Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌قلی ایمانی در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به بحث‌های مطرح شده درباره کاهش 10 الی 15 درصدی سطح زیر کشت گندم، اظهار کرد: شرایط جوی حاکم بر کشور از ابتدای سال زراعی تا کنون نیاز آبی مزارع گندم کشور را تامین کرده و به رغم کاهش 10 الی 15 درصدی سطح زیر کشت پیش‌بینی‌های میزان تولید برای سالجاری محقق خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی پیش‌بینی کرده است که برای سال‌زراعی جای بیش از 13 هزار تن گندم در کشور تولید شود که با توجه به تامین نیاز آبی محصول، این میزان تولید اتفاق خواهد افتاد.

ایمانی با تاکید بر اینکه پیش‌بینی سطح زیر کشت برای گندم 6 میلیون هکتار بوده است، افزود: در حال حاضر 2 میلیون هکتار سطح زیر کشت گندم آبی و 4 میلیون هکتار سطح زیر کشت گندم دیم است.

وی اضافه کرد: برای تامین نیاز آبی گندم دیم به قطعیت رسیده‌ایم، برای تامین آب گندم آبی نیز در صورت عدم تامین از نزولات آسمانی امکان تامین آب از منابع آب زیرزمینی امکان‌پذیر است.

به گفته ایمانی؛ شرایط کلی برای تامین آب مورد نیاز کشت گندم در کشور مناسب است و این امر تداوم خودکفایی گندم برای سال آینده را تثبیت کرده است.

وی از دیگر دلایل منتفی شدن کاهش تولید گندم در سالجاری را زیان کشت‌های جایگزین گندم آبی مانند محصولات سبزی و صفی برای کشاورزان عنوان کرد.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران ایران گفت: زیانی که کشاورزان برای جایگزینی گندم آبی با محصولاتی مانند گوجه فرنگی داشته‌اند موجب شده که در سال زراعی‌جاری به سود اندک بسنده و دوباره به کشت گندم روی بیاروند.

ایمانی یادآور شد: البته سود گندم در سالجاری با توجه به هزینه‌های تمام شده تولید بسیار ناچیز است، اما کشاورزان این سود بدون ریسک را به زیان احتمالی کشت محصولات سبزی و صیفی ترجیح می‌دهند.

به گزارش ایلنا؛ در ابتدای ماه‌جاری بنیاد ملی گندمکاران ایران در نامه‌ای به سازمان بازرسی کل کشور، از کاهش 10 الی 15 درصدی سطح زیرکشت گندم در کشور خبر داد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران سازمان بازرسی کل کشور گوجه فرنگی وزارت جهاد کشاورزی گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۳۷۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی خیام نکویی ظهر پنج شنبه در بازدید از مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان (شاهرود) ضمن بیان اینکه در تولید انواع محصولات کشاورزی باید از دانش و فناوری‌های جدید بهره گرفت، ابراز داشت: وجود شرکت‌های دانش بنیان و روی آوردن آنها به بخش کشاورزی از جمله نیازهای اساسی است.

وی ضمن بیان اینکه تنها هفت درصد شرکت‌های دانش بنیان معادل ۷۰۰ شرکت در بخش کشاورزی فعال هستند، افزود: با توجه به نیاز کشور این میزان شرکت دانش بنیان باید به ۲۰ درصد افزایش یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن بیان اینکه نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است، ابراز داشت: انتظار می‌رود تا شرکت‌های دانش بنیان پا را فراتر نهاده و در این مقوله‌ها ورود کنند.

خیام نکویی ضمن بیان اینکه صنف و صنعت کشور نیز یک و نیم تن گندم نیاز دارند، تصریح کرد: با بهره‌گیری از دانش و فناوری نوین داخلی افزایش تولید گندم در دستور کار است.

وی ضمن بیان اینکه افزایش تولید گندم تا ۱۹ میلیون تن هدف گذاری شده است، افزود: با رشد بهره‌وری در تولید گندم و فناوری‌های جدید معتقدیم این هدف گذاری محقق خواهد شد.

کد خبر 6088589

دیگر خبرها

  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • تولید گندم را به ۱۹ میلیون تن می رسانیم
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • رشد تولید گندم در استان یزد
  • کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی
  • حال خوب مزارع گندم به لطف باران
  • رشد ۵/۵ برابری تولید گندم در استان
  • زیان خالص پرسپولیس کاهش یافت
  • برای کاهش میزان نمک مصرفی روزانه خودتان آشپزی کنید