Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@14:07:30 GMT

حفظ حقوق نسل‌های آینده بزرگترین گمشده کشور است

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۶۲۴۸۴

حفظ حقوق نسل‌های آینده بزرگترین گمشده کشور است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در توسعه پایدار چهار اصل مد نظر است، اظهارکرد: اول اینکه هر اقدامی باید توجیه اقتصادی داشته باشد، دوم اینکه اقدام‌ها نباید سیستم اجتماعی را برهم بزنند، سومین اصل حفظ محیط زیست و چهارم حفظ حقوق نسل‌های آینده است که بزرگترین گمشده در کشور ماست.

به گزارش ایسنا عیسی کلانتری در همایش ورزش و محیط زیست که با حضور رضا صالحی امیری - رئیس کمیته ملی المپیک، احمدی - معاون وزارت ورزش و جوانان و سعید محمودی - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران - در محل سالن همایشهای کمیته ملی المپیک برگزار شد، با اشاره به اینکه ورزشکاران همیشه در کشور صاحب نفوذ بوده‌اند و خوشحالیم که این قشر از جامعه به مسائل محیط زیست ورود کرده‌اند، اظهارکرد: اگر از این ظرفیت در راستای منافع ملی بویژه محیط زیست استفاده شود قطعا بسیار موثر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه گفت: محیط زیست امانتی است برای نسل‌های آینده و متاسفانه نسل حاضر یکی از بزرگترین نسل‌های خطرناک برای تمام دوران محیط زیست است.

کلانتری با بیان اینکه نسل حاضر حقوق نسل‌های آینده و حقوق شهروندی کودکان را نیز پایمال کرده است، اظهارکرد: در زمان افزایش آلاینده‌های هوا کودکان زیر یک سال ممکن است به بیماری‌هایی مبتلا شوند که عواقب آن غیر قابل جبران است.

معاون رئیس جمهوری با اشاره به اینکه مرگ و میر کودکان زیر یک سال در کشور بر اثر آلودگی هوا ۵.۳ برابر ترکیه است، گفت: این مسائل و مشکلات صرفا به دلیل عقب‌ماندگی فرهنگی کشور ما در حوزه محیط زیست است.

وی در ادامه با بیان اینکه ۸۱ درصد موتورسیکلت‌های کشور از رده خارج هستند و هر موتور سیکلت هشت برابر یک خودرو آلودگی تولید می‌کند، گفت: ۶۰ درصد کامیون‌ها و ۷۳ درصد اتوبوس‌ها در کشور نیز از رده خارج هستند و به دلیل NOX هایی که خودروهای آلاینده ایجاد می کنند و باعث تبدیل اکسیژن به ازن سطح پایین می‌شود در روزهای گرم سال، افزایش ازن که بسیار آلاینده است را شاهد هستیم و این موضوعات همگی از حقوق شهروندی است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در توسعه پایدار چهار اصل مد نظر است، اظهارکرد: اول اینکه هر اقدامی باید توجیه اقتصادی داشته باشد، دوم اینکه اقدام‌ها نباید سیستم اجتماعی را برهم بزنند، سومین اصل حفظ محیط زیست و چهارم حفظ حقوق نسل‌های آینده است که بزرگترین گمشده در کشور ماست.

وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست بدون کمک اقشار مختلف جامعه به تنهایی نمی‌تواند در حفظ محیط زیست موفق باشد، تصریح کرد: وظیفه اصلی این سازمان آگاهی دادن به عموم جامعه برای اهمیت حفظ و حراست از محیط زیست است.

کلانتری در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه محیط زیست منافعش بلند مدت و ضررهایش کوتاه مدت است، گفت: منافع بلند مدت را نباید به ضررهای کوتاه مدت بفروشیم و باعث تخریب محیط زیست شویم.

وی در پایان با بیان اینکه ورزشکاران و قهرمانان ملی همانطور که برای ستاره شدن در سطح ملی و جهانی تلاش می‌کنند باید برای حفظ محیط زیست خود و نسل‌های آینده نیز کوشش کنند، خاطرنشان کرد: ورزشکاران به عنوان سفیران محیط زیست داشتن محیط زیست سالم و خطر آلودگی محیط زیست را حقوق شهروندی خود تلقی بکنند و نسبت به آن مطالبه گر باشند.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، در حاشیه این همایش  دو نفر از ورزشکاران المپیکی به نام علی پاکدامن و حمیده عباسعلی به عنوان سفیران محیط زیست معرفی و سند تفاهمنامه همکاری‌های مشترک بین اداره کل محیط زیست استان تهران و کمیسیون ورزشی و محیط زیست کمیته ملی المپیک به امضا رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان محیط زیست ایران ورزش عیسی کلانتری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۶۲۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر فرد می تواند سفیر محیط زیست باشد/ اعمال فرهنگ‌سازی راه حلی برای حفظ محیط‌زیست

یکی از مشکلات جهان کنترل تولید و بازیافت پسماند است. پسماند‌ها باعث ایجاد آلودگی‌های محیط زیستی و تاثیر منفی بر کیفیت و کمیت منابع زیستی (آب، خاک و هوا) می‌شوند. در جهان راه‌های زیادی برای رفع مشکل پسماند از جمله بازیافت، آتش زدن، دفع کردن و به دریا ریختن وجود دارد، که بهترین آن بازیافت کردن است که برخی از کشور‌ها از طریق بازیافت اقدام به تولید انرژی و ثروت می‌کنند. اگر از خود شروع کرده و  با فرهنگ سازی و ایجاد سبک زندگی مناسب در راستای زیست محیطی حرکت کنیم می توانیم در صرفه جویی  اقتصادی کشور نقش بسزایی داشته باشیم. 

 امین افتخار مدیر روابط عمومی محیط زیست استان تهران اظهار کرد: رها کردن زباله علی الخصوص کیسه ها و قوطی های پلاستیکی در طبیعت مشکلات زیادی را برای محیط زیست ایجاد خواهد کرد که تا سال ها رفع نخواهند شد. ریختن زباله نه تنها برای انسان ها بلکه برای جانوران هم خطرناک خواهد بود. 

او گفت: اگر بتوانیم تفکیک مناسبی از زباله و پسماند‌های خود داشته باشیم بخش اعظمی از این زباله‌ها قابلیت استفاده مجدد در چرخه تولید را دارند و برخی از آن‌ها می‌توانند به کمپوست تبدیل شوند. باید سبک زندگی خود را در این راستا تغییر دهیم تا کمک کننده به محیط زیست باشیم.

در این بین مزینانی مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان هم درباره  وضعیت پسماند کشور این گونه بیان کرد: در تهران روزانه ۵ تا ۶ هزار تن پسماند عادی تولید می‌شود و مهمترین بخش آن که مافیا هم دارد؛ پلاستیک است.  دوره گردهای تهران این مسأله را تحت تاثیر قرار می‌دهند و از این موضوع سواستفاده می کنند. بنابراین با تفکیک از مبدا می توان تا حد بسیار زیادی این روند را کاهش دهیم.

مزینانی گفت: در این زمینه از نظر قانونی مشکلی نداریم؛ جانمایی‌ها هم به خوبی انجام شده است اما مشکل اصلی در این روند، تفکیک پسماند از مبدأ است. البته مدیریت پسماندسوزی‌ها بر عهده شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌ها است که باید با جدیت بیشتری به این مسأله بپردازند. سال گذشته کارگروهی برای این منظور تشکیل و به همه استان‌ها ابلاغ شد تا پیگیر این مسأله باشند. پسماند در تهران به معضلی تبدیل شده است اما شهرداری گاهی با شدت و گاه ضعیف نسبت به این مسأله ورود می‌کند.از نظر قانونی مشکلی نداریم در اجرا هم نمی‌خواهیم شکایتی صورت گیرد. از شهرداری‌ها می‌خواهیم که ورود و خروج پسماندها را کنترل کنند. شهرداری قول داد که امسال در زمینه مدیریت پسماند عملکرد بهتری نسبت به سال گذشته داشته باشد.

قانون مدیریت پسماند و نحوه توزیع کیسه های پلاستیکی

در همین راستا ثامنی مدیرکل دفتر پسماند گفت: قانون مدیریت پسماند و نحوه توزیع کیسه های پلاستیکی را در کشور داریم که وظیفه نظارت بر آن بر عهده وزارت صنعت است اما تاکنون نتیجه مطلوبی حاصل نشده است. سازمان حفاظت محیط‌زیست در نظر دارد در هفته زمین پاک این قانون اجرا شود اگر به نتیجه نرسیم مجبور می شویم قانونی ورود کنیم و از قوه قضاییه کمک بگیریم. البته فروشگاه های بزرگ زنجیره‌ای اعلام آمادگی کردند تا از توزیع کیسه های پلاستیکی خودداری کنند اما نگران ریزش مشتری هستند بنابراین تاکید دارند همه فروشگاه با هم اجرا کنند. از میان آن‌ها پسماندهای صنعتی ویژه و پزشکی نیازمند انجام اقدامات مضاعفی هستند.

او بیان کرد: در آیین‌نامه استاندارد کیسه‌های زیست تخریب پذیر را تدوین و تصویب کردیم. با فرودگاه‌ها و شهرداری‌ها همچنین مدیران کل محیط زیست استان‌ها برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های آن‌ها جهت اجرای این آیین‌نامه رایزنی کرده‌ایم.چون قانون مدیریت پسماند وجود دارد بنابراین اگر اجرا نشود دلسرد کننده است. از این رو در صورت عدم اجرا از قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی کمک خواهیم گرفت تا اجرایی شود.هر کیسه پلاستیکی حدود ۵ تا ۶ گرم وزن دارد حالا اگر هر انبار روزانه ٢ تا ٣ کیسه پلاستیکی استفاده کند چند صد تن پلاستیک استفاده خواهد شد که آسیب زیادی به محیط‌زیست وارد می کند. قانون عدم توزیع کیسه های پلاستیکی در کشور های اطراف مانند پاکستان نیز تصویب شده است همچنین در بنگلادش ١٠ سال است که ممنوع شده است در مجموع از ١٨٠ کشور بیش از ١۵٠ کشور این قانون را دارند.   باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • نشست شورا‌های محیط زیست در زاهدان
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری
  • تفکیک از مبدا زباله سبب کاهش جمعیت سگ‌های ولگرد می‌شود
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند
  • هر فرد می تواند سفیر محیط زیست باشد/ اعمال فرهنگ‌سازی راه حلی برای حفظ محیط‌زیست
  • برگزاری مراسم روز زمین پاک در ارومیه همزمان با روز جهانی زمین پاک