Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-19@01:53:32 GMT

تلاش برای ترویج فرهنگ قرآن تکلیف است

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۷۰۴۸۷

تلاش برای ترویج فرهنگ قرآن تکلیف است

گروه فعالیت‌های قرآنی - منتخب مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی : تلاش برای ترویج فرهنگ قرآنی در جهان تکلیف است و هریک از ما در هر جایگاهی که هستیم تکالیفی داریم که باید به نحو احسن اجرایی کنیم.

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی، منتخب مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی شامگاه روز گذشته، ۲۸ دی در جلسه هم‌اندیشی برنامه‌های قرآنی که در دفتر امام جمعه محلات برگزار شد، گفت: با توجه به گسترده دسیسه و فتنه دشمنان لازم است فعالیت‌های قرآنی را افزایش دهیم، قرآن کتاب زندگی است و مسیر سعادت را ترسیم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بابیان این نکته که ورود نوجوانان در حوزه قرآن آنان را از آسیب‌های اجتماعی در امان نگه می‌دارد، تصریح کرد: متولیان امر قرآن در دستگاه‌های مختلف هوشیار باشند، برنامه‌ها و طرح‌های قرآنی را کارشناسی شده اعمال کنند. برای مقابله با آسیب و فتنه نمی‌توان با بی‌برنامه بودن پیش رفت.

حجت‌الاسلام سلیمی برلزوم هم‌اندیشی قرآنی در بخش‌های مختلف با استفاده از اساتید مجرب، باسواد، خلاق تأکید کرد و افزود:  خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب تربیت نخبگان قرآنی از شتاب بی‌مانندی برخوردار است، در طول این سال‌ها اساتید، قراء و حافظان خوبی در سطح ملی و بین‌المللی مطرح شدند که هرکدام وزنه‌ای برای ایران اسلامی هستند.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی لزوم به‌کارگیری خیرین قرآنی را مورد تأکید قرار داد و گفت: تلاش برای ترویج فرهنگ قرآنی تکلیف است، هریک از ما در هر جایگاهی که هستیم تکالیفی داریم که باید به نحو احسن اجرایی کنیم.

حجت‌الاسلام سلیمی با اشاره به اینکه در تمامی مفاد بیانیه گام دوم عملیاتی کردن آیات قرآن می‌تواند مؤثر باشد، ادامه داد: ما برای توسعه فعالیت‌های قرآنی در بخش‌های مختلف باید نقشه راه ترسیم کنیم. امروز زمان نشستن نیست و برای تمدن سازی اسلامی و قرآنی همه حتی مردم دورافتاده‌ترین روستاها هم باید وارد عمل شوند.

فعالیت‌های قرآنی به گفتمان قرآنی تبدیل شوند

حجت‌الاسلام نعمت‌الله سرلکیان، رییس اداره قرآن اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی هم در این جلسه گفت: مسیر تکامل و سعادت انسان از قرآن می‌گذرد و لازم است همه به سهم خود ایفای نقش کنیم، انقلاب اسلامی برپایه قرآن و اهل‌بیت (علیهم‌السلام) بنا شده است و ما با تمام توان بر استمرار و تداوم انقلاب برپایه این مصحف شریف و عترت تلاش می‌کنیم.

وی بابیان اینکه مؤسسات و خانه‌های قرآنی در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب سهم به سزایی دارند، تصریح کرد: در ۴۰ساله اول انقلاب اقدامات بسیار خوبی در حوزه قرآن صورت گرفته است اما قطعا کافی نیست و برای برداشتن گام دوم نیازمند خلاقیت و ابتکار هستیم، برنامه‌های سنتی قرآن باید با شیوه‌های نو تلفیق شوند. ‌

حجت‌الاسلام سرلکیان ادامه‌داد: در سال‌های اخیر در حوزه قرآن اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته و در این راستا نخبگان شایسته‌ای هم تربیت شده است که هر کدام برای نظام افتخار آفرین هستند، اما فعالیت‌های قرآنی باید به صورت گفتمان قرآنی درآید تا بتواند در جامعه خودنمایی کند که از این مهم فاصله داریم.

وی با اشاره به اینکه ۵۷درصد فرمایشات رهبری در خصوص عمل به قرآن است، اضافه کرد: در فرمایشات معظم‌له ۱۲ درصد راجع به تدبر در قرآن و ۸درصد هم به آموزش قرآن اختصاص دارد. آموزش قرآن باید مسیر خود را به سمتی هدایت کند تا خانواده‌ها توجه بیشتری به آموزش داشته باشند، مروج قرآن بودن باید دغدغه عمومی باشد.

رئیس اداره قرآنی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان برلزوم توسعه موقوفه‌های قرآنی در استان تأکید کرد و افزود: اگر واقف زمین یا ساختمانی را وقف فعالیت‌های قرآنی کرد می‌توان رسیدگی به امور را به مؤسسات قرآنی سپرد.

حجت‌الاسلام مهدی ربانی، امام جمعه محلات هم در این جلسه گفت: همه ما در برابر قرآن مسؤل هستیم و عدم توجه کافی به قرآن ممکن است ما را با ضررهایی مواجه کند. همه موظف هستیم حق قرآن را ادا کرده و به آن بها دهیم.

وی بابیان اینکه بخشی از قرآن تلاوت است و برای عمل به قرآن باید معنی آیات را درک کرد، اظهار کرد: پیاده کردن احکام قرآن در زندگی بسیار لازم است، قرآن و اهمیت تدبر در آیات برای نوجوانان و جوانان تبیین شود. فکر و اندیشه در کنار حمایت‌های مادی می‌تواند در توسعه فعالیت‌های قرآنی مؤثر باشد، برای گسترش فعالیت‌های قرآنی می‌توان بر توسعه موقوفه‌های قرآنی افزود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا ایکنا مرکزی جلسه هم اندیشی حجت الاسلام سلیمی نماینده محلات و دلیجان در مجلس فرهنگ قرآنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۰۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخدام نخبگان قرآنی به عنوان معلم از مهر امسال

وزیر آموزش و پرورش گفت: وزیر آموزش و پرورش از جذب نخبگان از جمله نخبگان قرآنی از مهر امسال خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضا مراد صحرایی در کمیسیون تخصصی توسعه آموزش عمومی قرآن کشور گفت: براساس مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، جذب نخبگان بدون آزمون در دانشگاه فرهنگیان انجام خواهد شد و این به معنای استخدام رسمی است.

وی افزود: دانشگاه فرهنگیان برای مهر 1403 از میان نخبگان قرآنی یعنی حافظان و قاریان قرآن که مقام دارند، دانشجو معلم استخدام می‌کند.

صحرایی گفت: نخبگان در حوزه‌های ورزشی و هنری هم می‌توانند بدون کنکور وارد دانشگاه فرهنگیان شوند.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در برنامه تربیت اوان کودکی که سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک آن را مصوب کرده است، موضوع تربیت قرآنی یکی از برنامه‌های جدی است.

وی با اشاره به اینکه معاونت پرورشی و فرهنگی با مسئولیت معاونت حقوقی وزارت آموزش و پرورش، سازوکار بهره‌مندی مؤسسات قرآن از فضای مدارس کشور برای برگزاری کلاس‌های قرآن را پیدا کنند، اگر این سازوکار وجود دارد، روش اجرای آن طی یک هفته اعلام شود و اگر وجود ندارد، در مدت یک هفته ساز و کار آن مشخص شود.

صحرایی با اشاره به اینکه پول‌های قرآنی کشور باید در آموزش و پرورش هزینه شود نه در جاهای دیگر افزود: همواره قربانی عدم توجه دستگاه‌هایی بودیم که نمی‌دانند تحول باید از آموزش و پرورش ایجاد شود، هم‌اکنون در کشور مشکل کمبود پول وجود ندارد، مسئله این است که نمی‌دانیم پول در کجا هزینه شود. 

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: طرح تاسیس مدارس غیردولتی قرآنی ظرف یک ماه ارائه شود و برای سال تحصیلی جدید حتی با درصدی از مدارس موجود، این کار اجرا شود. هم اکنون برخی مدارس غیردولتی در حال اجرای این کار هستند و به دلیل قرآن پایه بودن، خانواده‌ها هزینه پرداخت می‌کنند تا فرزندشان اینگونه تربیت شود.

طرح اتقان را به رتبه‌بندی مرتبط کنید

صحرایی درباره طرح اتقان بیان کرد: این طرح ارتقای توانمندی قرآنی معلمان دوره ابتدایی است و باید آن را به رتبه‌بندی معلمان مرتبط کنید و معلمی که دوره اتقان را طی نکرده است، از رتبه‌بندی محروم شود. معلمان بدون سواد قرآنی وارد آموزش و پرورش نمی‌شوند اما ممکن است در گذر زمان به دلیل اینکه با آن مانوس نبودند، فراموش کنند و باید در دوره‌های ضمن خدمت به آموزش قرآن توجه کرد.

صحرایی ادامه داد: برای تسری طرح اتقان به دوره متوسطه دوم بیاندیشید همچنین دوره‌های تأمین مدرسان قرآن برگزار شود؛ نیم میلیون نفر از معلمان باید در طرح مسطورا شرکت کنند که تا کنون حدود 450 هزار نفر در این طرح شرکت کرده‌اند.

وی تاکید کرد: مؤسسات نباید در کنار مدارس قد علم کنند بلکه مدرسه را تقویت کنند، نباید به مدرسه آسیب بزنیم و نگذاریم آموزش و پرورش نحیف شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکلیف مدیریت شهری در مشهد ایجاد زائرسرا‌های ارزان قیمت است
  • بازگشت به تعالیم قرآن و نهج البلاغه تکلیف حوزه و دانشگاه است
  • نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی روایت باران برگزار می‌شود
  • این افراد معلم می‌شوند
  • استخدام نخبگان قرآنی به عنوان معلم از مهر امسال
  • مجوز برگزاری دومین همایش ملی «ترویج فرهنگ ایثار و شهادت» صادر شد
  • تشکیل و راه اندازی انجمن نوجوانان قرآنی در نمایشگاه قرآن سال بعد
  • ترویج زندگی قرآنی در جامعه امروزی ضروری است
  • برگزاری نمایشگاه غذاهای قرآنی در نکا
  • اجرای طرح حفظ موضوعی قرآن گام برداشتن در مسیر جهاد تبیین است