Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی افراد در طول سال چندین بار رژیم‌های غذایی سخت را تجربه می کنند و عموما از رژیم های تبعیت می کنند به سرعت قابل بازگشت بوده و در عین حال سلامت جسم و روانی آن ها را به خطر می اندزد به همین دلیل بسیاری از متخصصان تغذیه براین باورند که نباید هیچ از مواد غذایی ۵ گانه شامل نان و غلات، میوه، سبزیجات، گوشت و انواع مغزها از برنامه غذایی حذف شود چرا که حذف هریک از مواد غذایی در بلند مدت اثرات سوئی در افراد باقی می گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک برنامه‌ رژیمی مفید کمک می کند تا وزن افراد به تدریج کاهش یابد و همچنین سبب بوجود آمدن عادات غذایی و سبک زندگی شده و این رژیم غذایی در طولانی مدت حفظ می شود. هر یک از مواد غذایی مورد نیاز بدن نه تنها در سلامت جسمی افراد تاثیرگذار است بلکه فقدان هر یک از آن ها سلامت روان افراد را تهدید می کند به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند تا افراد به صورت خودسرانه رژیم غذایی نداشته باشند یا از برنامه رژیم غذایی سایرین استفاده نکنند چرا که بدن افراد با توجه به وزن و قد متفاوت است و رژیم غذایی خودسرانه آسیب جدی به افراد وارد می کند.

رژیم غذایی ناسالم افراد را به مرز افسردگی می‌کشاند 

وحید زارع متخصص تغذیه در این زمینه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، می گوید: نیازهای روحی هر انسان، به محرکهای درونی نیاز دارد تا بتواند در برابر محرک های خارجی مقاومت کند، بد خوراکی و پیروی از رژیم غذایی ناسالم، تضعیف کننده محرک های درونی انسان می شود که او را تا مرز افسردگی و اختلال های روانی می کشاند.

وی اضافه می کند: زنان بیش از مردان در معرض اختلال های روانی و افسردگی قرار دارند، نزدیک به ۳۲ درصد جمعیت زنان به دلایل مختلف در معرض اختلالات روحی-روانی و افسردگی قرار دارند که افسردگی بعد از زایمان، افسردگی قبل از دوران عادت ماهانه یا پس از آن و غیره  از علل و عوامل آن است.

زارع ادامه می دهد: متاسفانه با این قضیه به صورت جدی برخورد نمی شود این در حالی است که تنها راه مقابله با محرک های بیرونی که سبب آزار و اذیت روحی روانی انسان می شوند، تقویت محرک های درونی است که اگر تقویت شوند می توان با آرامش بیشتر، محرک های بیرونی را به نوعی مدیریت و حل و فصل کرد.

این متخصص تغذیه با بیان این مطلب که منابع غذایی بهترین تحریک کننده محرک های درونی انسان ها است، می گوید: در حال حاضر بد غذایی و بد خوراکی در کشور حاکم است و به همین دلیل است که عناصر مورد نیاز داخلی تامین نمی شود و پزشکان را واداشته در کنار تجویز دارو برای بیماری ها، ویتامین ها را هم به نسخه خود افزوده اند؛ چرا که می دانند ریشه های عصبی ناشی از درد با مصرف ویتامین ها برطرف می شود.

زارع ادامه می دهد: با استفاده از سبزیجات، میوه جات و خشکبار نوعی از ویتامین های غذایی را دریافت می کنیم که بُعد اقتصادی کمتر در آن تاثیر داشته بلکه بیشتر ناآگاهی افراد از مصرف نوع مواد غذایی مورد نیاز باعث حذف آن ها از سبد خانوار شده است؛ ویتامین هایی مانند ویتامین ب۳ که می تواند جلوی خودکشی را بگیرد.

خلاء آموزش استاندارد غذاخوردن به شدت احساس می شود

این متخصص تغذیه می گوید: وقتی درست مصرف کردن مواد غذایی آموزش داده نمی شود، محرک های داخلی کاهش پیدا می کند و در نتیجه محرک های بیرونی به شدت تاثیر خود را می گذارند، به اشتباه غذا خوردن نه تنها کارآیی را افزایش نمی دهد بلکه باعث از بین رفتن ویتامین ها هم می شود.

وی می افراید:مردم هم که درست و بجا غذا خوردن را در خلاء آموزش، بلد نیستند. به عنوان مثال یاد نگرفته اند که باید روزانه حداقل ۲۵۰ گرم سبزی و میوه مصرف کنند اما شاهد هستیم که چند روز مصرف سبزیجات و میوه جات دارند و دیگر پرونده مصرف را می بندند به گمان این که تا یک ماه خود را بیمه کرده اند.

این متخصص تغذیه با تاکید بر این که ویتامین سی، ب۱ و ب ۳ از جمله ویتامین های بازدارنده افسردگی و تقویت کننده محرک های درونی بدن است، می گوید: نیاز بدن به دوپامین یا سایر هرمون های نشاط آور که انسان را به شوق می آورند هم تحت یک شرایطی باید در بدن انسان تحریک شوند؛ یا از بیرون وارد شوند یا با مصرف مواد غذایی به ترشح آن کمک کنند.

وی اضافه می کند: حال با آموزش این که مصرف دمنوشی از هل، گلاب و زعفران یا غذایی معطر به ترشح دوپامین و سرحال شدن افراد کمک می کنند، می توان از افسردگی، بیماری های روحی روانی و در نتیجه آسیب های اجتماعی ناشی از کمبود آن جلوگیری کرد.

به گفته زارع، همچنین بهترین ماده غذایی در طبیعت که بکمپلکس کامل دارد «جو» است که خوشبختانه به تازگی تولید آن در بازار زیاد دیده می شود.

وی ادامه می دهد: بزرگترین مشکل ما این است که مردم به دلیل نبود آموزش، با استانداردها آشنا نمی شوند و روز به روز، بیماری های مختلف افزایش پیدا می کنند.

وی با بیان این که آمارها به ما کمک می کنند که درباره مساله ای دانش افزایی کنیم و راه حل ارائه دهیم، می گوید: دادن آمار بدون بهره گیری از آن فایده ای به حال مردم ندارد.

بهبود شاخص های سلامت روان در اولویت وزارت بهداشت است

در این مورد، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن تاکید بر این که یکی از اولویت های وزارت بهداشت، بهبود شاخص های سلامت روان است، گفته بود: ۲۰ درصد جمعیت کشور دچار اختلال های روانی مثل افسردگی یا اضطراب است که بر اساس برنامه ملی با غربالگری فعال شناسایی می‌شوند و تحت مراقبت قرار می‌گیرند.

رئیسی یادآور شده بود: هدف کلان کشوری ارتقای سلامت روان مردم است که عوامل مختلفی مثل ایجاد نشاط در جامعه و کاهش فشار اقتصادی بر مردم و بسیاری از عوامل دیگر ارتباط دارد. ضمن این که اکنون ۱۶۰۰ کارشناس سلامت روان در قالب برنامه کاهش آسیب در شبکه بهداشتی کشور مستقر هستند و برنامه های مختلفی را برای غربالگری، شناسایی افراد دچار اختلالات روانی، ارائه خدمات آموزشی و ارجاع افراد نیازمند خدمات درمانی به سطوح بالاتر انجام می دهند.

سعید نمکی وزیر بهداشت هم اوایل دی ماه گفت، یکی از عرصه‌هایی که به شدت دچار مشکل هستیم و من به عنوان وزیر بهداشت، اعلان خطر می‌کنم، بخش بهداشت روان جامعه است.

برچسب‌ها دوپامین علیرضا رئیسی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سعید نمکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دوپامین علیرضا رئیسی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سعید نمکی سعید نمکی دوپامین علیرضا رئیسی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سعید نمکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۳۶۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مواد غذایی برای سلامت مو مفیدند؟

ریزش مو می‌تواند به دلایل مختلفی مانند کمبود‌های تغذیه ای، اختلالات ژنتیکی، عدم تعادل هورمونی، برخی داروها، اختلالات خودایمنی، عفونت ها، استرس یا پیری طبیعی ایجاد شود. «آلوپسی» اصطلاح پزشکی برای ریزش مو است و هر کسی اشکال مختلفی از آلوپسی را تجربه می‌کند.

به گزارش ایسنا، «آلوپسی آندروژنیک»، شایع‌ترین نوع ریزش موی پیش‌رونده است و معمولاً به عنوان ریزش مو با الگوی مردانه یا زنانه شناخته می‌شود. در مردان، این ریزش مو بیشتر در قسمت تاج سر و جلوی سر اتفاق می‌افتد و می‌تواند منجر به طاسی کامل در آن نواحی شود، در حالی که زنانی که این نوع ریزش مو را تجربه می‌کنند، شاهد نازک شدن مو در سرتاسر سر به‌ویژه در اطراف قسمت مرکزی هستند. اگر زنان از آلوپسی آندروژنیک رنج ببرند به ندرت شاهد طاسی کامل خواهند بود.

وب‌سایت شِیپ (Shape) در گفتگو با دو متخصص تغذیه از آن‌ها خواسته است تا بهترین خوراکی‌ها که به سلامت مو کمک می‌کنند را نام ببرند.

نقش تغذیه در سلامت مو

«آماندا ساوسدا»، کارشناس تغذیه می‌گوید غذایی که می‌خورید و نمی‌خورید، برای حفظ سلامتی‌تان کلیدی است که سلامتی مو نیز قسمتی از آن است. او قبل از اینکه از غذای خاصی نام ببرد، توصیه می‌کند مطمئن شوید بدنتان روزانه مقدار کالری کافی را دریافت می‌کند. به گفته ساوسدا، بدن برای رشد مو و تولید هورمون‌های مورد نیاز برای موی سالم به انرژی نیاز دارد.

بر اساس اطلاعات حاصل از گزارش کتابخانه ملی پزشکی در انگلیس، یک زن بالغ به طور متوسط به حدود ۲۰۰۰ کالری در روز نیاز دارد. علاوه بر انرژی، مواد مغذی که از طریق غذا دریافت می‌کنیم نیز تاثیر مستقیمی بر سلامت مو‌ها دارند.

«فرانسیس لارگمن رات»، متخصص تغذیه می‌گوید: مو‌ها از پروتئین به‌ویژه کراتین ساخته شده‌اند، بنابراین منطقی است که ما باید مقدار کافی پروتئین را در رژیم غذایی خود برای حمایت از رشد موی سالم مصرف کنیم.

سایر مواد مغذی مورد نیاز برای مو‌های سالم عبارتد از روی، اسید‌های چرب امگا ۳، اسید فولیک، ویتامین ب ۶، ویتامین ب۱۲، ویتامین سی، ویتامین دی، منیزیم و بیوتین.

لارگمن رات در ادامه افزود: این ویتامین‌ها و مواد معدنی در رشد سلول‌های جدید نقش دارند و مو‌های ما بدون آن‌ها نمی‌توانند رشد کنند. همچنین مطالعات نشان داده‌اند که وقتی مصرف کربوهیدرات محدود شود می‌تواند به ریزش مو منجر شود.

غذای شماره یک برای سلامت مو

هم ساوسدا و هم لارگمن رات از ماهی سالمون مخصوصا نوع آزاد و غیرپرورشی آن به عنوان غذای شماره یک برای سلامت مو یاد می‌کنند. لارگمن رات می‌گوید: این نوع ماهی، پروتئین باکیفیتی از جمله کلاژن دریایی، امگا ۳ و روی را برای بدن تامین می‌کند که همگی از مواد مغذی مهم مرتبط با سلامت مو به شمار می‌روند.

علاوه بر این کمبود ویتامین دی ممکن است با ریزش مو همراه باشد به همین دلیل مهم است که آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

لارگمن آرت توصیه می‌کند دوبار در هفته ماهی سالمون بخورید و از خوردن پوست آن غافل نشوید، زیرا مملو از کلاژن است که به سلامت مو کمک می‌کند.

سایر غذا‌های عالی برای سلامت مو

بادام: بادام سرشار از پروتئین گیاهی است. لارگمن رات همچنین اشاره می‌کند که بادام حاوی سطوح بالایی از آهن و منیزیم است که آن را به یک غذای عالی برای سلامت مو تبدیل می‌کند.

گردو: گردو نیز یک منبع گیاهی عالی از اسید‌های چرب امگا ۳ است و حاوی مقدار زیادی پروتئین، فیبر و منیزیم است که همگی به حفظ فرم مو‌ها کمک می‌کنند.

تخم مرغ: تخم مرغ منبع با ارزشی از پروتئین است که به سلامت مو کمک می‌کند. به گفته لارگمن رات هر ۶ گرم تخم مرغ پروتئینی با استاندارد طلایی را ارائه می‌دهد (ارزش بیولوژیکی بالا با هر ۹ اسید آمینه ضروری). علاوه بر این، تخم مرغ منبع عالی ویتامین ب۱۲ و بیوتین، ۴۴ واحد بین‌المللی ویتامین دی و آنتی اکسیدان‌های لوتئین و زآگزانتین است.

مرکبات: کاسه میوه خود را با پرتقال، نارنگی، گریپ فروت و لیمو پر کنید، به گفته لارگمن رات، همه آن‌ها مملو از اسید فولیک هستند. اسید فولیک برای تولید گلبول‌های قرمز خون ضروری است که اکسیژن را به سلول‌های اطراف بدن از جمله پوست سر می‌رساند.

ساوسدا نیز خاطر نشان می‌کند این میوه‌ها سرشار از ویتامین سی هستند که به ساخت کلاژن کمک و مو‌های سالم را تقویت می‌کند.

مرغ: اگر ماهی سالمون دوست ندارید یا به هر دلیلی به راحتی در دسترستان نیست، همچنان می‌توانید مو‌های فوق‌العاده سالمی داشته باشید. ساوسدا می‌گوید که پروتئین مرغ جایگزین خوب ماهی برای دریافت کلاژن است. همچنین می‌توانید از استخوان‌های مرغ برای تهیه آب مرغ به‌عنوان منبع کلاژن استفاده کنید.

حبوبات: حبوبات مانند لوبیا و عدس یکی دیگر از منابع عالی پروتئین گیاهی و همچنین حاوی ویتامین ب و آهن هستند. ساوسدا خوردن منظم آن‌ها را برای رشد مو‌ها توصیه می‌کند.

غذا‌هایی که مصرف آن‌ها برای داشتن مو‌های سالم باید محدود شود

مانند هر جنبه دیگری از سلامتی، بهتر است برخی از مواد غذایی را در حد اعتدال یا کم استفاده کنیم. به گفته ساوسدا، غذا‌های التهاب‌آور در رتبه اول قرار دارند و بهتر است مصرف آن‌ها را تا حد امکان محدود کنید. این به این معنی است که شیرینی یا غذا‌های فوق فرآوری‌شده را زیاد نخورید. او می‌گوید: این نوع غذا‌ها اغلب فاقد مواد مغذی هستند و برای قند خونتان نیز مناسب نیستند.

ساوسدا افزود اگرچه که می‌توانید غذا‌های مورد علاقه خود را که مواد مغذی کمتری دارند بخورید، اما اگر سلامت موهایتان برایتان مهم است، بهتر است از میزان مصرف آن‌ها آگاه باشید.

لارگمن رات همچنین خاطرنشان می‌کند ارزش همه ماهی‌ها در مورد سلامت مو با یکدیگر برابر نیست. او می‌گوید در حالی که ماهی‌های غنی از امگا ۳ برای سلامت مو بسیار عالی هستند، اما از مصرف ماهی‌هایی با سطح جیوه بالا مثل ماهی تن پرهیز کنید. جیوه یک فلز سنگین است که پس از انباشته شدن در بدن می‌تواند باعث ریزش مو شود.

عوامل سبک زندگی برای سلامت مو‌ها

علاوه بر همه موارد فوق، برای تقویت و حفظ سلامت مو به یک سبک زندگی سالم هم نیاز دارید.

لارگمت رات می‌گوید قبل از هر چیز مطمئن باشید که بدنتان سیراب است. او اشاره می‌کند که پوست خشک به خشکی مو منجر می‌شود که می‌تواند آن را شکننده و مستعد آسیب کند. همچنین از دنبال کردن رژیم‌های غذایی یویویی (رژیم‌های غذایی که مرتب در حال افزایش و کاهش کالری و مواد مغذی هستند) که می‌توانند به ریزش مو منجر شوند، خودداری کنید.

ساوسدا همچنین اضطراب را عامل بزرگی در کاهش سلامت مو می‌داند. مدیریت اضطراب به‌ویژه استرس‌های پنهان، برای داشتن مو‌های سالم مهم است. اضطراب پنهان، همان استرس مزمنی است که به آن عادت می‌کنید، اما همچنان وجود دارد و می‌تواند سطح کورتیزول را افزایش دهد و بر چرخه رشد مو تاثیر می‌گذارد.

هر دوی این متخصصان همچنین تاکید دارند که مراقبت کافی از مو نیز ضروری است، به این معنی که حالت دادن مو‌ها با گرما را محدود کنید و هنگام استفاده از ابزار‌های حرارتی، همیشه از محصولات محافظ گرما استفاده کنید. همچنین ممکن است اقداماتی، چون خوابیدن روی یک بالش ساتن و خشک کردن مو‌ها با حوله «مایکروفایبر» (Microfiber) که برای محافظت از تار‌های مو طراحی شده‌اند، مفید باشد.

دیگر خبرها

  • کدام مواد غذایی برای سلامت مو مفیدند؟
  • مواد غذایی که برای سلامت مو مفیدند
  • عرق بدن‌تان بوی بدی می‌دهد؟ دچار کمبود این دو ویتامین هستید
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟ | عوامل و علائم آلرژی را بشناسید
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟
  • تضمین سلامت قلب با این ویتامین
  • این افراد لب به جگر نزنند
  • «آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
  • سایه اجتماعی بودن بر روی بیماری‌های روانی و جسمی
  • سلامت قلبتان را با این ویتامین تضمین کنید