Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در بازدید خود از هند  و شهر مومبای در جلسه ای تعاملی در هتل ترایدنت با هماهنگی با انجمن سراسری صنعتگران هند (All India Association of Industries)  AIAI  حضور یافت.

در این جلسه سوباش دِسای وزیر صنایع سنگین در دولت ایالت ماهاراشترا و همچنین ویجِی کلانتری مدیر عامل انجمن سراسری صنعتگران هند و رئیس مرکز تجارت جهانی در مومبای و همچنین علیخانی، سرکنسول ایران و چگنی سفیر ایران در هند نیز حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظریف در سخنان خود ابتدا به تاسیس سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای به عنوان اولین و یا شاید دومین نمایندگی دیپلماتیک میهن‌مان در خارج از ایران اشاره نموده و آن را بیانگر این پیوند از هم ناگسیختنی دو ملت هند و ایران خواندند.

ظریف همچنین در اظهارات خود افزود:در چند هفته گذشته ما [ایرانیان] شاهد رویدادهای تلخی بودیم و آمریکا در یک اقدام تروریستی محبوبترین سردار کشورمان را به شهادت رساند. تنها در هند در ۴۳۰ شهر این کشور علیه شهادت سردار سلیمانی برنامه های اعتراض آمیزی برگزار شد. این اعتراضات بدون هماهنگی و یا حمایت مالی و سیاسی ما انجام شد و این حرکت نیز خود اثبات دیگری در پیوند از هم ناگسستنی کشور ما با کشور هند و ملت های دو کشور است.

ظریف همچنین به پایان دوران قلدری و زورگویی کشورهای به ظاهر ابرقدرت تاکید داشت و حرکت زورگویانه قدرت های خارجی را اشتهایی سیری ناپذیر خواند که به تدریج گریبان‌گیر یک یک کشورهای منطقه و متعاقباً سایر کشورهای جهان خواهد شد.

ظریف به ظرفیت های همکاری های تجاری اعم از تبادلات تجاری تهاتری و همچنین استفاده از سامانه ریال – روپیه برای کنار گذاشته دلار و یورو تاکید کرد و افزود: آمریکایی ها از دلار برای فشارهای اقتصادی علیه مردم ایران و دیگر کشورهای جهان استفاده می کنند و به قول خودشان جنگ دلاری علیه دیگر کشورها راه می اندازند. جمهوری اسلامی و هند نیازی به دلار برای پرداخت بهای کالاها و خدمات صادراتی خود به یکدیگر ندارند و ما می توانیم با اتکا به ارزهای خود و توانایی های خودمان تراکنش های تجاری را انجام دهیم.

وی همچنین به وجود ظرفیت های بالقوه ای برای همکاری های دو جانبه در حوزه های علمی، دانشجویی و مهندسی اشاره کرد و گفت: ایران اکنون رتبه چهارم، در فهرست کشورهای جهان با بیشترین تعداد فارغ التحصیلان رشته های مهندسی را دارد و چندی پیش با پشت سر گذاشتن آمریکا به این رتبه رسیده است. هند در این فهرست در جایگاه نخست قرار دارد بنابراین دو کشور می توانند در این حوزه با یکدیگر همکاری کنند.

ظریف همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر امکان میانجی‌گری هند برای کاهش تنش میان جمهوری اسلامی و آمریکا اظهار داشت: ما به هیچ عنوان در مورد توافقنامه ای جدید مذاکره نخواهیم کرد. قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در خصوص برنامه هسته ای ایران ۱۵۹ صفحه است که احتمالاً طولانی ترین قطعنامه سازمان ملل باشد. اما در صورت آمادگی آمریکا برای بازگشت به برجام و توافق های قبلی، هند می‌تواند ایفای نقش نماید. کشورهای اروپایی نیز برای میانجی گری اعلام آمادگی کرده اند. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس معتقد است ما اکنون به توافق ترامپ نیاز داریم. شاید در آینده نیاز به امضای توافق وارِن و یا توافق سندرز باشد. برجام توافق میان ما و آمریکا و پنج کشور مهم دیگر جهان است و خروج یک کشور از آن پذیرفتنی نیست.

ظریف در پاسخ به امکان میانجی گری هند برای حل اختلاف میان جمهوری اسلامی و عربستان سعودی گفت: ما برای مذاکره با عربستان سعودی و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس آماده ایم و حاضر به ارائه پیشنهادات در خصوص امنیت در این منطقه به ویژه در تنگه هرمز هستیم و پیشنهاداتی برای ایجاد آرامش و صلح در تنگه هرمز را نیز ارائه نموده ایم.

پس از سخنرانی ظریف، جمعی از تجار، سوالات و نکاتی در زمینه همکاری های تجاری، در حوزه های نفتی، گازی، پتروشیمی، محصولات کشاورزی و جهانگردی و گردشگری مطرح نمودند و وزیر امور خارجه کشورمان در این زمینه ها پاسخ و توصیه های خود را اعلام نمود.

کد خبر 478745 برچسب‌ها ایران و آمریکا محمدجواد ظریف

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا محمدجواد ظریف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۲۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر ایران: خاندوزی هفته آینده به عربستان می رود


به گزارش تابناک از ایسنا، علیرضا عنایتی سفیر ایران در ریاض ضمن ابراز خرسندی از سفر اولین کاروان عمره‌گذاران ایرانی به عربستان گفت: امیدوارم آمار زائران ایرانی برای انجام حج عمره به بیش از ۷۰۰ هزار نفر در سال برسد، همانگونه که قبل از قطع روابط به این آمار رسیده بودیم.

وی با ابراز خرسندی از ورود عمره گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

سفیر ایران با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی برای تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به لطف الهی و با تلاش های مستمر نهادهای ذیربط  این امر میسر گردید و به امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی ایران هفته آینده برای مشارکت در نشست‌های ۲۰۲۴ بانک توسعه اسلامی به ریاض می‌رود و جشن ۵۰ سالگی تاسیس این بانک نیز برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • رئیسی در نشست خبری با رئیس جمهور سریلانکا: ایران آماده انتقال فناوری به کشورهای دیگر است
  • رئیسی: ایران آماده انتقال فناوری به کشورهای دیگر است
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • تلاش عربستان و امارت در موازنه بین ایران و رژیم صهیونیستی
  • ۹۰ هزار ایرانی در مراسم حج امسال شرکت خواهند کرد
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • چهار بازیکن موردعلاقه اوسمار از لیگ برتر ایران
  • سفیر ایران: خاندوزی هفته آینده به عربستان می رود
  • نیاز ایران به تصمیم گیری های استراتژیک و سرنوشت ساز در سیاست خارجی