Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-24@00:22:11 GMT

کشت طلای سرخ، مرهمی بر درد کم‌آبی سمنان

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۶۹۶۶۱

کشت طلای سرخ، مرهمی بر درد کم‌آبی سمنان

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، دست به سوی آسمان و چشم به قطرات اشکش که کم می‌بارد در دیار من. نوای العطش زمین است و فریاد خرد شدن خاکش به زیر پا که ببار بر سرم‌ ای سرشک شیرین حیات. اما انگار دلتنگی آسمانِ تودارِ من، بی گریه و بی صاعقه‌ است.

تب و تاب رشد در دل خاک این دیار، گیاهِ قانع می‌طلبد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر تُنُک حوصله را طاقت این دیار نیست. گیاه در اینجا، باید کم خور و صبور باشد. چرا که دوستی خورشید با خاک سمنان، دیرینه و تنگاتنگ است.

استان سمنان، کم آب است و کشت گیاه در خاکش باید متناسب با اقلیم گرم و خشک و مرهمی بر درد کم‌آبی باشد.

طلای سرخ، یارِ قانعِ خاک سمنان

از گیاهان سازگار با شرایط کم آبی و اقلیم گرم و خشک حاکم بر استان سمنان، می‌توان زعفران را نام برد. طلای سرخی که علاوه بر عطر و طعم دلربا، خصوصیات رشد منحصر به فرد هم دارد.مقاومت گیاهِ زعفران در مقابل تغییرات دما زیاد است و دما‌هایی از حدود منفی ۱۵ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کند. همچنین این گیاه، به مقدار آب کم، آن هم در فصول خارج از نیاز آبی سایر محصولات نیاز دارد.

بنابراین، کشت زعفران، در شرایط کم آبیِ استان سمنان، می‌تواند عاقلانه و مقرون به صرفه باشد.

به گفته مهدی قراییان، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، متوسط عملکرد برداشت زعفران از هر هکتار سه کیلوگرم است. در سال ۱۳۹۸، ۸۳۰ کیلوگرم زعفران خشک از ۳۱۰ هکتار مزارع زعفران استان سمنان تولید شده است که این میزان، نسبت به سال‌های قبل 40 درصد افزایش داشته است.

کشت فوگ‌پونیک (مه‌کشت) چیست؟

روش فوگ‌پونیک یا مه کشت یک فرم پیشرفته از آیروپونیک (هواکشت) است که از بخار آب برای انتقال مواد مغزی و اکسیژن به ریشه گیاهان استفاده می‌شود.

از مزایای این روش کشت، این است که بخار آب باعث می‌شود گیاهان، مواد مغزی و اکسیژن را بهتر و سریع‌تر جذب کنند، غلظت مواد معدنی موجود در بخار آب، در طول هر بار آبیاری کم نمی‌شود و تمام گیاهان مورد کشت، به یک اندازه مواد مغزی و آب و اکسیژن دریافت می‌کنند؛ در نتیجه محصول با کیفیت‌تری به دست خواهد آمد. مصرف آب و انرژی در روش فوگ‌پونیک، نسبت به روش‌های دیگر کمتر است و این یعنی این روش برای مناطق کم آب کویری مناسب است.

کارِ بزرگ، در زیرزمینِ کوچک

آقای کاشی، جوان خلاقی است که با امکانات کم، کار بزرگی انجام داده است. او در زیرزمین خانه‌اش به مساحت ۱۰ متر مربع، شرایط کشت زعفران را فراهم آورده و به کشت این گیاه با ارزش پرداخته است.

او در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، گفت: با وجود اینکه رشته تحصیلی من مدیریت بوده، اما به دلیل علاقه‌ای که به کشاورزی داشتم، ۲۰۰ کیلوگرم پیاز زعفران از استان خراسان شمالی تهیه کردم و در محیط گلخانه با نور و دما و رطوبت تنظیم شده، به کشت زعفران با روش فوک‌پونیک پرداختم؛ که در این روش، مصرف آب حدودا یک چهارم کمتر از روش سنتی است.

او افزود: در حالت ایده‌آل، محصول هر ۱۰۰ کیلوگرم پیاز زعفران، ۱۰۰ گرم زعفران خشک است و من توانستم از ۲۰۰ کیلوگرم پیاز، ۲۰۰ گرم زعفران به عمل بیاورم. با توجه به اینکه در یک زیرزمین ۱۰ متر مربعی، ۲۰۰ کیلوگرم پیاز زعفران به عمل آمده، در  ۱۰۰ متر مربع، می‌توان ۲ تن پیاز زعفران را به عمل آورد.

سخن آخر

گسترش خلاقیت‌های اینچنین، در صورت دریافت حمایت ممکن می‌شود که به این ترتیب هم به امرار معاش جوانان و کارآفرینی کمک می‌شود و هم از راهی کاملا مناسب و مقرون به صرفه، کشاورزی و اقتصاد استان سمنان ارتقا می‌یابد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

گزارش از آتنا نائینی‌نژاد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کشت زعفران کارآفرین جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۶۹۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۶۳۶ کیلوگرم شمش طلا در ۱۹ حراج حضوری مرکز مبادله معامله شد

اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در کل تاکنون ۱۹ جلسه حراج حضوری شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله ایران برگزار شده است که در مجموع این ۱۹ حراج ۲ هزار و ۶۳۶ کیلوگرم شمش مورد معامله قرار گرفته است حراج‌ها به دو حالت عمده و خرد است.

همچنین این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: بر اساس شیوه نامه نحوه برگزاری حراج حضوری شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران بیستمین جلسه حراج شمش طلای استاندارد فردا سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

او در ادامه گفت: زمان جلسه حراج از ساعت ۱۲ تا ۱۶ است و وجه الضمان مبلغ ۳ میلیارد و۵۰۰ میلیون ریال (۳،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال) به ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است. متقاضیان خرید می‌توانند تا ساعت ۲۴ امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت مبلغ وجه الضمان را پرداخت کند.

او همچنین در رابطه با زمان تحویل شمش طلا به خریداران اظهار کرد: تحویل شمش همان روز و یا حداکثر روز بعد است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • فروش ۲.۷ تن طلا در ۲۰ حراج؛ امروز چقدر طلا فروخته شد؟
  • فروش ۲.۷ تن طلا در ۲۰ حراج/ امروز چقدر طلا فروخته شد؟
  • قیمت انواع سبزیجات برگی و غیربرگی اعلام شد
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • قیمت انواع سبزیجات برگی و غیر برگی اعلام شد
  • ۲۶۳۶ کیلوگرم شمش طلا در ۱۹ حراج حضوری مرکز مبادله معامله شد
  • معامله ۱۷۵ کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله ایران
  • مقاومت در برابر سرماخوردگی با طلای سرخ
  • قیمت انواع سبزیجات برگی و غیر برگی در میادین میوه و تره‌بار
  • ابتلای حسن یزدانی به درد دیوید تیلور؟