Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار کرمانشاه، این استان را بهشت سرمایه‌گذارای توصیف کرد و گفت: کرمانشاه جز 10 استان امن کشور برای سرمایه‌گذاری است.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، هوشنگ بازوند امروز در جمع اصحاب رسانه، با اشاره به تهیه «سند اقتصادی مقاومتی» در استان، اظهار داشت: با تعریف تاب‌آوری اقتصاد مقاومتی در مقابل تکان‌های که در سایر بخش‌ها وجود دارد، تکلیف تمامی دستگاه‌ها در این سند مشخص شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، تهیه «سند رونق تولید» را ذیل سند اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: امسال توسط مقام معظم رهبری به سال رونق تولید نامگذاری شده است، لذا باید با سرمایه‌گذاری موانع را از سرراه تولید برداریم در همین راستا سند رونق تولید را با عدم دخالت بخش دولتی و با به‌کارگیری اتاق بازرگانی و دانشگاه تهیه کرد‌ه‌ایم.

استاندار کرمانشاه در توضیح دلیل تهیه و ابلاغ سند رونق تولید با مشارکت اتاق بازرگانی و دانشگاه، اضافه کرد: بخش خصوصی با مشکلات و موانع در این خصوص بیشتر در ارتباط است و شفاف مشکلات و موانع را در این سند توضیح داده است.

وی، «سند اشتغال استان» را دیگر سند ذیل سند اقتصاد مقاومتی اعلام کرد و افزود: در این سند مشخصا اعلام کرده‌ایم که امسال باید سه درصد از نرخ بیکاری استان را پایین بیاوریم.

بازوند با بیان اینکه  معضل بیکاری یک شبه با شعار حل نمی‌شود، تصریح کرد: برای رسیدن به این مهم باید 22 تا 23 هزار شغل خالص در استان ایجاد کنیم برای هر درصد 7 تا 8 هزار شغل خالص نیاز است با این توضیح که ما سالانه 7 هزار و 500 نفر به بازار کار اضافه می‌شود با این وجود استان کرمانشاه از سنوات گذشته با یک انبوه و دپو از بیکاری روبه‌رو بوده است.

این مقام عالی دولت در استان کرمانشاه با اشاره به آمارها براساس اعلام مرکز آمار در مورد نرخ بیکاری، متذکر شد: میانگین نرخ بیکاری کشور در پاییز سال 69 براساس اعلام مرکز آمار 11.9 درصد اعلام شده که این آمار در استان 25.8 درصد بوده یعنی فاصله استان با میانگین کشوری 13.9 درصد بوده است.

وی ادامه داد: در پاییز سال 97 آمار کشوری نرخ بیکاری 11.8 درصد عنوان کرد که در استان به 18.4 درصد رسیده بود و در پاییز 98 نرخ بیکاری کشور 10 بوده که در استان 16.3 اعلام شده است.

بازوند اظهار داشت: یعنی فاصله از 13.9 در سال 96 به 5.7 در سال 98 رسیده که به معنای ایجاد شغل است هر چند خیلی محسوس نیست، ولی کم شدن فاصله به معنای ایجاد اشتغال است.

وی به افزایش نرخ مشارکت اقتصادی مردم در کم شدن این فاصله اشاره کرد و افزود: میانگین مشارکت اقتصادی کشور در پاییز سال 96 براساس گزارشات مرکز آمار، 44 بوده که در استان کرمانشاه نیز همان 44 گزارش شده و در پاییز 97 نرخ کشوری 44.5 اعلام شده که در استان به 47 رسیده و در نهایت پاییز امسال نرخ مشارکت اقتصادی در کشور 44.3 گزارش شده که این آمار در استان کرمانشاه به 47.4 رسیده است.

بازوند رسیدن نرخ مشارکت اقتصادی در استان در سال 96 از 44 به 47.4 در سال 98 را به تمایل بیشتر مردم برای مشارکت اقتصادی معنا کرد و گفت: افزایش نرخ مشارکت اقتصادی تایید کننده کاهش نرخ بیکاری و فعال بودن مجموعه استانی در زمینه فعالیت‌های اقتصادی است.

استاندار کرمانشاه در رابطه با موانع رونق تولید، افزود: سرمایه در تعریف علم اقتصاد، جریان سیالی است که اگر موانع سرراه آن نباشد تابع قدرت نیست و می‌تواند موفق عمل کند.

وی به اهمیت زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری یک استان برای سرمایه‌گذاری اشاره و بیان کرد: سرمایه‌گذار به زیرساخت‌های سخت‌افزاری یک استان از جمله فرودگاه، آزادراه، راه‌آهن و... برای سرمایه‌گذاری توجه دارد در مقابل آن زیرساخت‌های نرم‌افزاری نیز برای او اهمیت دارد.

بازوند، زیرساخت‌های نرم‌افزاری برای سرمایه‌گذاران استان در به معنای فراهم کردن «فضای کسب و کار» تعریف کرد و گفت: برای سرمایه‌گذار فضای کسب و کار خیلی اهمیت دارد در همین راستا کمیته‌ای تشکیل داده‌ایم که از نگرانی‌های سرمایه‌گذار در خصوص سرمایه‌گذاری در استان کم می‌کند.

وی سیستم بانکی را در قالب یکی از این فضاها عنوان کرد و افزود: وضعیت سیستم بانکی ما در مقایسه با دیگر استان‌ها بهتر است، ساختار بانکی خوب عمل کرده، البته نقدهای وجود دارد ولی به هر حال، امسال در زمینه ارائه تسهیلات روستایی و زلزله هر کدام به صورت جداگانه در کشور مقام نخست را کسب کرده‌ایم.

این مقام ارشد اجرایی استان کرمانشاه افزود: کشورهای جهان سوم عمدتا گرفتار اقتصاد بانک محور هستند یعنی بانک شریک سرمایه‌گذار و به‌خاطر سرمایه‌گذاری خود اظهارنظر می‌کند.

بازوند به قانون رفع موانع تولید و مصوبه ستاد رفع موانع تولید در این رابطه اشاره و بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون 103 جلسه ستاد رفع موانع تولید در استان برگزار شده که حدود 65 درصد از مباحث آن در راستای بانک‌ها بوده است.

وی استان کرمانشاه را بهشت سرمایه‌گذارای توصیف کرد و یادآور شد: کرمانشاه یک استان ثروتمند است، بیش از 2 هزار و 899 کیلومتر رودخانه دارد، 370 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و پنج بازارچه رسمی دارد، دارای جاذبه‌های گردشگری فوق‌العاده‌ای است و در بخش کشاوری نزدیک به 9 هزار هکتار زمین مرطوب با بارندگی سالانه بالای 400 میلی‌متر دارد.

بازوند، کرمانشاه را جز 10 استان امن کشور برای سرمایه‌گذاری اعلام کرد از مشوق‌های سرمایه‌گذاری سخن گفت و تصریح کرد: امسال ما یک‌هزار میلیارد تومان تسهیلات با سود چهار تا 9 درصد در مجموعه حوزه تولید به متقاضیان پرداخت کرده‌ایم.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه هر ساله از محل اعتبارات عمرانی مبلغی را با عنوان اعتبارات اقتصادی برای کمک به سرمایه‌گذار کنار می‌گذاریم، افزود: ریسک سرمایه‌گذاری در شهرهای مرزی را قبول کرده‌ایم به این معنا اگر سرمایه‌گذار با سرمایه‌گذاری در شهرهای مرزی استان ضرر کند، دولت خسارت او را پرداخت می‌کند.

وی وجود بروکراسی اداری را یکی از موانع جدی در راستای جلوگیری از رشد اقتصادی عنوان کرد و گفت: ساختار اداری ساختار خوبی نیست که بتواند روند اقتصادی را پشتیبانی کند، ولی در عین حال به دنبال بهبود فضای کسب و کار در استان هستیم.

بازوند وجود 6 بازارچه مرزی کرمانشاه که پنج بازارچه آن رسمی است را برای استان یک فرصت دانست و گفت: مرزی که یک‌طرفه باشد یعنی صادرات داشته باشد و وارداتی از آن صورت نگیرد به تعبیری شکننده است، با این توصیف که مثلا اگر حکومت عراق کالایی نخواهد ولی تجار دو کشور برای آن کالا به توافق برسد، کالا ممنوع می‌شود.

وی ادامه داد: امسال این مشکل را در مرز سومار داشتیم، مثلا لبنیات را حکومت نمی‌خواست ولی تجار برای صادر کردن آن به توافق رسیده بودند همین دلیلی شده که این مرز پنج ماه از طرف عراقی بسته شود در حالی که روزانه 400 تا 500 کامیون صادرات از این مرز صورت می‌گرفت.

این مقام عالی دولت در استان کرمانشاه اظهار داشت: با توجه به حساسیتی که روی صادرات داشتیم بار مرز سومار را به مرز خسروی در ایام اربعین محول کردیم و اجازه ندادیم کار اقتصادی تعطیل شود.

وی وضعیت صادرات استان طی 9 ماهه سپری شده از سال‌جاری را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: با توجه به مشکلاتی که امسال در بحث صادرات(بسته شدن مرز سومار) داشتیم در مجموع در بحث صادرات نسبت به سال گذشته خوب عمل شده وحدود 37 درصد رشد داشته‌ایم.

بازوند در ادامه، بحث اشتغال و رفع مشکلات بیکاری را یکی از اولویت‌های مهم مدیران استان دانست و تصریح کرد: کرمانشاه استانی باظرفیت و ثروتمند است این هنر یک مدیر خوب را می‌طلبد که با ظرفیت‌سازی ایجاد ظرفیت کند.

وی کرمانشاه را مرکز ثقل غرب کشور و هاب منطقه توصیف کرد و گفت: دهکده لجستیک یا بندر خشک در غرب کشور یا سرمایه‌گذاری یک‌هزار میلیارد تومان در کرمانشاه تعریف شده است این بندر باید به استان‌های اطراف از جمله ایلام، کردستان، لرستان و همدان خدمات‌رسانی کند.

بازوند با یادآوری رویداد گردشگری 2020، خاطرنشان کرد: رویداد بین‌المللی گردشگری روستای و اکوتوریسم با مشارکت 160 کشور دنیا، بزرگترین رویداد سال آینده است که در ایران میزبانی آن به استان کرمانشاه داده شده است.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه حدود 2 هزار و 500 کیلومتر از اورامانات استان را برای ثبت جهانی به یونسکو فرستاده‌ایم، اضافه کرد: کرمانشاه نهمین کلانشهر کشور است این برای سرمایه‌گذار به معنای دروازه ورود سرمایه است، باید با وجود این ظرفیت‌ها مشکلات اقتصادی استان را حل و فصل کنیم.

وی در پایان با یادآوری زلزله 7.3 ریشتری سال 96 استان و ویرانی‌ها و خسارت‌های به‌جا مانده از آن، گفت: توانستیم تهدید زلزله را به فرصت برای استان تبدیل کنیم، در عین حال در زلزله یک بازار 5 هزار میلیارد تومانی ایجاد کردیم که همه حتی استان‌های دیگر از آن استفاده کردند، این بازار در کرمانشاه شکل گرفت و آبادانی و عمرانی آن مختص این استان است.

انتهای پیام/پ

منبع: فارس

کلیدواژه: کرمانشاه اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری دانشگاه استاندار کرمانشاه نرخ بیکاری مشارکت اقتصادی ثروت سند رونق تولید اشتغال اورامانات رویداد 2020

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۵۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!

تین نیوز

براساس مجموعه ای از داده ها، چیزی که برای مدت طولانی اجتناب ناپذیر به نظر می رسید اخیرا محقق شده است:«چین به عنوان بزرگترین صادرکننده خودرو در جهان تایید شد.» یکی از شرکت های تولیدکننده خودرو در چین با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۲۳ تبدیل به بزرگترین تولیدکننده خودروهای الکتریکی شد و فروش سالانه آن در خارج از کشور ۳۳۴ درصد افزایش یافت.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، فولاد قطعا در اقتصاد جهانی یکی از مولفه های قدرت در قراردادهای تجاری است؛ صنعت خودروی چین نیز مقدار زیادی فولاد وارد می کند. از ۳۲ کشوری که زنجیره فولاد را تشکیل می دهند، تقریباً نیمی از آنها به چین به عنوان مقصد برتر متصل هستند. یکی از بخش های اصلی خودرو اما لاستیک است که تقاضای مرتبط با گسترش تولید خودرو در چین اخیراً به افزایش قیمت این کالا به بالاترین سطح سه سال اخیر کمک کرده است. بزرگترین صادرکنندگان آن، مانند تایلند و اندونزی، فهرستی از واردکنندگان برتر لاستیک دارند که چین اصلی ترین آن ها است.

تاریخچه صنعت خودروسازی در چین

صنعت خودروسازی چین در ۱۹۵۰ میلادی شکل گرفت، زمانی که چین با کمک اتحاد جماهیر شوروی و به لطف اصلاحات گسترده دنگ شیائوپینگ، رهبر حزب کمونیست در اقتصاد و صنعت چین، در طول سه دهه روند صعودی به خود گرفت و در ۱۹۹۰ به شکوفایی رسید. تولید سالانه ی خودرو در چین برای نخستین بار در سال ۱۹۹۲ از مرز یک میلیون دستگاه گذشت؛ اما ۲۱ سال بعد، در سال ۲۰۲۳ شاهد بودیم که چینی ها به تنهایی ۵.۲۲ میلیون دستگاه خودرو صادر کردند.

شرط جالب چینی ها برای سرمایه گذاران خارجی

یکی از اصلی ترین عواملی که موفقیت چین را توضیح می دهد، سرمایه گذاری مستقیم کشورهای خارجی در این کشور است. سرمایه گذاری خارجی در چین در اندازه بازار، هزینه های نیروی کار و کیفیت زیرساخت ها موثر بود. سرمایه گذاری مستقیم خارجی به افزایش سرمایه گذاری و رشد بهره وری در چین کمک کرد و باعث ایجاد شغل و شکل گیری بخش صادرات پویا شد.

چینی ها برای استقرار خودروسازان برتر دنیا در کشورشان که به لطف بازار مصرف گسترده، نیروی کار ارزان و هزینه ی تولید پایین به یکی از بهترین زیرساخت ها برای صنعت خودرو تبدیل شده بود، شرط جذابی را مطرح کرده اند؛ هر خودروسازی که خواهان سرمایه گذاری در چین است باید با یک خودروساز چینی شریک شود تا طرفین معامله از بستر صنعتی شکل گرفته به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

سیاست جذاب چینی ها باعث تولد خودروسازان متعددی شد که بسیاری از آن ها صاحب سبک به نظر می رسند. خودروسازی FAW که زیرمجموعه های متعددی دارد از دل سرمایه گذاری فولکس واگن در چین به یکی از چهار خودروساز برتر این کشور تبدیل شد و شرکت SAIC نیز با رشد زیرمجموعه های جنرال موتورز در چین به شهرتی باورنکردنی دست پیدا کرد. برند برلیانس که خودروهای آن را در بازار ایران هم مشاهده کرده ایم، نشأت گرفته از سرمایه گذاری گسترده بی ام و در چین بوده است.

بی وای دی، جیلی، چانگان، چری و دانگ فنگ از جمله مهم ترین و شناخته شده ترین خودروسازان چینی هستند. اگرچه صنعت خودروسازی در چین هنوز رنگ و بوی دولتی دارد و بسیاری از هلدینگ های غول پیکر صاحبان اصلی خودروسازان شناخته شده چینی هستند، واقعیت این است که رویکرد دولتی هم نتوانسته مانع رؤیاپردازی های شرکت های چینی باشد.

۲۰۲۳، سال سرنوشت ساز صنعت خودروسازی چین

سال ۲۰۲۳ یک لحظه مهم در تکامل صنعت خودرو چین بود. این صنعت به تولید ۳۰.۱۶ میلیون دستگاه و فروش ۳۰.۰۹ میلیون دستگاه دست یافت که نشان دهنده نرخ رشد سالانه ۱۱.۶ درصد و ۱۲ درصد است.

ریشه دوانی خودروسازی چین در کشورهای همسایه

ژاپنی ها اما در شکل گیری سیاست گذاری چین برای توسعه صنعت خودروسازی این کشور، بی تاثیر نبوده اند. ژاپنی ها در دهه ۱۹۹۰ میلادی و اوایل قرن بستم خطوط تولید خود را به کشورهای گوناگونی در سارسر جهان منتقل کردند و تلاش کردند تا بازارهای بزرگی برای محصولات خود پیدا کنند؛ ایده ای که بی شباهت با سیاست های خودروسازان چینی نیست.

بی وای دی نمونه ی بارزی از تلاش چینی ها برای موفقیت بیشتر است. این خودروساز برای ساخت کارخانه های بیشتری در خارج از چین از جمله یک کارخانه ی ۶۰۰ میلیون دلاری در برزیل و دیگری در مجارستان برنامه ریزی می کند. ام جی و چری نیز علاقه مند هستند که کارخانه ای برای مونتاژ خودروهایشان در مکزیک تأسیس کنند. درعین حال، چری سعی دارد که با موفقیت زیرمجموعه های شناخته شده اش یعنی اومودا، جیکو، جتور و اکسید در اروپا، به تأسیس کارخانه ی تولید خودرو در قاره ی همیشه سبز نزدیک شود.

چری با اومودا ۵ [که در ایران با نام فونیکس اف ایکس شناخته می شود] وارد بازار استرالیا شده و امیدوار است که در بازار پویای این کشور هم فرصت های متعددی داشته باشد. فونیکس اف ایکس اخیرا در بازار بریتانیا هم عرضه شده؛ اما آن چه چینی ها در حال مقدمه سازی اش در کشورهای گوناگون هستند، به لطف ارتباطات عمیق میان ایران و چین همین حالا در ایران ریشه دوانده است. محصولات چری در ایران با نمایندگی مدیران خودرو تحت برندهای «ام وی ام»، «فونیکس» و «اکستریم» با رده های قیمتی مختلف مونتاژ و عرضه می شوند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه
  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند
  • حضور تولید کنندگان بوشهری در نمایشگاه ایران اکسپو
  • نقش برجسته صنعت نفت در تحقق رشد اقتصادی ۱۴۰۲
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!
  • زلزله در بازار طلا و سکه/ کمر قیمت‌ها شکست
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • جریمه ۶ میلیارد تومانی کارفرما‌ها برای بکارگیری اتباع خارجی غیر مجاز
  • گلستان دومین استان امن برای سرمایه گذاری است