Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی شیخ در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا درباره رد صلاحیت‌ چهره‌های شناخته شده از هر دو جریان سیاسی کشور توسط شورای نگهبان گفت: تا الان هیئت‌های اجرایی و هیئت‌های نظارت شورای نگهبان در استان‌ها درباره صلاحیت کاندیداها نظر می‌دادند اما از این پس دیگر خود شورای نگهبان نظر می‌دهد. الان که شکایت‌ها مطرح می‌شود خود شورای نگهبان تصمیم‌ گیرنده نهایی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نایب رئیس فراکسیون روحانیون مجلس تاکید کرد: در ایام ثبت‌نام وقتی از بنده درباره برخورد احتمالی شورای نگهبان نسبت به بررسی صلاحیت‌ها سوال کردند یک پاسخ دادم و آن این بود که گفتم بنده امیدوارم شورای نگهبان در مسائل فساد اقتصادی خیلی دقیق و سخت‌گیر عمل کند اما درباره اظهارات و رویکردهای سیاسی داوطلبان با مسامحه برخورد کند، این یعنی اگر داوطلبی واقعا برانداز نیست و اقدام عملی علیه نظام نکرده است او را واقعا به خاطر بیان عقاید یا رویکردهایش رد صلاحیت نکنند یا حتی اگر کسانی تنها در مظان این موارد هستند و اعضای شورای نگهبان نسبت به ظن خود قطعیت ندارند؛ اصل را بر برائت بگذارند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: زمانی که یک داوطلب انتخابات برای این نظام فعالیت داشته و بعضا حبس کشیده و ملالت‌ها را تحمل کرده و در انقلاب سابقه روشن داشته، برای این افراد بنا باید بر این باشد که این فرد هنوز همان روحیه و مَنِش را دارد مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. ما نمی‌گوییم اصل به طور کلی بر برائت باشد اما حداقل درمورد کسانی که برای این انقلاب زحمت کشیده‌اند و ما می‌دانیم این انقلاب را قبول داشته‌اند، اصل را بر برائت بگذاریم.

رئیس فراکسیون احزاب و تشکل‌های مدنی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا به تغییر نظر شورای نگهبان نسبت به کسانی که رد صلاحیت شده‌اند امیدوار هستید؟ گفت: بله قطعا. سابقه هم داشته است. همیشه برخی صحبت می‌کردند و دلایل خود را بیان می‌کردند و اعضای شورای نگهبان هم دلایل آن‌ها را می‌شنیدند و خیلی وقت‌ها هم موثر واقع شده است. الان نیز تعاملات‌ با شورای نگهبان بی‌تاثیر نخواهد بود اما اینکه دامنه این تاثیرات چقدر باشد اهمیت دارد.

این عضو فراکسیون امید مجلس خاطرنشان کرد: وضعیت کنونی ما خاص است. جامعه و نظام ما با تهدیدات جدی در عرصه بین‌الملل مواجه است و غرب اگر بتواند به کمتر از نابودی ایران راضی نمی‌شود. اوباما که بسیاری معتقد هستند خیلی با ترامپ فرق داشت می‌گفت «اگر می‌توانستم توان هسته‌ای ایران را نابود کنم لحظه‌ای درنگ نمی‌کردم، اما نمی‌توانم». درنتیجه مجبور بود به برجام تن دهد. شورای نگهبان توجه داشته باشد که تقابل‌ها جدی شده و ما در این تقابل‌ها بیش از پیش نیاز به حمایت و حضور مردم داریم. به برکت خون شهید حاج قاسم سلیمانی یک انسجام به وجود آمد، این نعمت بزرگی است که خداوند به جامعه ما داد، سعی کنیم این انسجام را بیشتر کنیم.

  حجت‌الاسلام شیخ در پاسخ به این سوال که آیا رایزنی‌هایی از سوی اصلاح‌طلبان با شورای نگهبان در حال انجام است؟ گفت: قطعا هرکس که ارتباطی دارد و احساس تکلیف می‌کند وارد شده و می‌شود و این رایزنی‌ها معمولا وجود دارد. معمولا هرکس که رد صلاحیت می‌شود افرادی که او را می‌شناسند و احساس می‌کنند که حقش رد شدن نبوده صحبت می‌کنند و شهادت می‌دهند تا مشکل را حل کنند.

وی ادامه داد: اعضای شورای نگهبان هم تاکنون چندبار گفته‌اند که در یک فرصت زمانی کوتاه با این حجم کاندیدا دقت کار پایین می‌آید. کسی که نماینده می‌شود دوستان و دشمنان زیادی دارد، دشمنان یک نماینده گزارشات زیادی را علیه او ارائه می‌دهند به نحوی که راجع به هر کاندیدا حتما چند مورد گزارش روی میز شورای نگهبان قرار می‌گیرد که باید صحت و سقم آن گزارشات مشخص شود. درنتیجه ساز و کار باید به نحوی تغییر پیدا کند که فرصت بیشتری برای شورای نگهبان وجود داشته باشد. چنین بحثی وجود دارد که هم خواسته شورای نگهبان است و هم مجلس باید قانون را اصلاح کند.

نایب رئیس فراکسیون روحانیون مجلس گفت: اگر شورای نگهبان فرصت بیشتری داشته باشد، ممکن است خیلی از این افرادی را که رد کرده، صلاحیت‌شان را احراز کند. وقتی شورای نگهبان زمان بیشتری داشته باشد دقت عمل بالاتر رفته و این به نفع کسانی است که واقعا صلاحیت حضور در مجلس را دارند؛ علت هم این است که اعضای شورای نگهبان صلاحیت یک داوطلب را احراز می‌کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مهدی شیخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۴۶۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند

به گزارش قدس آنلاین، محمدباقر قالیباف در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان به طرح «مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی» و در پاسخ به تذکر محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قبلا به اشتباه گفته می‌شد که مالیات بر سوداگری به دنبال گرفتن مالیات از ۹۰ درصد مردم است حال این‌که این مالیات سوداگران را دنبال می‌کند.

وی توضیح داد: سوداگر کسی است که با نیت سوءاستفاده وارد بازار می‌شود و حجم وسیعی از ارز و طلا و خودرو را خریداری کرده تا مثلا سه ماه بعد به چند برابر قیمت فروخته تا سود ببرد این قانون مانع از این کار می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در واقعیت تنها کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند آن هم مربوط به کسانی که مالیات نمی‌دهند و فقط سود هنگفت برده و از شرایط سخت تورمی سوء‌استفاده می‌کنند.

محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه در تذکر خود گفت: کمیسیون اقتصادی به جای رفع ایرادات شورای نگهبان عملا قانون‌گذاری جدیدی کرده است حداقل به ما نمایندگان توضیح دهید که به چه مواردی رای می‌دهید.

محمدرضا پورابراهیمی نیز در پاسخ به تذکر زنگنه اظهار کرد: قانون مالیات بر سوداگری از مهم‌ترین قوانین ما در مجلس یازدهم است که باعث تضعیف سوداگری و رساندن آن به کمترین میزان و تشویق بخش واقعی اقتصاد می‌شود هدف این است که بخش غیرواقعی و سوداگری در چهار بازار سکه، طلا، ارز، خودرو و املاک کم و جمع شود.

همچنین علیرضا سلیمی نماینده محلات هم تذکری درباره روند بررسی ایرادات شورای نگهبان داشت که قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی توضیح داد: شورای نگهبان ۱۸ ماده را مورد اشکال قرار داد از مواد ۱۸ تا ۲۹ کمیسیون موارد دیگری را اضافه کرده چون همزمان با بررسی‌ها در این ایام قانون بانک مرکزیT تسهیل مودیان و تامین مالی تولید هم دائمی شد و باید مورد توجه قرار می‌گرفت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کارگران «مدافعان صف مقدم» در جنگ اقتصادی هستند
  • مشارکت باانگیزه کارگران، دفاع مقدس از عزت ملی
  • تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا مشکلات دارویی برطرف شود
  • طرح ساماندهی اجاره بهای املاک اصلاح شد
  • ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری رفع شد
  • قالیباف: کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند
  • رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح ساماندهی اجاره بهای املاک
  • اصلاح طرح کنترل و سامان‌دهی اجاره بهای املاک مسکونی در مجلس
  • طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی اصلاح شد/ آغاز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی
  • نامه به شورای نگهبان درباره معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال