Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@00:25:18 GMT

تولید ژل رویال زنبورعسل در البرز سه برابر شد

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۷۳۶۱۲

تولید ژل رویال زنبورعسل در البرز سه برابر شد

مجتبی تقی زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:‌  سال گذشته 48 کیلوگرم ژل رویال  از زنبورستان های استان تولید شد که امسال به میزان ۱۴۶ کیلوگرم رسید.

«ژل رویال یک ترشح پروتئینی است که از غدد هیپوفارِنکس و فک پایینی زنبورعسل کارگر خارج می شود. تنها غذایی است که در طول عمر ملکه به او داده می شود و همچنین همه لاروهای کوچک در سه روز اول پس از اینکه از تخم خارج شدند با ژل رویال تغذیه می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این غذای زنبور ملکه، دارای ویژگی های مختلف بیولوژیکی مفید برای سلامت انسان مانند: فعالیت های آنتی اکسیدانی، اثرات ضد باکتری، افزایش ایمنی و اثرات ضد تومور است».

تقی زاده  با بیان اینکه هر ساله در مهرماه سرشماری  زنبورستان ها در سراسر کشور برگزار می شود، اظهار داشت: بر اساس سرشمای سال جاری دارای  ۷۱۳ زنبورستان و69 هزار و ۹۰۹ کلنی زنبور عسل است.

در این سرشماری میزان  استحصال عسل به عنوان محصول اصلی از کندوهای البرز  ۳۵۲ هزار و ۶۴۲ کیلوگرم بوده است.

تقی زاده با اشاره به تولید فرآورده های جانبی در این زنبورستان ها، گفت: علاوه بر تولید ژل رویال، یک تن بره موم،  ۶ هزار و ۳۴۹ گرده گل و ۹ هزار و ۴۰۰ کیلوگرم  موم عسل از زنبورستان ها استحصال شده است.

در سرشماری سال گذشته میزان عسل تولیدی از ۵۷ هزار کلنی زنبور عسل ۲۸۶ تن بوده ضمن اینکه ۴۲۴ کیلوگرم گرده گل، یک هزار و ۳۶۷ کیلوگرم موم و ۱۳۳ کیلوگرم بره موم تولید شد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان البرز در ادامه به صرفه اقتصادی بسیار بالای تولید ژل رویال در زنبورستان ها اشاره کرد و ادامه داد: این محصول گرانقیمت که در صنایع دارویی از آن استفاده می شود، هر گرم آن حدود چهار هزار تومان به فروش می رسد.

بیشترین کلنی زنبور عسل  استان البرز در شهرستان ساوجبلاغ و بالاترین میزان تولید عسل، ژل رویال و موم در شهرستان کرج به ثبت رسیده است.

تقی زاده با بیان اینکه تفاوت هایی در زنبورستان های تولید عسل و تولید ژل رویال وجود دارد، گفت: برای تولید ژل رویال از ملکه های اصلاح نژادی استفاده می شود که شرایط اختصاصی خود را غیر از محصول اصلی دارند به طوریکه در این ملکه ها میل به بچه دهی زیادی وجود دارد.

وی اضافه کرد:‌در صورتیکه در ملکه هایی که در تولید عسل از آن ها استفاده می شود میل به بچه دهی پایینی داشته و اقدام به افزایش جمعیت کلنی فعال کارگری می کنند که وظیفه شان جمع آوری شهد و گرده است.

استان البرز به لحاظ تعداد کلنی، جمعیت زنبور و تولید زنبورستان ها در کشور رقم قابل توجهی را به خود اختصاص نمی دهد اما به لحاظ زنبوردارها و کیفیت زنبورداری (دانش فنی و فناوری در تولید) و محصول کیفی عسل جایگاه خوبی دارد.

اکنون تعدادی واحد پرورش ملکه در استان فعال هستند که ظرفیت کافی برای تولید ژن لازم را داشته و می توانند اصلاح نژاد را برای تولید ملکه زنبورستان ها انجام دهند.
وجود مراتع سرسبز و تنوع پوشش گیاهی به ویژه در شهرستان طالقان و محور کرج - چالوس موجب شده تا کیفیت عسل استان البرز در سطح مطلوبی قرار گیرد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی البرز در خصوص مشکلات زنبورداری در استان که یکی از آن ها کوچ است، اشاره کرد و گفت: برخی زنبورداران قواعد و چارچوب کوچ را رعایت نمی کنند که این امر به صنعت زنبورداری آسیب وارد می کند.
وی تاکید کرد که زنبور داران قبل از کوچ می بایست به جهاد کشاورزی مراجعه کرده و گواهی بهداشتی را از دامپزشکی مبدا دریافت کنند و این درخواست را به مدیریت جهاد مقصد ارایه کرده و موافقت شهرستان مقصد را برای استقرار زنبورستان شان در مقطع خاصی کسب کنند.
تقی زاده ادامه داد: اگر این قواعد رعایت نشود احتمال مشکل قضایی برای زنبورداران دور از انتظار نیست .
وی از تمام زنبورداران کوچ رو که در مسیر کوچشان خواستار استفاده از پتانسیل استان البرز هستند ، خواست که به طور حتم ضوابط مربوط به مختصات زنبورستان ها را رعایت کنند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی البرز از مردم خواست تا برای تهیه عسل با کیفیت به مراکزی مانند تشکل های بهره برداران مراجعه کنند.
«هر ساله بین ۵۰ تا ۱۰۰ زنبورستان مهاجر بخشی از دوره فعالیتشان را در البرز سپری می کنند».
 

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی زنبور عسل استان البرز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی زنبور عسل استان البرز وزارت جهاد کشاورزی زنبور عسل استان البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۳۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سالانه ۳۸۰ میلیون تن زباله در دنیا

۲۲ آوریل را «روز جهانی زمین» یا «روز جهانی مادر زمین» می‌نامند. این روز یادآور اهمیت زمین، آگاهی بخشی و مسئولیت همگان در برابر مادرمان، زمین است.

مفهوم «روز زمین» را می‌توان در اواخر دهه ۱۹۶۰ با کتاب تاثیرگذار Rachel Carson با عنوان «بهار خاموش» (۱۹۶۲) و «نشت نفت» Santa Barbara در سال ۱۹۶۹، درباره آگاهی بخشی در خصوص تخریب محیط زیست، جستجو کرد. با این حال، نخستین بار، پس از اینکه John McConnell، فعال صلح، ایده گرامی داشتن روزی به افتخار زمین و صلح را در کنفرانس یونسکو در سال ۱۹۶۹ مطرح کرد، سازمان ملل در ایالات متحده آن را در سال ۱۹۷۲ به‌طور رسمی تأیید کرد.

با گرامی داشتن چنین روزی، هر ساله حدود یک میلیارد نفر در سراسر جهان با انجام فعالیت‌هایی برای تغییر بحران آب و هوا و ایجاد تغییرات رفتاری در جهت حفاظت از زمین و محیط زیست تلاش می‌کنند.

شرکت در چنین رویداد‌ها و فعالیت‌هایی، فرصتی عالی برای مشارکت در فعالیت‌های زیست‌محیطی و کمک به داشتن سیاره‌ای پایدارتر است. هرساله، روز زمین با مضامین متفاوتی عنوان می‌شود و بر جنبه‌های مختلفی از پایداری و حفاظت از محیط زیست متمرکز می‌شوند.

در این خصوص، اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDGs) که شامل فعالیت‌های اقلیمی و زندگی بر روی زمین می‌شود، نیاز مبرم به فعالیت‌هایی اقلیمی و حفظ اکوسیستم‌های زمینی را برجسته می‌کند.

طبق تحقیقات صندوق جهانی حیات وحش (WWF)، تولید زباله‌های پلاستیکی در جهان از ۳۸۰ میلیون تن در سال فراتر رفته است. مقدار قابل توجهی از این میزان زباله به محل‌های دفن زباله، اقیانوس‌ها و آبراه‌ها راه پیدا می‌کند. از این‌رو، با هدف داشتن آینده‌ای بدون پلاستیک برای نسل‌های آینده، موضوع و شعار روز جهانی زمین امسال، «سیاره در برابر پلاستیک» اعلام شده است.

موضوع «سیاره در برابر پلاستیک»، این نکته را که پلاستیک برای کره زمین و سلامت انسان تهدیدی جدی به شمار می‌رود را برجسته می‌کند و پیش‌بینی می‌شود که با کاهش ۶۰ درصدی تولید پلاستیک تا سال ۲۰۴۰، می‌توان به تمام زباله‌های پلاستیکی پایان داد.

- اهداف روز جهانی امسال با موضوع «سیاره در برابر پلاستیک» عبارت است از: 

- ارتقاء آگاهی عمومی در مورد آسیب‌های وارد شده توسط پلاستیک به سلامت انسان‌ها، حیوانات و تنوع زیستی 

- حذف تمام پلاستیک‌های یکبار مصرف تا سال ۲۰۳۰ و دستیابی به عهدنامه حذف تدریجی در پیمان سازمان ملل متحد در مورد آلودگی پلاستیک تا سال ۲۰۲۴

- درخواست سیاست‌هایی برای پایان دادن به حجم عظیم پلاستیکی که تولید و استفاده می‌شود و سرمایه گذاری در فناوری‌ها و مواد نوآورانه برای ساختن دنیایی بدون پلاستیک

در واقع، «روز جهانی زمین» در عصری که نگرانی‌های زیادی در مورد محیط زیست، کاهش منابع طبیعی و تغییرات شدید آب‌وهوایی وجود دارد، از اهمیت بسیاری برخوردار است. این روز یادآور این نکته است که همه ما در قبال سلامت کره زمین مسئولیت مشترکی داریم و تمام افراد، دولت‌ها، نهاد‌ها و جوامع باید برای رسیدن به این هدف مشترک با یکدیگر همکاری کنند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • راه اندازی چهارمین قطار مسافربری پنج ستاره قم مشهد + عکس
  • ۲۱۱ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی در البرز معدوم شد
  • کشف تعداد ۶۱ کندوی زنبورعسل در راز و جرگلان
  • تولید سالانه ۲۰۷ کیلو گرم ژل رویال در استان
  • تولید سالانه ۲۰۷ کیلو گرم ژل رویال در کهگیلویه و بویراحمد
  • صدور نخستین سند اعیانی قانون جهش تولید دانش‌بنیان در البرز
  • هفته کار و کارگر در البرز با گلباران مزار شهدا آغاز شد
  • تولید سالانه ۳۸۰ میلیون تن زباله در دنیا
  • داستان‌هایی از کریستین اندرسون با لهجه فارسی + فیلم
  • راه‌اندازی دو نیروگاه با ظرفیت ۱۲ مگاوات تولید برق