Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در زمان تولید ماست یا پنیر خانگی همیشه مقدار زیادی ماده زرد رنگ تولید می‌شود که آن را ماده‌ای زائد فرض کرده و دور می‌ریزیم، اما در واقع این ماده همان سرم یا به اصطلاح همان آب ماست و یا پنیر است.   آب پنیر دارای بسیاری از مواد آلی، معدنی و ویتامین‌های گروه ب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این املاح خواص درمانی زیادی دارد و برای همه افراد به خصوص سالمندان بسیار مفید هستند.   آب ماست یا پنیر در طب سنتی نیز جایگاه ویژه‌ای دارد. امروزه نیز در برخی کشور‌ها آب پنیر را به صورت قرص، مکمل‌های غذایی و پودر در آورده اند که دارای خواص درمانی بوده و طرفداران زیادی دارد. آب پنیر خواصی از جمله: هضم بهتر غذا، رفع کننده یبوست، کاهش دهنده وزن، تنظیم قند خون، تنظیم فشار خون، بهترین مکمل غذایی برای سالمندان و ورزشکاران است. متاسفانه همیشه این ماده پر خاصیت دور ریخته می‌شود و از آن استفاده‌ای نمی‌شود، اما به تازگی یکی از شرکت‌های تولیدکننده غشا نانوسرامیکی موفق به تولید سامانه جداسازی پروتئین‌های موجود در آب پنیر شده است. با استفاده از این فناوری می‌توان کنسانتره‌های پروتئینی از آب پنیر تولید کرد.   مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره این فناوری می‌گوید: قسمت عمده برخی از اجزای اصلی شیر هنگام تولید پنیر وارد آب‌پنیر می‌شود؛ بنابراین آب پنیر حاوی میزان به‌نسبت بالای پروتئین‌های سرمی یا پروتئین‌های محلول در آب، لاکتوز، مواد معدنی و ویتامین‌ها است. پروتئین‌های سرمی اهمیت زیادی در بخش مواد غذایی و سلامت ایفا می‌کنند؛ بنابراین باید این پروتئین‌ها را از آب پنیر جدا کرد. این شرکت دانش بنیان، سامانه هیبریدی میکروفیلتراسیون و اولترافیلتراسیون را برای جداسازی و تخلیص پروتئین‌های ارزشمند آب پنیر راه‌اندازی کرده که قادر است از آب پنیر محصولات با ارزش پروتئینی را استخراج کند. در این سامانه غشا‌های نانویی با حفره‌های ۱۰ و ۱۰۰ نانومتری استفاده شده که غشا دارای حفره ۱۰۰ نانومتری درشت مولکول‌ها را جدا می‌کند و غشا ۱۰ نانومتری نیز ریزمولکول‌ها را از آب پنیر جدا می‌کند.بیشتر بخوانید: تولید واکسن خوراکی که در برابر اسید معده مقاومت می‌کند
او درباره کاربرد‌ها این محصول می‌گوید: از پروتئین استخراج شده می‌توان برای غنی‌سازی شیرخشک، تولید مکمل‌های غذایی و افزایش ارزش غذایی نان استفاده کرد. در حال حاضر این پروتئین‌ها به صورت وارداتی تامین می‌شوند که با توسعه این فناوری می‌توان در داخل کشور این پروتئین‌ها را تولید کرد. با یکی از صنایع لبنی کشور وارد مذاکره شده‌ایم تا این فناوری را به صورت آزمایشی در خط تولید این شرکت نصب کنیم.
در این سامانه آب پنیر از طریق سیستم پمپاژ وارد غشا‌های نانویی شده و فرآیند میکروفیلتراسیون انجام شده و پیش‌تصفیه اولیه روی آن انجام می‌شود. در گام نخست چربی و کازئین موجود در آن جداسازی می‌شود و محلولی حاوی پروتئین‌های سرمی آب پنیر و عاری از هرگونه چربی وکازئین به‌دست می‌آید. پروتئین سرمی باقی‌مانده ارزش غذایی بالایی داشته و کاربرد‌های زیادی در صنایع دارد.   لازم به ذکر است که بیش از نیمی از کلسیم و فسفر موجود در شیر در نهایت وارد آب پنیر می‌شود؛ بنابراین پروتئین‌های مهمی نظیر لاکتوگلوبین، لاکتالبومین، سرم آلبومین گاوی، ایمنوگلوبولین‌ها، پروتئوزپپتون‌ها و لاکتوفرین که ارزش غذایی بالایی دارند باید از آب پنیر خارج شوند تا در صنایع غذایی و پزشکی استفاده شود.   کیفیت بالای پروتئین، زمان تولید کم و مشکلات زیست‌محیطی کمتر از جمله مزیت‌های غشا‌های نانوسرامیکی است. انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فناوری نانو پروتئین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۳۸۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میکرو بمب‌افکن برای مقابله با تومور سرطانی ساخته شد

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا،محققان دانشگاه آلاباما با همکاری پژوهشگرانی از موسسه تحقیقاتی سنت‌پاو وسیبر‌بن، ماد‌ه‌ای در مقیاس میکرومتری از جنس پروتئین ساختند که می‌تواند رهایش نانوذرات را در محل سلول‌های سرطانی انجام داده و با این کار تومور را از بین ببرد. این میکروماده روی مدل‌های جوندگان مبتلا به سرطان روده بزرگ آزمایش شده و نتایج آن امیدوارکننده بوده است.

این تیم با کمک خودآرایی، پروتئین‌ها را تبدیل به ساختارهای میکرومقیاس کردند که توانایی حمل پپتیدها را به صورت طولانی مدت دارند.

این فناوری که به صورت پتنتی به ثبت رسیده است، برای تولید گرانول‌های زیستی به کار گرفته می‌شود. این گرانول‌ها، عملکردی شبیه به سیستم غدد درون‌ریز انسان دادند. از نظر آرایش مولکولی، این ساختار از برهمکنش یونی فلز روی (Zn) با یک دامنه غنی از هیستیدین تشکیل شده است. هیستیدین یک اسید آمینه مهم در بدن انسان است.

این میکروماده‌ جدیدی که دانشمندان ایجاد کرده‌اند از زنجیره‌های پلی پپتیدی تشکیل شده است، زنجیره‌هایی که به عنوان نانوذرات زیست‌فعال و کاربردی در دسترسی هستند و می‌توانند محتویات خود را برای از بین بردن سلول‌های سرطانی رهاسازی کنند.

این گروه تحقیقاتی برای بررسی عملکرد این ساختار مولکولی آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و دینامیک ترشح  آن را، هم در شرایط آزمایشگاهی و هم در داخل بدن مطالعه کردند. در یک مدل حیوانی مبتلا به سرطان کولورکتال CXCR۴+، این سامانه در تجویز زیرپوستی، تجمع پروتئینی بالایی را در بافت تومور نشان داد.

آنتونیو ویلاوره، استاد گروه ژنتیک و میکروبیولوژی دانشگاه آلاباما می‌گوید: « این نکته حائز اهمیت است که این تجمع نسبت به زمانی که پروتئین در خون تزریق می‌شود، کارآمدتر است. این فناوری یک روش جدید برای اطمینان از سطح بالای دارو در محل مورد نظر و اثربخشی بالینی بهتر است، بنابراین از تجویز مکرر داخل وریدی جلوگیری می‌کند و با این کار عوارض جانبی دارو به حداقل می‌رسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل
  • حقیقت در مورد پروتئین: چگونه به اندازه کافی در هر سنی پروتئین دریافت کنیم؟
  • تولید آرد بدون گلوتن توسط پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی
  • ۱۲ منبع پروتئین گیاهی
  • درباره شیر شتر، نوشیدنی محبوب این‌روزها
  • چطور با قانون ۳۰-۳۰-۳۰ وزن کم کنیم؟
  • میکرو بمب‌افکن برای مقابله با تومور سرطانی ساخته شد
  • حضور ایران در کمیته فناوری نانو سازمان بین المللی استانداردسازی
  • شکم تخت می‌خواهید؟ | ۷ ماده غذایی مفید و موثر برای چربی‌ سوزی شکم
  • مصرف این مواد غذایی به جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو کمک می‌کند