Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-03-19@04:01:56 GMT

شایع‌ترین دلیل لرزش دست‌ها چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۵۴۳۳۶

شایع‌ترین دلیل لرزش دست‌ها چیست؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بروز لرزش در دست‌ها را به دلایل مختلفی می‌توانید تجربه کنید. به عنوان مثال، عصبی شدن یا شاید اندکی هیجان‌زدگی از جمله دلایل نه چندان جدی در پس لرزش دست‌ها هستند؛ اما اگر دست‌های شما بیش از حد معمول دچار لرزش هستند، این شرایط می‌تواند نگران‌کننده باشد، به ویژه این که لرزش دست‌ها می‌تواند از نشانه‌های شرایطی جدی به نام بیماری پارکینسون باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه با برخی دلایل شایع لرزش دست‌ها بیشتر آشنا می‌شویم.

شما فردی سالم هستید و زندگی عادی خود را دنبال می‌کنید.

پیش از این که به موارد جدی‌تر بپردازیم باید به این نکته توجه داشته باشید که بدن شما، از جمله دست‌ها، دارای یک لرزش طبیعی است که به نام «لرزش فیزیولوژیک» شناخته می‌شود. هر فردی می‌تواند دارای مقداری از این لرزش باشد، اما معمولاً به اندازه‌ای کم است که حتی متوجه آن نمی‌شود.

اگر فردی سالم هستید، با دراز کردن دست خود و ثابت نگه داشتن آن می‌توانید این لرزش‌های کوچک را مشاهده کنید. این لرزش طبیعی بدن انسان است. این نوع از لرزش‌ها می‌توانند هنگام انجام کاری که نیازمند دقت بیشتر است، مانند وارد کردن نخ به سوزن اندکی تشدید شوند.

احساسات شدید را تجربه می‌کنید

زمانی که احساسات شدید را تجربه می‌کنید، لرزش دست‌ها اغلب هرچه بیشتر خود را نشان می‌دهد. این احساسات سیستم عصبی خودمختار بدن شما را تحریک می‌کنند تا لرزش‌های فیزیولوژیک را افزایش دهد. سیستم عصبی خودمختار عملکرد‌های غیرارادی بدن مانند تنفس، فشارخون، ضربان قلب، و گشاد شدن مردمک چشم‌ها را کنترل می‌کند. هنگامی که احساس می‌کنید در معرض خطر قرار دارید یا آسیب‌پذیر هستید، سیستم عصبی سمپاتیک که بخشی از سیستم عصبی خودمختار است وارد عمل شده و سیگنال‌هایی را به غدد آدرنال برای ترشح اپی‌نفرین (با نام مستعار آدرنالین) در بدن ارسال می‌کند.

در این شرایط، قلب شما ممکن است با قدرت بیشتر بتپد، تنفس ممکن است تسریع شود، و ممکن است با تعریق یا لرزش مواجه شوید. این شرایطی است که معمولاً به نام حالت جنگ یا گریز شناخته می‌شود. در این حالت، بدن شما برای محافظت از خود در برابر خطر آماده می‌شود، حتی اگر تهدید موجود به اندازه فرار از چنگال یک ببر گرسنه ترسناک نباشد. به عنوان مثال، منبع تهدید می‌تواند پیامی ناخوشایند از سوی رئیس شما باشد.

اضطراب، استرس، هیجان، عصبی شدن و حتی خشم شدید می‌تواند به عنوان یک سیگنال اضطراری برای سیستم‌های دفاعی بدن عمل کرده و به طور بالقوه موجب لرزش دست‌ها شود.

قند خون شما پایین است

مغز مسئولیت کنترل احساس ثبات و پایداری شما را بر عهده دارد. از این رو، زمانی که مغز به میزان کافی مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نمی‌کند، ممکن است لرزش بدن را تجربه کنید.

مغز نسبت به دیگر اندام‌های بدن بسیار متفاوت است. این اندام توانایی تولید قند را برای خود ندارد، از این رو، بسیار زودتر از اندام‌های دیگر تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

زمانی که قند خون شما پایین است، هر بخش از مغز می‌تواند با اختلال در عملکرد خود مواجه شود. پس اگر مستعد لرزش بدن، از جمله دست‌ها هستید، غذا نخوردن و افت قند خون می‌تواند موجب بروز این شرایط شود.

به میزان کافی استراحت نمی‌کنید

زمانی که با کمبود خواب مواجه هستید، مغز با اختلال در عملکرد خود مواجه می‌شود. بدن از خواب برای تنظیم مجدد و بازسازی سلول‌ها استفاده می‌کند. از این رو، استراحت ناکافی بدن را مجبور به فعالیت در موقعیتی استرس‌زا می‌کند. برای تداوم فعالیت‌ها و بیدار نگه داشتن شما، بدن تولید آدرنالین بیشتر را آغاز خواهد کرد. اما این شرایط می‌تواند موجب سخت‌تر کار کردن قلب شده و لرزش اندام‌ها را موجب شود. جدا از لرزش دست‌ها، کمبود خواب طولانی‌مدت می‌تواند به بسیاری مشکلات سلامت دیگر منجر شود که یکی از مهم‌ترین آن‌ها افزایش خطر بیماری قلبی است. حدود ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه برای بزرگسالان توصیه شده است.

کافئین بیش از حد مصرف می‌کنید

مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند بر سیستم عصبی خودمختار بدن تأثیرگذار بوده و موجب بروز لرزش در دست‌ها شود.

اما مواد دیگری نیز می‌توانند موجب لرزش دست‌ها شوند. به عنوان مثال، مصرف بیش از حد الکل یا مواد مخدر می‌تواند موجب لرزش دست‌ها شود، زیرا سوءمصرف می‌تواند به مخچه آسیب برساند. مخچه بخشی از مغز است که تعادل، هماهنگی و موتور حرکتی را مدیریت می‌کند.

لرزش می‌تواند یک عارضه جانبی مصرف دارو باشد

فهرستی طولانی از دارو‌ها وجود دارند که می‌توانند موجب لرزش دست‌ها شوند. لرزش ناشی از مصرف دارو به طور غیرارادی رخ می‌دهد و معمولاً زمانی که دست خود را در موقعیتی خاص نگه می‌دارید، شکل می‌گیرد.

غده تیروئید شما ممکن است با مشکل مواجه شده باشد

زمانی که غده تیروئید پرکار شده و بیش از حد هورمون تولید می‌کند، احتمال بروز لرزش در دست‌ها وجود دارد. تیروئید غده اصلی سیستم غدد درون ریز محسوب می‌شود که در جلوی گردن قرار گرفته است. این غده بیشتر عملکرد‌های حیاتی بدن، از جمله سوخت و ساز انرژی را تنظیم می‌کند. از این رو، زمانی که فعالیت غده تیروئید از حالت عادی خارج می‌شود، بخش‌های دیگر بدن نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

گاهی اوقات افرادی که به کم‌کاری تیروئید مبتلا هستند نیز زمانی که دارو‌هایی خود را به میزان درست مصرف نمی‌کنند می‌توانند با لرزش دست‌ها مواجه شوند.

شما می‌توانید یک لرزش روان‌زاد را تجربه کنید

این نوع از لرزش معمولاً در افرادی که از یک اختلال روانی مانند افسردگی، یا اختلال استرس پس از سانحه رنج می‌برند، ظاهر می‌شود. لرزش روان‌زاد به واسطه محرک‌های ناخودآگاه شکل می‌گیرد، از این رو، پزشکان قادر به اظهارنظر کلی درباره چگونگی ظهور آن‌ها در هر فرد نیستند. بر همین اساس، تشخیص آن‌ها دشوار می‌شود. در نتیجه، پزشکان پیش از در نظر گرفتن دلایل روان‌زاد باید احتمالات دیگر را بررسی کنند.

ممکن است به یک اختلال حرکتی مبتلا باشید

اختلالات حرکتی بسیاری وجود دارند که می‌توانند به لرزش دست‌ها منجر شوند، اما شایع‌ترین نمونه یک «لرزش اساسی» است.

افراد بسیاری هرگز چیزی درباره لرزش‌های اساسی نشنیده‌اند و این در شرایطی است که پنج تا ۱۰ برابر شایع‌تر از بیماری پارکینسون است. یک لرزش اساسی تنها زمانی که فرد حرکت می‌کند، رخ می‌دهد، از این رو، قابل پنهان کردن هستند.

اگر به این نوع از لرزش مبتلا باشید، به عنوان مثال، هنگامی که در تلاش برای نوشیدن چای یا نوشتن یک متن هستید، لرزش آغاز می‌شود. در شرایطی که لرزش‌های اساسی معمولاً نشانه‌ای از شرایط جدی دیگر نیستند، با توجه به میزان شدت خود می‌توانند موجب شرمندگی و احساس ناتوانی در فرد شوند.

لرزش‌های اساسی معمولاً ارثی هستند. این یک بیماری خانوادگی است، اما نمی‌توان گفت که یک بیماری ژنتیکی محسوب می‌شود، زیرا ژن خاصی که مسئول این ناهنجاری باشد، شناسایی نشده است.

ممکن است به بیماری پارکینسون یا ام‌اس مبتلا باشید

تشخیص بیماری پارکینسون یا ام‌اس برای هر فردی ترسناک است. هر دو مورد سیستم عصبی بیمار را تحت تأثیر قرار می‌دهند، اما به روش‌های مختلفی آشکار می‌شوند.

بیماری پارکینسون یک اختلال پیشرونده است که مرگ برخی سلول‌های مغز در بخش نیگرا، بخشی که دوپامین تولید می‌کند و حرکت و تعادل را کنترل می‌کند، در پی دارد. لرزش ناشی از بیماری پارکینسون به نام لرزش استراحت نیز شناخته می‌شود، زیرا دست‌های شما بدون این که کاری انجام دهید دچار لرزش می‌شوند. افراد مبتلا به این بیماری علائم دیگر مانند سفتی عضلات و تغییرات در گفتار را نیز تجربه می‌کنند.

از سوی دیگر، بیماری ام‌اس یا مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری خودایمنی است که به پوشش محافظ الیاف عصبی حمله می‌کند. در شرایطی که برخی علائم بیماری پارکینسون و ام‌اس مشابه هستند، بیماری ام‌اس معمولاً به عنوان یک ناهنجاری در یک اسکن ام‌آرآی ظاهر می‌شود، در شرایطی که بیماری پارکینسون این‌گونه نیست.

چه کاری می‌توانید درباره لرزش‌های دست خود انجام دهید؟

اگر فکر می‌کنید استرس مزمن، مصرف بیش از حد کافئین، یا کمبود خواب دلیل لرزش دست‌های شما محسوب می‌شود، احتمالاً بهترین راه حل ایجاد برخی تغییرات در سبک زندگی است. هشت ساعت خواب شبانه، کاهش مصرف قهوه و جایگزینی آن با آب، و مدیریت استرس با کمک یوگا یا تکنیک‌های تنفس عمیق می‌تواند به بهبود شرایط کمک کند.

اما اگر لرزش دست‌ها بهبود نیافته و همچنان ادامه دارند، برای بررسی دقیق شرایط هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. پزشک می‌تواند بهترین روش درمان را با تشخیص دلیل زمینه‌ای بروز لرزش ارائه کند.

منبع: عصر ایران

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۴۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فواید روزه گرفتن برای بدن

کاهش فشار خون، سم‌زدایی، برطرف شدن بیماری‌های التهابی، کاهش قند خون و تجزیه چربی‌ها از جمله فواید روزه است.

به گزارش مشرق، معده و دستگاه گوارش از اعضای پرکار اندام آدمی است و با سه وعده غذا که معمول مردم است تقریبا در همه ساعات دستگاه گوارش به هضم، تحلیل و جذب و دفع مشغول است. از یک سو روزه باعث می‌شود این اعضای بدن استراحت کنند و از فرسودگی و کار مداوم مصون بمانند و نیروی تازه‌ای بگیرند.

از سوی دیگر از ذخایر چربی که عوارض زیادی برای بدن دارند؛ تحلیل رفته و کاسته می‌شود. روزه عادت غذا خوردن سالم را ترویج داده و ایمنی بدن را نیز تقویت می‌کند.

فواید روزه برای معده

از فواید روزه برای سلامتی می‌توان تاثیر آن بر دستگاه گوارش را نام برد. روزه در حقیقت باعث استراحت معده می‌شود. در حالت روزه، اسید معده به جای غذا به وسیله صفرا خنثی می‌شود و از ایجاد زخم معده کاسته می‌کاهد.
افراد روزه‌دار باید توجه داشته باشند که پرخوری، موجب عوارض زیادی برای دستگاه گوارش می‌شود. روزه گرفتن کار دستگاه گوارش را نرمال کرده و در نتیجه فعالیت‌های متابولیسمی را بهبود می‌دهد.

تاثیر روزه گرفتن بر چربی بدن و خون

طی مطالعات صورت‌گرفته روزه گرفتن برای افراد مبتلا به چربی خون بالا مفید است. روزه میزان چربی‌های نامطلوب موجود در خون را تنظیم کرده و موجب افزایش میزان چربی مفید خون در بدن می‌شود. همچنین روزه گرفتن برای کاهش چربی‌های دور شکم مفید است.

روزه و سم‌زدایی بدن

غذاهای آماده و فرآوری شده حاوی مقدار زیادی از مواد افزودنی هستند. این مواد افزودنی ممکن است در بدن به مواد سمی تبدیل شوند. بسیاری از این سموم در بدن به شکل چربی ذخیره می‌شوند. در هنگام روزه گرفتن به ویژه در بازه زمانی زیاد، به علت سوخت‌وساز بدن و نیاز بدن به انرژی این چربی‌ها می‌سوزند و سموم آزاد می‌شوند.

کبد، کلیه و سایر ارگان‌ها در سم‌زدایی بدن نقش دارند. پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در ایام ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا هم بتوان عادات غذایی غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه بهره برد.

روزه و کاهش وزن

از دیگر فواید روزه بر سلامتی بدن می‌توان به کاهش وزن اشاره کرد. روزه‌داری باعث کاهش وزن سریع می‌شود. ذخایر چربی را در بدن کاهش می‌دهد. با این حال روزه یک برنامه خوب برای کاهش وزن نیست. کاهش مصرف چربی و قند و افزایش مصرف میوه و سبزیجات برای رسیدن به کاهش وزن بهتر است.

تاثیر روزه بر اعتیاد

مواد مخدر مانند نیکوتین و کافئین نمونه‌هایی هستند که با روزه گرفتن می‌توان به طور چشم‌گیری مصرف آن‌ها را کاهش داد. اکثر مردم با کمک روزه می‌توانند سیگار یا نوشیدنی‌های کافئین‌دار را ترک کنند.

تاثیر روزه بر بیماری‌های قلبی و عروقی

اکثر موارد بیماری قلبی عروقی نیاز به مراقبت طولانی دارند. نام بردن تاثیرات مستقیم روزه بر سلامت قلب دشوار است. روزه به طور مستقیم بر قلب تاثیر نمی‌گذارد. بلکه از طریق کنترل فاکتورهای خطر قلبی باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی در یک فرد سالم می‌شود.

روزه گرفتن به طور منظم باعث کاهش کلسترول، فشار خون و قند خون می‌شود. همچنین روزه باعث کاهش میزان چربی در بدن می‌شود. با کاهش قند خون خطر ابتلا به دیابت و اضافه وزن که جز عوامل خطر برای بیماری‌های قلبی است کاهش می‌یابد.

روزه فشارخون بالا را تعدیل می‌کند. یکی از روش‌های غیر دارویی برای کاهش فشار خون، اصلاح رژیم غذایی و کاهش مصرف چربی است. روزه کمک می‌کند تا خطر ابتلا به گرفتگی عروق توسط ذرات چربی کاهش یابد.

تاثیر روزه بر قند خون

کاهش قند خون نیز از فواید روزه بر سلامتی بدن است. در اثر بالا رفتن سوخت‌وساز بدن در هنگام روزه گرفتن، گلوکز تجزیه می‌شود؛ تا انرژی بدن تامین شود. روزه اثرات مثبتی روی حساسیت به انسولین دارد. یک تحقیق نشان داده است که پس از دوره‌های روزه گرفتن انسولین در پیام‌دهی به سلول‌ها برای گرفتن گلوکز از خون بهتر عمل می‌کند.

برطرف کردن پاسخ‌های التهابی با روزه

از دیگر فواید روزه برای سلامتی می‌توان به تاثیر آن بر سیستم ایمنی نام برد. برخی از مطالعات نشان می‌دهد که روزه‌داری بیماری‌های التهابی و آلرژی را برطرف می‌کند. از نمونه‌های بیماری‌های التهابی می‌توان به ورم مفاصل، ورم مفاصل و آرتریت روماتوئید و بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس اشاره کرد.

نظر دانشمندان درباره روزه

یک دانشمند روسی: روزه عامل پاکسازی بدن است.

دکتر الکسی سوفورین یک دانشمند روسی است که معتقد است، در هنگام روزه داری جسم به جای غذا از ذخیره چربی که در مردان ۲۰ درصد و در زنان تقریباً ۳۰ درصد وزن بدن است، استفاده می‌کند و بدین وسیله با مصرف آن‌ها و به وسیله روزه بدن خود را پاکیزه می‌کند، ۹۵ درصد بیماری‌های مردم ناشی از پرخوری و سوءتغذیه است. پس در روزه داری یکی از اهداف عالی بهداشتی و درمانی یعنی تأمین، حفظ و ارتقای سلامت بدن تحقق می‌یابد.

اصلاح بیماری‌های روده توسط روزه و نظر یک پزشک

انسان با یک چهارم غذاهایی که می‌خورد، زنده می‌ماند و با سه چهارم بقیه، پزشکان امرار معاش می‌کنند.

دکتر گوتل پاهم نیز معتقد است؛ ۸۰ درصد بیماری‌ها از تخمیر غذا در روده‌ها ناشی می‌شود که همه این بیماری‌ها با روزه قابل اصلاح است. دکتر فروموزان روزه را شستشو کننده اعضای درون بدن معرفی می‌کند و معتقد است که به خصوص در روزهای اول روزه داری زبان باردار است، عرق بدن زیاد است، دهان بو می‌گیرد، گاه آب بینی جاری می‌شود. این‌ها همه نشانه شستشوی کامل بدن است پس از چند روز، بوی بد برطرف می‌شود، اسید اوریک کاهش می‌یابد. شخص احساس سبکی فوق العاده می‌کند و در این حال اعضای بدن در حال استراحت هستند.

نوسازی بافت‌های بدن با کمک روزه‌داری

الکسیس کارل یک فیزیولوژیست فرانسوی درباره روزه داری، ابراز داشت: روزه داری با ایجاد گرسنگی، پروتئین‌ها و مواد چربی اندام‌ها را بسیج می‌کند که تمام مواد خالص خود را برای نگهداری تعادل محیط داخلی و قلب قربانی کنند و با ایجاد تشنگی، آب بافت‌ها را می‌گیرد و بدین ترتیب روزه تمام بافت‌های بدن را می‌شوید و آن‌ها را نوسازی می‌کند.

دکتر مویل از فواید بهداشتی روزه داری به استراحت و نظم دستگاه گوارش اشاره می‌کند و می‌گوید؛ روزه سبب می‌شود بدن انرژی ذخیره خود را صرف دفع این مواد سمی کند. دکتر لوترنر آلمانی از روزه به عنوان بهترین فرصت برای فرم بخشیدن به بدن انسان نام می‌برد. به هر حال هر انسان سالم و یا بیماری محتاج روزه است و حالت مهتابی چهره روزه دار نشان از جوانی و نشاط در روزه داران دارد.

روزه؛ راهی برای سلامت روان

چرچیل روزه را راهی برای آرامش اعصاب می‌دانست، او عادت داشت بعضاً ۲۴ ساعت و حتی ۴۸ ساعت غذا نخورد، تا بتواند راحت تصمیم بگیرد.

ویل دورانت روزه را مایه تقویت اراده و تندرستی مردم معرفی می‌کند و در واقع روزه را عامل ارتقا سلامت روان می‌داند. روزه داری عزتمندی و اعتماد به خدا را افزایش می‌دهد.

مطالعات نشان داده است که اضطراب، افسردگی، افکار وسواسی و پارانوییدی (سو ظن) با روزه داری بطور چشمگیر کاهش می‌یابد. همچنین فعالیت کلیه‌ها طبیعی می‌شود. غلظت هورمون‌ها به استاندارد نزدیک می‌شود. آرامش عصبی و روانی ایجاد می‌گردد. حملات قلبی و عروقی کاهش می‌یابد. کلسترول خوب بدن یعنی HDL افزایش پیدا می‌کند.

بهبودی دیابت غیر وابسته به انسولین با کمک روزه

دکتر اتوبوخنگر منشأ روزه را در مرحله اول در تفکر و عمل معنوی و در مرحله دوم نوسازی بدن می‌دانست؛ لذا در یکی از پژوهش‌ها به این نتیجه می‌رسد در حالی که گرسنگی بیماری دیابت را وخامت می‌بخشد، ولی روزه داری، دیابت غیر وابسته به انسولین را بهبودی می‌بخشد.

روزه در حالت کلی برای افراد سالم علاوه بر اثرات معنوی و انجام وظیفه شرعی در سلامتی بدن هم نقش بسیار مهمی دارد. اما در صورتی که افراد درگیر بیماری خاصی هستند نیاز است برای روزه گرفتن حتما با پزشک خود مشورت کنند.

لازم به ذکر است تاثیرات روزه برای سلامت بدن که در طول مقاله به آن‌ها پرداختیم؛ در بدن افراد سالم اتفاق می‌افتد و کسانی که دچار بیماری‌های قلبی، ضعف سیستم ایمنی و هر نوع دیگری از بیماری هستند، حتما با مشورت پزشک اقدام به روزه‌داری کنند.

منبع:ایسکانیوز

دیگر خبرها

  • «تنبلی چشم» شایع‌ترین علت نابینایی یک چشمی
  • «تنبلی چشم» شایع‌ترین علت نابینایی یک چشم
  • «تنبلی چشم» شایع‌ترین علت نابینایی یک چشمی/ توصیه‌هایی به والدین برای درمان
  • فواید روزه گرفتن برای بدن
  • (ویدئو) اولین گفتگوی کاظم صدیقی پس از ماجرای زمین ۱۰۰۰ میلیاردی
  • (ویدئو) اولین گفتگوی کاظم صدیقی پس از ماجرای اخیر
  • درمان سنگ کلیه و کنترل درد آن
  • مشکلات جسمی شایع در ماه رمضان
  • ۳ باور غلط اما شایع در اقتصاد ایران
  • اختلالات مربوط به سیستم عصبی، شایع‌ترین بیماری‌ها در جهان هستند