشخص خواهد شد، در زنان با انجام آزمایش پاپ اسمیر مشخص خواهد شد.

درمان زگیل تناسلی چیست و احتمال ابتلا در زنان و مردان چگونه است؟

درمان قطعی ندارد، اما با نظر پزشک معالج از روش‌هایی مانند استفاده از داروهای موضعی، لیزر، کرایوتراپی ( منجمد کردن) و ... ‌استفاده می‌شود و احتمال ابتلای زنان و مردان به این ویروس به یک نسبت است و تفاوتی در جنسیت وجود ندارد.

آیا واکسنی برای جلوگیری از ابتلا به زگیل تناسلی وجود دارد؟

بله، واکسن گارداسیل را برای جلوگیری از ابتلا به زگیل تناسلی استفاده می‌کنند، اما باید بدانیم که این واکسن فقط برخی از سوش‌های این ویروس را پوشش می‌دهد و احتمال ابتلا به سایر سوش‌های زگیل تناسلی به قدرت خود باقی می‌ماند، این واکسن باید در سن ۱۱ تا ۲۸ سالگی زده شود، این واکسن در سه نوبت صفر، دو و ۶ ماه باید تزریق شود.

موانع تزریق واکسن گارداسیل چیست؟

در افرادی که مستعد بیماری هستند مانند کسانی که سرطان و سطح ایمنی پایینی دارند،نباید تزریق صورت گیرد و افراد بالای ۳۴ سال که دیگر رابطه جنسی ناایمن ندارند، نیازی به زدن واکسن هم نخواهند داشت.

 راه‌های انتقال زگیل تناسلی چیست؟

 زگیل تناسلی از طریق ارتباط جنسی با فرد آلوده چه مرد و چه زن به فرد سالم منتقل می‌شود و ویروس در سلول‌های عصبی فرد باقی می‌ماند و در شرایطی دیگر ممکن است دوباره عود کند، وراثت نیز در ایجاد آن نقش ندارد و افراد با سطح ایمنی بالاتر با احتمال کمتری به این ویروس دچار می‌شوند.

کد خبر 405855

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیماری آموزش مسائل جنسی بیماری های عفونی عفونت های ویروسی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۳۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است

یک نظرسنجی بین‌المللی که بنابر اعلام «گاردین» آخر هفته آینده منتشر می‌شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوآنزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.

به گزارش ایسنا، «جان سلمانتون گارسیا» از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد: این باور که آنفلوآنزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.

این کارشناس افزود: اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوآنزا به اندازه کافی مقابله شود و آن‌ها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند، اما این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.

جزئیات این نظرسنجی شامل ارزیابی نظر ۱۸۷ دانشمند جهانی قرار است در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی (ESCMID) فاش شود که آخر هفته آینده در بارسلونا برگزار می‌شود.

براساس بخشی از اطلاعات منتشرشده از این پژوهش، ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند، اعتقاد دارند محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری پس از آنفلوآنزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است.

آن‌ها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است، ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.

سایر میکروارگانیسم‌های کشنده - مانند ویروس‌های لاسا، نیپا، ابولا و زیکا – تنها از سوی یک تا دو درصد از پاسخ‌دهندگان به‌عنوان تهدید‌های جدی جهانی ارزیابی شدند.

به گفته «جان سلمانتون گارسیا»، مسئول این مطالعه جهانی آنفلوآنزا تا حد زیادی تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.

این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوآنزای پرندگان (سویه اچ۵ان۱ H ۵ N ۱) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.

این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاو‌های اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.

«اد هاچینسون»، ویروس‌شناس دانشگاه گلاسکو در این زمینه گفته است ظهور ویروس آنفلوآنزای پرندگان در گاو‌ها تعجب‌آور است، زیرا خوک‌ها تاکنون به این ویروس مبتلا شده بودند، اما تا همین اواخر گزارشی از ابتلای گاو‌ها نبود و این موضوع را نباید دست‌کم گرفت.

به گفته او، ابتلای گاو‌ها به ویروس آنفلوآنزای پرندگان به این معنا است که خطر ورود ویروس به حیوانات مزرعه بیشتر شده و نگرانی درباره انتقال از حیوانات مزرعه به انسان نیز افزایش می‌یابد.

با توجه به گزارش‌ها درباره شیوع آنفلوآنزای پرندگان، دانشمندان نسبت به چشم‌انداز یک بیماری همه‌گیر آنفلوآنزا هشدار می‌دهند. اگرچه آن‌ها همچنین خاطرنشان می‌کنند که واکسن‌هایی علیه بسیاری از گونه‌های آنفلوآنزا از جمله آنفلوآنزای پرندگان قبلا ساخته شده است و می‌توان امیدوار بود که غافلگیری کووید-۱۹ رخ ندهد.

در عین حال کارشناس دانشگاه کلن و انجام‌دهنده این مطالعه جدید، نسبت به فراموش کردن رعایت نکات بهداشتی هشدار داده و گفت: مردم به عادت‌های قبلی نظیر سرفه کردن در دستانشان و سپس دست دادن با افراد دیگر بازگشته‌اند. ماسک زدن کنار گذاشته شده و به بسیاری از عادت‌های خطرناک قبلی برگشته‌ایم؛ این‌ها ممکن است ما را پشیمان کنند.

دیگر خبرها

  • نزدیکی نگاه به حجاب در اسلام و مسیحیت
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • ماجرای رابطه جنسی یک مرد انگلیسی با اجساد
  • ببینید | پاسخ به یک سوال جنجالی؛ زگیل تناسلی یا ایدز واقعاً از طریق کاشت و ترمیم ناخن منتقل می‌شوند؟
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است