Web Analytics Made Easy - Statcounter

لایحه ساماندهی سهمیه های کنکور از چندی پیش مطرح شده اما اینکه بررسی آن باید از سوی شورایعالی انقلاب فرهنگی یا مجلس شورای اسلامی صورت گیرد با ابهام مواجه بود، این مساله را از مسوولان سوال کردیم.

گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس؛ «کنکور» که در میان داوطلبان ورود به دانشگاه های ایران به عنوان غول بزرگی مطرح است، هر ساله با شرکت بیش از یک میلیون نفر برگزار می شود به طوریکه حتی با وجود افزایش زیرنظام های آموزش عالی و پذیرش دانشجو در برخی دانشگاه ها و رشته ها به صورت بدون آزمون باز هم کنکور از تب و تاب نیفتاده و همچنان داوطلبان خود را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان سهمیه‌هایی نیز در بخش های مختلف برای داوطلبان تصویب شده است که به گفته مسوولان وضعیت این سهمیه ها باید ساماندهی شود، سهمیه ها شامل سهمیه مناطق کنکور سراسری، سهمیه مناطق محروم، سهمیه رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا، سهمیه بهیاران، سهمیه نقل و انتقال فرزندان اعضای هیأت علمی، امتیاز حافظان کل قرآن مجید، سهمیه‌های استعداد درخشان و برگزیدگان علمی، سهمیه داوطلبان آزمون سراسری در مناطق درگیر بلایای طبیعی و سهمیه مربیان در کنکور دکتری نیمه متمرکزاست که پیش از این در گزارشی به توضیح درباره آن پرداخته ایم.

* ساماندهی سهمیه های کنکور؛ از وزارتین به مجلس یا شورایعالی انقلاب فرهنگی؟

برای ساماندهی سهمیه ها نیز چند ماهی است وزرای علوم و بهداشت لایحه ساماندهی سهمیه‌های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی را به هیأت دولت ارائه کردند که البته در همین چند ماه اینکه  بررسی آن باید از سوی شورایعالی انقلاب فرهنگی صورت گیرد یا مجلس شورای اسلامی با ابهام مواجه بود.

این لایحه که در سه صفحه مشتمل بر یک مقدمه و ۱۰ ماده تهیه و تدوین شده با تشخیص دبیر هیأت دولت از سوی وزارت علوم برای بررسی و تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع داده شد، اما برخی اینگونه مطرح کردند که مساله باید در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گیرد؛ موضوع را از سعیدرضا عاملی دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی سوال کردیم.

به گفته عاملی، در لایحه پیشنهادی وزارت علوم و بهداشت تاکید بر رسیدگی به سهمیه ها از سوی  شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده که بر همین اساس هم این لایحه به شورا ارجاع شده ولی در حوزه رسانه ای این گونه مطرح شد که لایحه به مجلس می رود، در صورتیکه این لایحه به فوریت در دستور کار ستاد نقشه جامع علمی کشور قرار گرفته است.

با توجه به این موضوع به سراغ منصور کبگانیان قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور رفتیم تا از چند و چون ماجرا بیشتر بدانیم.

کبگانیان گفت: با توجه به اینکه مجلس نیز در این لایحه مصوباتی دارد باید مساله را بیشتر بررسی کنیم زیرا شورای عالی انقلاب فرهنگی نمی تواند قانون مجلس را نقض کند بنابراین چگونگی ورود به این لایحه پس از بررسی های کامل اعلام می شود.

البته پیگیری این مساله را در همین جا ختم نکردیم و موضوع را از مسوولان دیگر حوزه آموزش عالی نیز جویا شدیم.

محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: این مساله به شورایعالی انقلاب فرهنگی مرتبط می شود و این نهاد باید لایحه سهمیه های کنکور را بررسی کند.

ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور نیز ساماندهی سهمیه های کنکور را به دلیل پذیرش عادلانه داوطلبان عنوان کرده و گفت: در صورتیکه این لایحه بررسی و اجرا شود، لحاظ شدن امتیاز برای داوطلبان به صورت مازاد بر ظرفیت صورت می گیردو این مساله می تواند سبب رضایتمندی تمام داوطلبان باشد.

البته آخرین اظهار نظر در این باره این است که ابراهیم سوزنچی معاون خط مشی گذاری و راهبری اجرای ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته: شورایعالی انقلاب فرهنگی قبلاً بر روی ساماندهی کنکور کار کرده که در حال حاضر سهمیه‌های کنکور هم به آن اضافه شد، برای بررسی این لایحه با مجلس هم هماهنگ کردیم تا تداخل پیش نیاید، در صورتیکه نیاز باشد برخی مباحث را به مجلس ارجاع می دهیم.

به گزارش فارس، به گفته مسوولان ساماندهی سهمیه‌ها به کنکور سال 99 نمی رسد اما اینکه مسوولیت بررسی لایحه ساماندهی و نهاد بررسی کننده مشخص باشد مساله ای است که باید برای داوطلبان کنکور نیز روشن باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی آموزش عالی لایحه کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۰۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه داوطلبان آزمون فرهنگیان باید بدانند

آزمون اختصاصی فرهنگیان امسال برای نخستین بار همزمان با آزمون سراسری گروه‌های آزمایشی پنج گانه برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آزمون اختصاصی فرهنگیان برای نخستین بار امروز در کنار آزمون سراسری گروه‌های آزمایشی دیگر برگزار می‌شود.

در آزمون اختصاصی فرهنگیان ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند.

دفترچه سوالات کنکور فرهنگیان در قالب یک دفترچه ویژه آزمون اختصاصی تربیت معلم است. آزمون اختصاصی ویژه دانشگاه فرهنگیان، زیرگروه ندارد و در سال ۱۴۰۳ پذیرش دانشجو معلم همانند آزمون سراسری بر مبنای گروه آزمایشی انجام می‌شود.

این آزمون دو مرحله‌ای است و شامل یک بخش آزمون کتبی و یک بخش ارزیابی تکمیلی می‌شود.

به این معنا که افراد در صورت قبولی در آزمون کتبی برای ارزیابی تکمیلی، انجام مصاحبه، انجام گزینش و احراز صلاحیت اشتغال در حرفه معلمی به صورت چند برابر ظرفیت فراخوانده می‌شوند و در صورت قبولی در این ارزیابی تکمیلی می‌توانند برای معلم شدن به دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی راه یابند.

داوطلبان می‌توانند یکی از پنج رشته تجربی، ریاضی، انسانی، هنر یا زبان را برای شرکت در کنکور تربیت معلم انتخاب کنند.

کنکور کتبی تربیت معلم نیز خود شامل دو بخش می‌شود که یک بخش آن معطوف به سوالات چهارگزینه‌ای علمی درباره دروس یکی از پنج رشته انتخابی داوطلب می‌شود و بخش دیگر معطوف به سوالات چهارگزینه‌ای با دو عنوان «هوش و استعداد معلمی» و «تعلیم و تربیت اسلامی» در راستای ارزیابی شایستگی‌های معلمی داوطلب می‌شود.

ضرایب دروس رشته‌های مختلف اعم از ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان در کنکور «تربیت معلم» همانند ضرایب دروس این رشته‌ها در کنکور سراسری است اما ضرایب مواد امتحانی ویژه دفترچه آزمون اختصاصی تربیت معلم متفاوت است و «هوش و استعداد معلمی» با ضریب ۳، «تعلیم و تربیت اسلامی» با ضریب ۲ در نظر گرفته شده است.

سازمان سنجش آموزش کشور باید حداکثر ۳۰ روز کاری پس از برگزاری آزمون اختصاصی ویژه دانشگاه فرهنگیان، به میزان چند برابر ظرفیت رشته محل‌های اعلامی، داوطلبان را جهت بررسی ارزیابی شایستگی معلمی به وزارت آموزش و پرورش معرفی کند.

سهم سابقه تحصیلی در کنکور ۱۴۰۳ تربیت معلم نیز همانند کنکور سراسری، ۵۰ درصد و سهم مصاحبه و ارزیابی شایستگی معلمی داوطلبان ۲۵ درصد است، بنابراین آزمون کتبی کنکور تربیت معلم سهمی ۲۵ درصدی دارد.

کد خبر 747741

دیگر خبرها

  • مجلس هفته آینده جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • آنچه داوطلبان آزمون فرهنگیان باید بدانند
  • بررسی طرح ساماندهی المپیاد‌های دانش‌آموزی
  • هر آنچه قرار است از دربی مرسی ساید بدانید
  • فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید
  • شورای عالی انقلاب فرهنگی جایگاه قانون‌گذاری ندارد!
  • جامعه در انتظار تصویب قانون جامع حجاب
  • آنچه که باید درباره شصتمین دوسالانه هنر ونیز بدانید از زبان امیر عبدالحسینی، کیوریتور ارشد پاویون جمهوری اسلامی ایران