Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیدا خیراللهی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: چهار نفر از این بیماران در خود استان(شهرستان‌های سنندج، قروه، بیجار و کامیاران) دچار مرگ مغزی شده و پس از کسب رضایت خانواده‌هایشان برای انجام پیوند به بیمارستان تهران اعزام شدند.

وی افزود: چهار نفر دیگر از این افراد نیز کردستانی بودند اما خارج از استان دچار حادثه شده و همان جا رضایت خانواده‌هایشان برای اهدای عضو گرفته شد تا نجات بخش زندگی بیماران نیازمند عضو باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس مسوول اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: آخرین مورد اهدای عضو در استان مربوط به جوان ۲۸ ساله بیجاری بود که چند روز پیش براثر تصادف دچار مرگ مغزی شده بود.

وی اظهار داشت: این جوان بیجاری که بدنبال ترومای مغزی، مرگ مغزی‌اش توسط تیم پزشکان متخصص تایید شد با رضایت خانواده، برای پیوند به تهران اعزام و اعضای بدنش به هشت بیمار نیازمند زندگی دوباره بخشید.

خیراللهی با بیان اینکه هم‌اکنون نبود بخش پیوند یکی از مشکلات موجود در استان است، گفت: اگر بخش پیوند در بیمارستان کوثر سنندج که در دستور کار است راه‌اندازی شود، مشکلاتی که در زمینه اعزام بیماران به تهران وجود دارد رفع شده و رضایتمند بیشتر خانواده‌ها برای اهدای عضو حاصل می‌شود.

از سال ۱۳۹۰ تاکنون اعضای بدن حدود ۴۰ بیمار مرگ مغزی در استان کردستان با همکاری و رضایت خانواده‌هایشان به بیماران نیازمند اهدا شده است.

مرگ مغزی به معنی عدم بازگشت به زندگی است و زندگی بیمار وابسته به دستگاه است در صورت جدا شدن از دستگاه بعد از چند ثانیه او فوت می‌کند.

سطح هوشیاری این بیماران عدد سه است در حالی که سطح هوشیاری انسان سالم عدد ۱۵ است، بیمار مرگ مغزی در صورتی که اهدای عضو هم نشود بیشتر از هفت تا ۱۰ روز زنده نخواهند ماند.

اعضای قابل اهدای فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریه‌ها، کبد، روده‌ها، لوزالمعده و کلیه‌ها است، ضمن اینکه برخی از بافت‌های بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.

برچسب‌ها کردستان علوم پزشکی سنندج اهدای عضو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان علوم پزشکی سنندج اهدای عضو کردستان علوم پزشکی سنندج اهدای عضو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۳۵۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴۱ اهدای کلیه از افراد زنده در سال ۱۴۰۲ در اصفهان ثبت شد

به گزارش خبرنگار مهر، مریم خلیفه‌سلطانی ظهر شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پارسال ۱۰۲ عضو شامل کلیه، کبد، قلب و پانکراس ۴۱ فرد دچار مرگ مغزی با رضایت خانواده آنها به بیماران نیازمند عضو اهدا شد و شاخص اهدای عضو در این مدت به افزایش ۳۲ درصدی رسید.

وی افزود: اعضای برداشت شده از افراد مرگ مغزی در سال گذشته شامل ۵۹ کلیه، ۳۶ کبد، پنج قلب و ۲ لوزالمعده (پانکراس) بوده است.

وی با بیان اینکه چهار قلب اهدا شده در اصفهان و یکی در تهران به بیماران پیوند زده شد، گفت: همه کبدهای مناسب اهدا نیز به شیراز ارسال شد.

مسؤول واحد فراهم‌آوری اعضای پیوندی مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) با بیان اینکه ۳۱ مورد از پرونده‌های مرگ مغزی به‌دلیل عدم رضایت خانواده‌ها به اهدای عضو منجر نشد، ادامه داد: اگر این موارد به اهدای عضو منجر شده بود، حداقل جان ۶۰ بیمار نجات می‌یافت.

وی همچنین با بیان اینکه ۱۴۱ مورد اهدای کلیه از افراد زنده در سال ۱۴۰۲ در استان ثبت شده است، گفت: حدود ۵۰۰ نفر در فهرست انتظار برای پیوند عضو در اصفهان هستند.

خلیفه‌سلطانی مهمترین موضوع در اهدای عضو از افراد دچار مرگ مغزی را اخذ رضایت از خانواده‌ها دانست و گفت: هنوز برخی از خانواده‌ها، اطلاعات و آگاهی چندانی درباره تفاوت مرگ مغزی و «کُما» ندارند که لازم است آموزش‌های بیشتری در این زمینه در جامعه ارائه شود.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱، با رضایت خانواده‌ها ۷۲ عضو ۳۱ فرد مرگ مغزی در اصفهان برداشت و به بیماران نیازمند عضو اهدا شد.

به گزارش مهر، سالانه حدود سه هزار مرگ مغزی قابل اهدا در کشور رُخ می‌دهد، که از این تعداد تنها هزار مرگ مغزی به مرحله اهدا رسیده و اعضای قابل اهدای ۲ هزار بیمار مرگ مغزی به خاک سپرده می‌شود.

کد خبر 6083495

دیگر خبرها

  • ثبت پنجمین اهدای عضو در استان یزد
  • ثبت پنجمین اهدای عضو در استان
  • اعضای بانوی مرگ مغزی در مشهد به پنج بیمار زندگی بخشید
  • اعضای بدن بانوی ایثارگر اردبیلی به بیماران نیازمند اهدا شد
  • بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۵ نفر زندگی دوباره بخشید
  • اعضای بانوی مرگ مغزی ساکن بجنورد به پنج بیمار زندگی بخشید
  • زندگی دوباره ۴ بیمار در مشهد با اهدای اعضای بانوی مرگ مغزی
  • حیات دوباره با اهدا عضو
  • ۱۴۱ اهدای کلیه از افراد زنده در سال ۱۴۰۲ در اصفهان ثبت شد
  • عضو مرد رودانی مرگ مغزی شده زندگی بخشید