Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتابخانه آستان قدس علوی در صحن حضرت زهرا (س) تکمیل و تجهیز شده است. در این کتابخانه مدرن بیش از 2 میلیون جلد کتاب و نسخ خطی نفیس وجود دارد، به طوری که قرآنی کتابت‌شده توسط امام حسن (ع) نیز در این کتابخانه در دسترس است.

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، حرم امام علی (ع) در دوران صدام و پس از سقوط وی بسیار مهجور بود، تا جایی که سردار قاسم سیلمانی یکی از دلایل تشکیل ستاد بازسازی عتبات را غربت حرم علوی مطرح کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر غربت حرم امام علی (ع) و تعداد کم زائران در زمان جنگ آمریکا و عراق، حرم امیرالمؤمنین (ع) به عنوان کوچک‌ترین اعتاب مقدسه عراق به شمار می‌رفت. بر همین اساس ستاد بازسازی عتبات با هدف توسعه اعتاب مقدسه عراق به ویژه این حرم مطهر فعالیت خود را آغاز کرد.

 

حرم امام علی (ع) در آن دوران فقط یک صحن به همراه ایوان نجف بود، اما با برنامه‌ریزی برای طرح توسعه حرم علوی، مقرر شد که صحنی با نام حضرت زهرا (س) در ضلع غربی حرم امام علی (ع) ساخته شود. این روند سال ۸۹ برنامه‌ریزی و با تلاش‌های ایرانیان و کمک‌های مردمی سال ۹۱ نیز عملیاتی شد.

صحن حضرت زهرا (س) با مساحتی بالغ بر ۲۲۰ هزار مترمربع به عنوان یکی از طرح‌های بزرگ و مهم در تاریخ اسلام به شمار می‌رود که در مدت حدود ۶ سال احداث شده است و هم‌اکنون روند پایانی را طی می‌کند.

 

طرح توسعه حرم امام علی (ع) در دو بخش زیارتی و غیرزیارتی اجرایی شده که بخش غیرزیاتی آن شامل کتابخانه، موزه، مضیف و پارکینگ با مساحتی بالغ بر ۱۲۰ هزار مترمربع است.

یکی از قسمت‌های مهم بخش غیرزیارتی حرم امام علی (ع)، کتابخانه آستان قدس علوی است که این کتابخانه هم اکنون تکمیل و حتی تجهیز نیز شده است.

در احداث این کتابخانه نه تنها از نقوش اسلیمی به همراه رنگ‌های متناسب با صحن حضرت زهرا (س)، بلکه ابیاتی به زبان فارسی نیز درج شده، به طوری که در ورودی طبقه اول این کتابخانه ابیاتی به زبان فارسی با دورنویسی آبی رنگ نقش بسته است.

 

کتابخانه حرم علوی در پشت حرم امام علی (ع) به مساحتی بالغ بر ۱۶ هزار و ۵۰۰ مترمربع و در فضایی نزدیک ورودی صحن حضرت زهرا (س) قرار دارد که این کتابخانه در ۶ طبقه احداث شده است. از این ۶ طبقه، دو طبقه برای نگهداری کتب نفیس و خطی به عنوان انبار و مخازن کتاب و چهار طبقه نیز برای استفاده افراد به عنوان کتابخانه پیش‌بینی شده است. در بخشی دیگر از کتابخانه حرم علوی آمفی تئاتر نیز به منظور برپایی سمینار و برنامه‌های لازم وجود دارد که ظرفیت هر آمفی‌تئاتر بالغ بر ۱۰۰ نفر است.

در این کتابخانه بیش از ۲ میلیون جلد کتاب قرار دارد که بسیاری از این کتب نفیس، تاریخی و نسخ خطی هستند و بخشی از آن‌ها از کتابخانه قبلی حرم امام علی (ع) به کتابخانه جدید منتقل شده است.

کتابخانه قبلی حرم امام علی (ع) در ضلع شمالی حرم مطهر قرار داشت که این کتابخانه در سه طبقه بود و به دلیل محدودیت‌هایی مقرر شد در احداث بخش زیارتی حرم علوی، کتابخانه جدیدی نیز ساخته شود تا علاوه بر به‌روز بودن، امکان نگهداری مناسب از نسخ نفیس را نیز فراهم سازد.

فضای داخلی کتابخانه جدید آستان قدس علوی بسیار وسیع است تا جایی که به طور هم‌زمان امکان حضور ۵۰۰ نفر برای نشستن به منظور مطالعه وجود دارد. 

حسن پلارک رئیس سابق ستاد بازسازی عتبات در گفت‌وگو با فارس از نگهداری بیش از 2 میلیون جلد کتاب در کتابخانه حرم امام علی (ع) خبر داد و گفت: کتابخانه آستان قدس علوی به عنوان مدرن‌ترین و مجهزترین کتابخانه‌های جهان اسلام به شمار می‌رود که اکنون تجهیز و آماده بهره‌برداری است.

وی درباره نفیس‌ترین کتابی که در این کتابخانه قرار دارد، افزود: کتب و نسخ خطی زیادی در کتابخانه حرم امام علی (ع) وجود دارد که حتی بسیاری از آن‌ها حتی در کتابخانه آستان قدس رضوی هم نیست. به طور مثال، قرآنی که توسط امام حسن مجتبی (ع) کتابت شده است، در این کتابخانه نگهداری می‌شود و بازدیدکنندگان می‌توانند این کتاب نفیس را در کتابخانه آستان قدس علوی مشاهده کنند.

به گزارش فارس، با وجود تکمیل بخش غیرزیارتی صحن حضرت زهرا (س)، با توجه به اهمیت تجهیز بخش زیارتی، قرار است تمامی بخش‌های صحن حضرت زهرا (س) حرم علوی تا پایان امسال تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسد. بر همین اساس کتابخانه آستان قدس علوی نیز با وجود آماده بودن، پایان سال جاری به صورت رسمی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کتاب کتابخانه امام علی ع صحن حضرت زهرا س حرم امیرالمؤمنین ستاد بازسازی عتبات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۶۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه ویژه دفاع مقدس در مازندران دایر می شود

به گزارش خبرنگار مهر، سکینه خاتون مهدیان پور» عصر دوشنبه در نشست حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران با بیان اینکه فعالیت در حوزه دفاع مقدس موجب افزایش غنای این حوزه خواهد شد، اظهار داشت: کتابخانه‌های عمومی برای تمام اقشار جامعه برنامه دارد.

وی با اشاره به وجود سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه عمومی در کشور، افزود: ۱۲۳ کتابخانه عمومی در استان مازندران در دو حوزه روستایی و شهری فعال است که ۳۸ کتابخانه در روستاها فعالیت می‌کنند.

این مسئول با اشاره به تهیه تقویم فرهنگی سالانه در این اداره کل ادامه داد: یکی از موضوعات مورد تأکید در این تقویم ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است.

مهدیان پور با اشاره به برگزاری برنامه‌های متعدد در حوزه دفاع مقدس، رونمایی از کتاب «دایی» خاطرات رزمنده ایثارگر «علی یحیی‌پور»، کتابواره شهدای خلبان مازندران، برگزاری نمایشگاه‌های کتاب، مسابقات کتاب و کتابخوانی و جشنواره کتابخوانی رضوی را از جمله فعالیت‌های حوزه دفاع مقدس برشمرد.

مدیرکل کتابخانه‌های استان مازندران با بیان اینکه در سالجاری فعالیت‌های ما با محوریت دومین اجلاسیه ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید استان مازندران انجام می‌شود، تصریح کرد: به همت این اداره کل و با مشارکت برخی نهادها از پوستر نشان ادبی سرو سرخ در مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان رونمایی شد.

وی با بیان اینکه نشان ادبی سرو سرخ فرصتی برای معرفی کتاب و نویسندگان گمنام حوزه دفاع مقدس استان مازندران است، تأکید کرد: این جشنواره با موضوع بررسی کتاب‌های جبهه مقاومت، شهدا، جانبازان و رزمندگان است که در ۱۰ سال اخیر به رشته تحریر درآمده است در بخش‌های خاطره نویسی و داستان و بخش ویژه‌ای که با عنوان نقش زنان مازندران در جنگ، برای این نشان ادبی درنظر گرفته شده برگزار می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های استان مازندران در پایان هم افزایی و تعامل بیشتر را عامل موفقیت در فعالیت‌ها برشمرد و پیشنهاد ایجاد کتابخانه ویژه دفاع مقدس را در مرکز فرهنگی موزه دفاع مقدس مازندران داد، خاطرنشان کرد: این کتابخانه اولین کتابخانه ویژه دفاع مقدس خواهد بود.

کد خبر 6085837

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی
  • دسترسی به 250 هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی
  • توسعه بخش‌ درمانی کلینیک امام حسن مجتبی(ع) همدان در هفته سلامت
  • اجرای پویش بگذارید کتاب‌ها نفس بکشند در چهارمحال و بختیاری
  • پویش «بگذارید کتاب‌ها نفس بکشند» در چهارمحال و بختیاری
  • کتابخانه ویژه دفاع مقدس در مازندران دایر می شود
  • تاریخ طب در ایران پس از اسلام در فهرست صد کتاب ماندگار قرار گرفت