Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@07:47:35 GMT

کشاورزی محور توسعه در شهرستان سلسله

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۵۴۶۰۷

کشاورزی محور توسعه در شهرستان سلسله

به گزارش خبرنگار ایرنا شهرستان سلسله یکی از شهرستان های استان لرستان است که به واسطه آب و هوای بی نظیر و فوق العاده و خاک حاصلخیز دارای توانمندی های فراوانی در عرصه تولید محصولات مختلف است.
شغل اغلب مردم شهرستان سلسله کشاورزی و دامپروری است و این شهرستان توانمندی بالایی در کاشت و تولید غلات، حبوبات، محصولات باغی، تولید گردوی منحصر به فرد، عسل، شیلات، زعفران، پرورش طیور و دام است اما به رغم وجود این توانمندی ها متاسفانه نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی یکی از مهمترین معضلات پیش روی تولید کنندگان این شهرستان به شمار می رفت که اخیرا با احداث صنایع تبدیلی کوچک و مرتبط با این بخش، شاهد تحولات خوبی در این بخش بوده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نبود صنایع تبدیلی و فرآوری باعث شده بود که اغلب محصولات کشاورزی شهرستان تنها در بازارهای داخل استان لرستان و شهرستان به فروش بروند و گاهی اوقات کشاورزان به دلیل نرخ پایین محصولات و هزینه های برداشت، ضررهای غیرقابل جبرانی می دیدند.  

سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی سبب افزایش تولید ملی می شود

فرماندار سلسله با اشاره به ظرفیت بالای این شهرستان در حوزه کشاورزی گفت: وجود آب های سطحی و زیر زمینی مناسب، آب و هوای معتدل و زمین های حاصلخیز و غنی، شهرستان سلسله را به یکی از مناطق با ظرفیت بالا در حوزه کشاورزی تبدیل کرده است.
شریف خسروی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی شهرستان سلسله سبب رونق اقتصادی و افزایش تولید ملی می شود، افزود: صنایع تبدیلی یکی از سودمندترین ارتباطات بین ۲ بخش صنعت و کشاورزی است.
وی خاطرنشان کرد: به رغم اینکه ظرفیت های بالایی در بخش کشاورزی شهرستان سلسله وجود دارد اما متاسفانه این شهرستان در بخش فرآوری، نگهداری و صنایع تکمیلی محروم بود به گونه ای که فرآوری حداقل محصولات تولیدی شهرستان با مشکلات جدی مواجه بود اما در سالهای اخیر با ایجاد زمینه مناسب توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در شهرستان شکل گرفته و روی مدار توسعه قرار گرفته است.
خسروی با اشاره به احداث صنایع تبدیلی مرتبط با کشاورزی در شهرستان سلسله به عنوان محور اقتصاد مقاومتی افزود: یکی از ظرفیت های شهرستان سلسله در زمینه تولید گردو است و سالانه حدود چهار هزار تن گردوی با کیفیت و مرغوب در شهرستان برداشت می شود.
وی گفت: شهرستان سلسله همچنین در زمنیه تولید عسل مرغوب، زعفران و سیب نیز مزیت هایی دارد و در سایر بخش ها نیز دارای ظرفیت های فوق العاده ای است که باید به آنها توجه ویژه ای داشت.
فرماندار سلسله بااشاره به فرصت تسهیلات اشتغال پایدار برای سرمایه گذاری مناسب در بخش کشاورزی، عنوان کرد: در سال اقتصاد مقاومتی باید در راستای تقویت اقتصاد داخلی به ویژه حوزه کشاورزی اقدام کنیم که برای این کار حمایت از سرمایه‏ گذاری در بخش های مختلف شهرستان ضروری است.
وی تاکید کرد: خوشبختانه ظرفیت احداث صنایع کوچک در شهرستان سلسله وجود دارد و با توجه به تاثیر این صنایع در کاهش آمار بیکاری و افزایش تولید باید توجه ویژه ای به آنها شود.
وی افزود: شهرک صنعتی سلسله یکی از پهنه های صنعتی آماده و دارای زیرساخت های لازم در شهرستان است که می تواند با حضور بخش خصوصی و توجه ویژه مسئولان بسیار موثر عمل کند و علاوه بر افزایش سطح تولید در شهرستان زمینه اشتغال جوانان جویای کار سلسله را فراهم کند.

 وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی منجر به رونق و افزایش تولید می شود

رئیس جهاد کشاورزی سلسله نیز کل تولیدات بخش کشاورزی شهرستان را حدود ۴۰۰ هزار تن در سال اعلام کرد و گفت: شهرستان سلسله دارای قابلیت های فراوانی در بیشتر بخش های مرتبط با کشاورزی است، دامپروری، پرورش طیور، شیلات، باغداری، تولید گردو، کشت زعفران و تولید عسل از جمله بخش هایی هستند که در شهرستان سلسله حرف های خوبی برای گفتن دارند و در صورت توجه می توانند این شهرستان را به قطب تولید در استان تبدیل کنند.
رضا سوخته زاری اظهار داشت: متاسفانه بعضی از محصولات تولیدی شهرستان سلسله به دلیل نبود صنایع تبدیلی، تکمیلی و فرآوری با برندهای دیگر در بازارهای شهرستان و استان به فروش می رسیدند که خوشبختانه با تدابیر اندیشیده شده در این بخش، بسیاری از محصولات شهرستان با نام و برند سلسله در بازارهای کشور به فروش می رسند.
رئیس جهاد کشاورزی سلسله افزود: به طور قطع ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی مرتبط با بخش کشاورزی در شهرستان سلسله منجر به رونق و افزایش تولید بخش کشاورزی و افزایش اشتغال در شهرستان می شود.
وی گفت: وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی می تواند ارزش افزوده بخش کشاورزی را بالا ببرد و به رونق اقتصادی شهرستان سلسله کمک کند.

سوخته زاری با تاکید بر اینکه صنایع تبدیلی و تکمیلی کوچک در بخش کشاورزی پشتوانه محکمی برای توسعه کشاورزی است، اظهار داشت:  کمیت و کیفیت محصولات تولیدی کشاورزی شهرستان نیاز به ایجاد اینگونه زیرساخت ها داشته و تلاش بر این است تا هر روز بر تعداد این کارگاه های کوچک افزوده شود.

وی اشاره به ایجاد واحدهای کارگاهی فرآوری و بسته بندی زعفران و ماهی، میوه خشک و حبوبات در شهرستان، خاطرنشان کرد: ایجاد این کارگاهها در توسعه روستاها، ایجاد درآمد و اشتغال زایی در شهرستان نقش بسزائی دارند و از طرفی هم عامل مهمی در برندسازی و معرفی محصولات شهرستان هستند.

رئیس جهادکشاورزی سلسله همچنین از ایجاد صنایعی در جهت توسعه کاشت گیاهان دارویی، دستگاه کشک سازی بصورت رشته ای و بسته بندی و تولید پودر گردو  در آینده ای نزدیک نیز خبر داد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی رونق تولید کارخانه کشاورزی سلسله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی رونق تولید کارخانه کشاورزی سلسله وزارت جهاد کشاورزی رونق تولید کارخانه کشاورزی سلسله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۴۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،    رضا مقدم در بازدید از مزارع گندم این شهرستان اظهار داشت: گندم بعنوان یک محصول استراتژیک، عمدترین محصول زراعی شهرستان میاندوآب است که امسال بیش از ۱۸ هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت این محصول رفته است و پیش بینی می شود بیش از ۹۳ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

وی افزود: در راستای افزایش عملکرد در واحد سطح ۴۰ تن بذر مادری و ۱۰ تن بذر پرورشی گندم جهت کشت در بین کشاورزان پیشرو شهرستان میاندوآب توزیع شده و با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی ۱۷۴ هکتار از مزارع گندم به کشت بذر مادری و ۲۶ هکتار نیز به کشت بذر پرورشی اختصاص یافته است. در همین راستا، ۹۴۲ تن بذر گواهی شده گندم در بین زارعین این شهرستان توزیع شده است.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب یادآور شد: در راستای بهبود تغذیه محصول گندم، تاکنون بالغ بر ۲ هزار و ۸۷۵ تن انواع کودهای شیمیایی یارانه دار در بین گندمکاران این شهرستان توزیع شده است. همچنین از محل اعتبارات طرح خوداتکایی گندم بالغ بر یک هزار و ۵۵۰ لیتر کود ریز مغذی به صورت رایگان در راستای افزایش کیفیت محصول تولیدی در بین زارعین منطقه توزیع شده است.

مقدم اذعان داشت: در راستای کنترل عوامل خسارتزا و تولید محصول سالم، با صدور اطلاعیه‌های پیش آگاهی و اطلاع رسانی گسترده در سطح روستاها و فضای مجازی، تاکنون در ۱۵ هزار و ۳۶۰ هکتار از مزارع گندم با علفهای هرز پهن برگ و کشیده برگ و در ۴ هزار و ۵۵۱ هکتار از مزارع گندم با آفت سن غلات در مرحله مادری مبازره انجام گرفته است.

وی از اجرای طرح تحقیقاتی دستیابی به پتانسیل عملکرد در محصول گندم در شهرستان میاندوآب خبر داد و گفت: این طرح در حوزه مرکز جهاد کشاورزی مکریان شمالی این شهرستان با مشارکت ۲۵ کشاورز پیرامونی در مجموع به مساحت ۹۶ هکتار و یک کشاورز با مزرعه محوری به مساحت ۳ هکتار در حال اجرا است. در این طرح کشت گندم روی پشته ها انجام گرفته و بمنظور کاهش مصرف آب، مزرعه به نوار آبیاری تیپ مجهز شده است.

مقدم هدف از اجرای طرح را "افزایش میزان تولید گندم در واحد سطح، کاهش خلاء عملکرد در مزارع گندم، شناسایی و تعیین مهم ترین عوامل محدود کننده پتانسیل عملکرد گندم در منطقه و افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری های جدید در میان گندمکاران" برشمرد.

مدیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: دشت میاندوآب با دارا بودن ۴۵ هزار هکتار اراضی قابل کشت، ۲۶ هزار بهره بردار بخش کشاورزی، وجود منابع خاک حاصلخیز، اقلیم مناسب و سازگار و تولید سالانه بیش از ۸۷۴ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی استان محسوب می شود.

وی افزود: بخش عمده تولیدات شهرستان مربوط به محصولات زراعی است و در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، در مجموع ۶۳۳ هزار تن انواع محصولات زراعی در شهرستان میاندوآب تولید شد.

دیگر خبرها

  • صندوق‌های توسعه بخش کشاورزی در قزوین تقویت شوند
  • اختصاص 350 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه طرحهای آبیاری در شهرستان مهاباد
  • بخش کشاورزی به سمت صنایع تبدیلی گام بردارد
  • توسعه کشت گیاهان دارویی در جهرم
  • پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب
  • صدور بیش از ۷۰ فقره مجوز تاسیس صنایع کشاورزی در مازندران
  • افزایش ۱۰ برابری تولید و اشتغال با توسعه کشت گلخانه‌ای
  • تولید ۱۲۰ هزار تن گندم و ۵۰ هزار تن جو در ورامین
  • اختصاص ۳۰ درصد از مالیات واحدهای تولیدی به عمران گناباد
  • بوشهر پیشرو در تشکیل شهر مولد کشاورزی/ احیای قنات با کمک مردم