Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@13:09:01 GMT

کتاب «روانشناسی ارتباطات و اقناع» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۴۸۰۶۹

کتاب «روانشناسی ارتباطات و اقناع» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «روانشناسی ارتباطات و اقناع؛ نظریه‌ها و کاربردها» نوشته کلود شابرول و میرونا رادو با ترجمه محمدمهدی فتوره‌چی و نصراله قاسم پور از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.

این کتاب ترکیبی از تحقیقات انجام گرفته در حوزۀ ارتباطات اقناعی است که اصالت آن در گردآوری نتایج مطالعات روانشناسی، کاربردشناسی و تحلیل گفتمان به منظور بالا بردن سرعت دریافت، نزد کسانی است که می‌خواهند پیام را درک کنند، در مورد آن اقدامی را انجام دهند، و یا در مقابل آن مقاومت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این اثر، برخی مفاهیم اساسی و آموزه‌های روان‌شناسی از جمله مدل‌های دو گانه پردازش اطلاعات در تحلیل گفتمان‌ها، ترس و اقناع، بویژه تکنیک ایجاد هشیاری از طریق ترس و کاربردهای متنوع آن در پیشگیری از آسیب‌ها، چگونگی مقاومت در برابر اقناع، مفهوم ارتباطات تعهدآور، و همچنین قضاوت‌های حل مساله، مدل‌سازی دو عاملی، پیش‌بینی نحوه تاثیرگذاری رفتارها و نیز مفاهیم بنیان‌های عمل‌گرایانه تجربی کنش‌ها، کنش‌های گفتاری، قراردادهای ارتباطات، تصورات قالبی معقول، و هیجانات و ارتباطات به طورمشخص به همراه مصادیق و مثال‌های متنوعی مورد مداقه و بررسی قرارگرفته است.

در این کتاب، مولفان اثر در پی آن هستند تا به دانشجویان و تمام خوانندگانی که می‌خواهند به اندیشه‌های دقیقی در مورد سوالات مهم روان‌شناسی‌اجتماعی ارتباطات و اقناع دست یابند، تصویری جامع ارائه دهند. این اثر اگرچه در حوزه روانشناسی اجتماعی قرار می‌گیرد اما می‌توان آن را در زمره آثار روانشناسی اجتماعی ارتباطات قلمداد کرد. مولفان اثر اهتمام وافر دارند تا چگونگی تاثیر پیام در رقابت‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای را مورد بررسی جامعه قرار دهند. هم‌چنین این اثر مسائل مرتبط به نحوه تاثیرگذاری بر مخاطب از طریق تکنیک‌های اقناعی در زمینه‌های مختلف از بازاریابی گرفته تا امور بهداشتی، محیط زیست و حمل و نقل را در بر می‌گیرد. آنچه که مولفان در این اثر مبسوط‌تر مورد بحث و تامل قرار داده‌اند، تاکید بر نقش دریافت‌کننده پیام و اهمیت روش تحلیل گفتمان در کدگشایی و بازشناسی محتوای آشکار و پنهان جملات بیانی است.

کتاب «روانشناسی ارتباطات و اقناع؛ نظریه‌ها و کاربردها» مجموعاً از سه بخش اصلی و ۱۲ فصل تشکیل شده که هر کدام از این فصل‌ها ذیل سه بخش «ارتباطات اقناعی، فرایند پردازش اطلاعات: شناخت عواطف»، «ارتباطات اقناعی و مدل‌های اجتماعی- شناختی» و «ارتباط اقناعی»، تلاش دارند تا ارتباطات اقناعی را از حیث فرایند رفتار با اطلاعات، مدل‌های شناختی- اجتماعی و هم‌ساختاری روانی اجتماعی تجربی، مورد مطالعه و بررسی دقیق قرار دهند.

در بخش اول، مدل‌های دوگانۀ پردازش اطلاعات، در نهایت خلاء میان تحلیل گفتمان و اثرات آن‌ها را بر بازیگران اجتماعی پر می‌کند؛ چراکه بنا بر ادعای این کتاب، مطالعات صورت‌گرفته در مورد مقاومت در برابر اقناع تا عصر حاضر پیشرفت بسیار اندکی داشته است و تنها به اقناع کردن توجه شده و مقابله با تلاش‌های فراوانی که در مدرنیته در جهت تأثیرگذاری اقناعی انجام می‌شود، موردتوجه نبوده است.

کتاب در بخش دوم قصد دارد مروری بر پرسش‌های موجود در پس حوزۀ روانشناسی ارتباطات داشته باشد. در این بخش، سود زیاد کاربرد قضاوت‌های عادی و انکشافی در استدلال‌های زندگی، ارائه رویکرد راهبردی با مفهوم عاملیت کنشگر اجتماعی که پیش از هرچیز به دنبال اهداف خود است، تئوری کنش برنامه‌ریزی شده برای پژوهش‌های کاربردی، ارائه می‌شود. این بخش درواقع، فضایی را برای تفکر، فراتر از روانشناسی اجتماعی ارتباطات و اقناع، در مورد چهارچوب‌های اجتماعی و مفهومی که نقاط اتکای روانشناسی اجتماعی هستند، می‌گشاید.

بخش سوم به خواننده پیشنهاد می‌کند که حوزۀ دید خود را گسترش دهد و تحلیل گفتگو را که به خاطر فقدان ابزارهای پژوهشی در روانشناسی اجتماعی تا دورۀ متأخر کنار گذاشته شده است و همین‌طور نتایج فلسفۀ زبان را در دیدگاه خود وارد سازد چراکه نتایج این فلسفه در رده‌بندی کنش‌هایی که با سخن گفتن انجام می‌شود، دارای اهمیت است. به استناد این بخش از کتاب، کاربردشناسی گفتمان‌ها فراتر از مسائل صرفاً زبانشناختی به افراد امکان می‌دهد تا مسائل روان‌شناختی، جامعه‌شناختی و گفتمانی را به طور کلی مفصل‌بندی کنند.

باتوجه به اهمیت روزافزون حوزه علمی و کاربردی روانشناسی ارتباطات از سوی صاحب‌نظران و نیز بنا بر ادعای این اثر، از آن‌جایی که تاکنون اثری ذیل این عنوان در کشور تالیف و ترجمه نشده است، ترجمه چنین اثر جامع و جدیدی کار ارزنده‌ای می‌باشد.

کد خبر 4827641

منبع: مهر

کلیدواژه: معرفی کتاب روانشناسی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات قاسم سلیمانی سردار سلیمانی کنفرانس بین المللی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی معرفی کتاب نشست علمی فعالیت های قرآنی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قرآن آیت الله جوادی آملی ایام فاطمیه شهادت انقلاب اسلامی ایران نقد کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۴۸۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران منتشر شد

فراخوان چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران منتشر شد و مهلت ارسال آثار تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های برتر، کمک به اعتلای سطح دانش و فرهنگ مکتوب جامعه اسلامی، حفظ استقلال و هویت فرهنگی و حمایت و تشویق پدیدآورندگان متعهد و متخصص، بهمن‌ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

بر اساس این فراخوان، دبیرخانه جایزه کتاب سال از ناشران، پژوهشگران، محققان، مؤلفان، مترجمان و مصححان دعوت می‌کند با ثبت‌نام در تارنمای اینترنتی ketabsal.ketab.ir کتاب یا کتاب‌های پیشنهادی خود را به دبیرخانه جایزه کتاب سال ارسال کنند.

کتاب‌های ارسالی باید دارای برگه اعلام وصول بوده و برای نخستین‌بار در سال ۱۴۰۲ منتشر شده باشند. همچنین کتاب‌های ارسالی نباید کمک درسی و عکس‌برداری‌شده باشند.

لازم به ذکر است، کتاب‌های داستان کوتاه، داستان بلند و رمان بزرگسال، پژوهش و نقد ادبی (تألیف)، مستندنگاری، شعر بزرگسال و و همه کتاب‌های حوزه کودک و نوجوان به دلیل هم پوشانی با «جایزه جلال آل احمد»، «جشنواره بین‌المللی شعر فجر» و «جایزه ملی کودک و نوجوان» در جایزه کتاب سال داوری و بررسی نمی‌شوند.

براساس این فراخوان، فقط کتاب‌هایی در جایزه کتاب سال داوری و ارزیابی می‌شوند که پدیدآورنده یا ناشر، کاربرگ ثبت‌نام را در تارنمای این جایزه تکمیل کرده و به همراه دو نسخه از کتاب به دبیرخانه ارسال کند. کتاب‌های دریافت شده بازگردانده نخواهد شد.

متقاضیان می‌توانند تا ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۳ آثار خود را به نشانی تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان برادران مظفر جنوبی، کوچه خواجه‌نصیر، شماره ۲، طبقه اول، دبیرخانه جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران (کدپستی ۱۳۱۵۷۵۳۷۱۵) ارسال کنند یا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۰۶۳۶۳ داخلی ۲۷۱ تا ۲۷۸ تماس بگیرند.

کد خبر 747198

دیگر خبرها

  • کتاب آداب آبادانی منتشر شد
  • مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد
  • اولویت‌های پیشنهادی مجلس برای شکوفایی اقتصادی کشور منتشر شد
  • کتاب «فقه و حکمرانی قاعده لا ضرر و لاضرار» منتشر شد
  • کتاب اولویت‌های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد
  • «نقاشی قشنگ» با حدیثی از امام رضا(ع) برای بچه‌ها
  • فراخوان چهل‌ودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران منتشر شد
  • کتاب شعر جشنواره نفس پاک منتشر می‌شود
  • مجموعه ویدئو کتاب‌های سلامت اجتماعی منتشر شد
  • مجموعه شعر «گورکن» منتشر شد