Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@00:39:18 GMT

ایران برای برق سوریه چه می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۵۶۹۹۰

ایران برای برق سوریه چه می‌کند؟

بیش از ۵۰ درصد سیستم برق سوریه توسط گروه‌های تروریستی تخریب شده است، از این رو این کشور درصدد افزایش استفاده از تجهیزات برقی ایرانی برای بازسازی صنعت برق خود است که تاکنون نیز در این حوزه اقدامات متعددی انجام شده است.

به‌گزارش ایسنا، یکی از برنامه‌های مشترک ایران و سوریه ساخت نیروگاه ۵۴۰ مگاواتی لاذقیه است که در طی ۱۰ ماه اخیر پیشرفت خوبی در زمینه ساخت این نیروگاه از سوی شرکت مپنا صورت گرفته و در حال حاضر نیز برنامه بازسازی نیروگاه حلب در دستور کار قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر این کشور به دنبال گسترش و بومی‌سازی تکنولوژی در صنعت برق خود با استفاده از توانمندی متخصصان ایرانی است و آن‌طور که خربوطلی - وزیر برق سوریه - اعلام کرده این کشور در تلاش است تا با خودکفایی صنعت برق شاهد کاهش بار مالی دولت سوریه در این بخش باشد.

وی با تاکید بر این‌که همکاری‌های بسیار مناسب وزارتخانه‌های نیرو و برق ایران و سوریه از روابط عمیق و ریشه‌دار میان دو کشور نشات می‌گیرد، اظهار کرد: بر اساس تفاهم‌نامه اخیر میان این دو وزارتخانه‌ مقرر شده تا صنعت برق ایران در زمینه‌های مختلف از جمله توسعه و احداث نیروگاه‌ها و شبکه‌های انتقال و توزیع، آموزش نیروی انسانی و اساسا توسعه و بازسازی شبکه برق سوریه با کشور ما مشارکت داشته باشد.

اتصال برق ایران و سوریه از طریق عراق

همچنین سنکرون‌سازی شبکه سه کشور ایران، عراق و سوریه نیازمند تامین برخی از زیرساخت‌ها در داخل خاک عراق و سوریه است. حدود ۱۵۵ کیلومتر از خط ۴۰۰ کیلوولت مسیر نیروگاه التیم استان دیرالزور به سمت خاک عراق توسط گروه‌های تروریستی نابود شده است که با بازسازی این خط شاهد تسریع در اجرای برنامه برقراری ارتباط شبکه برق سه کشور خواهیم بود

در این راستا ایران در نظر دارد تا با استفاده از زیرساخت‌های موجود، امکان وصل کردن دو شبکه برق ایران و سوریه را از طریق عراق فراهم کند که تاکنون نیز سنکرون سازی شبکه برق ایران و عراق محقق شده و در زمینه روسیه نیز رضا اردکانیان - وزیر نیرو - اعلام کرده است که علیرغم این که در سال‌های گذشته با جمهوری عربی سوریه همکاری داشتیم، مجددا این همکاری را از سر گرفته‌ایم که آن نه فقط شامل ساخت نیروگاه و بازسازی تاسیسات آسیب دیده برق این کشور در جنگ است بلکه شامل بهبود شبکه توزیع، کاهش تلفات شبکه توزیع، آموزش نیروی انسانی و همکاری در سطح مدیریت است.

وی با بیان این‌که در نظر داریم با استفاده از زیرساخت‌های موجود و امکان انتقال دو شبکه از طریق عراق شبکه‌های برق ایران و سوریه را به یکدیگر متصل کنیم، در مورد تفاهم نامه امضا شده بین ایران و سوریه گفت این یک برنامه سه ساله است و در این راستا کارگروه مشترکی بین ایران و سوریه شکل خواهد گرفت و به شکل منظمی در تهران و دمشق جلسه برگزار می‌کند.

مدرن‌سازی مراکز کنترل شبکه برق سوریه توسط متخصصان ایرانی

تفاهم‌نامه وزرای نیرو و برق ایران و سوریه که چندی پیش به امضا رسید به منظور گسترش مناسبات فنی، اقتصادی، صادرات تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی و نیز مشارکت در توسعه و بازسازی شبکه برق سوریه بوده است. در واقع امضای یادداشت تفاهم همکاری برای گسترش مناسبات فنی، اقتصادی، صادرات تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی و نیز مشارکت در توسعه و بازسازی شبکه برق سوریه بوده و براساس توافق صورت گرفته وزرای دو کشور مقرر شد تا توسعه و احداث نیروگاه‌ها و همچنین شبکه انتقال و توزیع برق کشور سوریه با استفاده از ظرفیت‌های بخش دولتی و خصوصی ایران عملیاتی شود.

طرفین نیز توافق خود را در خصوص انجام مطالعات جامع شبکه انتقال و توسعه و نیز تکمیل و مدرن‌سازی مراکز دیسپاچینگ و کنترل شبکه برق سوریه توسط طرف ایرانی را اعلام کرده و موضوع مطالعات و بازسازی، کاهش تلفات شبکه توزیع نیروی برق سوریه در محورهای مهندسی و اتوماسیون شبکه، نصب کنتورهای هوشمند و بهره‌برداری و خدمات مشترکان مورد توافق دو وزیر قرار گرفت.

وزاری نیرو و برق ایران و سوریه براساس این تفاهم‌نامه توافق خود را جهت ایجاد ارتباط الکتریکی سه جانبه میان ایران، عراق و سوریه اعلام کرده و مقرر شد تا مطالعات و اقدامات لازم برای این برنامه با ایجاد یک کنسرسیوم مشترک انجام شود. بر مبنای این تفاهم طرفین توافق خود را برای سرمایه‌گذاری مشترک، تبادل دانش فنی و تولید محصولات و تجهیزات برقی مورد نیاز طرف سوری با اولویت تولید کنتورهای هوشمند، ترانسفورماتور و کابل توسط بخش خصوصی ایران در کشور سوریه اعلام کرده و همچنین در خصوص طراحی نظام جامع آموزشی، تعیین و برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی کوتاه مدت و بلندمدت مورد نیاز کارکنان و مدیران وزارت برق سوریه توسط مراکز آموزشی ایران به توافق رسیدند.

وزرای دو کشور بر استفاده از ظرفیت شرکت‌های توانمند ایرانی برای مشارکت و حضور فعال در زمینه ساخت انواع نیروگاه حرارتی و تجدیدپذیر، تولید برق، بازسازی، نوسازی و ارتقای نیروگاه‌ها، بهره‌برداری، تعمیرات و نگهداری و تامین تجهیزات قطعات نیروگاهی و تعمیر ترانسفورماتورهای برق توافق کردند. همچنین وزاری نیرو و برق ایران و سوریه به منظور پیشبرد مفاد این تفاهم‌نامه توافق کردند تا کمیته‌ عالی راهبری با عضویت معاونان مربوطه هر دو وزارتخانه تشکیل و جلسات آن نیز هر دو ماه یکبار در ایران و سوریه برگزار شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: برق روسيه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۶۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار کمیته مشترک قضایی سوریه، عراق و ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر اعلام کرد که تبادل نظر پیرامون پرونده‌های در حال رسیدگی در مراجع قضائی سه کشور مرتبط با تروریسم و گروهک‌های تروریستی به‌ویژه داعش، همکاری در زمینه تعقیب و محاکمه تروریست‌ها و اجرای عدالت و پیگیری حقوقی قضائی جنایت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق که منجر به شهادت برخی مستشاران و پرسنل ایرانی و تخریب اماکن دیپلماتیک شد، از جمله موضوعات مطرح در دستورکار این نشست است. ریاست هیأت سوری با قاضی حسن الشاش، رئیس دیوانعالی و عضو شورای‌عالی قضائی و ریاست هیأت عراقی نیز برعهده قاضی لیث جبر، رئیس سازمان نظارت قضائی و عضو شورای‌عالی قضائی این کشور می‌باشد.

خاطرنشان می‌شود رؤسای هیأت‌های سه کشور و وزیر دادگستری سوریه جانشین رئیس شورای‌عالی قضائی قبل از برگزاری نشست کمیته مشترک، دیداری را برگزار کردند.

غریب آبادی در این دیدار گفت: نشست سه جانبه در شرایط فعلی اهمیت ویژه ای دارد و سه کشور مصمم به پیگیری جنایات تروریست‌ها و حامیان آنها هستند.

وی درخصوص حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی ایران در دمشق که نقض اصول حقوق بین الملل و مفاد منشور ملل متحد بود، گفت: پیگیری‌های حقوقی نیز در این رابطه در دستورکار قرار گرفته و به زودی پرونده‌هایی علیه رژیم جنایتکار صهیونیستی در محاکم ایران و سوریه تشکیل خواهد شد تا اقدامات سیاسی و پاسخ قاطع ایران در اعمال حق دفاع مشروع را تکمیل کنیم. معاون رئیس قوه قضائیه کشورمان همچنین اظهار داشت این ابتکار بروی کشورهای دیگری که عزم جدی در مقابله با تروریسم دارند، باز است.

وزیر دادگستردی سوریه، از اشغالگران آمریکایی که ثروت‌های سوریه را به غارت می‌برند، در فرودگاه بغداد شخصیت‌های برجسته را ترور می‌کنند و نیز رژیم صهیونیستی که به یک ساختمان دیپلماتیک در دمشق حمله و ویران می‌کند، به شدت انتقاد کرد.

احمد السید با محکوم کردن این جنایات، خاطرنشان کرد که معاهدات بین المللی باید برای همگان الزام آور باشد؛ نه اینکه ابزار جدید در دست حامیان تروریسم باشد تا بر کشورها اعمال فشار کنند.

رئیس هیأت عراقی نیز ابراز امیدواری کرد که با برگزاری این نشست‌ها، همکاری گسترده میان کشورهای همسایه در حوزه امنیت صورت گیرد.

لیث جبر حمزه با اشاره به همکاری‌های سه جانبه در زمینه مبارزه با داعش، ابراز امیدواری کرد این همکاری‌ها به خشکاندن ریشه تروریسم در منطقه منجر شود تا از این جهت نیازی به حضور نیروهای خارجی در خاک کشورها نداشته باشیم.

لازم به توضیح است کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر روز گذشته در صدر هیأت قضائی برای شرکت در نخستین نشست کمیته مشترک قضائی سه‌جانبه ایران، عراق و سوریه برای مقابله با تروریسم با استقبال رئیس دیوان عالی سوریه وارد دمشق شد.

کد خبر 6081546

دیگر خبرها

  • ۲۵ هزار واحد نوسازی شده در بافت‌های فرسوده تکمیل شدند
  • همکاری قضایی ایران، عراق و سوریه علیه تروریسم
  • سند همکاری سه جانبه برای مقابله با تروریسم
  • مخبر: اگر رژیم صهیونیستی مرتکب خطای دیگری شود، به شدت پاسخ می دهیم
  • مخبر: اگر اسرائیل مرتکب خطای دیگری شود، بشدت پاسخ می‌دهیم
  • ما به دنبال تنش نیستیم/ اگر اسراییل خطا کند، پاسخ شدید می‌دهیم
  • مخبر : اگر رژیم صهیونیستی مرتکب خطا شود، به شدت پاسخ می‌دهیم
  • آمریکا سیاست دوگانه خود در قبال تروریسم را کنار بگذارد
  • آغاز به کار کمیته مشترک قضایی سوریه، عراق و ایران
  • نامهربانی پاکستان در حق ایران