Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه هنر ــ کارگردان سریال «وارش» گفت: همانگونه که در بسیاری از کشورهای جهان که فیلم‌نامه را از رمان‌های معروف اقتباس می‌کنند، سریال وارش یک اثر اقتباسی از رمان مهاجران هاوارد فاست است اما تمام تلاشمان را کردیم تا این اثر با فرهنگی بومی همخوان باشد.

شب گذشته ۲۸ دی ماه، سریال وارش به پایان رسید. این سریال به واسطه‌ای داستانی جذاب مخاطبانش را به خوبی پای تلویزیون بنشاند، به ویژه که داستان این اثر در چند برهه زمانی رخ می‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
درباره این مجموعه تلویزیونی با احمد کاوری کارگردان و نیلوفر شهیدی بازیگر این سریال به گفت‌وگو نشسته‌ایم که مشروح آن را در زیر می‌خوانید.

ایکنا ــ در ابتدا درباره چگونگی ساخت وارش برایمان شرح دهید و آیا ایده این مجموعه از خودتان بود یا این‌که سیما پیشنهاد ساخت آن را داد؟

کاوری ــ  محمود رضا تخشید، تهیه کننده این اثر تولید وارش را به من پیشنهاد شد و وارش به زبان مازنی و گیلکی به معنای بارش است. اما آن چیزی که باعث شد در قدم اول تولید آن برایم جذاب بود این بود که روی جلد فیلم‌نامه نوشته‌ شده بود اقتباسی از رمان «مهاجران» نوشته هاوارد فاست. من آثار اقتباسی را دوست دارم، چون می‌دانم این آثار از غنای مفهومی و ساختاری خوبی بهره‌مندند و اگر به کارنا‌مه نگاهی کنید قطعاً این گرایش را در‌می‌یابید. اولین اثرم به عنوان«نفوذی» را از  رمان «حکایت زمستان» نوشته سعید عاکف اقتباس کردم. در «خودزنی» نیز اقتباسی از رمان نجیب محفوظ نویسنده مصری داشتم.

ایکنا ــ به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی، چگونه به این پروژه وارد شدید؟

شهیدی ــ بسیار اتفاقی وارد این پروژه شدم، چون قرار بود بازیگری که در پارت اول نقش «شکوفه» را بازی می‌کرد با کمی تغییر نقش، بزرگسالی او را هم‌بازی کند، ولی به‌هرحال این اتفاق رخ نداد و من در این اثر حضور یافتم. وقتی وارد پروژه شدم نزدیک به ۵ ماه از تصویربرداری آن گذشته بود، البته اعتراف می‌کنم در ابتدا فکر می‌کردم با یک نقش حاشیه‌ای رو‌به‌رو هستم، زیرا آثاری که عموماً بازیگر از نیمه در کار در آن حاضر می‌شود، نقش‌های کوتاهی‌اند، ولی وقتی فیلم‌نامه را خواندم آنقدر برایم جذاب بود که منتظر نشدم تا در وقت مقرر به کارگردان جواب بدهم و بلافاصله با او تماس گرفتم و در وارش حضور خواهم یافت. فیلم‌نامه این سریال بسیار خوب است  و وقتی یک متن خوب به دست بازیگر می‌رسد دیگر نیازی نیست تردید کند و بالافاصله باید آن را بپذیرد.  
کاوری ــ درباره بازیگران دو رویکرد می‌توانست وجود داشته باشد. اول این‌که از همان بازیگران نوجوان در بزرگسالی بهره ببریم که به نظرم منطقی نبود، چون طراحی گریم و اجرای آن برای تبدیل یک نوجوان به میانسال معمولاً دشوار است و گاهی کیفیت آن هم رضایت بخش نیست، برای همین ما از همان ابتدا به فکر راهکار دومی بودیم که از بازیگران دیگر در بزرگسالی استفاده کنیم، هرچند در قسمت نخست که بازیگران تغییر کردند با اعتراض مخاطبان مواجه شدیم، چون آن‌ها با سریال ارتباط برقرار کرده بودند، اما می‌دانستم اگر زمان بدهیم این ارتباط با بازیگران جدید هم اتفاق خواهد افتاد و خوشبختانه بازیگران هم به خوبی توانستند در نقش خود ایفای نقش کنند.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
ایکنا ــ اقتباس از رمان‌ها اتفاقی خوب و رایج در فیلم‌سازی و سریال‌سازی است، اما نکته اینجاست که آیا نباید از رمان‌های داخلی اقتباس کرد که به فرهنگ بومی شباهت بیشتری داشته باشند. 

کاوری ــ در اقتباس چندان مهم نیست که نامش ایرانی باشد یا خارجی، زیرا با توجه با اقتضائات، می‌توان رمان‌هایی خارجی را هم به‌نوعی بومی کرد. برای همین اگر نگاهی به آثار برتر سینمای کشورمان به‌ویژه فیلم‌سازانی نظیر داریوش مهرجویی، ناصر تقوایی و مسعود کیمیایی بیندازید درمی‌یابید بسیاری از آثار ماندگار، اقتباس شده‌اند. نکته دیگر این‌که در آثار اقتباسی، کارگردان نگران چارچوب قصه نیس و تمرکزش را معطوف به فیلم‌سازی می‌کند. ذکر نکته‌ای در این میان ضروری است آن‌هم این‌که رمان با چه کیفیتی قرار است تبدیل به فیلم‌نامه شود.  
خوشبختانه در این سریال جابر قاسمعلی به‌عنوان نویسنده تلاش بسیار خوبی کرد تا کیفیت رمان کاهش نیابد زیرا او پژوهش‌های خوبی درباره قصه انجام داد. درباره پوشش و گویش هم باید اذعان کنم در این حوزه تلاش نکردیم ریزبینانه وارد شویم، چون می‌خواستیم دیگر قومیت‌های کشور هم بتوانند با این اثر ارتباط برقرار کنند.  
ایکنا ــ به‌عنوان بازیگر وقتی نقشی را می‌پذیرید، تنها به فیلم‌نامه اتکا می‌کنید یا این‌که سعی دارید بامطالعه درباره موضوع آگاهی خود را بالاتر ببرید؟   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
شهیدی ــ کارگردانی یکی از ویژگی‌های خاص این سریال بود، احمد کاوری در کنار کارگردانی، بازیگر نیز هست، برای همین می‌تواند به هنرمند در جهت بهتر شدن نقشش کمک‌ کند. البته در در اوقات استراحت با ارتباطاتی که با مردم آن منطقه برقرار می‌کردم، بیشتر با فرهنگ آن‌ها آشنا شدم و همین امر برایم بسیار مؤثر بود. در ضمن برای بهبود گویش هم مربی محلی داشتیم که به ما آموزش می‌داد، دیالوگ‌های خود را به چه نحو بیان کنیم.

ایکنا ــ در بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌هایی که محور آن انقلاب اسلامی است، شاهد برخی کلیشه‌های رایجیم. برای مثال به پوشش بازیگران اشاره می‌کنم یا این‌که شخصیت‌ها به دو قطب سیاه‌وسفید تقسیم می‌شوند. آیا در وارش هم‌چنین باید‌هایی را داشتید؟

کاوری ــ برخی مواقع رعایت مسائلی در آثار سینمایی یا تلویزیونی ضروری است. برای مثال نمی‌توان فیلم وسترن ساخت، اما کلاه بسکتبال روی سر گذاشت. در آثار انقلابی هم‌چنین شرطی وجود دارد. یعنی ما تصوری که از آدم‌های انقلابی داریم که شکل به خصوصی دارند. مثلاً در تعزیه سپاهیان یزید همیشه قرمز می‌پوشند. آیا می‌توان به بهانه نوآوری لباس سبز به تن آن‌ها کرد؟

به‌هرحال در این کار ما تلاش کردیم چندان به سمت کلیشه‌ها نرویم. در این رابطه پوشش محلی و کارگری نیز کمک کرد به خواسته‌هایمان نزدیک‌تر شویم. البته ما سفارش یا تأکیدی از سوی تلویزیون بابت این امر نداشتیم. برای همین هم نقش منفی این سریال که بهنام تشکر آن را بازی می‌کرد، رگه‌های خاکستری نیز داشت.  
نکته‌ای شاید به‌عنوان سؤال مطرح شود این است که چرا قصه به‌صورت جزئی‌تر به اتفاقات انقلاب یا دفاع مقدس نپرداخت. به باور من وقتی قرار است موضوعاتی این‌چنینی مطرح شود باید آن را در بستر درام بیان کرد و از مستقیم‌گویی به شدت پرهیز کرد و با توجه به ظرفیت قصه موضوعات را بیان کرد، اما در سایر بخش‌ها هم از نگاه مستقیم پرهیز داشتیم و فکر می‌کنم توانستیم رضایت مخاطبان را جلب کنیم.

ایکنا ــ یافتن لوکیشن‌های مربوط دهه ۵۰ یا ۶۰ بسیار دشوار است چگونه این لوکیشن‌ها را انتخاب کردید و درباره دشواری‌های آن برایمان توضیح دهید. 
  کاوری ــ به هرحال برای یافتن لوکشین‌های مناسب در آثار باید جست‌وجوی‌های بسیاری کرد و البته مجموعه‌هایی از این دست امکان خطا را هم در تصویر افزایش می‌دهند و در یک سریال ممکن است چند اشتباه تصویری وجود داشته باشد، همانند وارش که در یک سکانس ماشین پژویی از صحنه عبور می‌کند، اما چند اشتباه این‌گونه که شاید زمانشان به ۲۰ ثانیه هم نرسد در یک سریال ۳۰ یا ۴۰ قسمتی به نظرم اتفاق عجیبی نیست. این مسئله تنها در آثار ایرانی رخ نمی‌دهد و در بسیاری از آثار فاخر دنیا هم می‌توان چنین اشتباهاتی را مشاهده کرد. بهترین نمونه سریال «بازی تاج‌وتخت» است که در سکانسی، لیوان یکبار مصرف قهوه روی میز وجود دارد.

ایکنا ــ در انتخاب‌هایتان آیا ژانر در اولویت است یا این‌که تنها کیفیت فیلم‌نامه برایتان اهمیت دارد؟

شهیدی ــ کاملاً طبیعی است که در انتخاب فیلم و سریال، محتوای فیلم‌نامه اولویت داشته باشد، اما وقتی پیشنهاد‌ها به‌اندازه‌ای کم می‌شود بازیگر را مجبور می‌کند به آثار دم‌دستی هم جواب مثبت دهد در این شرایط دیگر چه انتظاری از هنرمند دارید! آیا می‌شود به بازیگر گفت کار نکن تا نقش خوبی پیشنهاد شود؟ و اگر منصفانه قضاوت کنید متوجه درمی‌یابید بازیگر چندان در کیفیت نقش‌ها دخیل نیست. به‌هرحال تلاش من این بوده که تن به اقتضائات ندهم به همین جهت بسیاری از نقش‌ها در سینما را رد می‌کنم، اما نمی‌دانم تا کجا این مقاومت ادامه دارد.   
درباره بازیگری و حواشی پیرامون آن ذکر نکته‌ای را ضروری می‌دانم، آن‌هم این‌که حمایت رسانه‌ای از بازیگران تنها معطوف به آدم‌های خاص می‌شود و این یک فضای مسموم است که در رسانه ایجاد شده است. مثلاً من در جشنواره‌ای معتبر، عنوان بهترین بازیگر را کسب کردم، اما در هیچ رسانه‌ای این مسئله پوشش داده نشده، درحالی‌که در آن جشنواره حضور من به عنوان یک فرد مطرح نمی‌شود، بلکه عنوان ایران است که در این میان مطرح است. 

ایکنا ــ آیا دستمزد بازیگران، روی انتخاب‌هایتان تأثیر دارد؟

کاوری ــ بسیاری از بازیگران وارش سابقه حضور در سینما را دارند، برای همین تصور نکنید هنرمندان ارزان قیمتی را انتخاب کرده‌ایم. درباره دستمزد بازیگران دو نکته باید مطرح کنم، آن‌هم این‌که هر بازیگری قیمتی دارد، برای همین اگر به دنبال بازیگر بسیار مطرح هستیم باید هزینه‌های آن را هم پرداخت کنیم، چون نباید انتظار داشت از اسم بازیگری استفاده شود، اما هزینه آن پرداخت نشود.    کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
نکته دیگر این‌که همیشه بازیگر مطرح نمی‌تواند عاملی در جهت فروش باشد. برای مثال به برخی از فیلم‌های پرفروش امسال بررسی کنید، آیا بازیگر بسیار مطرحی در آن‌ها وجود دارد ؟ یا در مثالی دیگر فیلمی را چند ماه پیش روی پرده داشتیم که بسیاری از بازیگران مطرح در آن حضور داشتند، اما آن اثر نتوانست تأثیر شگرفی در گیشه داشته باشد. پس صرفاً حضور بازیگر عامل موفقیت اثر نیست.   
شهیدی ــ درباره تأثیر بازیگر باید بگویم، چندی پیش فیلم «بوسیدن روی ماه» را تماشا می‌کردم. این فیلم، بازیگر چندان مطرحی ندارد، ولی واقعاً زیباست و همانگونه که اشاره شد بسیاری از فیلم‌هایی که امسال بازیگران مطرح و پول‌ساز داشتند، فروششان به‌هیچ‌وجه قابل‌انتظار نبود.

درباره تفاوت بازیگری در سینما و تلویزیون نیز باید نکته‌ای را بیان کنم. برخلاف برخی نظرات تلویزیون به لحاظ کیفی پایین‌تر از سینما نیست، زیرا اولاً این رسانه قادر است مخاطبان بسیاری را جذب خود کند و میزان تماشاگرانش قابل قیاس با سینما نیست.  
کاوری ــ من بازیگری را در سینما سراغ ندارم که در تلویزیون کار نکرده باشد. در ضمن سینما شاید بتواند ۲۰ درصد مخاطبان را پوشش دهد، پس اگر کار مهمی در تلویزیون ساخته شود شاید تأثیرش بسیار وسیع‌تر از آن چیزی باشد که تصورش را می‌کنیم. «کیف انگلیسی»، «روزی روزگاری»، «هزاردستان» و... آثاری هستند که هنوز پس از سال‌ها جذابیت زیادی برای مخاطبان دارند. این تولید جدا از جذب تماشاگر توانستند جریان‌سازی داشته باشند که در هیچ اثر سینمایی یا شبکه نمایش خانگی شاهدش نبودیم.

ایکنا ــ در وارش به آن شکلی که باید نقش‌های منفی به عقوبت کارشان نمی‌رسند، درباره این موضوع توضیح دهید؟

به نظرم این اتفاق رخ می‌دهد و ما شاهد مجازات آن‌ها هستیم، اما این امر به شکلی اغراق‌شده رخ نداده است، زیرا دیگر دوران آثاری که شاید در دهه‌های پیش شاهدش بودیم تمام‌شده است. نکته بعد این‌که باید به نحوی تصویرساز درام باشیم که خشونت در آن ترویج نشود یا اینکه بابت دیدن آن حس بدی به تماشاگر منتقل نشود. این‌ها باید‌ها و نباید‌هایی است که شاید دیگران از آن مطلع نباشد، اما فیلم‌سازان مقید به آن هستند.

ایکنا ــ بازیگری برای شما در سینما و تلویزیون دغدغه اصلی است یا این‌که ترجیح می‌دهید بیشتر پشت دوربین باشد.

کاوری ــ ابتدا باید بگویم هیچ‌گاه در آثاری که خود کارگردانی می‌کنم بازی نمی‌کنم، مگر اینکه مجبور به این کار شوم. درباره اولویتم برای بازیگری یا کارگردانی نیز جواب چندان مطمئنی ندارم بدهم، زیرا هر یک را در جایگاه خود دوست دارم، ولیکن اگر بخواهم جوابی داده باشم باید بگویم، بیشتر ترجیح روی اثر خوب است. حال آن اثر می‌تواند بازیگری باشد یا کارگردانی.   گفت‌وگو از داوود کنشلو انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: نیلوفر شهیدی بازیگر سریال وارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۴۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس| گریم متفاوت بازیگر سریال یاغی/ عکس‌های علی شادمان در سریال جدیدش

سریال بلیت یکطرفه جدیدترین سریال علی شادمان است و تصاویری از گریم متفاوت او منتشر شد. 

گریم جدید علی شادمان

دیگر خبرها

  • آخر هفته چی ببینیم؟
  • «س.ق» زن بازیگر ایرانی است که تتلو در اعترافاتش از او نام برد
  • عکس| گریم متفاوت بازیگر سریال یاغی/ عکس‌های علی شادمان در سریال جدیدش
  • بازیگران سریال «هشت پا» مشخص شدند
  • تغییر چهره جالب بازیگر سریال «جومونگ»/عکس
  • واکنش‌ها به اظهارات آقای مدیر ؛ این شخص باید برکنار شود ! ...| بر چه مبنایی برای۴۵ دقیقه‌ سریال ۳ میلیارد تومان هزینه می‌شود؟
  • عکس| بازیگران «نون خ» کولبر شدند
  • تصاویر ترانه علیدوستی در بیمارستان را باور نکنید
  • دوقلوهای پایتخت به ایران باز می‌گردند؟ |‌ عکس
  • بازیگران شبکه نمایش خانگی را ستاره‌باران کردند