Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر حوزه هنری استان ایلام با تأکید بر لزوم صیانت از خرده‌فرهنگ‌های بومی و محلی در مناطق مختلف کشور، گفت: کارگاه تخصصی «جهانی‌شدن، قومیت و فرهنگ» با تأکید بر زبان و ادبیات کُردی ایلامی به همت این نهاد فرهنگی و هنری در مرکز استان برگزار می‌شود.

 «محمدعلی قاسمی» صبح امروز (29 دی) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام بابیان این مطلب، اظهار کرد: این کارگاه تخصصی آموزشی با حضور دکتر عباس سهراب زاده و دکتر حبیب‌الله بخشوده در سالن جلسات حوزه هنری ایلام برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی بابیان اینکه حوزه هنری ایلام روز چهارشنبه 2 بهمن ساعت 16 عصر پذیرای علاقه‌مندان و دوستداران ادبیات کُردی ایلامی است، یادآور شد: زبان و ادبیات کردی جنوبی بخش مهمی از هویت و شاکله فرهنگ بومی و محلی در این استان است که با توجه به غنی بودن این فرهنگ در حوزه‌های مختلف، لازم است که این زبان و ادبیات بومی، حفظ و صیانت شود.

 

مدیر حوزه هنری استان ایلام تصریح کرد: امروز روند جهانی‌شدن، به دنبال این است که خرده‌فرهنگ‌های مناطق مختلف به‌ویژه خرده‌فرهنگ‌های بومی و محلی را در خود هضم و ادغام کند، برای حفظ هویت این فرهنگ‌ها ازجمله زبان و ادبیات کُردی ایلامی بنا داریم با استفاده از نظرات کارشناسان، صاحب‌نظران و منتقدان، طی یک برنامه‌ریزی منسجم در راستای صیانت، حفظ و ارتقاء بخشی زبان و ادبیات کُردی ایلامی اقدامات شایسته‌ای انجام شود.

 

قاسمی یادآور شد: به همین منظور حوزه هنری ایلام مصمم است در قالب برگزاری کارگاه‌های آموزشی تخصصی، جشنواره‌ها، مسابقه‌های ادبی، چاپ و انتشار آثار مکتوب در قالب کتاب توسط شاعران، هنرمندان و منتقدان، تولید فایل‌های صوتی و آلبوم‌های شعر توسط شاعران کُردی سرای ایلامی گام های موثری در راستای حفظ و ترویج ادبیات کردی ایلامی بردارد.

 

وی با تاکید بر اینکه اعتقاد ما بر این است که فرهنگ های بومی و محلی، نقش کارکردی انکار ناپذیری در تقویت فرهنگ ملی دارند، تصریح کرد: حوزه هنری به عنوان یکی از پیشگامان ترویج فرهنگ و ادبیات کُردی حوزه جنوب، علاوه بر بهره‌گیری ازنظر کارشناسان، صاحب‌نظران و راه‌اندازی کانون شعر کُردی «هانا» با ارائه یک رسم‌الخط پیشنهادی ویژه حوزه ادبیات کُردی جنوبی گام‌های اساسی برداشته است.

 

مدیر حوزه هنری استان ایلام در پایان با دعوت همه اقشار مختلف مردم، هنرمندان، شاعران، مؤلفان و علاقه‌مندان به زبان و ادبیات کردی برای حضور در این کارگاه تخصصی، خاطرنشان کرد: به‌طورقطع برگزاری چنین کارگاه‌هایی و بهره‌گیری از ایده‌ها و نظرات کارشناسان فن و همچنین تبادل‌نظر در حوزه ادبیات کردی، منجر به تقویت و ترویج فرهنگ یومی و ادبیات کُردی محلی خواهد شد.

 

پایان پیام/92

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد سردار سلیمانی کانون های فرهنگی هنری مساجد شهادت سردار سلیمانی نماز جمعه فهما طرح ملی فهما کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد رویداد ملی فهما زبان و ادبیات قومیت ها فرهنگ بومی و محلی ایلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۱۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند تصویب برنامه ملّی گسترش انس عمومی با ادبیات کهن فارسی در شورای فرهنگی عمومی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در گفتگو با رادیو فرهنگ درباره تصویب برنامه ملی انس عمومی با ادبیات کهن فارسی در شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: برنامه ملّی گسترش انس عمومی با ادبیات کهن فارسی در آستانه تصویب در شورای فرهنگ عمومی قرار گرفته است.

امامی به بررسی پیش نویس این سند در جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور اشاره کرد و افزود: با توجه به اهمیّت راهبردی ادبیات فارسی و به ویژه ادبیات کهن در زندگی روزمره مردم و فرهنگ عمومی ایرانیان، پس از کارشناسی دقیق، طرح جامعی را با عنوان «برنامه ملی گسترش انس عمومی با ادبیات کهن فارسی» آماده کردیم که در هشتصد و هفدهمین نشست شورای فرهنگ عمومی با حضور اعضای اصلی شورا و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ارائه شد و بازخورد بسیار خوبی داشت.

وی همچنین گفت: در این نشست مقرر شد نظرات تکمیلی و اصلاحات پیشنهاد‌های دستگاه‌های فرهنگی رسمی و عمومی کشور، پژوهشگران، گروه‌های دغدغه‌مند و فعال در این حوزه اخذ شود تا به تصویب نهایی برسد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: در این زمینه برای نخستین در زمینه انس و ارتباط مردم با ادبیات فارسی با همکاری پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نظرسنجی ملی انجام دادیم که نتایج آن به مناسبت روز سعدی و بزرگداشت نثر فارسی بزودی در قالب یک گزارش راهبردی به همت مرکز رصد فرهنگی کشور منتشر شده و در دسترس علاقمندان قرار خواهد گرفت.

امامی افزود: نگاه ما به ادبیات فارسی باید مبتنی بر تحولات فرهنگی جدید در عرصه سبک زندگی باشد و دغدغه اصلی ایجاد جریان عمومی تعامل با میراث کهن فارسی در زندگی روزمره است. مخصوصاً در گروه‌های نسلی جدید یعنی نوجوانان و جوانان نیازمند استفاده و اقتباس از آثار ادبیات فارسی در محصولات هنری نظیر تولیدات سینمایی، سریال‌های تلویزیونی، تئاتر و سایر صنایع فرهنگی نظیر بازی‌های رایانه‌ای و رومیزی هستیم.

وی همچنین گفت: منظور ما از انس عمومی، حضور جدی شخصیت‌های کهن فارسی و معانی بلند در صنایع فرهنگی و مصرف فرهنگی جامعه است.

امامی این را هم گفت که پس از تصویب برنامه ملّی گسترش انس عمومی در شورای فرهنگ عمومی، برای طرح و تصویب نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال می‌شود.

دیگر خبرها

  • رسالت کانون تقویت ادبیات داستانی است
  • ‌برگزاری کارگاه آموزشی بازتاب داستان‌های کهن در ادبیات کودک و نوجوان معاصر در شیراز
  • انس عمومی با ادبیات کهن پارسی؛ یکی از مسیر‌های حفظ حافظه‌ی فرهنگی جامعه
  • تخصیص اعتبار از محل قرارگاه شهید آوینی برای تقویت انجمن های هنری
  • انجمن های هنری بازوان مشورتی،تخصصی و اجرایی وزارت ارشاد هستند
  • روند تصویب برنامه ملّی گسترش انس عمومی با ادبیات کهن فارسی در شورای فرهنگی عمومی
  • دبیر جشنواره فرهنگی-هنری اتقان انتخاب شد
  • محمدرضا باقری دبیر جشنواره فرهنگی هنری اتقان شد
  • برگزاری محفل شعر ترکی رضوی در تبریز
  • سعدی سخنگوی بین‌المللی فرهنگ ایران است