Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-23@17:58:35 GMT

آمار استخدام اعضای هیات علمی در دانشگاه تهران

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۵۴۹۶۲

آمار استخدام اعضای هیات علمی در دانشگاه تهران

معاون برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات دانشگاه تهران از استخدام سالیانه ۶۰ تا ۷۰ عضو هیات علمی در دانشگاه خبر داد و گفت: در حال حاضر کمبود چندانی از نظر تعداد هیات علمی در دانشگاه نداریم.

به گزارش «تابناک»، دکتر علی مقاری در گفت و گو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب، به میزان درآمدهای ناشی از موقوفات خیرین دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: ما از ۵۰ تا ۶۰ سال پیش موقوفاتی شامل ساختمان‌، موزه‌ و کتابخانه برای دانشگاه داشته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این موقوفات برای درآمدزایی دانشگاه کمک چندانی نمی کند چرا که اکثر افراد اموال خود را برای موضوع خاصی وقف دانشگاه می کنند. بنابراین دانشگاه نمی‌تواند این موقوفات را به هرشکلی که می‌خواهد و به آن نیاز دارد استفاده کند.

وی در ادامه بین المللی سازی را یکی از سه اولویت برنامه ۵ ساله دانشگاه تهران اعلام کرد و گفت: یکی از مشکلات ما در بودجه سال ۹۸ این موضوع است که بتوانیم فعالیت‌ها و ارتباطات بین المللی را حفظ کنیم و خوشبختانه نزدیک به ۷۵ تا ۸۰ درصد این ارتباطات را در سال جاری حفظ کرده‌ایم.

دکتر مقاری خاطرنشان کرد: با توجه به این که هزینه پرسنل دانشگاه تهران بالا است، ما از حدود ۵ سال پیش جلوی هر گونه استخدام جدید کارمند در دانشگاه گرفتیم و حتی یک نفر نیز استخدام دانشگاه نشده است. از طرفی تعداد قابل توجهی از کارمندان بازنشسته شدند و براساس آماری که اخیرا دریافت کردیم حدودا ۶۰۰ نفر از کارمندان دانشگاه طی ۵ سال اخیر بازنشسته شده‌اند.

معاون برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات دانشگاه تهران افزود: پیش بینی می‌شود تا ۴ سال آینده نیز حدود ۶۰۰ کارمند این دانشگاه بازنشسته شوند چرا که بودجه دانشگاه برای هزینه‌های پرسنلی باید به زیر ۷۰ درصد برسد و حداقل ۳۰ درصد بودجه دانشگاه باید برای خدمات آموزشی و پژوهشی و دانشجویی ثبت شود. اما در حال حاضر حدود ۱۲ یا ۱۳ درصد از بودجه را به طور اضافه صرف امور پرسنلی می‌کنیم.

دکتر مقاری خاطر نشان کرد: از سال ۸۸ تا ۹۴ نیروهای شرکتی در دانشگاه تهران به قراردادی معین و خدماتی معین تبدیل شدند علاوه بر آن تعداد زیادی نیز استخدام نیرو در این دانشگاه داشتیم که این آمار بار هزینه‌ای بالایی به دانشگاه وارد می کند. در واقع من در سال ۸۴ و ۸۵ که در پست فعلی قرار داشتم در آن زمان حدود ۲۷۰۰ نفر کارمند رسمی و پیمانی در دانشگاه داشتیم و حدود ۱۲۰۰ نفر نیز از کارمندان در قالب شرکتی با دانشگاه همکاری می‌کردند مجموعا حدود ۴ هزار پرسنل در دانشگاه داشتیم و حدودا ۶۷ و ۶۹ درصد بودجه دانشگاه صرفا هزینه‌های پرسنلی شد.

وی تاکید کرد:در سال ۱۳۹۴ تعداد کارمندان دانشگاه تهران به بیش از ۵ هزار نفر رسید یعنی ۱۴۰۰ نیروی کارمندی به دانشگاه اضافه شدند که این وضعیت بار مالی سنگینی به دانشگاه تحمیل کرد چرا که هر کارمند در سال بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان برای دانشگاه هزینه دارد و اگر سطح کارمند، کارشناس باشد این هزینه‌ها افزایش می یابد.

معاون برنامه و بودجه دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: در حال حاضر با ممنوع کردن استخدام نیروی جدید در دانشگاه تهران،‌تعداد کارمندان این دانشگاه به ۴۳۰۰ کارمند رسیده است، همچنین براساس آخرین آمار در سال ۸۵ تعداد ۱۵۸۰ هیات علمی در دانشگاه تهران داشتیم اما این آمار در سال ۹۴ به ۲۲۵۰ هیات علمی افزایش پیدا کرد اما این آمار به ۲۰۵۰ عضو نفر کاهش یافته است.

مقاری گفت: نیروی انسانی باید همراه با توسعه آرام آرام در دانشگاه افزایش پیدا کند چرا که توسعه خود به خود باعث افزایش بودجه،‌درآمد و فعالیت می‌شود و همراه با آن نیز نیروی انسانی افزایش پیدا می‌کند. اما اگر بدون تعریف فعالیت جدید تعداد زیادی نیروی انسانی به کار گرفته شود در نتیجه هزینه‌های سنگینی به دانشگاه تحمیل می‌شود.

وی در پایان از استخدام سالیانه حدود ۶۰ تا ۷۰ عضو هیات علمی در دانشگاه تهران خبر داد و گفت: در حال حاضر کمبود چندانی از نظر تعداد هیات علمی در دانشگاه نداریم و با توجه به این که ۵۰ تا ۶۰ نفر سالیانه از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران بازنشسته می‌شوند تقریبا همین تعداد نیز جذب دانشگاه می‌شوند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مکانیسم ماشه رابرت مک ایر محمدرضا پهلوی تمساح گاندو سردار حاجی زاده زینب ابوطالبی شهاب حسینی سیلاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر دانشگاه تهران هیات علمی استخدام اعضای هیات علمی نیروهای شرکتی مکانیسم ماشه رابرت مک ایر محمدرضا پهلوی تمساح گاندو سردار حاجی زاده زینب ابوطالبی شهاب حسینی سیلاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۴۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری بزرگترین ماراتن علمی کشور با حضور ۱۷۵۱۴ نفر در قم

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: همزمان با سراسر کشور آزمون ورودی دانشگاه‌ها در نوبت اول در استان قم طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری، ۶ و ۷ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

شمار داوطلبان کنکور سراسری اردیبهشت ماه در استان قم، ۱۷ هزار و ۵۱۴ داوطلب است که از این آمار، ۱۰ هزار و ۹۶۴ نفر داوطلب خانم و ۶ هزار و ۵۵۰ نفر داوطلب آقایان هستند.

این آزمون‌ها در ۵ رشته گروه ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان‌های خارجه در دو نوبت صبح و عصر برگزار خواهد شد.

آزمون سراسری نوبت اول سال ۱۴۰۳ در دانشگاه‌های قم، مفید، آزاد اسلامی، شهاب دانش و دانشگاه فنی و حرفه‌ای برگزار می‌شود.

آزمون گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی صبح پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه و آزمون گروه آزمایشی هنر بعد از ظهر همین روز برگزار خواهد شد.

آزمون گروه آزمایشی علوم انسانی صبح پنجشنبه ۶ اردیبهشت، آزمون گروه آزمایشی زبان‌های خارجی بعدازظهر پنجشنبه ۶ اردیبهشت و آزمون گروه آزمایشی علوم تجربی صبح جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شوند.

در گروه آزمایشی علوم تجربی که بیشترین داوطلب را در استان قم دارد؛ ۷ هزار و ۶۰۹ داوطلب حضور دارند که ۵ هزار و ۷۷ نفر خانم و ٢ هزار و ۵۳۲ نفر از این داوطلبان از آقایان هستند.

گروه آزمایشی علوم انسانی نیز ۵ هزار و ۷۳۳ داوطلب در استان قم دارد که از این تعداد، ۳ هزار و ۶۹۷ نفر خانم و ۲ هزار و ۳۶ نفر آقا هستند.

در گروه آزمایشی ریاضی و فنی از مجموع ٢ هزار و ۱۶۷ داوطلب؛ ۷۴۹ نفر خانم و هزار ۴۱۸ نفر آقا در استان قم به هم به رقابت می‌پردازند.

تعداد داوطلبان در گروه آزمایشی هنر نیز ۸۳۲ داوطلب اعلام شده که از این تعداد ۶۱۴ نفر خانم و ۲۱۸ نفر آقا هستند.

در گروه آزمایشی زبان‌های خارجی نیز هزار و ۱۷۳ داوطلب در استان قم برای راهیابی به دانشگاه با هم رقابت خواهند کرد که از این تعداد ۸۲۷ نفر از بانوان و ۳۴۶ نفر از آقایان هستند.

امسال، آزمون دروس اختصاصی و سوابق تحصیلی داوطلب هر کدام ۵۰ درصد تأثیر قطعی دارند.

داوطلبان که در آزمون پذیرش دانشجو-معلم ثبت نام کرده‌اند باید علاوه بر پاسخ دادن به دفترچه‌های گروه آزمایشی اصلی باید به دفترچه سوالات تعلیم و تربیت اسلامی، هوش و استعداد معلمی شامل ۴۰ سوال در ۶۰ دقیقه پاسخ دهند.

کد خبر 6086634

دیگر خبرها

  • نشست تخصصی «اقلیم، طبیعت و بیان هنری» برگزار می‌شود
  • برگزاری بزرگترین ماراتن علمی کشور با حضور ۱۷۵۱۴ نفر در قم
  • کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟!
  • تجمع در دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از غزه
  • حضور نخبگان در لایه‌های حکمرانی
  • شیوه‌نامه صلاحیت علمی اساتید به صلاحیت علمی- حرفه‌ای تغییر کرد
  • درخواست ۸۷۰ دانشگاه اروپایی برای افزایش بودجه تحقیق و توسعه
  • ارائه عنوان بهترین مقاله در کنگره پزشکی هسته‌ای آمریکا به عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • نگرانی از حضور صلواتی دانشجویان در دانشگاه فنی و حرفه‌ای/ دانشگاه علمی کاربردی با دانشگاه فنی و حرفه‌ای ادغام می شود؟
  • پر رنگ شدن ارتباط مستمر اتاق بازرگانی با دانشگاهیان و اعضای هیات علمی