Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان سینما و تلویزیون در خصوص خط و نشان‌های بازیگران برای تلویزیون و قهرهای این روزهایشان، گفت: در ورودی بازیگران را باز کنید و بگذارید بازیگران جدید به تلویزیون بیایند. ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۶ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تلویزیون این روزها "کتونی زرنگی" را در راه دارد؛ سریالی که علی ملاقلی‌پور کارگردانی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او پیش از این "قندون جهیزیه" را برای سینما ساخته بود و بارها تلویزیون این فیلم سینمایی را روی آنتن برده است. اولین سریال تلویزیونی این کارگردان جوان قرار است از 12 بهمن‌ماه به آنتن شبکه سوم سیما برسد. او در گفت‌وگویی با خبرنگارخبرگزاری تسنیم  به این نکته اشاره کرد و گفت: این روزها در ضبط 25 درصد پایانی سریالیم و احتمالاً دوازدهم بهمن‌ماه بعد از پایان فاطمیه پخش‌مان را آغاز خواهیم کرد. "کتونی زرنگی" کمدی خانوادگی است که در میان انبوه سریال‌های طنز، دنبال حرف‌های کاربردی خانوادگی و اجتماعی‌ایم. 

وی درباره هدف از ساخت این سریال تلویزیونی، گفت: متأسفانه بخش طنز سخیف در سینما زیاد است و تلویزیون به طنزهای بی‌نمک روی آورده؛ ما دنبال ساخت طنزی بودیم که شیرین و گیرا باشد و لبخند روی لبان تماشاچی جاری کند اما به هر نحو و قیمتی نخندد. وقتی طرح "کتونی زرنگی" را خواندم احساس کردم همان طنزی است که من خواستار آنم. پیش از این "قندون جهیزیه" را ساختم که سرگرم‌کننده بود و حرف خوب اجتماعی داشت. ما در ساخت طنز باید خانواده و مسائل روز را درنظر بگیریم. انتقادها را به مسخره‌بازی نکشانیم؛ و من دنبال حرف جدی توأمان شیرین و گیرا هستم.

ملاقلی‌پور در انتقاد به نوع سریال‌سازی عجله‌ای تلویزیون، گفت: سریال‌سازی باید رویه خودش را در تلویزیون تغییر دهد و در مهجوریت و بدو بدویی کار نشود! حتماً به سریال‌ها لطمه می‌زند و این سوغات مدیران سابق سازمان صداوسیما است. انبوه‌سازی و بنجل‌سازی باید به سمت سریال‌های با کیفیت بروند.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا در این فضا برخی از بازیگران و کارگردانان با تلویزیون اینگونه اپوزیسیونی برخورد می‌کنند و خط و نشان می‌کشند، تصریح کرد: این را باید همه بدانند تلویزیون باعث می‌شود هنرمندان بزرگ شوند و هنرمندان هم به بزرگ‌شدن و دیده شدن برنامه‌ها و سریال‌های تلویزیون کمک می‌کنند. ما نمی‌توانیم بگوییم هنرمندان فقط از طریق تلویزیون رشد کرده‌اند و بالعکس بگوییم که تلویزیون را این هنرمندان‌اند که بزرگش کرده‌اند. هرچه‌قدر اختلاف میان این دو باشد هر دو لطمه می‌خورند؛ اما اینجا مدیریت در تلویزیون باید هوشیارانه‌تر و مدبرانه‌تر برخورد کند. اصل ماجرا ضعف مدیریت است؛ برخی از مدیران صداوسیما، هنرمندان ما را نمی‌شناسند! یاد آن زمانی می‌افتم که سیف‌الله داد کارگردان فیلم "بازمانده" که معاون سینمایی بود هنرمندان از طیف‌های مختلف از ایشان راضی بودند. واقعاً نمی‌شود پشت میز بنشینی و بگویی این فیلم اینطوری ساخته شد و با هنرمند این طور برخورد شود. واقعاً ضعف مدیریت بسیار جدی است.

مجری تلویزیون: اسپانسرها تلویزیون را کوچک کردند/ سلبریتی‌ها باید با خودشان تکرار کنند "ما با پول مردم به اینجا رسیدیم" + فیلم

کارگردان سریال "کتونی زرنگی" تأکید کرد: اگر تلویزیون مدیرانش را درست کند این مسائل حل می شود؛  تلویزیون از نظر مالی دچار مشکلات عدیده‌ است، حتی بعضاً تهیه‌کنندگانی‌اند که از تلویزیون طلبکارند و هنوز نتوانسته‌اند پول‌هایشان را بگیرند. حالا این را در مقابل سینما و نمایش‌خانگی بگذارید که دستمزدهایشان درست و به موقع است. البته مدیران تلویزیون باید به سمت تربیت و پرورش و استفاده از نیروهای جوان و با استعداد بروند. تلویزیون وقتی می‌خواهد سریال بسازد تمام تلاشش این است از بازیگران صاحب‌نام و معروف و اصطلاحاً سلبریتی استفاده کند اما در قصه‌هایش می‌خواهد که همین سلبریتی‌ها را بکوبد. اینها پارادوکس و تناقض عجیبی است که مدیران تلویزیون باید در خودشان حل کنند. چه اشکالی دارد از بازیگران جوان و مستعد تئاتری استفاده کنیم و به متن فیلمنامه‌ها بیشتر توجه کنیم.

وی افزود: وقتی سریال "پایتخت" برای اولین‌بار روی آنتن رفت به غیر از علیرضا خمسه کدام معروف و صاحب‌نام بودند. البته مهران‌فر و تنابنده و رامین‌فر را می‌شناختند نه به اندازه فصل‌های بعد "پایتخت" که بیشتر دیده شدند و راه برای کارهای جدید این بازیگران بیشتر هموار شد. مثلاً نسرین نصرتی بازیگری بود که سالها روی صحنه تئاتر می‌رفت و توانا بود اما با این سریال تلویزیونی بیشتر استعدادهایشان به چشم آمد. چرا این رویکرد را تلویزیونی‌ها در دستور کار جدی‌شان قرار نمی‌دهند؟ یا چرا باید تلویزیون برای شب عید و یک برنامه تلویزیونی به مجری‌اش میلیاردی پول بدهد؟ اینها اشکال تلویزیون‌اند و آنگاه می‌بینید که پول ندارد به سریالی بپردازد تا تمام شود.

ملاقلی‌پور در واکنش‌ به قهر برخی از رسانه‌ملی، گفت: باز هم می‌گویم این خط و نشان‌ها و قهرها به مدیریت ضعیف برمی‌گردد؛ مدیران اگر خوب مدیریت کنند و از نیروهای جوان با استعداد بهره ببرند؛ منظورم نیروی صفر نیست و از طرفی نیروی متعهد صرف هم نیست! چرا که نیرو هم باید متخصص باشد و هم متعهد. در بین آدم‌های متخصص باید به دنبال متعهدها و با اخلاق‌ها گشت. در این سالها گفتند تعدادی هنرمند متعهد تربیت کنید یکسری تهیه‌کنندگان رانتی و بی‌سواد آوردند و پروژه‌ها با هزینه‌های سنگین جلو رفت. در صورتیکه می‌توانستند در ورودی بازیگران را به تلویزیون باز کنند تا سریال‌ها و برنامه‌ها با افراد جدید و مستعد روی آنتن بروند؛ در این صورت حتماً از این قهرها و خط و نشان‌های سریالی هم خبری نخواهد بود. 

وی افزود: امروز تلویزیون به مدیریت قوی و با سواد نیاز دارد؛ کسانی که بحث عملیات و اجرا را در چه در برنامه‌سازی و چه سریال‌سازی کاملاً بدانند؛ واقعاً از برخی مدیران تلویزیون بپرسید فرآیند و پروسه ساخت یک فیلم را در یک صفحه بنویسند، نمی‌توانند! چرا باید بازیگران برای ما خط و نشان بکشند و مشکل در مسئله بازیگری و تحریم و قهر باشد. در صورتیکه می‌توانیم سریال خوب بسازیم و از عناصر جدید و مستعدِ جوان بهره ببریم. 

به گزارش تسنیم، سریال تلویزیونی "کتونی زرنگی" به کارگردانی علی ملاقلی‌پور و تهیه‌کنندگی محمدرضا شفاه  آخرین روزهای خود را سپری می‌کند و مراحل فنی آن به طور همزمان پیش می‌رود تا بزودی آماده پخش شود. هدایت هاشمی، افسانه چهره‌آزاد، ملیکا شریفی‌نیا، علی سلیمانی، جواد پورزند، شاپور کلهر، با معرفی زوج علیرضا جعفری و مصطفی ساسانی، با حضور محمود جعفری، با هنرمندی برزو ارجمند و سحر ولدبیگی و بازیگران خردسال رادمهر رزمجوی و عماد شعبانی در "کتونی زرنگی" به ایفای نقش می‌پردازند. در خلاصه داستان این کمدی اجتماعی آمده است: "آقام همیشه میگه زِرنگ ته چاهه... ولی نمی‌دونه اگه من ته چاهم باشم، کفترِ چاهی‌ام، بالاخره می‌پرم!"

انتهای پیام/

R1515/P/S4,1430/CT7 واژه های کاربردی مرتبط شبکه های سیمای جمهوری اسلامی ایران شبکه سه رسانه ملی تلویزیون

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شبکه های سیمای جمهوری اسلامی ایران شبکه سه رسانه ملی تلویزیون شبکه های سیمای جمهوری اسلامی ایران شبکه سه رسانه ملی تلویزیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۴۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«رستگاری»؛ پرداخت سطحی و روایتی خطی از دنیای پس از مرگ

این اثر نیز همچون آثار دهه‌های اخیر که در رابطه با موضوع حساس و جذاب پس از مرگ ساخته شده است برای جذب مخاطب شکست خورده است.

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو- زهرا قربانی رضوان؛ ساخت آثار ماورائی و زندگی پس از مرگ از موضوعاتی است که در دهه‌های گذشته شاهد تولید و پخش آن‌ها از شبکه‌های سیما بودیم. از شاخص‌ترین‌های این دست آثار می‌توان به سریال «او یک فرشته بود» اشاره کرد که توانست در دهه خود به خوبی دیده شود و مورد استقبال مخاطبان قرار گیرد.

روایت زندگی پس از مرگ و برزخ به دلیل ناشناخته بودن و علاقه و کنجکاوی مخاطب می‌تواند از موضوعات جذاب و پرداختی هیجان انگیز داشته باشد. این اتفاق عاملی عکس هم دارد و اگر روایتی اینچنینی به خوبی تصویرسازی نشود تبدیل به مجموعه‌ای کمدی و مضحک می‌شود.

در ماه مبارک رمضان امسال، شبکه دوم سیما با سریال «رستگاری» روایتی از زندگی برزخ و پس از مرگ را به تصویر کشیده است. مسعود ده‌نمکی تجربه ساخت سریال‌های متعددی در تلویزیون دارد، اما با آخرین ساخته خود یعنی «رستگاری» روند ضعف فیلمسازی خود را تثبیت کرد. رستگاری روایتی از سرگردانی ارواح و دنیای برزخی است. با شروع تیتراژ و پخش موسیقی وهم‌انگیز به همراه تلاوت قرآن اتمسفر قالب سریال مشخص می‌شود. اضطراب و ترس با شروع تیتراژ نوید دهنده روایتی خوف انگیز از دنیای پس از مرگ است. علامت ۱۳+ تا انتها گوشه قاب تصویر نقش بسته است.

با شروع سریال میبینیم مردی کارخانه دار برای لحظاتی خواب میبیند که فوت شده است و از پدرش در عالم دیگر میخواهد تا فرصتی دیگر داشته باشد و به دنیا باز گردد. کلیشه از سکانس ابتدایی آغاز می‌شود. مردی کارخانه دار که قصد دارد خط تولید جدید افتتاح کند و دستور حفر چاه غیرمجاز را به سرکارگر خود می‌دهد در همین حین سرکار به چاه پرتاب می‌شود و جان خود را از دست می‌دهد. ورود مخاطب به دنیای پس از مرگ از همین سکانس آغاز می‌شود.

فیلمنامه ضعیف و دیالوگ‌هایی پندآموز و بعضاً ویکی‌پدیایی را می‌توان در «رستگاری» مشاهده کرد. ترکیب بازیگران نیز به گونه‌ای است که مخاطب با بازیگران دسته چندم آن هم در یک سکانس رو به رو است که در مجموع تمام عوامل دیگر، فضا رو به کمدی و طنز سوق پیدا می‌کند. در سال‌های گذشته سیاست جدیدی که در سریال‌ها شاهد آن بودیم حضور بازیگران تازه کار در قاب تلویزیون است که در این میان واکنش و همذات‌پنداری مخاطب با این چهره‌ها تا کنون ضعیف بوده و در سریال‌های دیگر شاهد حضور این افراد نبودیم و به عنوانی به چهره‌های فراموش شده تبدیل شده‌اند. در سریال رستگاری نیز شاهد همین دست از بازیگران هستیم.

به فراخور اتمسفر سریال استفاده از لنز‌هایی با تصاویر معوج و بهم ریخته که از زاویه دید ارواح مشاهده می‌کنیم جهت خلاقیت تصویری به کار رفته است. اما همین عامل نیز مکرراً و بی جهت استفاده میشود ضمن آنکه اگر با مخاطب قرارداد شده است که این لنز زاویه دید ارواح است میبینیم روح در نمایی روبه روی افراد ایستاده، ولی در نمای بعدی زاویه و جایگاه لنز از بالای سر و جایی دیگر است همین عدم حفظ راکورد و عدم توجه به جزییات در سکانس‌های دیگر نیاز تکرار شده است.

تصاویر ارواح محو و کمرنگ شده‌اند و بازیگران لباس سفید پوشیده اند، در برخورد ابتدایی نگاهی سطحی و دم دستی از ارواح را شاهد هستیم که همین تصویر هم کودکانه و غیرحرفه‌ای از آب درآمده است. درست در همین بخش علامت۱۳+ گوشه تصویر در بی‌معنا‌ترین حالت خود قرار میگیرد. جلوه‌های ویژه تصاویر آتش و مذاب و... هم ارزش تصویری ندارد و تنها مخاطب شاهد نسخه‌ای دیگر از «سیاحت غرب» است.

«رستگاری» پرداختی سطحی و روایتی خطی و گا‌ها ویکی‌پدیایی از دنیای پس از مرگ است. می‌توان گفت این اثر نیز همچون آثار دهه‌های اخیر که در رابطه با موضوع حساس و جذاب پس از مرگ ساخته شده است برای جذب مخاطب شکست خورده است.

دیگر خبرها

  • چرا «نون.خ» پربیننده ترین سریال نوروزی تلویزیون شد؟/ فرار طنازانه از دام کلیشه ها
  • سطح دغدغه های مدیران تلویزیون را ببینید: کتانی قرمز را از پای مجری خانم دربیاورید!
  • بازیگران کارتونی «بازی تاج و تخت»
  • بازیگران کارتونی «بازی تاج و تخت»/ هنرنمایی جدید هوش مصنوعی
  • عکس| دورهمی بازیگران سریال چاردیواری بعد از ۱۵ سال
  • زمان پخش فصل سوم «سرزمین مادری» مشخص شد +فیلم
  • «رستگاری»؛ پرداخت سطحی و روایتی خطی از دنیای پس از مرگ
  • پدرم تا کی باید نقش یک پسر جوان را بازی کند؟ | گفت و گوی با فرزند امین حیایی
  • دارا حیایی: پدرم تا کی می‌تواند نقش یک پسر جوان را بازی کند؟
  • «مشاور» به تلویزیون می‌آید