Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-18@08:50:29 GMT

توصیه پزشکی| به هیچ وجه آب سرد نخورید!

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۵۷۵۰۱

توصیه پزشکی| به هیچ وجه آب سرد نخورید!

خوردن مداوم آب سرد، مزاج معده و اعضاء مجاور مثل کبد را به سمت سردی می‌برد و باعث بروز بیماری می‌شود. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، یکی از ویژگی‌های نوشیدن آب یخ، خاموش کردن حرارت غریزی بدن است. نوشیدن آب یخ باعث رفع تشنگی، تقویت معده، افزایش اشتها، زیبا شدن رنگ چهره، دفع بخارات و رطوبت بخشی بدن است، اما مصرف زیاد آب سرد هم مشکلات زیادی را به همراه دارد به طوریکه موجب سوء مزاج می‌شود و تمام اعصاب بدن را دچار اختلال می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هضم غذا عملی بسیار مهم و حیاتی است، چون بدن به مواد مغذی و نوشیدنی‌ها نیاز دارد تا به درستی کار کند و سالم بماند. به طور کلی هضمِ‌اول در معده و دستگاه گوارش رخ می‌دهد تا غذا را برای جذب توسط کبد آماده کنند و هضم دوم در کبد، عروق و اعضا دیگر رخ می‌دهد.

چرب شدن کبد و شیوع این بیماری مربوط به مصرف بی‌رویه آب یخ است. سیستم گوارشی بدن دارای دمای خاصی است که با مصرف آب یخ دچار افت شدید دما شده و نخستین عارضه آن وقفه در جریان طبیعی سیستم گوارشی و اختلال در گردش خون است که در اصطلاح عامیانه می‌گوییم؛ روند هضم دچار سکته شده است.

در این مواقع از آب یخ استفاده نکنید

بهتر است از مصرف آب یخ هنگام انجام تمرینات ورزشی پرهیز کنید. زمانی که ورزش می‌کنید، بدن گرمای زیادی تولید خواهد کرد و نوشیدن آن بلافاصله پس از تمرینات ورزشی به واسطه عدم تطابق دما‌ها می‌تواند اثر منفی بر دستگاه گوارش داشته باشد. برخی افراد به دردی مزمن در معده دچار خواهند شد، زیرا مصرف آب یخ پس از انجام ورزش می‌تواند به بدن شوک وارد کرده و موجب معده درد شود.

نوشیدن آب یخ احتمال ایجاد یبوست را افزایش می‌دهد

اگرچه نوشیدن آب در دمای اتاق به روند گوارش کمک می‌کند، اما نوشیدن آب یخ احتمال ایجاد یبوست را افزایش می‌دهد. آب یخ موجب انقباض روده شده و همین امر باعث تشدید یبوست در فرد می‌شود.

نوشیدن آب یخ می‌تواند به جای تسریع روند آبرسانی مجدد بدن، آن را کند سازد. پس از نوشیدن آب یخ بدن باید ابتدا آن را به دمای مناسب برساند. همچنین، آب یخ موجب انقباض رگ‌های خونی در بدن می‌شود. از سوی دیگر، موجب کاهش گردش خون در بدن می‌شود.

آب یخ و حتی نوشیدنی‌های سرد دیگر می‌توانند موجب منقبض شدن رگ‌های خونی شوند و بر همین اساس اثری منفی بردستگاه گوارش دارند. همچنین نوشیدن آب یخ می‌تواند فرآیند طبیعی جذب مواد مغذی از غذای مصرفی را در دستگاه گوارش مختل کند. با نوشیدن آب یخ، تمرکز بدن بر تنظیم دمای بدن دور می‌شود که همین امر می‌تواند موجب از دست رفتن آب و احساس تشنگی در فرد شود.

دمای عادی بدن ۳۷ درجه سانتیگراد است و زمانی که چیزی با دمای بسیار کم مانند آب یخ یا بستنی مصرف می‌کنید، بدن تلاش می‌کند با صرف انرژی بیشتر دما را تنظیم کند. این میزان انرژی اضافه برای تنظیم دما در اصل باید در روند گوارش و جذب مواد مغذی صرف شود بنابراین نوشیدن آب در دمای اتاق، بیشتر توصیه می‌شود. در فصول سرد سال از مواجهه با سردی به‌هر شکل مانند خوابیدن در جای سرد، استحمام با آب سرد و نوشیدن نوشیدنی‌های سرد، شدیدا پرهیز کنید. منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آب سرد معده کبد اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۷۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این چایی کلسترول خوب را افزایش می‌دهد

آفتاب‌‌نیوز :

ممکن است وقتی به سن خاصی رسیدید، متوجه شوید که در حال مبارزه با میزان کلسترول بالای خون خود هستید. حتی اگر سهم خود را برای کاهش کلسترول خون، بدون دارو و از طریق رژیم غذایی و ورزش انجام دهید، بدن شما در پاکسازی کلسترول ناسالم از بدن نسبت به دوران جوانی کمتر کارآمد خواهد بود.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات‌متحده می‌گوید: ۱۷ درصد از بزرگسالان بین ۴۰ تا ۵۹ سال برای کمک به کاهش کلسترول خون خود، استاتین مصرف می‌کنند. استاتین‌ها به بدن کمک می‌کنند تا کلسترول اضافی را از خون دفع کند.

راه دیگر برای کاهش کلسترول کل، افزایش کلسترول خوب است که به‌عنوان لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) شناخته می‌شود. کلسترول خوب به پاکسازی کلسترول انسداد شریان از خون شما با ارسال آن به کبد کمک می‌کند تا از بدن خارج شود.

ترک سیگار، انتخاب چربی‌های غیراشباع سالم برای قلب، کاهش وزن و فعال ماندن راه‌هایی هستند که می‌توانید کلسترول خوب خون خود را افزایش دهید.

نوشیدن چای و افزایش کلسترول خوب

همچنین می‌توانید کلسترول خوب را با جایگزین کردن نوشیدنی‌های شیرین یا دیگر نوشیدنی‌ها افزایش دهید. این نوشیدنی، چای سیاه نیست، چای سبز نیز نیست اگرچه نوشیدن روزانه چای سبز می‌تواند کلسترول بد خون (LDL) شما را کاهش دهد. چای رویبوس که از درختچه آفریقای جنوبی تهیه می‌شود نیز می‌تواند متحد شما برای افزایش کلسترول خوب شما باشد.

اگر کلسترول خوب شما نیاز به تقویت دارد، باید مقدار زیادی چای رویبوس بنوشید. نتایج تحقیق منتشرشده در سال ۲۰۱۱ در مجله Ethnopharmacology از ۴۰ نفر خواسته بود که به مدت ۶ هفته هر روز ۶ فنجان چای رویبوس تخمیر شده (همان چای قرمزی که معمولا یافت می‌شود) بنوشند. در این تحقیق نوشیدن چای رویبوس باعث بهبود سطح کلسترول کل شد. به‌طور متوسط، کلسترول بد تقریبا ۲۷ واحد کاهش یافت و کلسترول خوب تقریبا ۱۲ واحد بهبود یافت. سطح کلسترول خوب به‌طور متوسط ۳۳.۳ درصد بهبودی ثبت کرد.

چای رویبوس همچنین ماده‌ای به نام گلوتاتیون را افزایش می‌دهد که برای محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب مهم هستند و نشان می‌دهد که چای رویبوس ممکن است اثرات آنتی‌اکسیدانی داشته باشد و به حفظ سلامت سلول‌ها کمک کند. نوشیدن چای رویبوس همچنین نشانگر‌های آسیب را در بدن کاهش و سطح پلی‌فنول‌ها را افزایش می‌دهد. پلی‌فنول‌ها معمولا در میوه‌ها، سبزیجات و سایر غذا‌های گیاهی یافت می‌شوند و دریافت آن‌ها پس از نوشیدن روزانه چای رویبوس زیاد جای تعجب ندارد.

سایر فواید چای رویبوس

پلی‌فنول‌های موجود در چای رویبوس می‌توانند مزایای بالقوه دیگری برای سلامتی داشته باشند. بر اساس نتایج تحقیق سال ۲۰۱۵ منتشرشده در مجله Traditional and Complementary Medicine، چای رویبوس ممکن است به بدن در مبارزه با مولکول‌های مضر به نام گونه‌های اکسیژن فعال (ROS) کمک کند که در ابتلا به سرطان و دیابت کمک‌کننده هستند. اگرچه این تحقیق بر روی سلول‌های آزمایشگاهی انجام شد، اما عصاره چای رویبوس سطوح گونه‌های اکسیژن فعال را در مدل‌های بیماری سرطان و دیابت کاهش داد. رویبوس همچنین ۲ آنزیم را تقویت می‌کند که از سلول‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کنند.

چای رویبوس و کاهش وزن

چای رویبوس ممکن است برای کاهش وزن نیز مفید باشد. نتایج تحقیق سال ۲۰۱۴ منتشرشده در نشریه Phytomedicine به چگونگی تعامل عصاره چای رویبوس با سلول‌های چربی رشد یافته در آزمایشگاه پرداخت. عصاره رویبوس چربی ذخیره شده را تا ۲۲ درصد کاهش داد و ژن‌ها و پروتئین‌های مرتبط با ذخیره‌سازی چربی و متابولیسم را تغییر داد.

اگر به دنبال افزایش کلسترول خوب خود هستید، نوشیدن ۶ فنجان چای رویبوس ممکن است زیاد به نظر برسد، با این حال، لازم نیست نگران باشید، زیرا رویبوس بدون کافئین است. چای دارای تانن‌هایی است که می‌تواند میزان جذب آهن بدن را محدود کند، اما تانن چای رویبوس در مقایسه با سایر نوشیدنی‌ها بسیار کمتر است.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

نتایج برخی از تحقیقات قدیمی‌تر در لوله‌های آزمایش اشاره می‌کند که آنتی‌اکسیدان‌های کوئرستین و لوتئولین که در چای رویبوس وجود دارند، می‌توانند سلول‌های سرطانی را از بین ببرند و از رشد تومور جلوگیری کنند با این حال، مشخص نیست که آیا رویبوس به اندازه کافی از این ۲ آنتی‌اکسیدان را دارد یا خیر و اینکه آیا آن‌ها به اندازه کافی توسط بدن شما جذب می‌شوند تا فوایدی را به همراه داشته باشند یا خیر؛ بنابراین، تحقیقات انسانی بیشتر در مورد رویبوس و سرطان مورد نیاز است.

عوارض جانبی بالقوه

به‌طور کلی، رویبوس بسیار ایمن است و با عوارض جانبی جدی همراه نیست. اگرچه رویبوس برای مصرف بی‌خطر است، اما عوارض جانبی نادری برای آن ثبت شده است.

برخی از مواد شیمیایی موجود در چای رویبوس می‌توانند اثرات استروژن را تقلید یا ممکن است سنتز استروژن را در بدن تقویت کنند. افراد مبتلا به سرطان حساس به استروژن مانند سرطان سینه باید از نوشیدن چای رویبوس خودداری کنند یا قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند.

همچنین نتایج تحقیقی نشان داده است که نوشیدن منظم مقادیر زیاد چای رویبوس باعث افزایش آنزیم‌های کبدی می‌شود که ممکن است باعث اختلال در بافت کبد و عملکرد آن شود. اگرچه پزشکان در مورد ارتباط بین چای رویبوس و کبد مطمئن نیستند، اما بهتر است چای رویبوس را در حد اعتدال بنوشید و در صورت لزوم با پزشک مشورت کنید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • خطر مرگ؛ این گیاهان را دیگر نخورید
  • اگر هر روز نوشابه بخوریم چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟
  • چرا نباید چای پررنگ بنوشیم؟
  • با خواص شگفت انگیز کاهو آشنا شوید! از تقویت اسپرم تا پیشگیری از سرطان
  • فریب وعده‌های جابه‌جایی در پروژه‌های نهضت ملی مسکن را نخورید
  • نقش گیاهان خوراکی طبیعی و دارویی در سلامت
  • موافقان و مخالفان نوشیدن قهوه چه می‌گویند؟
  • ترکیب این خوراکی‌ها با آب خطرناک است
  • اگر این علائم را دارید دچار خونریزی دستگاه گوارش شده اید
  • این چایی کلسترول خوب را افزایش می‌دهد