Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری کشور گفت:در احیای این محدوده تاریخی باید ریشه‌ها و نقش‌های آن حفظ شود، از این رو به مدیران شهری شیراز توصیه می‌شود در مسیر بازآفرینی شهری محدوده زندیه گام بگذارند. ۲۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۳ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به نقل از روابط عمومی شهرداری شیراز  سید‌محمد بهشتی که به همراه شهردار شیراز، مدیر‌کل میراث فرهنگی و گردشگری فارس، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس و برخی از اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری از محدوده زندیه بازدید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه امروزه مقیاس و نوع عملکرد محدوده زندیه تغییر پیدا کرده است، اظهار داشت: در احیای این محدوده تاریخی باید ریشه‌ها و نقش‌های آن حفظ شود، از این رو به مدیران شهری شیراز توصیه می‌شود در مسیر بازآفرینی شهری محدوده زندیه گام بگذارند.

عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری ‌گفت: در گذشته تخریب‌هایی در بافت تاریخی به نام فرصت‌های توسعه انجام می‌شد که طی آن در بافت تاریخی شاهد ساخت مجتمع‌های تجاری و غیره بودیم در صورتی که اینگونه اقدامات فرصت توسعه نیست بلکه علیه توسعه است؛ به عنوان مثال ساخت اینگونه مجتمع‌ها در بافت تاریخی بر حیات بازار وکیل تاثیر منفی گذاشته است‌.

وی ضمن ارائه رهنمودهایی به شهردار و اعضای شورای شهر درباره طرح بازآفرینی مجموعه زندیه به عنوان یکی از پروژه‌های نرم‌افزاری و انسان‌محور شیراز گفت: طرح بازآفرینی مجموعه زندیه فرصتی برای مدیران شهری شیراز است تا از بحران مدنیت به وجود آمده در شهرها گذر کنند و نشان دهند که فرصت توسعه به شکل افزایش کیفیت و بازآفرینی شهری نیز وجود دارد.

بهشتی با بیان اینکه در طول 60 سال اخیر تحولات فرهنگی و اجتماعی در کشور رخ داده که این تحولات با اوج و فرود همراه بوده است، افزود: اگر دوگانه مدنیت و بحران مدنیت را مدنظر قرار دهیم از سال40 به بعد وارد شرایط بحران مدنیت شدیم؛ این بحران هم اکنون در حال افول است و شاهد رشد مدنیت هستیم.

شناسایی 15 مسیر گردشگری در بافت تاریخی شیراز؛ مواجهه گردشگران با درهای بسته+ تصاویرامام جمعه شیراز: مسئولان ‌بافت تاریخی شیراز ‌را دریایند؛ کسی جرات عبور ‌از این منطقه را ندارد7 بنا در بافت تاریخی شیراز با اعتبارات ملی مرمت می‌شود

وی ضمن برشمردن تفاوت‌های مدنیت و بحران مدنیت اضافه کرد: هنگامی که بحران مدنیت رخ می‌دهد کیفیت زندگی افراد تحت تاثیر قرار می‌گیرد و شاهد سیطره کمیت هستیم و همه چیز تنزل پیدا می‌کند؛ به عنوان مثال خیابان‌های شهر متری می‌شود و شاهد خیابان‌هایی با عناوین 30 متری، 45 متری و غیره هستیم؛ در صورتی که پیش از آن هر کدام از خیابان‌ها دارای اسم و هویت بودند اما در این شرایط شهر به نازل‌ترین مرتبه خود و تکیه بر کمیت تنزل پیدا می‌کند.

بهشتی با انتقاد از اینکه در دوره بحران مدنیت مدیر خوب کسی است که اقدامات کمّی مثل پل زدن و مصرف سیمان و بتن انجام دهد، گفت: در شرایطی که مدنیت حاکم می‌شود، کیفیت زندگی مورد توجه قرار می‌گیرد.

عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری کشور خاطرنشان کرد: چند شهر در ایران وجود دارد که عبور از بحران مدنیت به مدنیت و توجه به کیفیت زندگی در آنها پررنگ‌تر است و پیشقراول این شهرها شیراز است؛ رفتار شیرازی‌ها و میزبانی لطیف آنها در جریان سیل فروردین ماه شاهدی بر این موضوع است.

حیدر اسکندرپور، شهردار شیراز نیز با اشاره به اقدامات صورت گرفته ظرف مدت دو سال گذشته در بافت تاریخی شهر شیراز گفت: ما در سال 97 افتخار داشتیم پنج محور گردشگری را در بافت احیاء کنیم و در سال 98 نیز این روند ادامه داشته است. 

وی با تمجید از روحیه فرهنگی مردم شیراز اظهار داشت: معتقدیم مردم شیراز اصولا تعالی‌نگر هستند و عوض اینکه توسعه‌هایی را انجام دهیم که نتیجه‌اش تخریب شهر باشد، به دنبال تعالی شهر شیراز هستیم. 

اسکندرپور در پایان گفت: کاری که دارد در بافت صورت می‌گیرد جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست یعنی مردم برای تعالی‌بخشی در بافت و بازار سنتی شهر محور هستند و من به سهم خودم به عنوان خدمتگزار مردم شریف شیراز در شهرداری از تک تک بازاریان برای همکاری، حمایت و همگامیشان سپاسگزارم و اطمینان دارم که این همراهی روزهای خوشی را برای شهر شیراز رقم می‌زند. 

انتهای پیام/424/ش

R41382/P/S6,61/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۸۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد در بازدید از طرح‌های عمرانی شهرداری شهر شاهدیه در حوزه میراث فرهنگی گفت: شهر شاهدیه با توجه به ویژگی‌های منحصر بفردی که از نظر میراث فرهنگی، ابنیه تاریخی تپه‌های بسیار زیبا باغات انار ویژه‌ای دارد که، یک مجموعه کاملی از جاذبه‌های میراث فرهنگی و گردشگری است.


رستگاری با اشاره به نیاز شاهدیه در معرفی بیشتر به هموطنان برای توسعه پایدار گردشگری گفت: در این راستا در چند سال گذشته مجموعه شهردای و شورای اسلامی شهر شاهدیه همت کرده و برای بازسازی معابر به شکل سنتی، احیای بافت تاریخی و باغات گام‌های بسیار موثری را برداشته اند.


وی در ادامه افزود: در سال جاری نیز چهار طرح ارزشمند در محدوده مرکزی بافت تاریخی شاهدیه توسط شهرداری با اعتبار بیش از صد وبیست میلیار ریال در حال اجرا است.


رستگاری گفت: کارگاه خشت زنی کف و بدنه سازی و احیای باغات از جمله این اقدامات است که قطعا برای توسعه پایدار گردشگری شهر شاهدیه موثر است.

دیگر خبرها

  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده
  • گذری به بازار تاریخی وکیل در شهر شیراز + فیلم
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده شش شهرستان سیستان وبلوچستان
  • نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور
  • ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور نوسازی شد
  • توزیع بیش از ۴۴ هزار بسته نوسازی بافت‌های فرسوده در ۲۶۱ محله کشور
  • تشکیل۲ هزار حلقه میانی برای تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده
  • تشکیل ۲ هزار حلقه میانی برای تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده
  • ۱۶ هزار و ۹۶۶ هکتار بافت ناکارآمد در استان خراسان رضوی شناسایی شد