Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@05:18:52 GMT

رشد ۲۱ درصدی صادرات نامرئی در استان فارس‌

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۶۱۳۹۲

رشد ۲۱ درصدی صادرات نامرئی در استان فارس‌

صادرات خدمات گردشگری استان فارس در ۶ ماه نخست امسال ۵۷ میلیون دلار بوده که رشد ۲۱ درصدی را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته داشته است. ۲۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۸ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، تاثیرپذیری کشور از تحولات سیاسی و اقتصادی جهانی به واسطه تکیه به اقتصاد و صادرات نفتی سبب شد که در چند سال اخیر توجه مسئولان امر به  صادرات غیرنفتی جلب شود چراکه این نوع صادارت علاوه بر کاهش اتکا به اقتصاد نفتی سبب بهبود اشتغال در جامعه جوان ایران نیز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در میان انواع صادرات غیرنفتی، خدماتی وجود دارد که به صادرات نامرئی شهرت دارد اما درآمدی به مراتب بیشتر از صادرات کالاهای نفتی و غیرنفتی دارد. فعالان اقتصادی صادرات گردشگری را صادرات نامرئی می‌دانند و به درآمد حاصل از ورود گردشگران خارجی گفته می‌شود.

57 میلیون دلار صادرات گردشگری استان فارس 

سید رضا ساداتی،  معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان صمت استان فارس در گفت‌وگو با تسنیم به رشد صادرات گردشگری استان اشاره کرد. به گفته وی خدمات گردشگری استان فارس در 6 ماه نخست امسال 57 میلیون دلار بوده که رشد 21 درصدی را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته داشته است. 

به گفته معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان صمت استان فارس  آمار صادرات گردشگری در سال گذشته در این بازه زمانی 47 میلیون دلار بوده است. 

شیراز|صادرات گردشگری 73 میلیون دلار برای فارس ارزآوری داشته استتوسعه صادرات نامرئی و اشتغال‌پایدار با ایجاد کمپ گردشگری عشایری در خراسان جنوبیشیراز|صادرات نامرئی استان فارس و هزار راه نرفته

همچنین به گفته مصیب امیری، مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس آمار بازدید گردشگران از اماکن تاریخی استان در 6 ماه ابتدایی سال بیش از 3 میلیون و200 هزار  بازدید  اعلام کرده است که از این تعداد 194 هزار و 624 بازدید به گردشگران خارجی مربوط بوده است. 

به گفته وی در 6 ماه ابتدایی امسال گردشگران کشورهای فرانسه، ایتالیا و آلمان در صدربازدیدهای خارجی قرار داشتند و مجموعه حافظیه با 924 هزار و 618 بازدید، مجموعه سعدی  با 543 هزار و 944 بازدید و میراث جهانی تخت جمشید با 540 هزار و 99 بازدید به ترتیب در صدر 3 مکان پر بازدید استان قرار داشتند. 

عدم ثبات در یک برآورد کلی 

 هرچند آمارهای امسال و سال گذشته و مقایسه آنها رشد صادرات گردشگری در استان فارس را نشان می‌دهد اما با نگاهی کلی به آمارها در سال‌های 95 و 96 مشخص می‌شود که صادرات گردشگری در استان فارس روندی ثابت یا افزایشی نداشته بلکه همراه با نوسان بوده است. 

براساس گزارشی که خبرگزاری تسنیم استان فارس در بهمن 96 منتشر کرده آمار صادرات گردشگری استان در آن سال 73 میلیون دلار تا آبان ماه بوده که هدف‌گذاری کلی سال نیز 80 میلیون دلار بوده است.

هر چند به لحاظ زمانی مقایسه شاید درست و هم‌سنخ نباشد اما نگاه کلی موید این مطلب است که سال‌های گذشته صادرات گردشگری استان وضعیت بهتری را داشته است و باید برای بهره‌ بردن از این ظرفیت و افزایش صادرات گردشگری استان به راهکارهای جدید اندیشید. 

استان‌گردی جایگزین شیرازگردی 

امیرحسین حکمت‌نیا مدرس دانشگاه و فعال عرصه گردشگری معتقد است که باید تمرکزگرایی در گردشگری استان فارس تغییر کند. به باور وی تا زمانی که شناخت گردشگر خارجی از استان فارس منحصر به شیراز و بناهای تاریخی ثبت شده جهانی مانند تخت جمشید و پاسارگاد باشد نمی‌توان  مدت اقامت گردشگر در استان را افزایش داد. 

به گفته حکمت‌نیا گردشگری استان فارس باید به سمت استان‌گردی حرکت کند تا ظرفیت‌های گردشگری همه نقاط و شهرستان‌های استان دیده شود و علاوه بر آن گردشگر خارجی را باید با این ظرفیت‌ها آشنا کرد. 

متعادل کردن نرخ هتل‌ها، توجه به قیمت‌گذاری حمل و نقل، افزایش اقامت و ماندگاری گردشگران و همچنین تعریف رویدادها و جاذبه‌های جدید در عرصه گردشگری از جمله مواردی است که از سوی کارشناسان و فعالان گردشگری برای افزایش صادرات این خدمات مطرح می‌شود.

علاوه بر این با توجه به اتفاقاتی که در دی ماه رخ داده و سوءاستفاده رسانه‌های خارجی برای ناامن نشان دادن ایران، بسیاری از تورهای خارجی سفر خود را کنسل کردند که در این میان هم به لحاظ سیاسی و هم فرهنگی باید اقداماتی از سوی مسئولان امر صورت گیرد تا بار دیگر شاهد حضور گردشگران خارجی به ایران باشیم. 

استان فارس یکی از مقاصد اصلی گردشگران خارجی است و جاذبه‌های تاریخی، مذهبی، طبیعی، ادبی و علمی زیادی دارد، به نظر می‌رسد که باید با بازتعریف مجدد جاذبه‌های موجود، خلق و معرفی جاذبه‌های کمتر شناخته شده در کنار فراهم کردن زیرساخت‌هایی لازم زمینه‌های توسعه گردشگری و افزایش درآمد ناشی از آن را افزایش داد.

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/424/ش

R41382/P/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۶۱۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه بر توسعه صادرات در جهت جهش تولید

صفری در دومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در سال جاری توسعه صادرات را از راهبرد‌های مهم درجهت رونق و جهش تولید دانست و در ادامه اجرایی سازی برخی از اقدامات و طرح‌ها را تبیین کرد.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، دومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در سال جاری به میزبانی وزارت امور خارجه و ریاست مهدی صفری، معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با دستور کار "راهکار‌های عملیاتی تحقق شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم) با بهره گیری از ظرفیت‌های روابط اقتصادی خارجی " و با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های ذی ربط برگزار شد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در ابتدای این نشست با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ به نام "جهش تولید با مشارکت مردم" از سوی مقام معظم رهبری، رشد تولید را از مهم‌ترین اولویت‌های رهبر معظم انقلاب در نام‌گذاری سال‌های اخیر دانست.

صفری توسعه صادرات را از راهبرد‌های مهم درجهت رونق و جهش تولید دانست و در ادامه اجرایی سازی برخی از اقدامات، طرح‌ها و برنامه‌های ضروری از سوی نهاد‌های مختلف ذیربط در جهت دستیابی به این مهم را تبیین کرد.

در ادامه نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، صندوق توسعه ملی، سازمان توسعه تجارت، سازمان شیلات، انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی و مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری برخی از برنامه‌ها و اهداف تعیین شده نهاد‌های متبوع خود در حوزه بهره گیری از ظرفیت‌های روابط اقتصادی خارجی درجهت تحقق شعار سال را ارائه کردند.

در این نشست بر رفع موانع تجاری، متنوع سازی شرکای تجاری، تقویت صادرات محصولات دانش بنیان، استفاده از ظرفیت موافقت‌نامه‌ها و پیمان‌های بین المللی، توسعه صدور خدمات فنی و مهندسی، تسهیل قوانین، استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان، بهره‌گیری از ظرفیت نمایشگاه‌های بین‌المللی و ... به عنوان برخی از برنامه‌ها در راستای تحقق شعار سال تاکید شد.

در پایان مهدی صفری بر لزوم اهتمام وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی درجهت اجرایی سازی برنامه‌های آن دستگاه‌ها در حوزه روابط اقتصادی خارجی بمنظور تحقق شعار سال تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه محور آستانه اشرفیه به کیاشهر
  • رشد ۲۶ درصدی ارزش صادرات از گمرکات سیستان و بلوچستان
  • پیش‌فروش شنل نامرئی‌کننده آغاز شد: فول‌سایز ۶۰ میلیون تومان / فیلم
  • تاکید معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه بر توسعه صادرات در جهت جهش تولید
  • ارائه تسهیلات ۹۰ درصدی در گمرک قزوین
  • افزایش ۳۰ درصدی سفر گردشگران خارجی به گیلان
  • تاکید صفری بر توسعه صادرات در جهت جهش تولید
  • رشد ۱۰ درصدی صادرات ایران به چین از ابتدای ۲۰۲۴
  • توسعه زیرساخت‌های گردشگری در مسیر رشد ۲۵ درصدی جذب گردشگران
  • تلاش مناطق آزاد برای جذب گردشگر داخلی و غرب آسیا