Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، کارشناس موزه پزشکی و عضو هیات اجرایی کمیته بین‌المللی موزه‌های دانشگاهی درحاشیه نشست آموزشی موزه‌داری و گردشگری در موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس گفت: تا کنون ۳۰ موزه دانشگاهی با موضوع‌های مختلف در کشور شناسایی شده‌است که ازاین شمار ۱۲ موزه در پایگاه بین‌المللی به ثبت رسیده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه احمدی، کمیته بین‌المللی موزه‌های دانشگاهی را یکی از کمیته‌های زیر شاخه شورای بین‌المللی موزه‌ها عنوان کرد و ادامه داد: در «ایکوم» جهانی (شورای بین المللی موزه‌ها) حدود ۳۰ کمیته از جمله موزه‌های باستان‌شناسی، شیشه، پول و بانکداری وجود دارد که یکی از این کمیته‌ها موزه‌های دانشگاهی است که مربوط به معرفی تاریخچه دانشگاه‌ها است و در کشور ما کمتر شناخته شده‌است.

او افزود: کمیته موزه‌های دانشگاهی در دنیا بیش از سه هزار موزه را ثبت کرده‌است و با این کار نگاه ویژه‌ای به موزه‌های دانشگاهی می‌شود.

کارشناس موزه پزشکی و عضو هیات اجرایی کمیته بین‌المللی موزه‌های دانشگاهی تاکید کرد: هرچند ایران با تاسیس دانشگاه جندی شاپور در خوزستان در این عرصه پیشگام بوده، اما امروز با وجود حدود هزار و ۵۰۰ موزه دانشگاهی در قاره اروپا متوجه می‌شویم این قاره در معرفی تاریخ دانشگاه‌ها موفق‌تر بوده‌است.

احمدی با اشاره به اینکه بیشترین آمار موزه‌های دانشگاهی و پزشکی مربوط به کشور آلمان است، گفت: از ۱۲ موزه دانشگاهی کشور که در پایگاه بین‌المللی ثبت شده، چهار موزه پزشکی در تهران، بوشهر، شهرکرد و اردبیل هستند.

او عنوان کرد: بسیار مهم است که دنیا بداند در شهر بوشهر یک موزه پزشکی با پیشینه طولانی وجود دارد. این موضوع می‌تواند به جذب گردشگر در این شهر کند.

کارشناس موزه پزشکی و عضو هیات اجرایی کمیته بین‌المللی موزه‌های دانشگاهی ادامه داد: ۲۲۹ موزه پزشکی در دنیا وجود دارد که این آمار ۱۰ درصد موزه‌های دنیا را تشکیل می‌دهند و ایران با چهار موزه پزشکی در قاره آسیا پیشتاز و کشور‌های کره جنوبی با دو موزه، تایوان، چین و ژاپن هر کدام با یک موزه در مرتبه‌های بعد قرار دارند.

احمدی گفت: موزه‌ها با موضوع عمومی جایگاه و اهمیت خاص خود را دارند، اما موزه‌های دانشگاهی از لحاظ اینکه کمتر شناخته شده هستند می‌توانند با ثبت در این پایگاه بین‌المللی راحت‌تر شناسایی شوند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: موزه پزشکی بوشهر موزه دانشگاهی دانشگاه های ایران شورای بین المللی موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۶۳۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد

ایسنا/اردبیل اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها با پذیرش ۱۲۵ مقاله در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

جبرائیل رزمجو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی و رئیس اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها ۵ اردیبهشت در این کنفرانس با اشاره به جایگاه منحصربفرد موزه‌ها در توسعه کشور، گفت: نسل جوان اطلاع چندانی از سیر تحول و پیشینه خود ندارد و در همین راستا وظیفه پیشکسوتان و یکی از مهم‌ترین کارکردهای موزه‌ها افزایش اعتماد به نفس و خودباوری نسل جدید با شناساندن گذشته و سیرتحول تاریخی است.

وی همچنین موزه‌ها را از منظر تفریحی حائز اهمیت دانست و افزود: کشورهای توسعه‌یافته به موزه‌ها بها می‌دهند؛ به گونه‌ای که یکی از اهداف گردشگران بازدید از موزه‌های این کشورهاست.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: هدف دانشگاه محقق اردبیلی از همکاری با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و برگزاری این کنفرانس افزایش معلومات فرهنگی است و امیدواریم این کنفرانس تلنگری برای تفکر و افزایش خودباوری بوده و منتج به پیشرفت و توسعه شود.

حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا مصلح‌نیا مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی نیز گفت: انسانی که شان ندارد خدا به او رحم نمی‌کند، خدا به کسی رحم می‌کند که قدر و شان خود را بداند. شان انسان در این است که با یک چشم به گذشته نگاه کند و با چشم دیگر به حال و آینده.

وی افزود: موزه‌داران گذشته را مقابل چشم می‌آورند و شان ما را تقویت می‌کنند.

در این کنفرانس، ارنستو اتوون معاون مدیرکل سازمان یونسکو و لایشون آن رئیس کمیته بین‌المللی موزه‌های آسیا و اقیانوسیه(آسپک) به صورت مجازی به سخنرانی پرداختند و پیام علی اکبر متکان دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران نیز معاون مطالعات کمیسیون ملی یونسکو قرائت شد.

همچنین بازدید از موزه تاریخ علوم اردبیل، مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی، رونمایی از طرح‌های موزه تاریخ علوم اردبیل، نشست‌های تخصصی و ارائه مقالات توسط پژوهشگران ایرانی و خارجی از دیگر بخش‌های این کنفرانس بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد
  • نقش موزه‌ها در حفظ هویت ملی موثر است
  • اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل آغاز شد
  • واکنش نوری قزلجه به ادعاهای عجیب کریمی قدوسی درباره برنامه هسته ای ایران
  • ارائه خدمات سلامت در «نمایشگاه سلامت شهرداری»
  • تخصص زیبایی در پزشکی به عنوان یک رشته دانشگاهی ایجاد شود/ عمل زیبایی دیگر جنبه مدگرایی دارد
  • تخصص زیبایی در پزشکی باید به عنوان یک رشته دانشگاهی ایجاد شود/ عمل زیبایی دیگر جنبه مدگرایی دارد
  • حضور ایران در کمیته فناوری نانو سازمان بین المللی استانداردسازی
  • برگزاری نشست کمیته مشترک حمل و نقل بین المللی جاده ای ایران و تاجیکستان
  • پاویون دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه «ایران‌هلث» برپا می‌شود